Rollen voor schuifhekken: functies en installatie

Handige schuifpoorten worden niet alleen in een woonwijk gebruikt, maar ook bij de ingang van de onderneming, waardoor het probleem van het organiseren van een effectieve toegangscontrole wordt opgelost. Bovendien geven deze structuren het niveau van de technische en algemene cultuur van een organisatie weer.

Speciale functies

Probleemloze bediening van schuifpoorten, soepele en stille beweging, een onbelaste stop aan het einde van de beweging - dit alles wordt allereerst verzorgd door rollen, meer bepaald een rolsysteem.

Ondersteunende onderdelen nemen de volledige belasting van het gewicht van de poort aan, zodat ze aan de basisvereisten moeten voldoen:

 • Afmetingen mogen de afmetingen van de wagen niet vergroten.
 • Hoge slijtvastheid.
 • Er moet een goede toegang zijn voor onderhoud of vervanging.
 • Het materiaal van de rand van de rol moet een stille beweging langs de geleiders bieden.

inrichting

Het mechanisme van schuifpoorten bestaat uit een set onderdelen die tijdens het samenstel zorgen voor een soepele beweging, evenals een betrouwbare onbeklemde fixatie aan het einde van de beweging.

In de meeste ontwerpen zijn er noodzakelijkerwijs dergelijke details:

 • Werkprofiel van geleiderails, die op het verplaatsingsniveau worden vastgezet. Ze bieden een stabiele doelpositie tijdens beweging.
 • Beperkende verstelbare rollen (meestal twee paar) en vangers in de samenstelling van een metalen steun die de deurstructuur in een verticale positie houdt, waardoor trillingen, kantelen of vallen worden geëlimineerd.
 • Eindrollen zorgen ervoor dat de poort vlot vangers kan betreden.
 • Aan de boven- en onderkant van het rek plaatsen ze vangportalen, die een deel van de lading van het gewicht van de poort afnemen.
 • Een rubberen stop beschermt de rail tegen neerslag en vuil.
 • Rollagers zijn afgestemd op elk type poort.
 • Schuifpoorten wagens of steunen. De poortwagons moeten zeer precies op de draagbalk worden gemonteerd.De aansluitende probleemloze en soepele werking van het hele circuit hangt af van de kwaliteit van de installatie.
 • De wagen met rollen in een set.
 • Voor eind- of kartelrollen is een beschermkap in de vorm van een rubberen stop vereist.
 • Het beheer van de gehele structuur kan elektrisch of handmatig worden uitgevoerd.

Ontwerpkenmerken van de wagen

De wagen is gemonteerd op een plaat die via technologische openingen aan de fundering van de poort is bevestigd. Van 6 tot 8 rollen die paarsgewijs zijn aangesloten, worden op de beugel gemonteerd (zoals de tuimelaar). Door de opstelling van deze onderdelen kan de wagen constant contact maken met het binnenoppervlak van de geleidestralen. Smering van de rollagers moet zorgen voor soepel glijden bij alle temperaturen.

De grootte van de basis van de wagen kan verschillen. Het hangt allemaal af van de mogelijkheden van zijn bevestiging aan de fundering (door middel van ankers of door lassen aan stalen hypotheken in de fundering) na alle aanpassingen en aanpassingen van de positie van de hoofddetails van de constructie. Dankzij technologische gaten in de wagen kunt u de positie ervan aanpassen.

types

Types en ontwerpen van schuifpoorten bieden wagens met rollen.Het type van deze elementen bepaalt het frame, canvas, station, fundering, pilaren, evenals de volgorde van installatiewerkzaamheden.

Er zijn verschillende opties voor schuifhekken.

console

In dit type poort zijn er gewoonlijk twee wagens met vier paren rollen, waarlangs de geleidebalk beweegt met een daaraan bevestigd draagdeel. Het is ook verbonden met het frame en de vleugelpoorten.

De geleidebalk kan zich in het midden van het blad of op de bovenkant van het frame bevinden. Dit is afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden van de schuifpoort. In de open positie komt het constructieblad met stop in de beugel en rust dan op het bevestigingselement.

vals

In dergelijke constructies rust het versterkte geleideprofiel op de pilaren van de poort of is gemonteerd in de opening van de garagewand en rust het rolsysteem op de bovenbalk. Tegelijkertijd worden de rollen zelf aan de randen en midden van het frame geplaatst.

Met lagere gids (rail)

In deze uitvoeringsvormen zijn de blokken van de wagens bevestigd op de onderste balk van het frame en bewegen de rollen langs de geleidingsbalk of -rail. Dergelijke eenvoudige schuifdeuren vereisen constante zorg voor de contactvlakken.

Om een ​​lange en betrouwbare werking van alle knooppunten van de schuifpoorten te garanderen, moet u een verantwoorde keuze maken voor de keuze van het hoofdknooppunt - het koetswerk met rollen. Dit apparaat creëert de voorwaarden voor een geruisloze, soepele en moeiteloze beweging van een zware constructie.

Hoe te kiezen?

Tijdens de selectie van het schuifpoortsysteem wordt aanbevolen om aan deze criteria te voldoen:

 • Installatieplaatssteunen met rollenwagen.
 • Op lagers waarvan de prestaties bestond uit een set rollen
 • Welk materiaal zijn gemaakt roller kits.
 • Hoe is het proces van uitharden van het materiaal van de rollen of wielen.
 • Welke lagers zijn in de steunen geïnstalleerd.
 • Land, bedrijf, fabrikant van een specifieke partij blokken.
 • De prijs van blokken of de hele set, de hoeveelheid werk en betaling voor de diensten van meesters.

De sterkte van de geassembleerde schuifpoorten hangt af van de vervulling van bepaalde vereisten:

 • Het ontwerp moet bestand zijn tegen de belasting van het totale gewicht van de constructie.
 • De afmetingen van de opening moeten zorgen voor een veilige doorgang van een bepaald type vervoer naar een privéterrein of tuin, magazijn of garage van de onderneming.
 • De hoogte van de geïnstalleerde vleugels mag de beweging van voertuigen niet hinderen.
 • Het is noodzakelijk om duurzame en lichtgewicht materialen te gebruiken die de vervulling van alle vereisten op het niveau van kwaliteitsnormen ondersteunen.

De materialen waaruit de belangrijkste delen van de schuifpoorten zijn gemaakt, moeten zorgen voor een jarenlang probleemloos werken. Duurzame en lichtgewicht ontwerpen zorgen voor gemak en minimale fysieke inspanning voor mechanische aandrijvingen, evenals stroomverbruik voor automatische schijven.

Montage werk

Schermen en poorten - een enkel geheel beveiligingssysteem. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van het werk hangt af van hoe de installatie van alle onderdelen, met name de pilaren die het hek verbinden met schuifconstructies. De basis van de poortsteunen zijn buizen. Het is beter om de eerdere elementen in het werk te gebruiken - ze zullen goedkoper zijn, maar in termen van kracht zullen ze niet toegeven aan nieuwe. Na het gezicht is het onmogelijk om te bepalen wat er in zit.

 • De diameter van de pijpen wordt gecoördineerd met de totale belasting, die de palen beïnvloedt door de hevigheid van de poort, evenals blootstelling aan wind en sneeuw.
 • De lengte van de voorbereide fundering is afhankelijk van het gekozen karakter van het geïnstalleerde poortsysteem.
 • De keuze van het materiaal voor de fundering moet bijzonder streng zijn, want gedurende vele jaren zal het allerlei belastingen ervaren: gewicht, wind en weer. Water wordt opgenomen, bevriest en vormt een bijzonder gevaar voor de betonnen fundering.

Tijdens het leggen van versterkte onderdelen in de voorbereide en gevulde mortelbasis, wordt speciale aandacht besteed aan de juiste positie van ankers en ingebedde stroken. Terwijl het beton van de fundering verstijft en hard wordt, worden het frame en het deurblad voorbereid. Wanneer het frame met de rand en de basis gereed is, stelt u de wagen in.

Carriage montage opties

De wagen met rollen is op verschillende manieren gefixeerd - door op ankers, op noppen en lassen aan de ingebedde strips te bevestigen.

 • Ankers worden zo nauwkeurig mogelijk geïnstalleerd.
 • Gaten in de bodemplaat doen meer voor mogelijke aanpassing.
 • De noppen worden na het markeren met de steun van de slede in de ingebedde platen geplaatst en inrijgen.

Installatie op ankers en noppen biedt de mogelijkheid om de wagen indien nodig te vervangen, hoewel het proces van latere aanpassing nogal lang kan duren.

Het lassen van de basisplaat van de wagen moet na alle aanpassingen worden uitgevoerd. Deze werken moeten worden uitgevoerd op plaatsen die geschikt zijn om te lassen, en in gebieden waar snijwerkzaamheden nodig zijn.

Amateur-meesters wordt geadviseerd de wagen aan de basissteun te lassen. Als u een industriële wagen met rollen plaatst, is het beter om deze met pinnen te bevestigen.

Montage volgorde:

 • Een geleiderail sluit (gelast) aan op het voltooide deurframe.
 • We passen de positie van de wagen aan met rollen, onder de steunen installeren we de stelelementen.
 • We plaatsen de afgewerkte structuur op de rollen van de steunwagen ..
 • We plaatsen de eindrol en beugelbegrenzer tegen laterale trillingen.
 • Controleer de vloeiendheid van de beweging van de hele structuur, het geluidsniveau.
 • We monteren (lassen) pakkende portals.
 • We controleren de juistheid van de installatie van alle knooppunten.

Tijdens het installatieproces is het noodzakelijk om een ​​kwaliteitsgereedschap te gebruiken, evenals constructieniveaus om de horizontale positie en verticaliteit te regelen. Alle lassen moeten worden gereinigd en geprimed. Corrosiewerende maatregelen en schilderwerk moeten zorgvuldig worden uitgevoerd, waarbij bescherming wordt gecreëerd en de esthetiek wordt gerespecteerd. Natuurlijk speelt de vraag naar geld een belangrijke rol,maar betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijker, dus bij het kiezen van materialen en componenten voor hun poorten, zou de kwestie van kwaliteit moeten prevaleren.

Wat te smeren?

Bekwaam onderhoud van schuifpoorten zorgt voor een lange levensduur.

Ze zijn ontworpen voor 50.000 cycli (sluiting-opening), en dit kan tientallen jaren werk garanderen. Rollen voor schuif-, hangende en sectionaaldeuren op de rail worden zwaar belast en moeten worden gesmeerd. Het gebruik van vloeistof en vet is onpraktisch omdat ze zich hechten aan stof en vuil, vanwege wat vaak de onderdelen van straatconstructies moet reinigen.

Het is beter om een ​​droog smeermiddel te gebruiken - het vermindert de rolweerstand aanzienlijk en is gemakkelijk te gebruiken. Dit mengsel is goedkoop en je kunt het kopen in technische winkels. Dergelijke smeermiddelen worden echter vaker verkocht in winkels die fietsen en reserveonderdelen voor hen verkopen.

Professionele tips

Oplossen van de installatie van schuifpoorten, probeer meer onderdelen en blokken van industriële productie te gebruiken. Kant-en-klare loopwagens van veel bekende merken gaan vele jaren soepel mee.

Uitlijning van alle afmetingen, installatie van rijtuigen en geleidingsbalken vertrouwde ervaren vakmensen. Door het onderhoud van de poort moet zorgvuldig worden behandeld, om preventief onderhoud een regelmatige oefening te maken. Dit zal de doorlooptijd aanzienlijk verlengen.

Bij het installeren van zelfgemaakte schuifpoorten, moet je over goede vaardigheden in lasser en bouwer beschikken en de tekeningen kunnen begrijpen. Als je vertrouwen hebt in je vaardigheden en vertrouwde experts, kun je beginnen met werken.

Installatie van de poort met zijn eigen handen, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer