Bloemen voor bloembedden: wat te kiezen en hoe te verzorgen?

 Bloemen voor bloembedden: wat te kiezen en hoe te verzorgen?

In de snel afnemende bloembladen meer leven dan in de eeuwenoude zielloze blokken graniet. Een verlaten binnenplaats werpt onbewust gedachten over het verbeteren van het landschapsontwerp. Voor de beginner, die besloot om een ​​kleine tuin met zijn eigen handen te organiseren, zijn er vragen om bloemen te kiezen voor bloembedden en zorg te dragen voor breekbare schoonheid.

Speciale functies

Het belangrijkste doel van een beginnende tuinman is om een ​​gezellige hoek van een pittoreske tuin te creëren. Om dit idee te implementeren, gebruikt u een verscheidenheid aan sierplanten voor decoratiebloembedden.Vaste planten die minder onderhoud vergen zullen een ideale hulp zijn. Ze zorgen voor een permanent decoratief effect.

Het wordt echter niet aanbevolen om de selectie van planten onmiddellijk te starten, omdat u eerst de technische kenmerken van een bloembed of bloementuin moet bepalen:

 • lokale landschapseigenschappen. Het is noodzakelijk om het individuele ontwerp van de bloementuin te bepalen. Heuvels kunnen worden gebruikt om creatieve ideeën en kleine putten te implementeren - als een natuurlijk bloembed. Het is ook mogelijk om ze te cementeren. Dit laatste is acceptabel bij het creëren van een kleine vijver met decoratieve waterlelies;
 • ontlasting verwijderen. Voor perfectionisten die besluiten te gaan bouwen op vlak terrein, wordt aanbevolen om de site waterpas te zetten om onaangename gevolgen in de vorm van hellende hellingen te voorkomen;
 • grootte van het grondgebied. Het is noodzakelijk om van tevoren een plattegrond van het tuinperceel te maken, het aantal planten te berekenen. Bijvoorbeeld, zonder rekening te houden met het gebied van paden, kunt u verdwalen in de groene wildernis;
 • locatie van het toekomstige bloembed ten opzichte van zonlicht. Voor veel schaduwminnende planten is constant direct zonlicht destructief.Voor bloemen van dit type is een enigszins donkere landingsplaats vereist.

Het spectaculaire en heldere beeld wordt gecreëerd dankzij de combinatie van verschillende kleuren en landschapsobjecten. Optimale waarneming is mogelijk met de juiste berekening van plantengroei in relatie tot het gezichtspunt. Gunstige demonstratie bestaat uit het planten van kleine bloemen nabij de wegen met een geleidelijke toename van de vorm en grootte van zaailingen tot afgelegen gebieden van het territorium.

Het wordt aanbevolen om de vaste plantcombinatie van naderbij te bekijken. Met een ongepaste combinatie kunt u per ongeluk de gemaakte afbeelding vernietigen. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u eerst de bloeiperiode berekenen, rekening houden met de vorm, de combinatie van de kleur van de bloembladen en bladeren, plantengroei.

Bij het gebruik van de elementen wordt aanbevolen om een ​​maximale harmonie te bereiken tussen de architectuur en de aangrenzende landschapsoplossing van de site.

Waar te beginnen?

Alvorens het ontwerp op te nemen, moet de site-eigenaar het correct beoordelen. Zelfs als het landschap ongeschikt lijkt, is het in ieder geval mogelijk om het pittoreske landschap "te verblinden". Om te beginnen moet de plot worden gewist, nadat eerder rekening is gehouden met reliëf, winderigheid, bodem en verlichting.Ondanks het feit dat veel planten pretentieloos zijn in de zorg, is het voor alles noodzakelijk om de regels te volgen voor het kiezen van de beste grond voor het planten van zaailingen.

Vruchtbare grond is nodig voor het bloembed, wat een lange bloeiperiode garandeert.. Het is noodzakelijk om onmiddellijk een plek te kiezen voor planten, omdat een transplantatie altijd een pijnlijke procedure voor bloemen is. Nadat de lagen van de aarde zijn gelegd en de bloemen zijn geplant, moeten de planten worden gescheiden door hekken.

Deze acties zijn nodig zodat de zaailingen niet groeien, niet "vechten" voor het territorium onder elkaar. Zonnewende planten worden aanbevolen om te worden geplant in open gebieden. In de schaduw geven ze kleine bloeiwijzen, omhoog trekken. Bij laagblijvende teelten is extra water nodig. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het planten van planten met elkaar.

Om niet verward te raken bij het planten, moet u een schema maken met het planten van planten. Dergelijke acties zullen helpen om niet verloren te gaan en zorgen voor het effect van het continu bloeien van de site. Experts raden bijvoorbeeld aan om in oktober bloembollen te planten, terwijl Oostindische kers en goudsbloemen in het vroege voorjaar moeten worden geplant.

In de zomer en de herfst is het beter om planten met ongediertebestrijding te bespuiten. Je kunt het ook niet overdrijven met verbanden.Stikstofmeststoffen dragen bij aan de actieve groei van groen, waardoor de bloeiperiode wordt onderbroken.

Landscape Design Trends

Aanvankelijk moet je het landschap of de klassieke stilistische richting kiezen. Dit laatste impliceert een strikte gehoorzaamheid aan planten en decoratieve elementen van een enkele creatieve gedachte.

De aanpak vereist tijdrovende zorg, omdat alle planten op tijd moeten worden geknipt. De inspanningen worden echter beloond door de visuele belichaming van een verfijnde stijl met karakteristieke kenmerken:

 • goed geplande plotgebied;
 • harmonieus gebruik van geometrische vormen tijdens het snijden;
 • de dominantie van groen over bloeiende planten;
 • ideaal vlak terrein.

Voor liefhebbers van de natuur is er echter een landschapsstijl - precies het tegenovergestelde van de klassiekers, zo dicht mogelijk bij het natuurlijke ontwerp. In de buurt van het huis groeit weelderige vegetatie, begiftigd met asymmetrie en zachte functies.

De belangrijkste kenmerken van landschapsontwerp worden als volgt uitgedrukt:

 • gratis distributie van planten;
 • de natuurlijke vorm van struiken en bomen;
 • een overvloed aan bloeiende en fruitzaailingen;
 • bloemsamenstellingen, verzameld in afzonderlijke groepen volgens de compatibiliteit van kleuren en gelijkenis van zorg.

Landschapstype vereist geen extra kosten en moeite. Het grote voordeel is dat het zelfs in een klein gebied met oneffen terrein kan worden gebruikt.

Populair in de voortuin

Het vinden van de perfecte combinatie van kleuren voor de tuin is geen eenvoudige taak. Een chaotische set en willekeurige landing zullen geen prachtig landschap opleveren. Het belangrijkste is - raak niet in de war en bekijk een lijst met populaire planten voor bloembedden. Op basis van gedetailleerde instructies kunt u de pittoreske foto in de tuin bereiken. Voor proefexperimenten in het eerste jaar wordt aanbevolen om eenjarige planten te planten.. Ze zullen geliefd zijn bij kenners van diversiteit.

Met eenvoudige landschapsarchitectuur zijn onpretentieuze bloemen onvervangbaar. U hoeft niet veel tijd en moeite te besteden aan de zorg voor hen, dus dit is een uitstekende keuze voor diegenen die het landschap met hun eigen handen willen versieren.

Eenjarigen hebben verschillende voordelen in verschillende keuzes:

 • zonne-Oostindische kers het is warmte-liefhebbend en geeft de voorkeur aan heldere plekken, maar het ervaart slecht een transplantatie.Grote zaden kunnen in de grond overwinteren, wat het uiterlijk van groene scheuten volgend jaar garandeert. Bloemen hebben een subtiel aangenaam aroma dat zoete rust uitstraalt. Ze kunnen zowel in bloembedden als in potten in open gebieden worden gekweekt. Aangename verrassing en gunstige eigenschappen van geneeskrachtige planten. Alle delen, naast de wortels, zijn vrij eetbaar;
 • salvia groeit in gebieden rijk aan zon en vocht. Naast de bovenstaande parameters heeft ze niet langer iets nodig om een ​​bloembed te versieren met rode kegelvormige bloeiwijzen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een unieke stijl, pak koninklijke salvia. Oranje bloemen vullen het uiterlijk aan met een vleugje menselijk bloed, dat kan variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag;

 • petunia verblind met verschillende tinten. De zachte toppen van de vorm van kleine grammofoons verrassen met weerstand tegen direct zonlicht. Het is voldoende om een ​​kleine hoeveelheid zaden op de grond te strooien - en dit zal zorgen voor hun snelle groei en ontwikkeling. Petunia wordt begin juni op open terrein geplant, omdat herhaaldelijk invriezen het kan vernietigen;
 • gatsaniya - veelkleurig madeliefje oorspronkelijk uit Zuid-Afrika.Verschilt in de grote maten. Bloemen worden gecombineerd met zwarte aarde, waardoor de donkere kleur van de grond oplicht. In de meeste gevallen worden ze gebruikt om ingewikkelde patronen te maken in combinatie met laagblijvende planten, en ook als een versieringsobject voor tracks. Er zijn jaarlijkse en meerjarige variëteiten om tuinsamenstellingen in open gebieden te creëren;
 • postelein is een natuurlijk tapijt. De kruipende plant broedt door zelf te zaaien, zodat het volgend jaar niet hoeft te worden geplant. Het einde van maart is optimaal voor zaaien wanneer er buiten al voldoende zonneschijn is. Pretentieloos jonge boompjes hebben geen water en topdressing nodig, en geven de voorkeur aan droge of zanderige grond.

Meer ervaren tuinders geven de voorkeur aan vaste planten, waarvan de bloei begint met de eerste lentehitte.

De vroege periode wordt gekenmerkt door het verschijnen van sneeuwklokjes. Vervolgens worden ze vervangen door lentesamenstellingen, die zijn gebaseerd op tulpen, iris en hyacinten.

De chaotische verscheidenheid aan kleuren kan permanent worden aangescherpt en bang gemaakt door een ruime keuze:

 • maagdenpalm ontkent trots kunstmatig water geven na het planten. Het kan onbeheerd worden achtergelaten.Al snel groeit de maagdenpalm uit en groeit uit tot een decoratief tapijt. Dichte gebieden kunnen worden bijgesneden om de gewenste vorm te geven;
 • vaak te vinden in tuinen aquilegia, wiens naam in de mensen - "bloem elfjes". Tedere knoppen bloeien lang: van de vroege lente tot de eerste klappen van de vorst. Bloemblaadjes hebben meestal een grijze tint. Het groeit in de vorm van een struik en vormt zowel lage als hoge vegetatie. De ontwikkeling van aquilegia vereist een bodem uitgerust met een goed drainagesysteem en gedeeltelijke schaduw, waar de bloemen een meer verzadigde kleur krijgen;
 • lavatera bekend onder de naam "wilde roos" met grote knoppen, met een diameter van 10 cm. De bloem rechtvaardigt zijn naam, omdat hij kieskeurig is tegen de bodem, droogtebestendig en onvermurwbaar onder de harde wind. De landing is aan het einde van de lente. In de gesneden vorm zijn individuele exemplaren in staat om het decoratieve uiterlijk tijdens de week niet te verliezen. Tinten van bloemblaadjes variëren van geel tot paars;
 • pelargonium - Een veel voorkomende thuisplant die insecten afstoot. Beter bekend als geranium, beheerste het snel het nieuwe terrein,gemakkelijk groeien en vermenigvuldigen. Meerjarige lichtminnende plant pretentieloos in de verzorging, maar bloeit in goed doorlatende grond. Aan het begin van de lente heeft het bemesting met kaliumgehalte nodig;
 • sprekende titel "Snapdragon" gemakkelijk verspreid dankzij de Griekse mythologie. Bloei vindt plaats in juni, duurt tot de eerste nachtvorst. Aanvankelijk groeien zaailingen langzaam en traag, maar na de eerste periode begint een weelderige bloei, waardoor de overvloed aan knoppen van jaar tot jaar toeneemt;
 • castor pot duldt geen landing. Jonge boompjes wennen lang aan het territorium, zelfs in de aanwezigheid van topdressing, groeien het liefst in vochtige open gebieden met een hoog niveau van humus. De plant houdt niet van vorst, dus het zaaien van zaden is alleen mogelijk medio mei;
 • soort gras geeft enige charme en charme aan het landschap vanaf de eerste zomerdagen tot het einde van de herfst. De plant is bedekt met veel knoppen van delicate tinten: van paars tot hemelsblauw. De bloem is kieskeurig. Het groeit alleen op losse, niet te vruchtbare grond met regelmatige watergift. De plaats moet goed verlicht zijn. Lobelia heeft constante minerale supplementen nodig.De landing moet eind februari plaatsvinden;
 • Aubrieta gekenmerkt door heldere bloembladen, kleuren variëren van lichtroze tot blauw. De bloeiperiode is in het midden van de lente en duurt tot het einde van de zomer. De plant behoudt het gebladerte in het winterseizoen, waardoor het ongelooflijk goed bestand is tegen sterke vorst. Aubrieta is pretentieloos in de zorg, zelden wanneer extra voeding nodig is.

Meerjarige planten zijn aan populariteit gewonnen omdat ze niet elk voorjaar hoeven te worden geplant. Om een ​​permanent landschapsontwerp te creëren, passen dergelijke bloemen het best. Bij het selecteren van kleuren voor mengborders, moet u ook rekening houden met de parameters van planten. De centrale positie moet de bloemen nemen met grote en meest heldere toppen.ingelijst in decoratieve greens en bescheiden bloeiwijzen van korte gestalte

. Hoge planten worden geplant in verre bedden aan de rand van de site of in het midden van meerlagige bloementuinen.

herfst

De herfsttijd voltooit de bloeiperiode van de meeste vaste planten. In deze tijd van het jaar zorgen gebladerte en ontbijtgranen voor decor. Om felle zomerkleuren niet te verliezen, kun je herfstcomposities planten.. De leidende positie wordt ingenomen door een eenjarige plant, wiens naam Astra is. Bloemen van felle tinten groeien van de late lente tot de late herfst, maar het voordeel ligt niet alleen in de kleur en de duur van de bloei, maar ook in grote vertakte bloeiwijzen. De hoogte van asters gecombineerd met onvolgroeide en hoge planten, omdat ze een breed scala aan variëteiten hebben.

Chrysanten zullen een grote hulp zijn. Hun bloeiseizoen begint in augustus en duurt tot de eerste nachtvorst. Het kleurenschema sluit alleen de blauwe kleur uit, maar in de herfst gebruiken ze voornamelijk rode tinten om het natuurlijke seizoensbeeld niet te verstoren.

Overjarige dahlia bloeit in warme tonen. Weelderige bloeiwijzen verrukken het oog van eind juli tot de eerste slagen van de vorst. Het enige negatieve is alleen dat ze moeten worden beschermd voor de winter, omdat de knollen sterven bij temperaturen onder nul graden.

Om geen hoofdpijn te krijgen bij het maken van de noodzakelijke combinaties, is het raadzaam om een ​​kant-en-klaar schema te gebruiken, of individuele exemplaren ervan te selecteren:

 • aconite van Karmichel;
 • riet;
 • phlox;
 • Tricyrtis;
 • Zinnia (majors);
 • goudsbloemen;
 • helenium;
 • citroenverbena;
 • taperver;
 • Monarda.

Herfstcomposities zijn in combinatie met natuurlijke kleuren die variëren van goud tot kastanjebruin.

Je moet geen hoge planten nemen. Ze creëren een beeld van weelderige vegetatie die niet harmonieus lijkt in de seizoensgebonden periode van algemene voorbereiding op de slaap. De collectie van lage kleuren in volle implementeert gewaagde ideeën in nieuwsgierige patronen.

Verlegen van liefde

Eigenaren van gebieden die in de schaduw verloren zijn gegaan, hebben moeite met het kiezen van een bloemstuk. Voor hen - een breed scala aan planten die de voorkeur geven aan open ruimte, maar dood gaan in de schaduw. Het probleem van tuinieren wordt echter opgelost door een lijst van schaduwminnende planten, waarvan de schoonheid niet onderdoen voor zonbestendige soorten:

 • lupine is een krachtige struik, die 150 cm hoog wordt. Vingerbloemblaadjes worden in een lange dop gemonteerd, een paar seizoenen plezierig;
 • Dicentra - laagblijvende zaailingen met gebeeldhouwde bloembladen, die op gevouwen vleugels van vogels lijken. De aanvoer vindt plaats aan het einde van de lente of aan het begin van de herfst als onderdeel van een seizoensgebonden samenstelling;
 • Astilbe bezit lange pluizige bloeiwijzen die geen zorgvuldig toezicht vereisen.De plant heeft geen overvloedige watergift nodig, maar als de eigenaar van de tuin overvloedige bloei wil zien, moet u de astilba een of twee keer per week water geven;
 • steenbreke echo van hun naam, de voorkeur om te groeien op uitgelekte arme grond. In de penumbra vormen ze een 'kussen', bloeiend met eenvoudige aangename knoppen tijdens de zomerperiode. Ondanks het feit dat saxifrages overvloedig in de zon groeien, voelen ze zich geweldig in de schaduw, zonder dat extra verzorging vereist is.

Diversiteit brengt groenblijvende plantensoorten, bloemen met weelderige bladeren. Hosta zal liefhebbers van weelderig groen aanspreken. Brede bladeren met felle kleuren bedekken de grond en houden de restanten van vocht vast, zodat de plant niet vaak hoeft te besproeien. Houten karper zal slaan met een ongebruikelijke vorm van gebladerte, terwijl een symphandra een mooi paar met hem zal maken. Haar gebeeldhouwde toppen zien er exotisch uit in combinatie met weelderige vegetatie.

ondermaatse

Dankzij eenjarigen wordt er elk jaar de mogelijkheid geboden om te experimenteren met bloemstukken, waarmee nieuwe pittoreske bloembedden worden gecreëerd. De meest populaire in dit nummer van petunia, echter, er zijn veel eenjarige planten die niet inferieur zijn aan verdiensten:

 • iberis en ageratum. Pretentieloze scheuten creëren bloementapijten, vaak sieren de alpine glijbaan. Ze groeien het liefst in de open ruimte tussen andere planten waarmee ze goed opschieten;
 • niet-gerelateerde cultuur van viooltjes in staat om te groeien in zonnige en slecht verlichte gebieden, maar ze zijn hebzuchtig voor vocht, en vereisen constant overvloedige watergift;
 • bos vergeet-mij-nietje bevalt met bloeiende zachte toppen van hemelse tinten van de late lente tot de vroege herfst;
 • 's nachts zal helpen gesperis. Nachtviooltje bloeit niet alleen in het maanlicht, maar ook een delicaat aroma dat de hele tuin beslaat. Geeft de voorkeur aan vochtige grond op schaduwrijke plaatsen.

Echter, eenjarige planten hebben in de regel zelden een weelderige groei. Om ervoor te zorgen dat de plot of het bloembed er niet schaars uitziet, is het de moeite waard om "eenjarigen" te combineren met ondermaatse vaste jonge boompjes. Een groot pluspunt is ook het feit dat vaste planten al heel lang een onvergetelijke compositie kunnen creëren.

Onder de favorieten van de tuinpercelen bevinden zich de volgende soorten:

 • arena karmozijnrood. Bloedige "anjer" bloeit in juli en bloeit nog tot half oktober.Het groeit het liefst op zandige bodems, de kleur van knoppen van witte en lichtroze tinten;
 • zeealissum geeft de voorkeur aan zonnige gebieden met variabele irrigatie. De kleur van de knoppen wordt weergegeven in geelroze kleuren. De plant overleeft bij een temperatuur van -11 graden, wat wijst op extreme uithoudingsvermogen aan klimatologische omstandigheden;
 • salie in staat om de hele zomer door het oog te strelen. Het groeit goed in schaduwrijke gebieden, zonder de noodzaak van constante zorg;
 • flox bloei meer dan een half jaar in de vorm van struiken met bolvormige knoppen.

Experts raden aan om alleen in de buurt van planten te planten die dezelfde groeicondities vereisen, bijvoorbeeld: dezelfde grond en soort licht.

verticaal

Vandaag is relevant gebruik geworden van verticaal tuinieren. In een korte tijd is het mogelijk om een ​​echt meesterwerk van een pittoreske hoek van de natuur te creëren vanuit een eeltige architecturale steen. Het project is mogelijk om het zelf te doen. Het is alleen belangrijk om de nodige ondersteuning te hebben - roosters, koorden of kolommen, en de wens om te zorgen voor klimmende zaailingen. Voor landschapsarchitectuur moet u vorstbestendige en niet-pretentieuze kruipende planten gebruiken. De meest voorkomende zijn liaanzaailingen.. Ze kunnen groeien tot een hoogte van 25 meter, terwijl ze een dichte haag creëren.

Een speciale plaats wordt ingenomen door meisjesachtige druiven.die bloeit in het najaar. Het is bestand tegen vorst, vereist geen zorgvuldig onderhoud en geeft de voorkeur aan groei op het traliewerk. Dankzij de antennes blijven de druiven hangen aan elke verticale structuur. Het hoeft geen extra ontwerpen te maken.

Kamperfoelie, clematis en actinidia worden gebruikt voor het modelleren van boomstammen en dragende structuren, maar hop mag in geen geval roekeloos worden gebruikt. Het is pretentieloos en groeit snel, zo erg dat het moeilijk te beheersen is. "Aggressor" geeft er de voorkeur aan om in de kieren te worden gehamerd, en zijn wortelstelsel vernietigt de fundering van het gebouw.

netsvetuschie

Om zomerkrombaden er niet te bont uit te laten zien, wordt de samenstelling verdund met niet-bloeiende planten.

Dus de volgende typen zijn perfect:

 • pittige kruiden - basilicum en munt. Ze dienen niet alleen als decoratieobject, maar zijn ook nuttig bij het koken. Ze zijn pretentieloos, creëren goede combinaties die kunnen concurreren met heldere bloemblaadjes.Het aangename aroma van specerijen zal de scherpe geuren van bloeiende planten opfleuren;
 • sier bladverliezende planten Het moet zorgvuldig worden gekozen, omdat niet alle greens de veranderingen in het lokale klimaat kunnen overleven. Het is raadzaam om te beginnen met struiken die geen zorgvuldig onderhoud vereisen. Groenblijvende buxus en berberis helpen de hand te trainen vanwege het feit dat ze slechte omstandigheden en sterke snoei tolereren;
 • riet - Siergras, dat het droge seizoen perfect verdraagt, kan op rotsachtige bodem overleven. Creëert unieke alpiene dia's;
 • de keizer veeleisende watergift, maar dit nadeel wordt gecompenseerd door een mooie combinatie van roodgroen blad. De kleur blijft het hele jaar door behouden.

Voor grote gebieden is het belangrijk om te beginnen met planten met coniferen.d een rol spelen in het landschap. Ze veranderen niet het hele jaar door, wat er feitelijk uitziet op een besneeuwde achtergrond. Kleine bomen spelen de rol van het kader en geven de mogelijkheid om rond elke compositie te groeien. Met een uniforme verdeling worden de planten het centrum van het landschapsontwerp. Dwerghamipers en sierspar worden vaak gekozen uit hvoynik. Ze zullen niet slecht de steegjes in de bloeiende tuin versieren. Meestal zijn ze geplant in rijen als een haag. Een groot pluspunt is de verscheidenheid aan vormen: van rond tot kolomvormig, wat bijzondere afscheidingen in de tuin creëert.

Naaldplanten zijn gemakkelijk te snijden indien nodig. Deze procedures hebben geen invloed op hun groei en ontwikkeling. Dwergplanten worden aanbevolen om te gebruiken als grenzen. Sparren en cipressen zullen bijvoorbeeld een picknickplaats afsluiten. Het wordt aanbevolen om coniferen op een groot oppervlak te planten, wat schaduw en verkoeling zal creëren in de hete zomer.

Welke planten worden gecombineerd?

Wanneer u een compositie kiest, moet u zich laten leiden door uw eigen smaak, volgens de nodige aanbevelingen voor het creëren van een ideale tuin:

 • Voorgrond moet altijd worden bezet door planten met een korte gestalte. Chrysanten zijn bijvoorbeeld perfect gecombineerd met phloxen, die de nodige achtergrond creëren. Viooltjes kunnen de aandacht vestigen op de randen van het steegje;
 • het is niet nodig om kleine bedden in een groot aantal bloemen te planten. De strijd om aarde en licht kan leiden tot de dood van sommige planten, en dit is verspilling van inspanning;
 • hoge grassen moeilijk te combineren.Voor dit doel is het gemakkelijker om een ​​compositie uit laaggroeiende planten te kiezen;
 • In de tuin is een combinatie van niet-bloeiende zaailingen met overvloedige bloeiwijzen van verschillende soorten noodzakelijk. Naaldachtige fijn verdunde felle kleuren die in combinatie met elkaar niet op hun plaats lijken;
 • zou harmonieuze combinaties moeten kiezen. Met rode pioenrozen kunt u bijvoorbeeld paarse phlox planten.

In het geval van volledige verwarring in termen van samenstellingkeuze, kunt u vertrouwen op de aanbevelingen van ervaren tuinders, die de combinatie van de meest populaire kleuren met elkaar of met andere planten hebben samengesteld.

Fateful Lady of the Blooming Garden

De koningin van het landschapsontwerp - een roos - kan een sieraad voor elke tuin worden, maar soms is er het gevoel dat kleine groepen stekelige stengels er eenzaam en armig uitzien. Rode knoppen zorgen voor een klassieke compositie met lila en blauw.

De perfecte combinatie impliceert een combinatie van lila, tamarisk, sneeuwbug en duindoorn met rozen. De diversiteit aan naaldplanten, waarvan thuja en jeneverbes de meest geschikte zijn, zal helpen. Een ensemble met evergreens zal bestaan ​​uit mahonia en cotoneaster.

Gevoelige combinatie van tederheid en schoonheid

Lelies kunnen elke tuin transformeren door schaduwen toe te voegen in alle kleuren: van sneeuwwit tot blauwzwart. Voordat u een boeket voor een bloembed plukt, moet u groepen planten ophalen op basis van de timing van de bloei. Lelies verwerven een aristocratische en dominante status tussen andere planten, dus het 'gevolg' moet bescheidener zijn. Bijvoorbeeld zachte kleurenEty ziet er geweldig uit met pioenrozen, het vormen van een symbiose. De weelderige bladeren van pioenen beschermen de grond tegen droogte., die vergelijkbare zorgcondities vereisen.

In dit opzicht zijn de irissen slecht gecombineerd met lelies.. De laatste vereisen overvloedig vocht, terwijl irissen na de bloeiperiode niet kunnen worden bewaterd. Hetzelfde geldt voor rozen, die een felle concurrentie vormen in de strijd om aandacht. Pittige samenstelling wordt gevormd in combinatie met de gastheren, die goed in de schaduw groeien. Ze zijn vergelijkbaar in bloeitijd met daglelies, dus ze zullen elkaar het hele seizoen aanvullen.

Voor een harmonieuze landing, waarvoor u geen wijzigingen hoeft aan te brengen, moet u een centraal beeld kiezen. Het moet worden afgestoten bij het vormen van een bloemsamenstelling.

goudsbloem

Een bloembed van goudsbloemen geeft fantasie in combinatie, zowel tussen variëteiten van een plant als met andere vertegenwoordigers van de flora. Tagetes is een niet-pretentieuze plant, niet verplicht om te bewateren of naar de bodem. Het wordt alleen aanbevolen om dezelfde bloeiperiode te selecteren. - van eind juni tot de eerste nachtvorst.

Goudsbloemen zijn meer geschikt voor kleine beddenwaar het losse centrum boven de dicht beplante periferie zou moeten uitkomen. Tagetes elke kleur ziet er geweldig uit op een achtergrond van witte petunia.

De compositie kan uit verschillende lagen bestaan, zoals een alpine glijbaan. In dit geval is het midden van het bloembed een dwergachtige naaldplant, bijvoorbeeld: een ronde jeneverbes, waaruit paarse en witte petunia's uitwaaieren. Het laagste niveau wordt ingenomen door goudsbloemen, verdund door een zilverkleurige korst.

Bloemen voor timide karakter

De bloei van kamille valt aan het begin van de zomer, waaruit gemakkelijk kan worden geconcludeerd dat de eenvoudigste combinatie uit wilde bloemen zal bestaan. Blauwe bellen en rode papavers zullen je herinneren aan je jeugd in een leuke combinatie. Op voorwaarde dat madeliefjes centraal in het bloembed staan,Het moet worden versierd met een decoratieve varens, maar de keuze voor een exotische compositie moet worden geleid door onnatuurlijke beelden: onhandelbare orchideeën en rozen van agressieve kleuren zullen spelen met schilderkunstige kleuren tegen de achtergrond van bescheiden madeliefjes.

Het enige axioma zegt: kies altijd een groene achtergrond van niet-bloeiende planten voor madeliefjes. Ze laten geen fragiele kleuren verloren gaan in het tumult van andere kleuren.

Gladiolen - bloemen gegenereerd door een gladiatorzwaard

De wispelturige gladiolen creëren pracht en praal op zichzelf en verbinden het oog met de combinatie van pittoreske bloembladen op het weelderige groen van de bladeren. De bloeitijd is echter kort genoeg voor hen, dus je moet bloemen plukken die:

 • begeleiden de geboorte van de knoppen (narcissen en tulpen van de vereiste kleur);
 • de positie van gladiolen versterken tijdens de bloeiperiode (weelderige pioenrozen);
 • markeer het einde van het seizoen (combinatie met hortensia).

Dahlia's mogen niet in de buurt worden geplant, omdat grote bloeiwijzen met elkaar concurreren. Een ander ding - de achtergrond van groenblijvende struiken, gazons of coniferen. Pastelkleuren van sommige soorten gladiolen zullen gunstig zijn voor het benadrukken van de heldere bloembladen van andere zaailingen,terwijl de rode bloemen opvallen door de witte tonen, en de chocoladeknoppen er goed uitzien met crèmekleuren.

Begonia - Aphrodite Garden

Begonia manifesteert zich in een volumetrische mengrens over een groot gebied. Helaas, in de tuin dus niet swingend. Op het bloembed en het steegje zullen deze bloemen perfect de rol van decoratie op de voorgrond vervullen. Begonia's prachtig ingerichte bloementuin in de vorm van een lage haag.

In combinatie met zilver en witte cineraria en lobularia zullen verschillende kleuren begonia's op een nieuwe manier spelen. Bloemen kunnen met elkaar worden gecombineerd, maar ook met andere eenjarige planten.

Bloemsamenstellingen kunnen niet alleen een duet zijn, maar ook winnen in complexere combinaties. Het is alleen nodig om de beste bloeitijd en harmonieuze tinten van de bloembladen te kiezen, en dit vereist creatieve ideeën en een creatieve benadering. Een paar kleine experimenten maken de tuin tot een chique plek om te ontspannen.

ontwerp

Nieuwsgierige ideeën voor de tuin, belichaamd met hun eigen handen, kunnen een onopvallende tuin inrichten. Zelfs een perceel gekocht met aanplant kan worden gecorrigeerd door te experimenteren met struiken, rotstuinen en waterzones.De laatste geeft de site een eigenheid en een unieke uitstraling, een extra bron van vocht.

De eenvoudigste oplossing is om een ​​kleine vijver te maken door een put van een bepaalde grootte te graven.. Vervolgens moet u het met cement gieten, de randen versterken, en de nodige waterdichtheid bieden. Aan het eind blijft het alleen om de mini-vijver met water te vullen, en de decoraties naar smaak te regelen. De kust kan worden bekleed met kasseien of grind, planten die een overmaat aan vocht nodig hebben.

Creatief idee kan dienen als een decoratieve waterval, die wordt aanbevolen om te verheffen in oosterse stijl. Ook in een groot gebied is het mogelijk om een ​​gezellige tuin uit te rusten met een fontein en een rotstuin in het centrum. De elegantie geeft een beeld van een droge stroom van kleine grind en kiezels.

Verschillende grote natuurstenen, die na het reinigen overbleven, is het mogelijk om ze op elkaar te leggen om een ​​rotstuin te creëren. Het is mogelijk om hun positie te fixeren met cementmortel. De resterende scheuren kunnen worden opgevuld met vruchtbare grond, en tenslotte sierplanten aanplanten.

Inspirerende bedden: werkvoorbeelden

Het oorspronkelijke idee is het creëren van palmetten van fruitbomen.De haag wordt gevormd door excisie van de kroon van zaailingen. Met deze benadering zullen de bomen in de breedte groeien, verweven met elkaar takken. Groeiend in hoogte fruitbomen absorberen meer zonlicht, waardoor hun opbrengst wordt verhoogd.

Palmettes vergroten visueel het gebied van de site, harmonieus versmelt met sierheesters.

In de volgende video vindt u een masterclass over het maken van een kleine bloementuin.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer