Blauwe tegel in badkamers binnenlands ontwerp

 Blauwe tegel in badkamers binnenlands ontwerp

Blauwe tegels zijn erg populair, omdat een dergelijk afwerkingsmateriaal er altijd erg mooi uitziet, het interieur zacht, zacht en licht geeft. Blauw is een mooie kleur, het irriteert nooit. Betegelde bekledingen van dergelijke tinten zijn bijzonder goed geschikt voor het interieurontwerp van een badkamer.

Kleur functies

Blauwe tegels zullen heel goed worden gecombineerd met verlichtingsarmaturen in de badkamer. 'S Ochtends moeten mensen zo snel mogelijk wakker worden, zich voorbereiden op werkdagen en blauwe tinten stimuleren.

Er zijn andere kenmerken van deze kleur:

 • het gebruik van blauwe tegeldeklagen is een zeer goede optie voor kleine kamers, omdat de "hemelse" tinten visueel de ruimte vergroten;
 • deze kleur creëert een gevoel van vrede en comfort;
 • Het is in staat om de bloeddruk te verlagen, te kalmeren, irritatie en stress te verlichten.

Soms veroorzaakt blauwe tegel een gevoel van gebrek aan comfort, koude (vooral in gevallen waar de schaduw pastel is). Om een ​​bestaand ontwerp aan te vullen, kunt u een warmere kleur gebruiken. Als de huiseigenaar alleen de afwerking gaat uitvoeren en het gevoel van kou wil vermijden, moet hij kiezen voor een matte en niet voor een glanzende blauwe afwerking.

Mogelijke combinaties

Monochrome blauwe oppervlakken kunnen er best mooi uitzien, maar dergelijke ruimtes veroorzaken associaties met laboratoria. Om dergelijke overeenkomsten te voorkomen, kunt u extra decoratieve elementen, patronen gebruiken. Als u een blauwe tegel kiest, wordt het niet aanbevolen om voor de badkamer andere producten van dezelfde kleur aan te schaffen: gordijnen, borstelhouders, handdoeken en andere accessoires. Het is beter om het interieur te verdunnen met andere tonen, anders zullen alle objecten in de kamer versmelten met de muren.

Blauwe keramische tegels zijn goed geschikt voor etnische motieven, art deco, hi-tech, klassieke stijl.Het kan worden gecombineerd met elementen van kunststof, glas, metaal of hout.

De volgende opties zijn geschikt voor een badkamer.

 • Het witte oppervlak aan de bovenkant van de muur en de blauwe tegel aan de onderkant. Blauw met wit - een van de meest voorkomende opties. Betegelde bekledingen kunnen worden versierd met patronen of patronen, of gewoon.
 • Mozaïek. Met deze tegel wordt de ruimte visueel groter. Een combinatie van turquoise mozaïek en witte tegels ziet er geweldig uit. Een andere optie is geschikt voor een badkamer - monochrome gradatie. Het is noodzakelijk om de overgang van het plafond (lichtblauwe tegel) naar de vloer (donkerblauwe tint) te maken.
 • De combinatie van tegelmaterialen blauwe en bruine meubels. Zo'n interieur ziet er duur en spectaculair uit. In dit geval moet u de keuze op de tegel stoppen zonder tekeningen - deze moet getextureerd of mat zijn.
 • Maritiem thema. Deze stijl is zeer geschikt voor een badkamer. Om een ​​maritiem ontwerp te maken, moet u de zeegroene en blauwe tinten gebruiken. Misschien het gebruik van felle accenten - zodat je het interieur "kunt doen herleven".

Hoe te kiezen?

Kies geen wandtegels voor vloeren. De tegel op de vloer moet ruw en mat zijn - anders zal het oppervlak glad zijn. Ruwe coatings zijn moeilijker te verzorgen, maar in de eerste plaats moet je nadenken over veiligheid. Voor wanden kunt u materialen kiezen die minder slijtvast zijn - dat zijn glanzende coatings. Glanzende producten zijn bestand tegen de effecten van cosmetica en reinigingsproducten, ze zijn redelijk eenvoudig te onderhouden (het belangrijkste is om het regelmatig te doen). Mozaïektegels zijn geschikt voor zowel de vloer als de wanden, omdat deze duurzaam zijn en er niet op kunnen glijden.

Verzadigde diepe tinten van tegels maken het interieur luxueus, uniek. Houd er rekening mee dat deze ontwerpoptie alleen geschikt is voor redelijk ruime en goed verlichte ruimtes. Voor grote en middelgrote badkamers, kunt u een vrij grote tegel kiezen zonder patronen, met een gestructureerd of mat oppervlak.

Aanbevelingen voor gebruik

Het aanbrengen van tegeldeklagen kan op verschillende manieren gebeuren.

De meest populaire opties zijn:

 • Kan worden gebruikt voor vloer- en wandtegelproducten van dezelfde grootte en hetzelfde ontwerp. Deze optie is echter niet geschikt als iemand accenten wil gebruiken en monotonie wil voorkomen.
 • Sommigen geven de voorkeur aan het plaatsen van een kamer met behulp van verschillende soorten tegelmaterialen. U kunt het gebied bij de gootsteen en het bad bijvoorbeeld decoreren met gewone coatings en de douche markeren met behulp van mozaïektegels.
 • Een veel voorkomende versie van het ontwerp van de muren - "riem". Over het gehele oppervlak worden identieke tegeloppervlakken gelegd (meestal hebben ze een rechthoekige vorm) en horizontaal (meestal in het midden) lopen contrasterende tegels.
 • Met de klassieke witte kleur kun je de ruimte visueel vergroten. Een derde van de muur moet wit worden gemaakt, tweederde van het oppervlak moet worden versierd met blauwe tegeldeklagen.
 • "Brickwork" van blauwe en witte tegels ziet er erg interessant uit. Sommigen tekenen slechts één muur op deze manier, waardoor de andere oppervlakken uniform zijn. Voor een dergelijk ontwerp is het beter om glanzende tegeldeklagen te kiezen.
 • Om het interieur te verdunnen, kunt u een muur (achter een douche of bad) afwerken met glanzende tegelmaterialen van verschillende tinten blauw. U kunt producten gebruiken met tekeningen en patronen.
 • Als u de muren visueel wilt laten maken, kunt u de rechthoekige blauwe tegel verticaal plaatsen en nadat u de richting horizontaal hebt voltooid, wordt de ruimte visueel langer, terwijl de wanden breder lijken.

De badkamer mag niet volgestouwd zijn met meubilair of decor, ongeacht de grootte en schaduw van de tegel. Door de kamer blauwe tegels te maken, moet u vertrouwen op hun artistieke flair en rekening houden met de aanbevelingen van experts - in dit geval zal de huiseigenaar niet teleurgesteld zijn in het resultaat.

Ontwerpopties

   Lichtblauwe tinten maken de badkamer gezellig.

   Om het ontwerp te diversifiëren, kunt u niet alleen blauwe, maar ook andere kleuren gebruiken, bijvoorbeeld blauw.

   Bruine voorwerpen in de blauwe badkamer voegen wat chique toe aan het interieur.

   Blauw betegelde oppervlakken passen perfect in het originele interieur in een moderne stijl.

   Hoe tegel in de badkamer te leggen, zul je leren in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer