Kenmerken van bloembedden in landschapsontwerp

De schoonheid van elk landhuis, huisje of huisje zal in staat zijn om een ​​doordacht, stijlvol landschapsontwerp van bloemen, struiken en verschillende planten te benadrukken. Tegenwoordig zijn er veel opties om het gebied voor het huis gedenkwaardig en uniek te maken. De bloembedden benadrukken ook de stijl die je hebt gekozen bij het opzetten van je structuur. Ze zullen het algemene beeld verlevendigen en het gebied van uw site helder en harmonieus maken. En het allerbelangrijkste: ze laten je al je wildste dromen van thuisverbetering realiseren.

Speciale functies

Niets betaamt het oog als een rel van kleuren en kleuren, maar gewoon bloembedden voor het huis of in een ongewone tuin achter de binnenplaats.

Om het landschap van de site te doen, moet u een plan ontwikkelen, waardoor u geen fouten zult maken en u alles correct zult berekenen:

 • maak een tekening van toekomstige bloembedden om je voor te stellen hoe het eruit zal zien, hoeveel ruimte ze zullen innemen;
 • als uw site ongelijk is, moet deze worden gecorrigeerd: graaf de grond op, verwijder er stenen uit en bereid de aarde voor;
 • bloemen planten, duidelijk de grenzen bepalen, omdat planten kunnen groeien en je "border" -lijnen minder helder worden;
 • als je van plan bent bloembedden achter de tuin te planten, maak dan een pad naar hen toe;
 • planten in bloembedden niet meer dan 5-6 kleuren;
 • Wees niet bang om te experimenteren met kleurschakeringen, maar onthoud dat in een bloembed alle bloemen tegelijkertijd moeten bloeien en daarom op deze basis zaailingen oppakken om een ​​verbluffend effect te bereiken. Plus - de hoogte van de planten: ze moeten er ook hetzelfde uitzien.

Denk goed na over de vraag wat je bloembedden zullen zijn, omdat ontwerpers hun verschillende typen aanbevelen - voor de voortuin, voor het midden van de binnenplaats, zelfs als je een indruk van vrijheid wilt creëren, zoals in een echte landelijke weide.

Kies een soort bloembed voor uw voorstedelijke nederzetting:

 • Bloembedden zijn strikte vormen - regulier, strikt symmetrisch geplant (of langs de sporen) en landschap, waar de bloemen in een "vrije" vorm kunnen groeien.In dergelijke opties worden meestal vaste planten geplant: heesters, sierbomen en zelfs naaldbomen.
 • Uitgerekt langs de paden flowerbed-mixborder. Het wordt meestal geplant in opklimmende planten van klein tot hoger. Zulke modellen zien er in grote gebieden spectaculair uit en creëren de illusie van een steegje.
 • Vierkante of rechthoekige bloembedden, die zich in het midden van de site bevinden, worden parterre genoemd. In dergelijke bedden geplant bloemen in contrasterende tinten.
 • Live curbs. Ze landen als je paden langs de site op je datsja hebt. In dit geval, plant verschillende bloemen. Een dergelijk kleurrijk "tapijt" zal een verbazingwekkende variatie aan uw tuin geven.
 • Alpine glijbaan. Dit is een van de meest winnende flowerbed-opties: de bloemen rond een kleine vijver of fontein zorgen voor een zeer harmonieus en gezellig beeld.

De eigenaardigheid van elk bed is de mogelijkheid van een panoramisch uitzicht. Veel eigenaren geven de voorkeur aan cirkelvormige bloementuinen, zodat prachtige planten vanuit verschillende gezichtspunten kunnen worden bewonderd.

Bestemming en indeling

Een goede oplossing voor uw landschapsontwerp is de juiste zonering van bloembedden.Een vrolijke stemming zorgt voor bloembedden die direct voor je huis (bij de ingang) worden verbroken. Multi-gekleurde petunia's, lelies, decoratieve rozen, clematissen - voor elke 100 vierkante cm kun je 8-10 stukjes planten. Een bloembed in het midden van het perceel, dat onder invloed van direct zonlicht is, kan een "truc" van uw tuin worden. Dezelfde petunia of hibiscus is hier geschikt.

Veel ontwerpers die gespecialiseerd zijn in het maken van landschapsontwerp, bieden kant-en-klare projecten over de juiste planning van bloembedden bij een landhuis. Experts stellen in de eerste plaats voor om eerst met een haag te beginnen - met een dergelijke opstelling kunt u de site visueel in specifieke zones verdelen. Om smaakvol "af te schermen" van de buren, kunt u het zich veroorloven om hagen te leven, bestaande uit kleine hekken van bomen en struiken. De aanbevolen hoogte van een dergelijk "hek" is maximaal 1,5 m. Kleine hekken tot 40 cm zullen ook een perfect beperkt gebied creëren, helder en goed verzorgd, als u ze regelmatig snijdt.

Voor dit soort omheiningen wordt aanbevolen om een ​​Japanse kweepeer, amandel of verschillende soorten torenspitsen te planten. Wilt u een bloemenomheining? Plant dahlia's of centra.Originele decoratieve zonnebloemen. Het is waar dat hun hoogte soms 2 meter is, maar heldere en zonnige bloemen geven je een zomer en een vrolijke sfeer.

Als uw ruimte niet wordt beperkt door de meter, kunt u de boog of schermen gebruiken die door experts worden aanbevolen. Zo'n landing zal je territorium niet alleen visueel verfraaien, maar je schoonheid ook beschermen tegen windvlagen en achtergrondgeluiden. Bovendien zal het in de schaduw van een dergelijk ontwerp mogelijk zijn om bloemen te planten die niet van de verzengende hitte houden en om er opengewerkte banken of tuinhuisjes tussen te plaatsen.

Niet slecht zal uitzien en verhoogde bloembedden. Ze kijken idealiter op een plek waar kleine hellingen worden waargenomen. Dergelijke bloembedden kunnen worden bekleed met stenen, originele houten spijlen of plastic decoratieve hekken. Verhoogde zones kunnen kunstmatig worden aangelegd met behulp van houten vloeren of geïmporteerde grond. Naast deze bedden zal harmonieus klein zwembad kijken.

Volgens de ontwerpers is het mogelijk om een ​​speciale zone op uw site uit te kiezen met behulp van verschillende onverharde paden. Bloeiende bloembedden langs een slingerend pad,geplaveid met gekleurde tegels is een uitstekende optie voor een "positieve" tuin. De sporen op de diagonaal geven duidelijk de plots weer die u nodig hebt.

planten

Het is heel belangrijk om te weten welke bloemen en planten kunnen worden gebruikt om het ontwerp van uw site te versieren. Het is noodzakelijk om de juiste kleur en hoogte van planten te kiezen. Veel mensen denken dat het genoeg is om kleurrijke zaadzakken in te slaan - en de bloemen groeien vanzelf. Bloemen planten is zelfs een moeizaam en hard werk. Sommige planten moeten alleen zaailingen worden geplant, andere bloeien helemaal niet, anderen houden niet van de zon enzovoort.

Het kiezen van een plek voor het planten van bloemen, zorg ervoor dat de planten comfortabel waren. Natuurlijk, ontwerpoplossingen vereisen een zorgvuldige bestudering van het "gedrag" van toekomstige rozen, coniferen en ogenschijnlijk pretentieloze heesters.

Als uw bloembed uitbloeit van laaggroeiende bloemen, kies dan voor primula's, petunia's, dwergirisissen, opvallend met een verscheidenheid aan kleuren. In de diepten van de bloembedden, om een ​​"geleidelijke" bloei te creëren, plant charmante zinnias en delphiniums.Plaats cannes of lome rozen in het centrum van je ontwerpbeslissing. Je kunt ook daar zelfs lila planten. De basis van uw bloemstuk kunnen alle sierbomen of -heesters zijn - jeneverbes, thuja of dwergspar.

Tussen haakjes, naaldbomen op de site is een apart onderwerp. Volgens de aanbeveling van ontwerpers, als de samenstelling van uw auteur 3 soorten naaldbomen omvat, moet het kleurenschema uit twee tinten bestaan. Een belangrijk moment is de kroon, die piramidaal, ovaal of conisch kan zijn. En natuurlijk de hoogte van de bomen: de westelijke thuja kan 5 m hoog worden, de jeneverbes - 3 m, maar de reusachtige dennen kunnen 40 m bereiken. De groei van coniferen kan echter worden aangepast: jaarlijks knijpen de scheuten.

Wilt u een bed van korte coniferen breken? Kies western tui, bergdennen Hampi of Mini Pug. En nog belangrijker, wees niet bang om te experimenteren met coniferen!

Uitstekende bloembedpatronen

Als u besluit al uw dromen over landschapsarchitectuur op de site te realiseren en uw eigen tuin te gaan maken, lees dan voor een begin met verschillende voorbeelden en deskundig advies.Begin met planten zonder pretentie, dus meer mogelijkheden om te genieten van het resultaat van hun werk. Ontwerpers bieden kant-en-klare kleurenschema's met een romantische naam. Bijvoorbeeld een zeer modieuze trend - monochroom in het ontwerp van uw bloementuin.

 • Als u hebt besloten om groene en witte kleuren te combineren, kunt u de volgende planten gebruiken: witte pioenrozen of primula met witte bloemen, evenals hortensia van de boom. Knip de bloemen af ​​met een zilvergroen.
 • Wil je roze bloemen laten groeien? Nogmaals, zachte pioenen komen je te hulp, evenals breekbare en zachte rozen, chrysanten en clematissen.
 • Het thema "naaldhout" is handig voor u als u een bloembed maakt waarin alle planten één vorm hebben: thuja is bolvormig, hortensiastruiken of spirea's zijn rond.

Hier is een voorbeeld van een charmant bloembed, bestaande uit meerjarige bloemen van continue bloei:

 • Voor een bloeiend beeld, een lust voor het oog, de nodige zonnige plek. Selecteer een gebied van 2,5 m bij 3,5.
 • Een van de eersten die een stengel plant is een roos uit de Malvova-familie. Het komt in een verscheidenheid van kleuren, van lichtroze tot bloedrood (80 soorten). Dit wonder bloeit tot de eerste koude, die begon in de zomer.
 • Plaats in de buurt een decoratieve of tien-bloemblad zonnebloem. Het is absoluut pretentieloos, helder, groot en bloeit ook lang.
 • Van mei tot oktober zal de Poppy ook bloeien - hij staat op de tweede rij na de vorige hoge "collega's". Poppy komt in verschillende tinten - wit, roze en rood.
 • Geel sint-janskruid (kies voor reukloze kleuren) en de bloedrode lobelia-kardinaal met contrasterende kleuren voegen chic toe aan uw bloembed.
 • De kleine Matron-struiken van de sedum, die vóór de eerste sneeuwval leven, en de ongewone kleuren van de Miraclera Geyher, kunnen een kleine tuin omlijsten.
 • Dergelijke klokken en bellen, en de tedere lila bloemen van de kattekruid, en de lichtblauwe katanange "Blue Cupid" die de hele zomer bloeit, kunnen zo'n bloeiwijze diversifiëren.
8 foto

Deskundig advies

Opdat uw bloembed het onderwerp zou zijn van bewondering, luister dan naar het advies van deskundigen:

 • Bijna alle bloemen zijn dol op de zon. Zoek daarom naar een geschikte plek voor uw planten.
 • Als het perceel overgroeid is met gras, zelfs gazon, moet het worden verwijderd. Ren niet over de grond.
 • Verwijder elke afzonderlijke wiet die het moeilijk maakt voor uw huisdier om te bloeien.
 • Als de grond van het toekomstige bloembed klei is, voeg dan zand toe.
 • De ideale meststof voor de bodem is compost, die de vruchtbaarheid van de bodem zal verbeteren.
 • Breek een gemengd bloembed, want na de jaarlijkse bloemen ottsvetut moet je helemaal opnieuw beginnen.
 • Meerjarige bloemen garanderen u jarenlang een prachtig uitzicht op het bloembed. Wil je een variëteit - je kunt er andere bloemen aan toevoegen.
 • Bloemen hebben water nodig, sommige meer, andere minder. Niet veeleisend zijn malve, geranium en papavers.
 • Irissen, salie, echinacea en kruidnagels moeten periodiek worden herplant.
 • Voorzichtige zorg vereist rozen, lelies, hyacinten en begonia's.
 • Als u zaailingen in de grond plant, moet u het water geven. Laat de grond weken.
 • Zaailingen uit de potten halen, beschadig het wortelsysteem niet.
 • Graaf een apart gat voor elke bloem.

Prachtige voorbeelden

Het ontwerp van het bloembed is niet onbelangrijk.

 • De oorspronkelijke beslissing is de decoratie van de bloembedsteen. Zulke "stenen" bedden kunnen bewonderenswaardig zijn, als ze niet alleen vaardigheden, maar ook fantasie investeren. Voor een dergelijk geval kan kalksteen van verschillende tinten worden gebruikt.Toegegeven, het zal niet lang duren. Op zo'n steenmos groeien zeewier prachtig.
 • Tuff en leisteen zullen, als ze op de juiste manier zijn ontworpen, je bloembed ongeëvenaard maken. Leisteen kan bijvoorbeeld een interessante kleuring hebben - van violet tot groen.
 • Graniet in het ontwerp van een bloembed wordt zelden gebruikt, omdat het de grond oxideert. De ideale optie is basalt. De bloembedden die hij heeft gemaakt en zelfs grasvelden hebben een verzorgde uitstraling.
 • Het maken van bloembedden met kiezels is een economische en toch originele versie.
 • Bij het ontwerp van het bloembed kunt u de materialen bij de hand gebruiken - houten en metalen hekken, zelfs oude banden of siermetalen.
 • Met behulp van fantasie kunnen zelfs oude schoenen worden "bevestigd" om een ​​bloementuin te versieren. Het is mogelijk om laarzen niet alleen als een cache-pot te gebruiken, maar ook als een onafhankelijk decoratief ornament.
 • Kooi voor vogels kan ook een sieraad van de datacha worden en in een origineel bloembed veranderen.

Hoe je een bed van continue bloei kunt maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer