Hoe automatisch te kiezen voor schuifhekken?

Elk jaar worden de schuifpoorten steeds populairder, ze winnen duidelijk voor swingstructuren. Dit kan worden verklaard door verschillende factoren, en de belangrijkste daarvan zijn eenvoud van ontwerp, veelzijdigheid, lage prijs.

Speciale functies

Conventionele schuifpoorten hebben:

 • Geleiderail, gemaakt met de letter "P";
 • Ondersteuning in de vorm van rollen (2 st.)
 • Verwijderbare roller helemaal aan het einde;
 • Catcher naar beneden;
 • Catcher boven;
 • Bevestigingsapparaat bovenaan.

Voor de installatie wordt de fundering ingegoten, er worden rolsteunen op gemonteerd en onderaan is een rail gemonteerd - een geleider die lijkt op de letter "P" in vorm. Met rollen kan de poort soepel bewegen op een horizontaal vlak.

Er is geen extra ruimte nodig voor schuifpoorten.In de winter is het niet nodig om de sneeuw voor het hek te verwijderen om ruimte te maken om ze te openen. Maar let goed op de rollagers: smeer ze in met olie, reinig het vuil tijdig.

Voordelen van schuifpoorten:

 • sterkte;
 • Eenvoud van ontwerp;
 • Esthetische aantrekkingskracht;
 • Ruimtebesparing;
 • Betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik;
 • Stille werking;
 • Automatisering is verbonden en kan werken vanuit DPU;
 • Eenvoudig onderhoud.

De poort bestaat uit een of twee deuren en is overal te vinden op voorwerpen zoals:

 1. Handelsbasissen;
 2. magazijnen;
 3. supermarkten;
 4. Auto ondernemingen;
 5. Militaire kampen en vele andere administratieve en commerciële voorzieningen.

Vaak zijn schuifpoorten te vinden op het grondgebied van particuliere huishoudens.

Als het elektriciteitsnetwerk uitvalt, verdwijnt de stroom, de poort kan in handmatige modus worden geopend en gesloten. Ze kunnen eenvoudig op bijna elk object worden gemonteerd tegelijkertijd is afwerking door de meest verschillende materialen mogelijk:

 1. Metalen profiel;
 2. hout;
 3. Sandwichpaneel.

Een ander belangrijk aspect: de schuifdeuren hebben vanwege hun ontwerp geen speciale geleiders bovenaan,die vaak een belemmering vormen voor de doorgang van grote voertuigen.

Een kenmerk van de installatie van zo'n poort is dat er is een bepaalde ruimte nodig om de klep ongehinderd te laten passeren. Er zijn gevallen waarbij de poort van de buitenkant is gemonteerd. Het nadeel van dit ontwerp is de moeilijkheid om de automatisering van de besturingseenheid te installeren.

De kwaliteit van fittingen is belangrijk bij de bediening van schuifpoorten, Zeer goede fittingen worden geproduceerd in Italië en Oostenrijk, bijvoorbeeld bedrijven zoals:

 1. Welser-profiel;
 2. Rolling Center Basic;
 3. kwam;
 4. nice;
 5. Faac.

Beoordeling van de beroemdste bedrijven in de productie van schuifpoorten:

 1. kwam;
 2. faac;
 3. nice;
 4. DoorHan.

Het nieuwste handelsmerk is Russisch. Betrouwbaarheid van dit bedrijf staat hoog op de ranglijst.

types

Het gebruik van schuifpoorten is economisch voordelig, omdat ze relatief goedkoop zijn en een aantal onmiskenbare voordelen hebben. Intrekbare poorten zijn:

 1. console;
 2. spoor;
 3. vals

Railschuifdeuren zijn moeilijk te installeren, ze zijn duur in onderhoud. Hun belangrijkste voordeel is hoge betrouwbaarheid. Een poortblad wordt bevestigd aan een balk, kanaal of rail met behulp van rollen.De rail is op een fundering gemonteerd en is de hoofdgeleider. Hangbruggen worden meestal gevonden op het grondgebied van industriële faciliteiten. Deze constructie is solide, maar het is niet in een dergelijke vraag als in de oude dagen.

Daar zijn verschillende redenen voor:

 1. Opgeschorte wegen in gebruik;
 2. Het ontwerp zorgt voor een balk over de opening, die vaak de doorgang van machines met een groot tonnage hindert.

Voordelen van railhekken:

 • Het ontwerp maakt het mogelijk grote gebieden te bedekken;
 • Goede luchtweerstand.

Hangende schuifpoorten hebben geleiders die bovenaan de opening zijn geïnstalleerd, de doeken zelf zijn opgehangen aan rolmechanismen. Meestal zijn dergelijke ontwerpen te vinden in magazijnen, autodepots, fabrieken. De rails worden hier in de opening geplaatst en de wielen "rennen" langs het canvas.

Dergelijke structuren zijn duur, dus de vraag ernaar is matig.

voordelen:

 1. Stabiliteit en goede windweerstand;
 2. Betrouwbaarheid - bestand tegen groot gewicht;
 3. Je kunt grote openingen maken.

nadelen:

 1. Hoge kosten;
 2. Er zijn hoogtebeperkingen;
 3. Lijvige.

Sledes met cantilever zijn het meest praktische type soortgelijke apparaten.Een balk is op de fundering geïnstalleerd en een poortblad is eraan bevestigd met behulp van "karren" met rollen.

voordelen:

 • Een kleine afstand van het oppervlak (tot 95 mm) maakt het mogelijk om op elk moment van het jaar probleemloos te functioneren;
 • Het formaat van de poort kan heel verschillend zijn;
 • Installatie en bediening zijn niet duur;
 • Het is niet vereist om de opening voor te bereiden;
 • Functioneel station;
 • Werk zonder lawaai;
 • Er is een automatische werkingsmodus en een handleiding.

Onder de tekortkomingen kan worden vermeld:

 • Er is enige moeilijkheid bij de installatie in vergelijking met andere soorten poorten;
 • Een glad oppervlak is vereist;
 • Aan de rollende kant mag niets beweging belemmeren.

Afgedichte lagers worden gebruikt in rollen, ze worden niet verstopt met vuil en hebben geen speciale zorg nodig. Roller-apparaten zijn veilig geïsoleerd van de schadelijke effecten van de omgeving. Gewoonlijk bevat de rollenwagen 8 lagers die betrouwbaar zijn bevestigd.

Het gemiddelde aantal cycli overschrijdt 40 duizend. Het is nodig om de poort te smeren in gevallen waarin een kraak verschijnt in het gebied van het schuifmechanisme.

Omhullende schuifpoorten, bijvoorbeeld tillen, kunnen zijn:

 1. Professionele vloeren;
 2. Houten dakspaan;
 3. Polycarbonaat.

Tips om te kiezen

Om de automatische poort in een privé-huis te gebruiken, volstaat het om de poort te kopen, waar de motor wordt aangedreven door een conventioneel eclectisch netwerk van 220 volt. Als het gewicht van de poort meer dan 300 kilogram is en de breedte meer dan 4 meter bedraagt, moet de motor worden gekocht die een massa van maximaal een ton kan "trekken".

Automatische poortautomaten hangen volledig af van de intensiteit van het werk, vooral dit onderwerp is relevant voor bedrijven met een groot aantal voertuigen.

Het wordt niet aangeraden om automatisering te kopen waarbij de knooppunten van plastic zijn, dit is geldverspilling. Het is beter om te veel te betalen dan om iets te verwerven dat in korte tijd nutteloos zal worden.

Vaak gewetenloze fabrikanten nashpompovyvayut plastic additieven op metalen mechanismen, dus het is beter om producten van bekende merken te kopen. In de afgelopen jaren verschenen er knopen uit aluminiumleguminosen, het is ook geen betrouwbaar materiaal en zeer fragiel.

De eenheid van de elektrische aandrijving zorgt voor de bediening van alle automatisering. Schijven kunnen zowel horizontaal als verticaal zijn. Als de lay-out van het blok horizontaal is, kunt u er automatische apparatuur op aansluiten.Als we het hebben over de tekortkomingen, kan in een dergelijke doos een mogelijke intensieve ophoping van stof optreden, die de normale werking van het systeem nadelig kan beïnvloeden.

De radio-ontvanger in dergelijke intrekbare poorten is soms ook "ondeugend" en weigert normaal te functioneren.

Om de deur automatisch te stoppen zijn er eindschakelaars, die in de vorm van beugels of magneten zijn gemaakt. De laatste zijn duurdere "mechanica", omdat ze betrouwbaarder zijn in het koude seizoen. Als de vorst ernstig is, kan de olie in de "mechanica" bevriezen en zal het mechanisme falen.

Italianen bedachten voor het eerst het openen en sluiten van de poort van het bedieningspaneel. In dit land zijn de meeste bedrijven gespecialiseerd in automatische elektrische aandrijving.

montage

Intrekbare poorten vergelijken gunstig met schuifpoorten en worden onderscheiden door de volgende indicatoren:

 1. Gewicht. Een zeer belangrijke factor waarvan het werk van de hele structuur afhankelijk is.
 2. Materiaal. Het kan net zo goed zijn als gegolfde vloeren, en hout, metaalplaten, enz.
 3. Accessoires. Betrouwbare fittingen garanderen dat de poort lang meegaat.
 4. Motorvermogen. Rechtstreeks hangt dit cijfer af van het gewicht van de constructie.Sommige kopen motoren met pampas versnellingen. Het wordt absoluut niet aangeraden om dit te doen.

Motoren worden meestal met kracht op dergelijke structuren geïnstalleerd:

 1. 200-250 W - werken met een constructie met een gewicht tot 400 kilogram;
 2. Tot 400 watt - zo'n motor kan een constructie met een gewicht van 0,5 ton "trekken";
 3. ongeveer 600 W - "omgaan" met een massieve poort met een gewicht van een ton.

Als er een markering van 30% op de apparatuur staat, betekent dit dat de looptijd en de niet-actieve tijd van de omvormer worden verdeeld in verhoudingen van 30% en 70%. Er is geen bijzondere moeilijkheid om verder te berekenen: de poort met een opening van 5 meter werkt met een snelheid van 10 meter per minuut. Een volledige cyclus van openen / sluiten duurt ongeveer drie minuten. Gedurende een uur kan het hek maximaal tien cycli uitvoeren.

Als een dergelijk ontwerp aanwezig is in een privéwoning in de buitenwijken van de voorsteden, dan is dat heel toepasselijk, maar voor een auto-onderneming waar auto's vertrekken en elke vijf minuten komen, zijn dergelijke poorten niet geschikt.

Mogelijke intensiteitsopties:

 • 30% - voor particuliere huishoudens;
 • 50% - voor een kleine carpool, waar ongeveer twee dozijn auto's geparkeerd staan;
 • 70% - voor ondernemingen met 25 auto's.

Zelfs de beste apparatuur kan de belasting niet weerstaan. Om ervoor te zorgen dat de schuifpoort in de automatische modus werkt, moet u:

 1. Een goede rit met een kabel, de spanning moet op het juiste niveau zijn;
 2. Besturingseenheid;
 3. Eindpositieschakelaars;
 4. Tandheugel;
 5. Hogesnelheidsknooppunt, verantwoordelijk voor automatische werking;
 6. Veiligheidsfotocellen (scanners overslaan);
 7. Signaallamp.

De installatie van schuifhekken is een verantwoordelijk en lastig bedrijf. Het hele werkterrein is verdeeld in verschillende fasen:

 1. Installatie van de basis;
 2. Kabel installatie;
 3. Installatie van de poort en post;
 4. Installatie van automatische aandrijving;
 5. Deurbladafwerking (smeden, zink, hout);
 6. Instelling circuitverbinding.

Installatiewerkzaamheden worden altijd in verschillende fasen uitgevoerd:

 • Eerst moet je een stichting maken;
 • Schuifpoorten zijn gemaakt;
 • Dan is de poort geïnstalleerd;
 • Gemonteerde automatisering;
 • De kracht van de fundering is belangrijk. Automatische poorten impliceren de aanwezigheid van de basis onder de aandrijving, deze moet boven het kanaal zijn.

Een zeer belangrijke stap is de installatie van de pilaren. Voor deze doeleinden kunt u een betonnen pilaar of een metalen pijp met een diameter van 10 - 15 cm gebruiken.

Een kuil wordt een meter diep gegraven en een greppel wordt ook gegraven onder de fundering van 40 centimeter diep. Het is noodzakelijk om een ​​metalen kanaal van 15 x 20 cm te plaatsen, waarvan de lengte gelijk moet zijn aan de lengte van de fundering. Metalen "poten" zijn gelast aan het kanaal, waarvan de diameter 12 mm is. Het kanaal wordt in een greppel gelegd, een metalen buis wordt geïnstalleerd en gefixeerd; putten gevuld met beton.

Daarna wordt een tijdelijke pauze voor een periode van twee tot drie weken genomen.

De eindschakelaar van de schuifhekaandrijving op de tandheugel is in het onderste deel van het blad bevestigd aan de pijp van het deurkozijn zelf. De rail kan zijn gemaakt van polymeer of metaal. Betrouwbaarder is een metalen constructie.

Met de elektrische aandrijving is het mogelijk om het openen en sluiten van de poort te automatiseren. Dit gebeurt in de huiselijke omgeving met een speciaal bedieningspaneel.

Elke techniek vereist preventief onderhoud. Als er bijvoorbeeld cantileverpoorten zijn geplaatst, dan is het ten minste één keer per maand gedurende het koude seizoen zinvol om de rollen te controleren, schoon te maken en met olie te smeren.

Ook een zwak punt is de elektrische aandrijving, die wordt blootgesteld aan intense belastingen en extreme temperaturen.

De aandrijving voor schuifpoorten is de hoofdeenheid in de hele constructie.Bijna alles hangt af van het succes van zijn werk. Om over één ding na te denken, is het de moeite waard om verschillende modellen te analyseren. Je zou ook een idee moeten hebben over de keuze van deze dingen, zodat ze lang trouw dienen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan het bandenhek, dat kan zijn:

 1. miniatuur;
 2. Centraal;
 3. Large.

Drive moet geschikt worden geselecteerd. Elke fabrikant produceert alle bovenstaande formaten. Bij het kopen, moet je alleen begrijpen welke deurgrootte je nodig hebt.

Een vrijdragende schuifpoort vereist een contragewicht, waardoor het doek kan worden gebalanceerd. Vaak is de afmeting van het contragewicht bijna de helft van het oppervlak van het canvas.

Het verkleinen van het contragewicht leidt tot een toename van de belasting, wrijving neemt toe. Een dergelijk fenomeen zal voortijdige slijtage van onderdelen veroorzaken. Vooral dit onderwerp is relevant in het koude seizoen, wanneer er hoge luchtvochtigheid is, de dag- en nachttemperatuur daalt, vanwege slecht weer is er een verhoogd risico dat mechanische deeltjes het werkingsmechanisme binnendringen.

De schijf is in dergelijke omstandigheden onderhevig aan verhoogde belastingen en kan falen.Dat is de reden waarom het wordt aanbevolen om het te kiezen met een grote gangreserve.

Veel hangt af van goede fittingen. Als de rollen bijvoorbeeld slecht werken, zal dit extra belastingen genereren, waardoor het risico op een storing van het mechanisme groter wordt. De aandrijving voor schuifpoorten zou moeiteloos moeten werken.. Bij het installeren van de poort wordt aanbevolen om dit te onthouden. Als de installatie van de poort niet volgens de regels gebeurt, zal de automatisering snel uitvallen.

fabrikanten

gate Alutech gepositioneerd als universele apparaten. Kan worden voltooid als stations AN-Motorswaarvan de prijs redelijk betaalbaar is en duurdere apparaten uit Nice en Marantec. Je kunt de gewenste optie zonder veel moeite ophalen. Alutech-apparatuur wordt in Rusland vertegenwoordigd door meer dan één dealer, die elk tastbare kortingen kunnen bieden.

kwam - een van de meest bekende merken. Came rijden voor schuifhekjes is vooral populair. Goede beoordelingen worden verzameld door het Came BX-78 model, het werkt perfect met poorten die tot 780 kg wegen. Het heeft de volgende functies:

 1. Samorazblokirovka;
 2. Bewegingssensor;
 3. Hindernisdetectiesensor;
 4. Besturingseenheid

Het model is ook aantrekkelijk omdat het eenvoudig met uw eigen handen te installeren is.

De apparatuur heeft ook functies:

 1. Geavanceerd controlesysteem;
 2. Isolatie van de motor en regeleenheid;
 3. De decoder is compatibel met verschillende zenders en kan ook codes onthouden.

Er is een speciaal systeem dat de motor beschermt tegen overmatige belastingen. De kosten bedragen ongeveer 15 duizend roebel. Model Bx-243 werkt het beste met poorten die maximaal driehonderd kilogram wegen. Dit formaat is optimaal voor particuliere huishoudens.

De voordelen van het model zijn onder meer:

 1. Universeel besturingsbord;
 2. LED-indicator waarmee u de status van het systeem kunt vaststellen;
 3. Eenvoudige installatie;
 4. De versnellingsbak is eenvoudig ontgrendeld met een sleutel.

In het geval van een stroomuitval, wordt een modus geactiveerd waarin de reservebatterij wordt geactiveerd.

Doorhan-producten zijn een van de beste op de markt. De voordelen:

 1. betrouwbaarheid;
 2. Veel aanpassingen;
 3. Eenvoud.

Voor een standaardformaat deuren met een gewicht tot 800 kilogram is het systeem geschikt "Doorhan Sliding - 800 KIT". Het werkt soepel, zelfs bij -20 graden. De motor en versnellingsbak bevinden zich in een enkele eenheid,waardoor het mogelijk is om de apparatuur efficiënter te gebruiken. Alle knooppunten zijn ontworpen om te werken in de barre winteromstandigheden van Rusland. Er is een vergelijkbaar model van ongeveer 15 duizend roebel.

Goede lijn van automatische schijven faac, Ze zijn goed gemaakt en functioneel. De apparaten van deze fabrikant hebben speciale microprocessorknopen, koppelingen met twee schijven in de olietank - dit alles maakt het mogelijk dat de apparaten efficiënt en foutloos functioneren.

Faac 741KIT is ontworpen voor poorten waarvan het gewicht niet meer is dan 950 kilogram. Normale werking kan zelfs optreden bij een temperatuur van -30 graden. Het bedrijf heeft een speciaal smeermiddel uitgevonden dat niet bang is voor koud weer en dat de versnellingsbak betrouwbaar beschermt tegen vastlopen. Het pakket heeft ook:

 1. Rijden met afstandsbediening;
 2. lamp;
 3. Beveiligingsknooppunten;
 4. Receiver.

De besturingseenheid is ingesloten in een geval van zwaar uitgevoerde kunststof, die deze beschermt tegen mechanische schade.

De intrekbare deuren, die door Hormann worden vervaardigd, zijn ideaal voor dergelijke voorwerpen:

 1. magazijnen;
 2. winkel;
 3. Reparatie bases;
 4. Objecten in aanbouw.

Ze worden in verschillende formaten geproduceerd. Dit zijn zeer betrouwbare producten die zeer lang zonder onderhoud kunnen dienen.

Producten van het bedrijf Sommer (Duitsland) wereldwijd erkend.De producten zijn van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De "hoogtepunt" Sommer - drives, uitgerust met automatisch, om obstakels te identificeren.

Italiaanse fabrikanten zijn ook breed vertegenwoordigd op de markt. Het bedrijf Came (Italië) is algemeen bekend. Ze heeft veel kennis over ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Fabrikanten uit China zijn steeds meer tegen Europese merken, die elk jaar producten van betere kwaliteit maken, maar met prijzen die aanzienlijk lager zijn.

Het Chinese bedrijf Gant breidt bijvoorbeeld zijn marktaandeel in zowel Rusland als in andere landen gestaag uit. De apparatuur is goedkoop, eenvoudig en betrouwbaar, waardoor het mogelijk is om de apparatuur in alle weersomstandigheden te gebruiken.

beoordelingen

Kopers bespreken vooral de betrouwbaarheid van verschillende apparatuur. Het voordeel van schuifpoorten, naar hun mening, over draaideuren is niet te ontkennen.

Hoe de juiste uitrusting te kiezen - deze kwestie is voor veel automobilisten van belang. Iemand beweert dat het beter is om Italiaanse modellen te kopen. In termen van betrouwbaarheid en kwaliteit van de prestaties zouden ze geen concurrentie hebben. Sommige lof Duitse apparatuur, zeggen ze, in termen van elektriciens, ze zijn zeer betrouwbaar.Vaak rijst de vraag over de voordelen van schuif- en schuifhekken. De voorkeur gaat toch uit naar intrekbare poort.

Zie hieronder voor het selecteren van automatisch voor schuifpoorten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer