Witte tegel voor de badkamer: materiaalkenmerken en afwerkingsopties

 Witte tegel voor de badkamer: materiaalkenmerken en afwerkingsopties

Bij het kiezen van een afwerkmateriaal voor de badkamer geven velen de voorkeur aan witte tegels. Het lijkt een doffe kleur, verstoken van emotionele kleuren. In feite is de populariteit van dergelijke gezichten te wijten aan een aantal factoren. Dit zijn de voordelen, vormen, afmetingen, textuur en subtiliteit van het ontwerp.

8 foto

Kleur functies

Witte tegel voor de badkamer - een klassiek ontwerp. Tegenwoordig hebben stylisten geleerd zijn waarneming te veranderen door de textuur te variëren, inclusief contrasterende tonen, correcte tekening en hoeveelheid in het interieur van de badkamer. De compatibiliteit van wit met andere tonen is te wijten aan het feit dat het uit alle kleuren van het kleurenpalet bestaat. Wit is op zich neutraal.Maar hij accepteert elke emotionele kleur bij het toevoegen van een kleurtint, of het nu gaat om de inrichting van de inrichtingselementen of de toon van het dobbelstenenpatroon.

Voor- en nadelen

Het is beter om kennis te maken met de kenmerken van dit afwerkingsmateriaal voor de badkamer door de voor- en nadelen.

De voordelen van witte badkamertegels liggen voor de hand.

 • Het maakt de ruimte helderder. Hiermee kun je met licht vullen, zelfs in een donkere en een kleine kamer.
 • Kleur kan de afmetingen van de badkamer visueel veranderen. Door zo'n tegel lijkt de badkamer ruimer.
 • Ze is esthetisch aantrekkelijk. Dit ontwerp ziet er fris, stijlvol en modern uit.
 • De witte kleur van het materiaal is geschikt in elke interieurstijl. Hij heeft geen ontwerpbeperkingen.
 • Het is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen volgens moderne technologieën. Hierdoor is het duurzaam en duurzaam.
 • Ze staat in brand. Je kunt niet bang zijn voor het circuit, de tegel zal niet oplichten.
 • Facing reageert niet op temperatuurveranderingen. Het breekt niet en vervormt niet tijdens gebruik.
 • Afwerkingsmateriaal geschikt voor gebruik in de badkamer. Het reageert niet op vocht, is bestand tegen spatten, water, stoom.
 • Deze tegel is gemakkelijk schoon te maken. Vaak, om het oppervlak schoon genoeg natte lompen schoon te maken.
 • Facing verschilt in het brede bereik. In de uitverkoop vindt u opties voor elke, zelfs veeleisende smaak.
 • Ze is bestand tegen slijtage. De beschermende coating elimineert het verlies van een aantrekkelijk uiterlijk tijdens het gebruik.
 • Fabrikanten bieden een benadering voor elke klant. Hiermee kunt u dekking kopen op basis van het budget.

Met behulp van witte tegels kun je de ruimte instellen. Het kan een decoratie-accent zijn of een badkamerdecoratieachtergrond. Op een dergelijke muur staat meubilair, sanitair, accessoires. Witte tegels kunnen de basis vormen voor contrasterende panelen, gekleurd mozaïek. Tegen de achtergrond ervan zien spiegels in elk frame er prachtig uit.

Het kan worden gecombineerd met kunststof panelen en lamellen. Met kleur kunt u de tekortkomingen van de styling verbergen (vooral bij het gebruik van witte voeg). Het wist visueel de grenzen van de overlap in de badkamer, wat vooral goed is voor kleine kamers en gecombineerde badkamers met oude lay-outs.

Er zijn witte tegels en een paar nadelen.

 • Zij is een merk. Op zo'n oppervlak is zelfs de geringste vervuiling merkbaar.
 • Deze tegel zou niet de enige schaduw van het badkamerontwerp moeten zijn. Anders wordt het interieur saai.
 • Het vraagt ​​om witheid, wat vooral belangrijk is bij het kopen van begeleidende tegels.
 • Wandtegels zijn kwetsbaar. Tijdens transport en voorafgaand aan de installatie kan deze breken.
 • Een marge nodig voor huwelijk en bijsnijden. We zullen voor extra tegels moeten zorgen, het gebrek aan het vinden van de juiste witheid en patroon is niet altijd mogelijk.
 • Voor de vloer is een dergelijke afwerking onpraktisch. We moeten het combineren met andere afwerkingsmaterialen.

species

Tegenwoordig kunnen alle soorten bekledingsmaterialen worden onderverdeeld in 2 soorten: wand- en vloertegels. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken. Keramische tegels voor wanden zijn bijvoorbeeld dunner, dus het gewicht is minder dan de tegenhanger van de vloer. Vaak sterft dit en klein. Dit heeft invloed op de dikte: hoe groter het fragment, hoe dikker.

Een van de categorieën is witte mozaïektegel. In feite is dit hetzelfde aardewerk, alleen van een kleinere afmeting: meestal kleine vierkantjes, die op de traditionele manier worden vastgelijmd, waarbij de identieke afstand tussen de elementen wordt waargenomen.Een variant van deze tegel is een wijziging in het raster. Dit zijn vierkanten die al op het raster zijn geplakt of rechthoeken die in een specifiek patroon zijn opgemaakt. Deze versie van het materiaal bespaart tijd op de lay-out van het patroon, zodat u de identiteit van de naden tussen de matrijzen kunt observeren.

Wand- en vloervariëteiten kunnen een ander type textuur hebben. Afhankelijk van de productietechnologie kan het mat of glanzend zijn. De aanwezigheid van reflectiviteit stelt u in staat om de ruimte visueel uit te breiden. De texturen zien er goed uit, de overvloed aan glans van vandaag wordt beschouwd als een ongelukkige benadering van het verfraaien van de badkamer.

Kalksporen van hard water zijn minder zichtbaar op het witte oppervlak. De glanzende textuur zal ze echter tonen. Het is gekozen om de muren te markeren en in gevallen waarin u de witte kleur dominant moet maken. Een matte variatie verzacht andere tonen. Het is gekozen met een contrasterende metgezel met een vergelijkbare textuur. Bovendien kan de witte tegel glad, gebosseleerd en ruw zijn. Het patroon op het oppervlak kan driedimensionaal, driedimensionaal of traditioneel contrasterend zijn. Soms is het een imitatie van mozaïek, vaak metselwerk (een soort gevelbeplating voor interieurdecoratie). In andere gevallen is dit een deelvenster bestaande uit een aantal fragmenten.

De combinatie van gladde en getextureerde variëteiten stelt u in staat een ongewoon effect te bereiken bij het opstellen van de interieurachtergrond van de badkamer. Fabrikanten produceren een breed scala aan vergelijkbare producten voor het afwerken van badkamers. Collecties worden voortdurend bijgewerkt, om de achtergrond compleet te maken, kunt u een witte tegellijst, een mozaïekpaneel kiezen en een andere versie van het muurontwerp maken. Een interessant soort "varken" met een afschuining, die rechte uiteinden kan hebben.

Sommige soorten kunnen worden gebruikt om muurplafonds te ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld de wanden van een badkamerkastje lijmen, deze versieren met een mozaïek, de kast onder de gootsteen gedeeltelijk inrichten. Anderen zijn geschikt voor het leggen van het patroon van de vloer met de vloerbekleding van kunststeen. Afhankelijk van de vorm en ontwerpbenadering van het ontwerp, worden de tegels op de traditionele, diagonale, modulaire manier vastgelijmd, technieken met offset, visgraatinstallatie, met een shift.

vorm

Tegenwoordig heeft de witte tegel hoofdzakelijk twee hoofdvormen: rechthoekig en vierkant. In dit geval is het eenvoudig om een ​​vierkante ruit te maken. Om dit te doen, lijmen ze diagonaal.Minder vaak worden voor het ontwerp van de wanden hexagonale varianten, ruitvormige, wigvormige, driehoekige fragmenten gebruikt. Het meest populaire type materiaal is de vorm van een baksteen.

Tegels met stenen leggen ziet er mooi en modern uit tegen de achtergrond. Het is geschikt voor het ontwerp van verschillende stilistische ontwerprichtingen. Gebruik voor de vloer de opties van een vierkante vorm. Soms (bijvoorbeeld als je de illusie van tapijt wilt creëren), wordt het verdund met sterft van dezelfde grootte met een patroon en aangevuld met randen.

afmeting

De grootte van de witte tegel is afhankelijk van het type, hoewel merken de laatste tijd zelf normen zijn gaan instellen, waardoor producten voor bekleding worden vrijgegeven. Eerder waren wandtegels kleiner in lengte en breedte in vergelijking met vloertegels (15 x 15, 20 x 20 cm). Vandaag in de uitverkoop vindt u producten van verschillende groottes. De meest gevraagde maten wanddecoratie zijn de afmetingen 10 x 10, 20 x 20, 20 x 25, 20 x 30, 25 x 25 cm.

Op maat 25 x 33, 25 x 36 cm moeilijker om metgezellen te plukken. Daarom moet je kiezen uit collecties met meer algemene dimensies. Sommige formaten voor wanden en vloeren zijn hetzelfde (30 x 60, 40 x 60 cm). Deskundigen raden echter niet aan om de wanden en vloerverven van dezelfde grootte en vorm af te werken.Dit vereenvoudigt het interieur van de badkamer.

Combinatie met andere kleuren

Witte tegels op de muren of de vloer kunnen worden gecombineerd met verschillende tinten van het kleurenpalet. Als het voor muren is om een ​​muur van een muur te gebruiken, adviseren experts om ze te scheiden door middel van een reliëf of patroon. Het kan bijvoorbeeld een badschermbekleding zijn met de ondersteuning van een van de muren, een nistrim, een muur achter het toilet, als de badkamer is gecombineerd. De mat met reliëfmat met witte kleur ziet er beter uit dan glad glanzend.

Gevoelige combinaties zijn combinaties van wit met parel, zilver, lichtgrijs. Met de steun van metalen chromen oppervlakken lijkt de witte tegel mooi. Echter, om de neutrale binnenkant van de badkamer emotioneel te maken, is het voor de vloer beter om matte tegels met textuur en houttint te kiezen. Beige zilver gemarmerde vlekken zijn hier geschikt.

Ziet er prachtig betegeld klassiek uit met gouden en bronzen tinten. Dit interieur krijgt elegantie, zelfs als de afwerking klein is. De combinatie van wit met beige, melk, crème, olijf, blauwe tinten is harmonieus.Groen, perzik en geel maken de sfeer speciaal. Koraal, turkoois, mint zijn ook relevant.

Combinaties met heldere en sterke kleuren moeten worden bedacht. Zwart en wit, rood en wit, wit en blauw badkamer - complexe oplossingen. Energiek rood laat niet ontspannen, zwart in grote hoeveelheden zorgt voor een deprimerende atmosfeer. Blauw blaast koud. De warme sfeer stemt de sfeer van thuiscomfort. Rood is beter om wijn of sinaasappel te vervangen. Oranje-witte badkamer is comfortabeler.

Ontwerptips

Niet iedereen kan op harmonieuze wijze een binnenbadkamer creëren met witte tegels. Soms raakt de ruimte uiteindelijk overbelast met een overvloed aan gesneden elementen of patronen. In dit geval redden zelfs gekleurde loodgieterswerk en meubels de situatie niet.

Om in deze situatie te helpen, is het noodzakelijk om de essentie van fouten te begrijpen en aandacht te besteden aan de fijne kneepjes van het ontwerp.

 • Bij de selectie van het materiaal moet rekening worden gehouden met het type verlichtingsapparatuur, hun inrichting, decoratie van lampenkappen en vorm. Dit is vooral belangrijk als er een patroon op de tegel staat.
 • U kunt op accessoires letten. Soms veranderen ze de perceptie van het interieur.
 • Overlaad de oppervlaktedecoratie niet met bloemen op een witte achtergrond van alle oppervlakken van coatings. In de badkamer slechts één accent.
 • Door een tegel met een mozaïek te combineren, is het noodzakelijk om de zuiverheid van een schaduw zo nauwkeurig mogelijk op te pikken. Anders zal de integriteit van de bekleding niet werken.
 • Het is niet raadzaam om zwarte, grijze of andere gekleurde voegen te gebruiken om witte tegels te versieren. Als de coating echter een gekleurd patroon heeft, is dit mogelijk.
 • Donkere tonen in kleine hoeveelheden maken witte tegels expressief. Pas ze beter toe in de vorm van een foto. Het vullen van grote gebieden leidt af van wit.
 • De grootte van de dobbelstenen wordt geselecteerd in overeenstemming met de specifieke meter van de badkamer. Hoe kleiner het is, hoe eenvoudiger en minder decoratief. Grote fragmenten verbergen waardevolle centimeters bruikbare oppervlakte visueel.
 • Het ziet er prachtig uit met tegels op de muur en een badkamer scherm. Muren van één soort verliezen expressiviteit. Het is toegestaan ​​om twee verschillende varianten van het materiaal in vorm en patroon te gebruiken.

Met betrekking tot verlichtingsapparaten moet je een tegel kiezen, zodat deze ermee gecombineerd wordt. Dit kunnen inbouwspots zijn of muurblakers, opties met reflectoren en zelfs een tape die achter een spiegel is verborgen. Om harmonie te bereiken bij het kiezen van een bepaalde stijl, kun je op de foto letten.Een tegeldecoratie kan bijvoorbeeld worden ondersteund door een ongewone vaas met een soortgelijke print, zeepkist en plafonddecoratie.

Interessante voorbeelden

Laat u inspireren door de voorbeelden van fotogalerijen. Ze laten de mogelijkheid zien om witte tegels te gebruiken.

 • Neutraal betegelde mozaïektegels verlichten de verveling van de badkameroppervlakken.
 • Het gebruik van witte en zwarte tegels, een combinatie van monochromatische fragmenten en sterft met een kantpatroon.
 • Een stijlvolle oplossing voor een smalle badkamer. Het grijsbeige schort onder de spiegel en de lichte vloer worden gecombineerd met baksteentegels.
 • De combinatie van witte tegels met chocolade. Effectpanelen gemaakt. De vloerbedekking tekent de beknoptheid van het ontwerp.
 • Witte tegel met beige vlekken en imitatie van marmer in combinatie met kanten rand. Met de steun van de donkere lijnen van het interieur ziet er indrukwekkend uit.
 • De combinatie van wit gemarmerd met groene en houtachtige contrasten ziet er mooi en fris uit.
 • Harmonisch gebruik van gedempt blauw. Vanwege het 3D-beeld werd het effect van nissen overgedragen. Een praktische oplossing voor vloeren.

beoordelingen

Witte tegels zijn echt populair en maken het mogelijk om het interieur van de badkamer speciaal te maken.Dit wordt bewezen door beoordelingen van klanten. Commentaren op de forums vertellen over de uitstekende decoratieve mogelijkheden, de mogelijkheid om het interieur van de badkamer gemakkelijker, frisser en luxueuzer te maken. Witte tegels zijn uniek - opgemerkt in de recensies - hij past in elke richting van de stijl. Het maakt niet uit of de klassieke, moderne, vintage of etnische trend is gekozen. Ze kan een andere textuur vertonen, inclusief geverfd hout met het effect van veroudering, marmer en baksteen.

8 foto

Hoe je de tegel in de badkamer legt, zul je in de volgende video leren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer