Glanzende tegel in binnenlands ontwerp

 Glanzende tegel in binnenlands ontwerp

Tegel is al lang een bekend materiaal voor het afwerken van de vloer en wanden. Ondertussen kenmerken zijn tegenstanders deze dekking vaak als een anachronisme, een overblijfsel uit het verleden, een deprimerende herinnering aan het verleden, toen de decoratie van de badkamer en de keuken beperkt was tot alleen witte tegels. Maar elk jaar wordt het steeds moeilijker om een ​​keuze te maken. Zelfs in de meest gewone winkel bieden veel modellen die verschillen in kleur, grootte, ornament.

Neem bijvoorbeeld glanzende keramische tegels. Het heeft een zeer aantrekkelijk uiterlijk en is in staat om elke kamer te transformeren, waardoor het extravagant of glamourchique is.

voordelen

Het belangrijkste voordeel van het materiaal is de hoogste lichtreflectie door het bijna spiegeloppervlak.Dit is een beproefde manier om de ruimte visueel uit te breiden, wat altijd effectief is in kleine kamers: badkamer, keuken, gang of badkamer.

Glans - de belichaming van adel en luxe. Het verschilt in dynamiek, levendigheid, spel van kleur en licht. Glanzende tegels met absoluut identieke kleuren zien er voordeliger uit dan mat. Haar aanwezigheid kan het meest goedkope interieur uniek maken en de aandacht afleiden van goedkoop meubilair. De verscheidenheid aan voorgestelde oplossingen en een grote selectie decoratieve elementen voor tegels maken het mogelijk om de meest exclusieve interieurs te creëren.

Een briljante lichtroze tegel kan een van de belangrijkste accenten van het interieur worden, ongeacht waar het is gelegd. Maar de paradox is dat zo'n showiness balanceert op de rand van mislukking. Als bij matige verlichting de glanzende tegel het interieur verlevendigt, dan zorgt het bij intenser licht voor veel verblinding en irritatie van de ogen. Allereerst gaat het om een ​​lichte tegel.

De superioriteit van gladde tegels in termen van uitvoerbaarheid is ook onmiskenbaar. De vuilafstotende eigenschappen zijn te wijten aan de microscopisch kleine poriediameter.Het resultaat is dat het oppervlak fysiek niet in staat is om vocht, vet en vuil op te vangen. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over het schrobben van hardnekkige vlekken. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd met een spons of vloeibaar wasmiddel.

Gebruik in het interieur

In de badkamer

De kenmerken van deze kamer zijn de kleine afmetingen en de afwezigheid van natuurlijke lichtbronnen. Daarom zal de glans van de tegels de badkamer een gevoel van netheid en verfijning geven. Witte tegels verleggen de grenzen en creëren volume, perfect in harmonie met de sneeuwwitte badkamer, toilet, wastafel, wasmachine. Met de juiste combinatie met rijk gekleurde tegels kun je de originele compositie van spelen in tegenstelling tot een subtiele gradiënt van middentonen.

Donkere tinten van glanzende tegels - een gewaagde beslissing voor echt riskante kopers. Ze zien er geweldig uit. Vooral als je kiest voor onconventionele opties: kers, aubergine, kaki, chocolade. Zelfs een badkamer met harsverf kan een hoogtepunt zijn in uw appartement. Zwarte glans vult de ruimte met een fascinerende diepte, zodat sneeuwwitte meubels, sanitair of decorartikelen er zo expressief mogelijk uitzien.

Het indrukwekkende minpuntje in de werking van de donkere tegel is dat het heel krassen, spaanders, vlekken, vlekken, kalkaanslag opmerkt. Daarom, als u een dergelijke tegel kiest, moet u dan uiterst voorzichtig zijn of een marge kopen zodat in het extreme geval het beschadigde segment kan worden vervangen.

Tegel met een glanzend oppervlak kan worden gebruikt op de muren, de vloer en het plafond. Als een dergelijke afwerking voor de vloer wordt gekozen, moet u echter zorgen voor beveiligingsmaatregelen, omdat de textuur, glad als glas, een val kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, is een verscheidenheid aan tapijten mogelijk.

Een ander belangrijk nadeel moet in aanmerking worden genomen. Natuurlijk is de glanzende tegel mooi, maar het behoud van deze schoonheid vergt enige inspanning, omdat het water, verdampend, witte zoutophopingen achterlaat. Als u het oppervlak niet snel schoonmaakt, verliest het binnenkort zijn glans. Daarom is de glanzende voering voor de badkamer gekozen door mensen die prioriteit geven aan de esthetische uitstraling van het materiaal en niet aan het gebruiksgemak.

In de keuken

Vanwege het feit dat de kans op frequente vervuiling in de keuken relatief groot is, is de keuze voor glanzende tegels zeer gerechtvaardigd. Dit is de beste optie voor het keukenschort, duurzaam en onopvallend in de zorg.Hij is niet bang voor hoge temperaturen, overtollig vocht of blootstelling aan alkaliën of zuren of ultraviolette stralen, en kan tegelijkertijd vrij goedkoop zijn. Glanzende tegels reflecteren het licht perfect, daarom zal het werkgebied altijd goed verlicht zijn en daarom comfortabel in het kookproces.

Als het idee van bruikbaarheid een sleutelrol speelt en u de manipulatie van zorg wilt minimaliseren, is de tegel van het bruin-beige assortiment de meest veilige keuze. De ideale maskeermachine is een keramische tegel met een gemarmerd patroon of in de vorm van vlekken. Kleine vervuiling is dus het minst merkbaar.

Glanzende schorten klassieke kleuren (roze, wit, zand, een vleugje koffie met melk) creëren een sfeer van rust en vertrouwen. Je kunt neutrale tegels diversifiëren met gekleurde grout. Een typisch voorbeeld in de geest van het concept van minimalisme: de muur is wit en de voeg is zwart of grijs. Een dergelijke combinatie zal onderstreepte geometrie brengen in een schijnbaar afgevlakt monochroom ontwerp.

Monochromatische tegels die kenmerkend zijn voor het interieur in een klassieke stijl. Motley-glans is geschikt voor hightech en moderne stijlen.Een uitstekend element in het decor is een glanzende wandtegel "onder de steen", die kan worden gecombineerd met gewone tegels.

Gebruik steeds glanzende tegels voor de vloer. Dankzij de unieke schittering helpt het om de kwaliteit van de verlichtingsruimte te verbeteren. Licht van natuurlijke bronnen of verlichtingsarmaturen wordt gereflecteerd vanaf het glazen oppervlak, zelfs als het zwart is, en voegt de gewenste helderheid toe.

Glanzende glans zorgt voor een positieve stemming voor de hele dag, vooral als u kiest voor een niet-triviale oranje, rode, koraalachtige vloer. Zwart-witte tegelsamenstellingen bepalen de maatstaf voor strakke en onberispelijke stijl. En voor pedants en waarnemers van netheid, zal de witte glanzende tegel de ideale oplossing zijn.

beoordelingen

Een aantal misvattingen over glanzende vloeren worden vaak besproken op reparatiefora. Een daarvan is dat de donkere glanzende tegel in praktisch opzicht beter is dan het licht. Stoffen of witte vlekken zijn zelfs veel beter zichtbaar.

En de meest populaire misvatting: wanneer water het oppervlak raakt, wordt het extreem glad.Moderne fabrikanten proberen de charmante glans van de coating te behouden, maar verminderen tegelijkertijd deze afschrikwekkende slipperigheid. Natuurlijk, als je een grote hoeveelheid vloeistof morst, loop je het risico om te vallen. Een enkele spray vormt echter geen gevaar.

Beoordelingen deze vloer is overwegend positief.

Over welke keramische tegel je moet kiezen voor de badkamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer