Hoe de bubbels op het behang te verwijderen na het drogen?

 Hoe de bubbels op het behang te verwijderen na het drogen?

Wallpapers van vandaag zijn een van de meest populaire afwerkingsmaterialen. Het zijn lange doeken die aan de muur of het plafond kunnen worden gelijmd. Van buitenaf wordt een speciale decoratieve laag op hen aangebracht, waardoor ze uniek en praktisch zijn.

De technologie van het toepassen van achtergrond is vrij eenvoudig, waardoor je het kunt gebruiken, zelfs zonder enige ervaring. Maar als de installatie van het vel niet correct is, kan dit leiden tot een opgeblazen gevoel.

Waarom bubbelen?

Wall paper is een dun materiaal dat wordt verkregen op basis van papier of andere natuurlijke stoffen.Daarom is dit product niet in staat bijna alle onregelmatigheden van de muur glad te strijken. Soms verschijnen er op het oppervlak van het behang bevestigingsbellen die de decoratieve kenmerken van de muur verminderen. Om dergelijke verschijnselen uit te sluiten, moet het hele proces van plakken worden gecontroleerd. Er zijn verschillende hoofdredenen voor de zwelling van het oppervlak:

 • Concepten. De oorzaak van hun optreden kan scheuren of barsten in de muren zijn. Hierdoor kan de lijm niet snel en efficiënt grijpen, wat leidt tot een opgeblazen gevoel. Daarom, om dergelijke verschijnselen uit te sluiten, moet u de toestand van de muren zorgvuldig controleren. Het is wenselijk om alle scheuren te dichten.
 • Onjuiste voorbereiding van de basis. Tegenwoordig passen veel mensen behang aan de muur toe, met alleen een kleefmiddel. Maar deze oppervlakken zijn niet altijd perfect glad, wat de kwaliteit van het plakken beïnvloedt. Om het risico van zwelling te minimaliseren, moeten de vellen gelijkmatig en stevig aan de basis hechten. Daarom is het raadzaam om de muren uit te lijnen met een stopverf of een laag oude verf te verwijderen voor installatie. Als het oppervlak normaal is, moet het worden geprimed voordat de lijm wordt aangebracht.Dergelijke stoffen verbeteren de hechting van producten aanzienlijk.
 • Tekening op een natte muur. Behangen moet alleen worden gedaan nadat de primer of plamuur op de muur volledig droog is. Bevochtig het oppervlak alleen met lijm, die zowel op de muur als op het behang zelf wordt aangebracht.
 • Ongelijke laag van het mengsel onder het oppervlak. Als de lijm slecht verdeeld is, zal dit leiden tot de vorming van heuvels. Nadat het droogt, blijven deze gebreken op het papier, dat vervolgens verder moet worden uitgelijnd. Om dit te voorkomen, moet u hoogwaardige lijmen gebruiken, die snel worden verdund en een gelijkmatig dik mengsel vormen.
 • Onvoldoende lijmdrogen. Vrijwel alle formuleringen die worden gebruikt voor de installatie van behang, bevatten water. Daarom, zodat het materiaal op de wand is bevestigd, is het noodzakelijk dat het vocht wordt verwijderd en blijven alleen bindmiddelsamenstellingen achter. Droogbehang mag alleen in een warme kamer en zonder tocht voorkomen. Als dit niet wordt aangehouden, kan dit niet alleen leiden tot het verschijnen van luchtbellen, maar ook tot een volledige afbladdering van het materiaal.

Merk op dat het plakken van de achtergrond een klein beetje kan zijnwat leidt tot het verschijnen van kleine knobbeltjes. Maar ze moeten niet worden verward met bubbels, omdat ze uitrekken na het drogen. De zwelling blijft en kan in sommige gevallen zelfs toenemen.

Wat te doen

Blaren behang is niet alleen lelijk, maar ook niet praktisch. In de loop van de tijd kunnen deze tekortkomingen de oorzaak zijn van afbladderend materiaal. Dit komt door het feit dat de lucht binnendringt met vocht, wat de basis van de stof begint op te blazen.

Verwijder de bubbels op de achtergrond na het drogen op verschillende manieren:

 • Smoothing. Het moet duidelijk zijn dat dit alleen direct na het plakken of na een korte tijd kan worden gecorrigeerd. Om de bubbel te elimineren, moet u een speciale roller nemen en proberen de lucht naar de zijkant te verspreiden. Het is dus verdeeld over een groot gebied, waar het niet zo opvallend is. Als papier of vinylbehang wordt opgeblazen, moet een zachte doek worden gebruikt om het glad te strijken. Houd er rekening mee dat dit zeer zorgvuldig moet gebeuren, omdat de sterkte van dergelijke oppervlakken te verwaarlozen is. Een alternatief is een plastic spatel, die verschillende soorten behang aankan.
 • Piercing. Verwijder zwelling op gedroogd behang op de muur op deze manier is alleen mogelijk als de bubbels klein zijn. Het is gemakkelijk om een ​​klein gaatje met een gewone naald door te prikken. Wanneer het gat verschijnt, maakt u het oppervlak van het behang zacht. Als er onder de zwelling een bevroren lijm zit, is het niet mogelijk om deze te verwijderen, omdat het materiaal een sterke hechting met het oppervlak vormt. Het verwijderen van de lijmoplossing is alleen relevant als het mengsel nog niet volledig is opgedroogd.
 • Snijden en spuit. Deze optie is het meest veelzijdig. Het is geschikt voor werk, zelfs met oude bellen die op oppervlakken verschijnen. Om een ​​opgeblazen gevoel op dezelfde manier te verwijderen, moet u vloeibare vloeibare verse lijm inslaan, die in een spuit wordt getrokken. Om een ​​luchtbel te verwijderen, moet deze voorzichtig in een van de vlakken worden gesneden. Het is belangrijk om dit op een manier te doen die de structuur van het hoofdpatroon niet verstoort.

Daarna moet je een naald onder het papier rijden en een beetje lijm uitknijpen. Wanneer het papier zachter wordt, kunt u proberen het materiaal glad te maken met een doek, spatel of roller. In de meeste gevallen komt de lijm door de scheuren naar buiten. Vervolgens moet u de lijm van het behang vegen en niet laten drogen.

Behang op non-woven basis zwelt praktisch niet, omdat ze zeer duurzaam zijn. Dit komt door het feit dat ze cellulose en verschillende polymeercomponenten bevatten. Maar als ze opgezwollen zijn, betekent dit dat het oppervlak van de muur niet goed is uitgelijnd. Om een ​​dergelijke onvolkomenheid op vliesbehang te corrigeren, kan het materiaal alleen worden gedemonteerd, gevolgd door nivellering van het oppervlak en het volledig vervangen van de afwerking.

Hoe te plakken?

Het voorkomen van het voorkomen van bellen is veel gemakkelijker dan ze te elimineren. Daarom moet u dit fenomeen volgen tijdens de installatie van het behang. Om ze van hoge kwaliteit te houden, moet je een bepaalde reeks acties volgen:

 • De muren voorbereiden. Voordat u gaat plakken, moet u de oude coating van de wanden verwijderen. Als de pleister niet vasthoudt of de muur onregelmatig is, moet u deze extra versterken en egaliseren. Voor dit doel worden speciale pleisters en cementmortels gebruikt.
 • De keuze van materialen. Lijm wordt geselecteerd op basis van de technische parameters van het geselecteerde behang. Deskundigen geven de voorkeur aan alleen hoogwaardige kleefstoffen van hoge kwaliteit,die snel oplossen en stevig vasthouden aan de coating op de muur.
 • Priming. Voor het aanbrengen van de lijm moeten de wanden gecoat worden met een primer. Het verhoogt niet alleen de hechting, maar voorkomt ook het ontstaan ​​van schimmels en andere soortgelijke verschijnselen.
 • Plakken. Aanvankelijk wordt lijm aangebracht op het oppervlak van de muur of aan de binnenkant van het behang. Merk op dat alleen de fabrikant aangeeft waar en hoeveel producten moeten worden aangebracht. Het is belangrijk om het mengsel gelijkmatig te verdelen, dat geen klontjes mag bevatten. Wanneer de lijm is aangebracht, kunt u het canvas gaan repareren. Het stuk wordt strikt verticaal ten opzichte van een vlak toegepast. Probeer zo snel mogelijk om het op de juiste plaats te plaatsen. Papierbehang wordt snel ontdooid, waardoor ze zich niet altijd kunnen verplaatsen om uit te lijnen. Maar betere materialen zijn perfect geschikt voor correctie, wat het werk met hen aanzienlijk vereenvoudigt.
 • Alignment. Om een ​​glad oppervlak te krijgen zonder bubbels, moet u de achtergrond soepel maken. Wanneer het vel is uitgelijnd, kunt u doorgaan met het verwijderen van de lijm en lucht. Begin het op het canvas en ga naar beneden, maak het oppervlak glad met een spatel.Merk op dat het raadzaam is om vanuit het midden te starten en het gereedschap opzij te schuiven. Zo wordt het behang niet alleen uitgelijnd, maar wordt de extra lijm "weggejaagd". Verwijder zo nodig de overtollige oplossing en lijn de stof uit langs de pasta.

Alle andere strips zijn op dezelfde manier gelijmd. Het is belangrijk om de uiteinden van het vel niet te maken en dan naar het midden ervan te verplaatsen. Je moet alles andersom doen, waardoor het uiterlijk van airbags en luchtbellen wordt geëlimineerd. Als er toch blaren zijn verschenen, moet u het papier een beetje afpellen en de lucht uitdrijven, en vervolgens het materiaal stevig aan de muur lijmen. Wanneer het canvas niet soepel met andere oppervlakken past, is het beter om het met een scherp administratief mes te snijden. Dit kan het beste worden gedaan als het materiaal volledig droog is of direct na het lijmen, voordat het papier te zacht is.

Lucht van onder het behang verwijderen is een eenvoudige handeling die alleen verlangen en een beetje tijd vereist. Het is belangrijk om hier de nauwkeurigheid te observeren om een ​​hoogwaardig oppervlak te verkrijgen met minimale schade.

Hoe de bubbels op de achtergrond te verwijderen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer