Opklapbare bank

Een enorme variëteit aan soorten gestoffeerd meubilair in winkels dwingt de koper om alle nuances te overdenken voordat hij over zo'n serieuze aankoop beslist. Vooral moet u goed nadenken of het meubilair is bedoeld om te worden gekocht voor een klein appartement of een kleine kamer.

Gestoffeerde meubels van compact formaat en met een handige transformatiefunctie zijn het meest geschikt voor kleine ruimtes. Dergelijke parameters hebben een opklapbare bank.

Speciale functies

De bank, als meubelstuk, werd in de 17e eeuw geleend van het Ottomaanse rijk door Europeanen. Vroeger werd het geïnstalleerd in de woonkamer en diende het alleen als een plek om overdag te rusten. Tegenwoordig kan dit meubel niet alleen voor het gemak van de gasten worden gebruikt, maar ook als een uitstekende slaapplaats.

Sofa op sommige externe functies en functionaliteit heeft een lichte gelijkenis met de bank, maar er zijn nog steeds aanzienlijke verschillen:

 • De rechte hoeken en rechte lijnen van dit interieur zijn niet het enige kenmerk.
 • De hoogte van de armleuningen van een klassieke bank ligt op hetzelfde niveau als de hoogte van de rugleuning, die soepel in de armleuningen overgaat.
 • De brede zitpositie onderscheidt de bank van de bank.

De aanwezigheid van moderne vouwmechanismen verandert het in een redelijk vlak bed, waarvoor geen extra matras nodig is. Maar het is vermeldenswaard dat haar zitplaatsen niet zijn gemaakt van zachte verenveren bedden, ze zijn behoorlijk stoer en niet iedereen zal het leuk vinden, hoewel voor de wervelkolom zo'n oppervlak de beste optie is.

De kleine maten, nauwkeurige lijnen, een gelijke en sterke matras wijzen een sofa toe tussen andere modellen gestoffeerde meubels.

species

Opvallende kenmerken die kenmerkend zijn voor de bank, vandaag enigszins afgeplat. In winkels vind je steeds vaker modellen die eerder een collectieve optie zijn. Sofa-bank en sofa-sofa - de meest voorkomende soorten die veel vraag naar compactheid en functionaliteit.

Sofa bank

Dit geassembleerde model siert niet alleen het interieur, maar dient ook als een plek om samen te komen met vrienden.Bovendien hebben veel modellen een handig transformatiemechanisme, waardoor de bank als een tweepersoonsbed kan worden gebruikt.

Slaap zal nog handiger zijn als de matras orthopedische eigenschappen heeft door de aanwezigheid van een veerblok.

Met een eenvoudig en betrouwbaar transformatiemechanisme vormen sommige modellen, wanneer ze worden uitgevouwen, een tamelijk brede ligplaats, waar twee mensen gemakkelijk kunnen plaatsnemen. Zo'n dubbele schuifconstructie is betrouwbaar en duurzaam, en het bed is niet alleen breed, maar ook en zonder putten en hoogteverschillen.

Bank poef

In winkels zijn er verschillende typen van dit model. Het transformatiesysteem van de schuivende sofa-bank kan in drie versies zijn:

 • een boek;
 • telescoop;
 • vouwbed.

Er zijn dubbele versies met een opvouwbaar ontwerp, hoekige opties, met een uitrolontwerp in de lengte, dat bij het vouwen weinig ruimte inneemt. Daarnaast zijn er producten met een redelijk ruime lade, zodat u er een deken, kussen en ander beddengoed in kunt doen.

materiaal

Alle soorten gestoffeerde meubels, inclusief banken, zijn gebaseerd op een frame en een zitplaats, bestaande uit een opvulling en bekleding:

 • montuur Het is gemaakt van hout (meestal van coniferen), of van metaal. De metalen versie verscheen relatief recent, maar is al populair geworden onder kopers.
 • De zitpositie kan worden uitgerust met een onafhankelijke of afhankelijke veereenheid., er zijn opties waarbij PPU of meer duurzame latex als vulmiddel wordt gebruikt. Een onafhankelijk veerblok wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van afzonderlijke veren, die elk in zijn eigen geval zijn verpakt en in het afhankelijke veerblok met elkaar zijn verbonden door een metaaldraad. Elk veerblok bovenop is bedekt met een laag vilt die isolerende functies vervult. Dan is er een laag polyurethaanschuim, een synthetische winterverwarmer en een laag stoffering. PU-schuim kan worden gebruikt als een afzonderlijke vulstof en heeft een meer dichte structuur.
 • De bekleding die wordt gebruikt om een ​​bank te maken, kan textiel, leer of kunstleer zijn. Er zijn veel textielbekledingsopties en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Hoe te kiezen?

Om het juiste bankmodel voor u te kiezen, moet u bepaalde regels volgen:

 • Allereerst moet worden begrepen voor welke doeleinden de bank wordt gekocht en hoe de afmetingen ervan in de ruimte passen. Als het niet alleen wordt gebruikt voor zitten, maar ook als een rustplaats in de nacht, dan is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan het transformatiemechanisme. Het moet betrouwbaar en comfortabel zijn, bovendien moet de bank in de uitgevouwen toestand de ruimte niet vervuilen.
 • Zitplaatsen moeten soepel en comfortabel zijn. Om dit te doen, moet je voor het kopen op de bank zitten, en dus de vulling van binnen testen. Als het oppervlak bij het rijzen vrij snel terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie, betekent dit dat de vulstof van hoge kwaliteit is en een dergelijk product vrij lang meegaat.
 • Bij het kopen moet je voldoende aandacht en stoffering betalen. Het moet duurzaam, duurzaam zijn en bezwijken voor niet alleen droge maar ook natte reiniging.

Als u huisdieren heeft, is het beter om een ​​bank te kopen met een bekleding die bestand is tegen de effecten van de klauwen van dieren.

Ideeën in het interieur

De bank is een universeel product, het kan in bijna elke kamer worden geïnstalleerd - het belangrijkste is dat het harmonieert met het interieur van de kamer en niet in tegenspraak is met het algemene concept van de kamer:

 • Op kantoor. U kunt een bank installeren in de ruimte die is gereserveerd voor de bibliotheek.
 • Het ziet er geweldig uit in de keukenstudio, niet alleen de onmiddellijke functie vervult, maar ook een methode is om ruimte in te delen.
 • In de woonkamer de bank zal niet alleen een plek zijn om gasten te ontvangen, maar zal indien nodig veranderen in een comfortabel bed.
 • Naast het appartement kan de bank in het land worden geïnstalleerdbijvoorbeeld op de veranda.

De originele bank voor de tuin kan zelfs van pallets worden gemaakt. Hoe je een vergelijkbaar model met hun eigen handen kunt bouwen, zal de volgende video vertellen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer