Matras "cocon"

Met de geboorte van de baby proberen veel ouders hem de meest comfortabele slaapomstandigheden te bieden. Vlakke harde matrassen voor pasgeborenen begonnen weg te geraken naar de achtergrond: tegenwoordig ligt de nadruk op de matras "cocon". Dit model van een mini-matras is ontwikkeld door Franse neonatologen, het verschilt van gewone blokken en heeft verschillende voordelen.

Wat is het?

Matras "cocoon" - een soort bed voor de baby, een ergonomische, veerloze peervormige matras, rekening houdend met de anatomie van het lichaam van het kind. Uiterlijk is het relatief klein, het is verworven voor de eerste maanden van het leven van de baby en wordt beschouwd als de beste aanpassing van de baby aan de omgeving. Zoals bedacht door de ontwikkelaars, is het een soort eigenaardige cocon die lijkt op de moeders baarmoeder.

Het is een reliëfmatras van kleine hoogte en concave vorm,liggend waarbij de baby zich in een gegroepeerde intra-uteriene positie bevindt, terwijl zijn rug in een afgeronde vorm is en zijn benen lichtjes omhoog staan. De matras "cocon" is een aanvulling op de gebruikelijke matras van de wieg, een tijdelijke "woning" van de baby, gemaakt van zacht materiaal.

Functies, voors en tegens

De ontwikkelaars van de coconmatras beweren dat de speciale vorm van de mat goed is voor de gezondheid van de baby en bijdraagt ​​aan de correcte vorming van de wervelkolom, terwijl de gebruikelijke matras met een hard oppervlak de houding beschadigt en de correctheid van de bochten breekt. Kinderartsen zijn het met hen eens en adviseren toekomstige moeders om op tijd voor zo'n matras te zorgen.

De consistentie van het vulmiddel omvat geen ballen om beweging te beperken, maar de matras "cocon" heeft geen anatomische coatingeigenschappen, zoals in traagschuim. Het is een klassieke en draagbare vorm (wieg).

De voordelen van kindercocons zijn:

 • vorm van de moeders baarmoeder (verminderde mate van angst baby open ruimte);
 • de aanwezigheid van vasthoudgordels in sommige modellen (veiligheid en bescherming tegen vallen van de baby uit de "cocon");
 • mobiliteit en zelfvoorziening (de matras kan eenvoudig van het bed naar een andere plaats worden overgebracht);
 • afname van spiertonus en ontspanning van het lichaam tijdens de slaap;
 • bevrijding van de baby van het ongemak in verband met koliek (de gebogen vorm van de matras vermindert pijnkrampen in de buik);
 • waarschuwing voor plagiocephalie (correcte ontwikkeling van de vorm van de schedel, eliminatie van het risico van het afvlakken van de ronding in enig deel, zoals tijdens het slapen op een harde vlakke matras);
 • verbeterde zuigelingenlaap, een gunstig effect op de duur;
 • gemak van voeding (wanneer boeren zal baby niet kunnen stikken);
 • relatief klein gewicht en de beschikbaarheid van extra accessoires (hoezen met ritsen, reserve katoenen lakens, slaapzakken in de vorm van compacte dekens);
 • geen noodzaak om te swaddle en volledige bewegingsvrijheid van de baby (met uitzondering van wicking en gevoelloosheid van het lichaam geassocieerd met immobilisatie).

Een rijk modellengamma met verschillende afmetingen stelt u in staat om een ​​matras te kiezen op basis van uw voorkeuren. Dankzij dergelijke producten gedraagt ​​de pasgeborene zich kalm, is minder ondeugend en bang. Alle afneembare accessoires van de matras laten een delicate manier van wassen toe, waardoor de verzorging van het product werd doordacht.

tekortkomingen

Naast de voordelen hebben matrassen "cocons" nadelen. Omdat het een trendy nieuwigheid is, zijn ze helemaal niet ongevaarlijk voor de wervelkolom, omdat het in de eerste maanden van het leven zacht en kneedbaar is. Afgeronde schouders, achterboog, verhoogde benen - het is moeilijk om de norm te noemen voor de ontwikkeling van de houding. Hoewel deze matten de zorg voor de moeder vergemakkelijken en haar kalmeren.

Als je de ontwikkeling van de noodzakelijke rondingen van de wervelkolom verliest, kun je het probleem van overtreding van de houding onder ogen zien. Als tijdelijke matten zijn dergelijke producten goed, maar door ze elke dag voortdurend te gebruiken, is dit een zeker risico voor de gezondheid van het kind. "Cocons" zijn niet geschikt voor pasgeborenen die geboren zijn met spinale problemen.

Dergelijke producten:

 • hoge kosten, evenredig met de aankoop van verschillende hoogwaardige matrassen van kokosnoot (niet altijd betaalbaar voor gewone ouders);
 • kortstondig: na zes maanden, of zelfs minder, worden ze onnodig en zelfs schadelijk;
 • onveilig vanaf het moment dat de baby begint te proberen om te rollen;
 • meer geschikt voor premature baby's, maar kan te heet zijn voor voldragen baby's (hebben geen thermoregulatie van het oppervlak).

afmeting

Om niet in de war te raken bij het kiezen van een geschikte maat (vooral belangrijk voor vrouwen van primiparas), is het belangrijk om de bestaande maten van dergelijke matrassen te kennen. Niet elk model is geschikt voor een bepaalde baby. Typisch geven fabrikanten drie parameters aan (bijvoorbeeld standaard: 70x41x18, 68x40x12 cm).

Koop het product niet van te voren: het hangt af van het gewicht van de baby (er zijn afwijkingen bij het bepalen van het gewicht in de baarmoeder).

De bestaande modellen van matrassen "cocons" zijn onderverdeeld in drie maten:

 • S1 - De maat wordt uitsluitend gebruikt in medische instellingen en wordt aanbevolen voor premature pasgeborenen met een gewicht vanaf 1,2 kg;
 • S2 - grootte is een variatie op de eerste en wordt voornamelijk in ziekenhuizen gebruikt, aangevuld met een verzekeringsgordel en is bedoeld voor baby's die te vroeg worden geboren met een gewicht van 2 kg;
 • S3 - de maat is voor thuisgebruik: deze is bedoeld voor kinderen vanaf 2,8 kg en is relevant als matras, wieg, comfortabel voor een wandeling in een kinderwagen.

Hoe te gebruiken?

Omdat de matras-wieg voor kinderen een reliëfoppervlak heeft, wat een specifieke lichaamshouding van het kind impliceert, is het noodzakelijk om rekening te houden met de positie van het hoofd en de benen.

De matras kan worden "aangepast" aan de grootte van de baby:

 • Voordat de "maat" wordt gewijzigd, is het noodzakelijk om de kussensloop te verwijderen en de baby op de achterkant van de matras te plaatsen (de kop moet aan de smalle kant van de mat zijn);
 • verander zonodig de locatie van de limiter (de juiste positie - onder de kont baby);
 • na "passen en passen" wordt de kussensloop teruggebracht naar zijn plaats: de "cocon" is klaar voor gebruik;
 • Als het model is uitgerust met een veiligheidsgordel met klittenband, kunt u de baby repareren zonder zijn bewegingen te beperken.

Topmodellen

Matrassen "cocons" zijn origineel. Om een ​​beter beeld te krijgen van hun uiterlijk, kunt u aandacht besteden aan de modellen van merken die overwegend positieve beoordelingen en aanbevelingen van tevreden klanten bevatten:

 • "Zevushka" - hoogwaardige modellen voor baby's met zorg voor hun gezondheid en correcte lichaamshouding;
 • Rood kasteel cocoonababy - "knuffelen" van baby-matrassen, voor comfort, veiligheid en bescherming;
 • Baby leuk - zachte en elastische matrassen met een laag gewicht en een comfortabele plaatsing van de baby;
 • Woombie - waardige aankopen van modellen met een zachte oppervlaktestructuur en uitstekende kwaliteitskenmerken;
 • "Zevende hemel" - anatomisch correcte "cocons" die de atmosfeer van 'moeders warmte en comfort' in de maag ondersteunen.

beoordelingen

De moeders die dergelijke producten kochten, merken het echte effect op: de kinderen slapen vredig, hun nek is correct gevormd, het is niet nodig om het kind in elke richting te draaien en, niet het minst, in zo'n wieg te liggen, zal de baby er nooit tegenaan stoten en stikken. Met betrekking tot de merkkeuze zijn de meningen anders: de producten van het Franse bedrijf Red Castle hebben 100% positieve beoordelingen, het merk "Zevushka" heeft goede kritiek onder de goede commentaren. In het algemeen echter, volgens moeders, kunnen dergelijke producten veel van de problemen met de gezondheid van de baby vermijden.

Hieronder kun je een video bekijken over waarom je nodig hebt en wat nuttig is voor de matras "cocon" van pasgeborenen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer