Bloemen en planten in het interieur van het appartement

Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​woning te vinden waarin er minstens één plant is. Ingekleurde bloemen brengen alleen vreugde in zijn soort, om nog maar te zwijgen over het nut ervan. In dit materiaal vertellen we je welke vertegenwoordigers van de flora geschikt zijn voor stedelijke huisvesting, hoe je de beste planten voor een privéwoning kiest en hoe je de juiste bloemen kiest op basis van het interieur van het appartement.

Bloemen als onderdeel van het interieur

Een goed onderhouden wooninterieur onderscheidt zich niet alleen door een bekwame combinatie van meubilair en inrichting, maar ook door de aanwezigheid van kamerplanten. Binnenplanten, in vergelijking met de rest van de kamer details zijn secundair, maar het gebruik van kamerplanten speelt een belangrijke rol bij het creëren van een gezellige sfeer in het huis.

Om de architectuur van de kamer te benadrukken, om een ​​strikt ontwerp te verzachten of, integendeel, om het meer officieel te maken, om een ​​microklimaat in huis te creëren - dit en nog veel meer kan gedaan worden met behulp van de nodige kleuren.

Juiste inrichting van het appartement vanwege de juiste benadering van de keuze van planten. Dat wil zeggen, wanneer het kopen van een bloem voor een huis, is het belangrijk om rekening te houden met de behoefte aan zonlicht, vochtigheid, en ook om te weten hoe groot het kan groeien.

Mooi decoreren het groene gebied zal een verscheidenheid aan decoratieve materialen helpen: potten, decoratieve verlichting, decor van de bodem in potten, accessoires. Kamerplanten vervullen niet alleen een decoratieve functie, maar vervuilen het huis ook met zuurstof en voegen een natuurlijke esthetiek toe aan het interieur. Moderne ontwerpers gebruiken vaak allerlei kamerplanten als decoratief element. Onlangs is het modieus geworden om grote kamers in verschillende zones te verdelen, en bloemen in grote potten behandelen dit als 'uitstekend'.

Bloemenwinkels bieden een breed scala aan verschillende floristische accessoires. Het plaatsen van bloemen in het huis, is het belangrijk om de basisregels van de compositie te volgen.

Voor elk interieur moeten geschikte planten van de juiste grootte worden geselecteerd - het kan enkelvoudige of groepsafdrukken zijn, groen of bloeiend:

  • Het interieur, gemaakt in zwart en wit,kan worden versierd met knoppen krupnomerov bloeiwijzen. Sierbladige planten zijn vooral populair, die in de loop van de jaren in breedte groeien. Dergelijke bloemen worden vaak gevonden in grote huizen met hoge plafonds. Ze zien er ook geweldig uit naast de erkers, zuigen in natuurlijk zonlicht.
  • Voor het kantoor is het beter om een ​​meer strikte compositie te kiezen in de stijl van bonsai. Deze miniatuurbomen zijn al lang een favoriete versiering van ontvangstruimtes en kantoren.
  • Wil je felle kleuren toevoegen aan je interieur? Badkuipen, geschilderd in rijke kleuren, met sansevieriya variegata zullen een geweldige aanvulling zijn op de woonkamer. Dergelijke vertrouwde huisbloemen zullen er geweldig uitzien in het gezelschap van originele lampen.
  • Het is moeilijk om een ​​bloem voor thuis te vinden die populairder is dan een orchidee. Dit is een complexe plant die de juiste aandacht en zorg vereist. Daarom, als u een plant uit de orchideeënfamilie koopt, moet u voorbereid zijn op hun wispelturige karakter.

species

Er zijn veel soorten planten die geschikt zijn in elk interieur. We zullen het hebben over de belangrijkste soorten natuurlijke en kunstmatige bloemen, die erg populair zijn in onze tijd.

leven

De variëteit van levende vertegenwoordigers van de flora kan worden onderverdeeld in drie groepen:

  • De eerste bevat decoratieve groene planten.die helemaal niet bloeien, of hun bloemen zijn niet mooi genoeg. Maar ze onderscheiden zich door een ongewoon mooie bladvorm, die ook een ongebruikelijke kleur kan hebben. Deze omvatten varens, ficus, tradescantia, palmbomen, coleus en vele andere planten.
  • Het tweede ras is decoratief bloeiende exemplaren. Sommigen van hen worden gekenmerkt door een lange bloeiperiode, andere kunnen slechts een paar dagen duren. Sommige bloemen kunnen slechts één bloeiende scheuten geven, terwijl anderen het oog verrukken met weelderige en grote knoppen. Deze omvatten Saintpaulias, cyclamens, begonia's, rozen, gardenia's.
  • Het derde type is een familie van vetplanten. Ze verzamelen water in de bladeren en stengels en verschillen daarom in een nogal vreemde vorm. Het is vermeldenswaard dat veel van hen mooie bloemen geven.

kunstmatig

Tegenwoordig nemen kunstbloemen een prominente plaats in bij het inrichten van woon- en kantoorinterieurs. Dankzij moderne materialen en de nieuwste technologie kunnen fabrikanten echt meesterlijke kopieën maken, die op het eerste gezicht moeilijk te onderscheiden zijn van de levenden.

Kunstplanten zijn goed omdat ze geen verzorging vereisen, terwijl ze altijd groen en mooi zijn.

Natuurlijk kan zelfs de meest heerlijke kunstbloem niet worden vervangen door een levende plant. Maar dit is een geweldig alternatief voor het modelleren van een kamer voor degenen die last hebben van pollenallergieën.

Je kunt zelf een bloesemsamenstelling maken uit kunstmatige planten. Het is genoeg om de verbeelding te laten zien, om een ​​paar uur vrije tijd te hebben en je interieur wordt stijlvol versierd.

Een van de favoriete materialen voor het maken van florale details is Foamiran. Van het verrassend naturalistische, blijken heldere bloemen. Bovendien kunt u met een eigenhandige compositie de optimale kleur kiezen voor een bepaald interieur. Foamiran bloemen kunnen in de kamer, de keuken en zelfs op het balkon worden geplaatst en u hoeft zich geen zorgen te maken over hun omstandigheden.

Foamiran is ook goed omdat het gemakkelijk te kleuren is, het is gemakkelijk om ermee te werken voor zowel volwassenen als kinderen. En als u niet van de schaduw van de resulterende bloemen houdt, kunt u de bloemblaadjes veilig opnieuw schilderen in de gewenste kleur.

Een mooie analogie van kunstbloemen in het interieur zijn niet-levende sierbomen. Ze worden vaak aangetroffen in stadsappartementen, buitenhuizen, kantoren en zelfs in verschillende gemeentelijke instellingen. En dat allemaal omdat bonsai een verbazingwekkend vermogen heeft om organisch in elk interieur te kijken en volledig in overeenstemming is met natuurlijke tegenhangers.

Kunstbomen verrijken het interieur en dragen bij aan de aantrekkelijkheid en esthetiek. Bovendien hebben dergelijke decoratieve elementen een positieve invloed op de emotionele achtergrond van de persoon, het interieur lijkt meer goed verzorgd en levend.

Door kunstmatige bonsai voor uw interieur te kopen, hoeft u de bewatering niet te volgen of de stengels te snijden - deze zal altijd de vorm behouden.

Wees niet bang dat bonsai er slecht uitziet in een bepaalde kamer, decoratieve kunstmatige bomen zijn in perfecte harmonie met elk interieur. Dit komt door natuurlijke organischheid en naturalisme. Vooral mooie bonsai ziet er in het klassieke interieur, maar ook in het pand in de stijl van hi-tech, country, modern.

Tegenwoordig bieden ontwerpers trendy oplossingen voor de decoratie van binnenruimtes - muren gemaakt van gestabiliseerd mos. In tegenstelling tot levenloze bomen neemt mos een beetje ruimte in beslag terwijl het de kamer groener maakt, waardoor het comfortabeler en groener wordt. Decoratief mos is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en kan daarom zelfs de muren van de kinderkamer decoreren. Vaak wordt het gebruikt in studio-appartementen, kantoren, vergaderruimten, winkelcentra, galerijen.

Het interieur van moderne appartementen is vaak ingericht met kunstmatige orchideeën.wat op het eerste gezicht moeilijk te onderscheiden is van het heden. Zulke bloemen zullen nooit vervagen en zullen je jaren lang verrassen met heldere bloemblaadjes en een elegante stengel. Daarnaast bieden de winkels een breed scala aan kunstmatige orchideeën in verschillende kleuren en maten. Daarom zal iedereen de beste optie voor zijn huis kunnen kiezen.

Gedroogde bloemen

Sommige kamerplanten houden niet op zich te verbazen over de vorm van de bladeren en kleuren, zelfs na het drogen. Ze worden meestal gebruikt als materiaal voor de productie van herfst- en winterboeketten, verschillende composities voor decoratie. Het kunnen droge bloemen, bessen, tarwestrappen en gewoon mooie twijgen zijn.

Om de gewenste kopie te drogen, leg je de bloemen in een vaas zonder water of hang je op een droge plek aan het plafond.

Helichrisum of, zoals het ook wordt genoemd, immortelle is erg populair bij het maken van gedroogde bloemen. Maar er zijn een groot aantal andere jaarlijkse en meerjarige bloemen die organisch het droge boeket zullen aanvullen: limonium, duizendblad, gips. Extravagantie van de samenstelling kan worden toegevoegd met behulp van bloeiwijzen en zaaddozen, bijvoorbeeld decoratieve uien.

De planten van de graanfamilie zien er geweldig uit: een shaker, een havikstaart, een dodelijke gerst en vele anderen. Ondanks al hun schoonheid is er echter geen gedroogde bloem mooier dan amarant, hortensia, duizendblad, roos.

Je kunt een boeket originaliteit toevoegen met behulp van verschillende elementen: steentjes, kralen, floristische linten, sieraden. Volgens astrologen zijn alle gedroogde bloemen natuurlijke accumulatoren van de energie van de natuur, die bijdraagt ​​aan het vullen van het huis met gevoelens en liefde.

Gedroogde bloemen zijn een uitstekende oplossing voor binnenhuisdecoratie, vooral voor degenen die niet in staat zijn om voor verse bloemen te zorgen. Een boeket gedroogde kruiden en stengels ziet er geweldig uit in de woonkamer of keuken, in een gezellig café, een huisgemaakt eetcafé en zelfs in de kantoorruimtes.

Vergeet niet dat gedroogde bloemen levende planten niet kunnen vervangen, dus je hoeft ze alleen in een boeket te gebruiken, alleen, het uiterlijk van gedroogde bloemen verliest duidelijk aan groene exemplaren.

Populaire kamerplanten

Er zijn veel kamerplanten die vaak worden gebruikt in het ontwerp van huizen en appartementen. We zullen praten over de meest populaire en mooie kleuren die er in elk interieur win-win uitzien.

orchidee

Orchidee - de meest favoriete kamerbloem bij de meeste vrouwen. Het is bijna altijd geschikt in het interieur, dus veel ontwerpers missen de mogelijkheid om een ​​gebouw met delicate orchideeënknoppen te versieren.

Orchidee wordt het hoogtepunt van elk interieur. Het is het beste om een ​​pot orchideeën in de woonkamer op een tafel, nachtkastje, dressoir of salontafel te plaatsen. Met behulp van decoratieve kaarsen, beeldjes, mooie kommen of kaneelstokjes, kunt u een hele compositie maken.

Om de visuele balans niet te verstoren, moet u onthouden dat het decor rond de bloem secundair moet zijn.

Vooral de originele orchidee zal in de badkamer kijken, hoewel het in de rest van de kamer zeker een speciale charme en charme zal brengen.Het is het beste om een ​​pot met orchideeën in het midden van de kamer te plaatsen, waar er voldoende ruimte voor en frisse lucht is.

Decoratieve roos

De volgende bloem in populariteit in het interieur is decoratieve rozenstruiken. Rozen zijn en zijn al vele eeuwen in trek. Tegenwoordig kan een levendige roos in een pot een geweldig alternatief zijn voor een traditioneel boeket, dat bovendien nooit zal verwelken.

Spathiphyllum (Anthurium)

Om een ​​ontspannen sfeer in de slaapkamer te creëren, raden deskundigen aan om een ​​bloem spathiphyllum of anthurium te kopen. Het is het beste om twee planten tegelijk te kopen - voor een partner en echtgenoot. Er wordt aangenomen dat deze bloem magische eigenschappen heeft: waar het ook staat, liefde en begrip zullen heersen.

Wetenschappelijke feiten wijzen op het nut van deze bloem - hij absorbeert schadelijke sporenelementen, reinigt de lucht, verzadigt de kamer met zuurstof. Bovendien is Spathiphyllum in staat om extreme schommelingen te stabiliseren, daarom wordt geadviseerd om het in slaapkamers te plaatsen voor een gezonde en rustgevende slaap.

dracaena

Een van de toonaangevende plaatsen is de dracaena, bekend als de "lucky bamboo".Ze is een succes, niet alleen bij de gewone bloemenkwekers, maar ook bij de volgelingen van de Feng Shui-leer. Dracaena groeit goed in water, dus in plaats van de gebruikelijke pot kun je een fontein gebruiken.

Om de plant behoorlijk actief te laten groeien, is het noodzakelijk om de wortels en stengels van de bloem stevig vast te maken en de bodem te vullen met steentjes.

Decoratief blad

Als u één of meerdere planten voor een huis kiest, raden we u aan om decoratieve bladbloemen te gebruiken. Dergelijke architecturale planten hebben een nogal aantrekkelijke vorm en helpen vaak om accenten in de kamer te plaatsen.

Grootbladige exemplaren, of gewoon grote planten, worden gebruikt voor het bestempelen van ruimte of het vullen van een lege ruimte in een kamer. In de ruime hallen zien planten met een ongewone bladvorm of interessante kleuren er goed uit.

gekruld

Maar om de ruimte visueel te combineren met klimmers. Om dit effect te bereiken, kunt u dezelfde bloemen markeren in verschillende delen van de kamer.

tropisch

Het interieur uittesten, bieden de meeste ontwerpers aan om de kamer te versieren met gigantische tropische palmbomen, wijnstokken, rubberplanten.Het is echter belangrijk om te weten dat planten van dit type alleen geschikt zijn in ruime kamers. Bovendien onderscheiden ze zich allemaal door hun grote hoogte - ongeveer een halve meter hoog, sommige exemplaren groeien naar het plafond.

Dergelijke planten zijn al lang een integraal onderdeel van het kantoorinterieur geworden. Als je een palmboom of een ficus in een recreatiegebied plaatst, kun je gezelligheid en comfort creëren, zelfs op het werk.

We selecteren voor interieurstijl

Klassiek interieur vereist speciale aandacht. Wanneer u een kamer in deze stijl maakt, is het belangrijk om alle, zelfs de kleinste details in overweging te nemen. Kies daarom bloemen voorzichtig. Experts raden aan om traditionele huisbloemen te kiezen met weelderig gebladerte en prachtige bloei. Het kunnen decoratieve ficusen, hibiscus, oleander, monstera zijn.

Voor liefhebbers van felle kleuren raden we aan om aandacht te besteden aan vertegenwoordigers van de groene flora zoals camelia's, azalea's, begonia's, cyclamens.

Het interieur in Scandinavische stijl vereist een minimalistische benadering. De meeste ontwerpers geven er de voorkeur aan om kamers met kleuren in deze stijl niet te versieren. Maar voor degenen die anders denken, bieden we charmante orchideeën, arrowroot, Zamiokulkas.Natuurlijk is het de moeite waard om de stijl waar te nemen en de ruimte niet te overladen met een overdaad aan groen. Het is beter om dit te beperken tot een of twee exemplaren.

Het pand, ontworpen in Japanse stijl, vereist terughoudendheid en subtiliteit. Landscaping de kamer, belangrijker nog, overdrijf het niet, om de elegante stijl van het Oosten niet te verstoren. Japanners geven de voorkeur aan gewone boeketten van sierlijke enkelvoudige bloemen, daarom zijn grote, gekrulde en dichte bosjes hier niet geschikt. Maar de orchidee, de binnenchrysant en zelfs de azalea benadrukken de oosterse stijl en geven hem elegantie en charme.

Bonsai - de perfecte oplossing voor het Japanse interieur. Dit hoeven niet noodzakelijk klassieke miniatuurbomen te zijn, bijvoorbeeld een uitstekende bonsai kan afkomstig zijn van chef-koks, euonymus, bokarnei, gardenia's.

Voor liefhebbers van verfijnde oplossingen, bieden we ingehouden, maar charmante vetplanten: agave, lithops, crassula, aeonium, nolin.

Ideeën plaatsen

Bij het versieren van de kamer met bloemen is het belangrijk om de belangrijkste regels van het onderhoud van de plant te volgen. Verse bloemen vereisen tijdig water en zonlicht, de dode bomen zijn "bang" voor vocht en verzamelen stof. Elke bloem houdt van bepaalde plaatsenwetende dat het gemakkelijk is om de noodzakelijke voorwaarden voor hun zorg te creëren.

Oorspronkelijk geselecteerde bloemen kunnen elke kamer een nieuw tintje geven. In een keukeninterieur is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel levende planten als boeketten van gedroogde bloemen te gebruiken.

Thermofiele planten zijn het meest geschikt: varens, dieffenbachia, chlorophytum. Kleine potten met viooltjes, miniatuurrozen, lithops, Kalanchoë of lieverd sieren de vensterbank, wat de keuken genegenheid en huiscomfort geeft.

Eigenaren van kleine stadswoningen decoreren de balkons graag met klim- en bloemplanten. Bloemen op het balkon moeten regelmatig worden besproeid en bewaterd, vooral als ze aan de zonzijde staan. Optimaal voor open balkons zijn bijna alle ampelachtige plantenrassen, maar ook calendula, postelein, petunia, phlox, dahlia, cactussen, phlox. Als balkonpotten kunt u houten kuipen, verschillende bloempotten en rieten manden gebruiken - dit alles maakt uw balkon origineler.

Veel ontwerpers denken na over de methoden om bloemen in het interieur te plaatsen tijdens de ontwerpfase van het project. Gebruik voor grote planten vloerpotten,maar kleine bloemen in de originele potten kunnen aan de muur worden gehangen.

Tips voor het plaatsen van bloemen in het interieur vindt u in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer