Ongebruikelijke tafels in het interieur

Zelfs het eenvoudigste en saaiste interieur kan worden getransformeerd met behulp van creatieve details of meubels. Een van de praktische manieren om een ​​van de kamers te versieren, is om een ​​ongebruikelijke tafel in de kamer te plaatsen. Originele tabellen voor geschreven, dineren en keukens zullen niet alleen uw kamer interessanter maken, maar zullen ook dagelijks actief door u en uw gezin worden gebruikt.

Gebruikte materialen

Moderne ontwerpers proberen hun assortiment op alle mogelijke manieren te diversifiëren, en het gebruik van verschillende materialen is geen uitzondering.

  • Glass. Onlangs, bij het maken van meubels, is glas veel actiever gebruikt dan enkele decennia geleden. Meubels gemaakt van glas veranderen in een mooie vorm en passen perfect in moderne stijlen.Glas voor sterkte gehard en bedekt met beschermende middelen, waardoor het gebruik van de originele glazen tafel op dezelfde manier als elke andere kan worden gebruikt.
  • Metal. Metalen tafels zien er geweldig uit in stijlen zoals hightech, loft of modern, bijvoorbeeld. Producten op gebogen benen zien er spectaculair uit. Op dezelfde manier als glas, geeft metaal veel ruimte voor verbeelding en kunnen ontwerpers ermee werken zoals jij wilt.
  • Wood. Veel mensen denken dat klassieke tafelsmodellen, die er saai en eentonig uitzien, van hout zijn gemaakt, maar dat is allesbehalve het geval. In feite kunt u met houtsnijwerk de tafel decoreren met allerlei patronen of zelfs volwaardige schilderijen, en de sterkte van het materiaal zorgt ervoor dat dit unieke product u lang zal blijven.

Overigens winnen ultra lichte houtproducten de laatste tijd ook aan populariteit. Ze kunnen zelfs een fragiel meisje optillen, hoewel dit niet gezegd kan worden over het gebruikelijke uiterlijk van meubels.

Originele creatieve ideeën

Moderne ontwerpers bewijzen dat zelfs met de gebruikelijke alle materialen u iets geweldigs kunt maken dat er ongewoon en stijlvol uitziet.Dit kunnen ongebruikelijke tafelvormen, een speciale inrichting of het gebruik van ongebruikelijke combinaties van kleuren of materialen zijn.

Hier zijn een paar ideeën die velen inspireren en worden gebruikt in de woonkamer, in de keuken en in de eetkamer.

Tafeltje met plaatsen voor katten

Als je veel harige huisdieren thuis hebt, kun je een tafel kopen die niet alleen voor jou, maar ook voor je katten aantrekkelijk zal zijn. Er zijn nogal wat van zulke modellen. Sommige lijken op kattenwoningen met een tafelblad erboven, andere worden eenvoudigweg aangevuld met een speciale plank eronder. Op deze plank kan uw sluwe huisdier zich verbergen of gewoon slapen.

Grand piano

Muziekliefhebbers, die nooit het spel op een van de muziekinstrumenten onder de knie hebben, zullen een enorme tafel vinden die gestileerd is als een piano. Dergelijke tafels zijn meestal gemaakt van hout of spaanplaat.

Wintertuin

Indoor bloemen zijn altijd geweldig. Ze laten toe om het interieur te diversifiëren en de sfeer van een lentesprookje te behouden, zelfs in tijden dat er sneeuwbrij of sneeuw buiten het raam is. Maar als de bloemen u saai lijken, kunt u de voorkeur geven aan een interessantere ontwerpoplossing, namelijk een tafel die is vormgegeven met een gazon met gras.U kunt een meer praktische optie kiezen met kunstgras dat verborgen is onder glas. Het is niet nodig om voor zo'n tafel te zorgen, maar desondanks ziet het er heel goed uit.

Een interessantere optie is om de constructie te gebruiken met levend gras. Om het groen en mooi te houden, wordt het gras geplaatst in een doos met aarde, die zich verbergt in de basis van de tafel. Dergelijke meubels moeten worden verzorgd. Ten eerste is het het beste om de tafel in een kamer te plaatsen waar er voldoende licht is, en nog beter - in een ruimte met open ruimte, bijvoorbeeld op een balkon of in een kas. Daarnaast zal de tafel voorzichtig moeten zijn, het gras in een bloeiende en gezonde vorm houden.

aquarium

Ook zullen natuurliefhebbers genieten van de tafel, die is vermomd als een aquarium of omgekeerd, een aquarium dat is vermomd als een tafel - het hangt af van welke kant je moet kijken. Dergelijke meubels zijn echt het eenvoudigste aquarium met gebrul en alle andere speciale functies. Bovenop dit aquarium bevindt zich een stevig tafelblad, waarmee u de tafel kunt gebruiken als een plek voor lunch en als werkruimte.

Tabel transformeren

In kleine appartementen is het handig om multifunctionele meubels te gebruiken. Een praktische, transformerende tafel kan van een klein nachtkastje veranderen in een volwaardige plek om te werken of te eten.

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u een tafel oppikken waarop, na de transformatie, maximaal tien personen kunnen passen en u zich kunt beperken tot een compacte optie voor uw kleine gezin.

Met foto's printen

Eenvoudig genoeg, maar van niet minder stijlvolle versie van het ontwerp van de tafel - het gebruik van technieken voor het afdrukken van foto's. Met zijn hulp op het tafelblad vindt u zowel eenvoudige afbeeldingen als driedimensionale afbeeldingen.

Als u wilt dat uw tafel een ruimtedrukpatroon of gewoon een foto van uw gezin kan versieren, helpt alleen het afdrukken van foto's om zo'n droom waar te maken.

antiek

Ten slotte is het de moeite waard om een ​​dergelijke populaire soort tafels op te merken als producten in antieke stijl. Als ze worden aangevuld met meer geschikte stoelen, kunt u een echt interessante, vintage sfeer creëren in uw kamer.

Designer-producten

Sommige tabellen zijn zo opvallend in hun uiterlijk dat niet alleen het creatieve concept bekend wordt, maar ook de naam van de auteur of de merknaam.Hier zijn enkele van dergelijke voorbeelden bekend over de hele wereld.

Dubbele schommelingslijst

Misschien hield iedereen in zijn jeugd ervan om op een paar schommels te slingeren, dan in de lucht te zweven en vervolgens naar beneden te zakken. Als je nog steeds van dit soort entertainment houdt, dan zul je de dubbele tafelschommel zeker waarderen. Deze ongebruikelijke eettafel is uitgevonden door een Nederlander genaamd Marlene Jansen. Het lijkt erop dat een eenvoudig idee verbazingwekkend populair is geworden bij zowel kinderen als volwassenen. De tafel ziet er vrij eenvoudig uit - onder het tafelblad bevinden zich schommels, waarop je moet zitten.

Aan de ene kant is dit een vrij interessante stilistische beslissing die zowel uw kinderen als uw gasten zeker zal verrassen. Maar aan de andere kant is dit niet de meest praktische optie voor meubels. Ten eerste kun je hier alleen samen dineren: alleen of met het hele gezin kan je niet bij het comfort van zo'n tafelschommel blijven. Bovendien is eten bij het zwaaien niet altijd handig. Vooral als je soep eet of koffie drinkt.

Geestentafel

Graft Architects is ook verbaasd door kenners van ongewone meubels. Ze besloten om een ​​beetje anders te gaan en belangstellenden van al het mysterieuze te interesseren. De tafel onder de "sprekende" naam "Phantom" lijkt op een tafelkleed dat in de lucht zweeft.Als je niet weet dat je de originele ontwerpcreatie voor je hebt, dan zul je zeker een paar minuten spenderen om verborgen benen te vinden en te begrijpen wat de truc is.

Dit is niet allemaal interessant nieuws. De industrie staat niet stil en elke dag verschijnen er steeds meer meubels, gemaakt door getalenteerde creatieve mensen. Beperk jezelf dus niet tot traditionele modellen en experimenteer met iets nieuws.

Vergeet niet te onthouden dat het kiezen van een ongebruikelijke tafel ervoor moet zorgen dat dit het belangrijkste accent van het interieur wordt, anders bestaat het risico dat de situatie "overbelast".

De originele tafel kan met de hand worden gemaakt. Het proces van het maken van de herfsttafel met epoxyhars en bladeren, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer