Veranderende matrassen voor dressoir, tafel en wieg

 Veranderende matrassen voor dressoir, tafel en wieg

Toekomstige ouders in afwachting van de geboorte van de baby worden geconfronteerd met verschillende taken die ze moeten oplossen voor de geboorte. En een van de items in de eindeloze lijst met taken voor de voorbereiding op de bevalling is de keuze voor een verschoonkussen voor baby's. Na het leren over de diversiteit van modellen en materialen, kan een jong stel gemakkelijk de meest geschikte optie voor haar bepalen om dit apparaat te gebruiken.

Waar is het voor?

Niet alle toekomstige moeders beschouwen een veranderende mat voor baby's als een noodzakelijke acquisitie. Ervaren ouders verklaren echter met de volledige verantwoordelijkheid dat een dergelijke matras het leven en de uitvoering van procedures met de baby zal vergemakkelijken, tenminste de eerste maanden na de geboorte.Volgens de ervaring van moeders en grootmoeders passen sommige ouders oppervlakken aan voor deze doeleinden, waardoor hun baby in gevaar wordt gebracht en veel ongemak voor zichzelf wordt veroorzaakt.

Het gebruik van een aankleedkussen biedt de volgende voordelen:

 • In de eerste maanden van het leven van een kind komen vaak luiers en andere hygiëneprocedures voor, dus het is handig om een ​​speciaal uitgeruste hoek met een zacht oppervlak en alles wat u moet doen te hebben. Zo'n matras kan op een veranderende kast worden geplaatst of op het bed worden gemonteerd, het hangt allemaal af van de aanpassing van een bepaald model.
 • Kinderartsen raden vaak aan, naast het bezoeken van een massagetherapeut, moeders zelfstandig gymnastiek te geven met hun baby. Daarnaast nodigen veel ouders specialisten in huismassage uit voor een klas van betere kwaliteit met hun kind. Verschillende oefeningen zullen helpen om snel nieuwe vaardigheden te leren en spieren te versterken. De meest comfortabele plek voor dergelijke activiteiten is een aankleedkussen.
 • Meestal zijn matrassen uitgerust met zachte zijden van twee kanten, zodat het kind dat de vaardigheden van het omslaan beheerst, zich niet van hem zal afrollen.Soms is er een hoofd aan het hoofd, dat tijdens het kruipen het hoofd van een al volwassen baby beschermt. Het is echter nog steeds niet de moeite waard om de baby onbeheerd achter te laten op een veranderende plek.
 • Vanwege de mobiliteit en het vrij kleine gewicht kan de moeder de veranderende plank gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen of in de badkamer plaatsen voor procedures na het baden.
 • Veel jonge moeders hebben rugklachten vanwege de verhoogde belasting, omdat het kind een groot deel van de dag en zelfs 's nachts moet worden gedragen. Door de aankleedkussen op een comfortabel niveau voor de moeder te installeren, kan ze niet voortdurend naar de bank worden gekanteld, wat meestal nog meer ongemak in de lendestreek oplevert.

types

Fabrikanten van kinderaccessoires en -meubilair bieden een breed scala aan wisseltoestellen. Ze verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functionaliteit:

 • Zachte luier of beddengoed. Dit soort van wisselend apparaat onderscheidt zich door zijn betaalbare prijs en zijn mobiliteit. Door de zachte vulling en het oppervlak van de tafelzeil is de aankleedkussen eenvoudig te draaien en daarom onmisbaar tijdens het reizen.Hij kan eenvoudig op vrijwel elk oppervlak worden bevestigd: op het dressoir, op de tafel en zelfs op een wasmachine.
 • Van bord veranderen. Zo'n kindergadget heeft een stevige basis en kan op het bed worden gemonteerd. Het bord is aanzienlijk zwaar met een zachte basis en heeft een hogere sterkte. De grondigheid van de veranderende borden beïnvloedt hun hogere kosten.

Materialen en kleuren

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een oppervlak voor het inbakeren van een pasgeboren baby voor veel ouders is de mate van veiligheid van materialen. Vulstoffen en buitenbekledingen moeten van hypoallergene materialen zijn en geen verboden stoffen bevatten. Materialen voor babydoekjes moeten ook pretentieloos zijn in de verzorging en gemakkelijk te reinigen, waardoor de hygiëne van de pasgeborene goed kan worden bewaakt.

Omdat de fabrikanten van buitenste materialen vaak een speciale film of tafelzeil gebruiken. Het is gemakkelijk om voor een dergelijk oppervlak te zorgen, het is voldoende om het vuil met een vochtige doek te wrijven. Deze matras kan ook worden gebruikt als bedding tijdens waterprocedures in de badkamer.

Sommige modellen worden geleverd met een speciale stoffen hoes, die, indien nodig, vrij gemakkelijk te verwijderen en te wassen is.

Op de matras met een hoes kunt u het klittenband bevestigen, dat voor procedures op een handdoek of luier wordt bevestigd. Na de procedure is het voldoende om de luier te wassen en niet om de hoes elke keer te verwijderen.

Bij de selectie van de interne vulling van de wisselende apparaten, komen ouders een nog breder scala aan materialen tegen:

 • Een van de populaire moderne vulmaterialen is te noemen Skylon. Het onderscheidt zich door zijn elasticiteit en goede restauratievermogen. Vanwege de eigenschappen van het opvulmateriaal worden dergelijke kindermatrassen niet doordrongen en behouden ze een presentabel uiterlijk, zelfs na langdurig gebruik.
 • Veel fabrikanten van accessoires en meubels voor baby's gebruiken als opvulling. polyesterschuim. Het wordt ook met succes gebruikt bij de vervaardiging van matrassen en kussens met orthopedische eigenschappen. Naast de milieuvriendelijkheid en de lange levensduur zijn doekzakken gevuld met polyesterschuim beschermd tegen broeihaarden en andere parasieten.
 • Voor mobiele ouders, die vaak op verschillende soorten vervoer reizen, is het een waardevolle overname rubber aankleedkussen. Door het materiaal klapt zo'n babyverschoontafel gemakkelijk en compact op, waardoor er een minimum aan ruimte in de bagage is. Voor het comfort van de baby moet een afneembare hoes van hypoallergene stof zijn.
aankleedkussen

Fabrikanten van kindermatrassen hebben een breed kleurengamma van hun producten. Je kunt een traditioneel meisjesachtige roze of jongensachtige blauwe luier pakken, iemand die van grappige kinderfoto's houdt. Sommige ouders kiezen dit accessoire om te passen bij de veranderende kleur van het dressoir of andere meubels die ervoor zijn ontworpen, terwijl anderen de voorkeur geven aan neutrale kleuren en een wit of beige matras kopen dat geschikt is voor zowel de jongen als het meisje.

Extra opties

De aanwezigheid van aangename kleine dingen die het leven van jonge ouders gemakkelijker kunnen maken, wordt altijd een aangename toevoeging aan de basisfuncties van het accessoire. Vaak bieden fabrikanten van zachte doekwiegmatrassen aan om een ​​tas te kopen die is gemaakt van textiel dat aangenaam is voor de huid van een baby.Met deze case kunt u niet alleen de hygiëne van de baby beter bewaken, maar ook het kind maximaal comfort en warmte bieden tijdens procedures of opladen.

afneembare hoezen

Handige toevoegingen voor dergelijke modellen omvatten een handtas waarin een luier gemakkelijk kan passen. Deze optie wordt gewaardeerd door mobiele moeders, die vaak met de baby het huis uit gaan. De zijkanten van de matras zijn in eerste instantie niet functioneel, daarom maken sommige fabrikanten ze opblaasbaar. Ouders kunnen desgewenst de zijwanden of een tussenschot in het hoofdeinde opblazen.

afmeting

Gewoonlijk wordt de grootte van de veranderende mat afgestemd op het oppervlak waarop deze het meest zal worden gebruikt. Veel ouders krijgen speciale tafels of dressoirs met laden voor kinderkleding en luiers om te verschonen.

Als het oppervlak van de kleedkamer niet erg breed is, is het beter om een ​​iets kleinere matras te kiezen, omdat moeders meestal op verschillende manieren potten en poeders op het veranderende oppervlak hebben voor de hygiëne.

Vaak zijn er matrassen met de parameters 65x60 of 50x65 cm, die in bijna elk model van de veranderende kast passen.Bovendien, als gevolg van de kleine matrasiki, kunt u gemakkelijk meenemen om te bezoeken of reizen.

De swaddling oppervlakken brengen het grootste voordeel in het eerste jaar van het leven van een kind, terwijl hij nog steeds leert zelfstandig te bewegen. Daarom is de optimale lengte van de matras 80 cm, als het gekozen oppervlak dit toelaat. Voor langer gebruik kunt u zoeken naar een model met een lengte van maximaal een meter.

Populaire modellen

De moderne selectie van kinderproducten wordt vertegenwoordigd door een breed scala aan producten van zowel binnenlandse als buitenlandse fabrikanten van luiersaccessoires. Producten verschillen van die of andere bedrijven in kwaliteit en gebruikte materialen, evenals in prijs.

 • Onder de Russische fabrikanten vergelijken gunstig met andere modellen uit Globex of Fairy. Als materiaal voor hun matrassen kiezen ze voor hoogwaardig schuimrubber en hoogwaardige katoenen stoffen die de baby optimale zachtheid en comfort bieden. De zijkanten van de modellen van deze bedrijven zijn ontworpen om extra veiligheid te bieden, en de lagere prijs, met de juiste kwaliteit, die inherent is aan alle Russische goederen, trekt een groot aantalkopers.
Globeks
fee
 • Acceptabele prijs is anders en Pools gemaakt van bedrijven Disney of Cebadie in hun assortiment modellen hebben met indrukwekkende afmetingen.
 • Gelijk aan Poolse goederen zijn ook accessoires van een Letse onderneming. Trolldat zijn lichtgewicht en waterdicht katoen oppervlak.
 • Duitse kwaliteit is al lang beroemd over de hele wereld, dus bedrijven uit Duitsland behoren tot de leiders in de kwestie van kinderaccessoires. Populaire modellen komen uit Geuther, waarvan de basis is gemaakt van hoogwaardig schuimrubber.
 • Bovendien kunnen er bij Europese bedrijven notities worden gemaakt Bebe jou uit Nederland, dat met succes geavanceerde technologie gebruikt en matrassen produceert die zijn gevuld met polyesterschuim. Europese fabrieken produceren accessoires die bovengemiddeld kosten, maar deze prijs wordt gerechtvaardigd door uitstekende kwaliteit en hoge slijtvastheid.
Disney
Ceba
Geuther

Hoe te kiezen?

Door een apparaat voor het inbakeren van een baby te kopen, moeten jonge ouders met volledige verantwoordelijkheid worden benaderd. Een paar aanbevelingen helpen onervaren ouders om de juiste keuze te maken:

 • Om een ​​matras te kopen, evenals andere kinderaccessoires, mag alleen van vertrouwde fabrikanten zijn. Als u twijfelt, kunt u de verkoper altijd om een ​​kwaliteitscertificaat vragen om te bevestigen dat het product aan alle normen voldoet.
 • De aanwezigheid van een onaangename geur van het accessoire kan wijzen op een lage kwaliteit van de materialen die voor de productie worden gebruikt. Het is beter om te weigeren een dergelijk product te kopen, zodat een allergische reactie niet optreedt bij een pasgeboren baby.
 • De matras moet een basis hebben die tijdens gebruik niet over het oppervlak schuift. Vooral gevaarlijk glad apparaat kan zijn tijdens de eerste pogingen om baby te kruipen.
 • Het zal voor een kind prettiger zijn om op een zachte en warme stofoppervlakte te liggen dan op een tafelzeilbasis. Daarom moet u van tevoren goed opletten bij de aanschaf van een geschikte hoes voor dekmatrassen. De meest populaire modellen van tegenwoordig zijn gevallen van gemengde vezels, die prettig aanvoelen en gemakkelijk in een wasmachine kunnen worden gewassen.

Hoe je de veranderende matras kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer