Gangbehang: moderne ideeën

De hal is een belangrijke kamer van de woning. Zij is het die de indruk wekt van het huis als geheel. Deze functionele kamer heeft een goede afwerking, een trendy ontwerp en praktische materialen nodig. Beschouw het behang als een manier om de muren van de gang te versieren.

Wat zijn de?

Dankzij een verscheidenheid aan technologieën, ontwerponderzoeken en modetrends is het bereik van de achtergronden vrij breed. Ze verschillen in de vervaardiging van materialen, breedte, uiterlijk, manier van plakken van het oppervlak.

Materialen hebben verschillende eigenschappen, kwaliteiten, hebben verschillende decoratieve ideeën, structuur:

 • Papieren achtergronden worden beschouwd als de meest bekende en betaalbaar. Dergelijke doeken zijn dun of dicht, ze zijn instabiel voor vocht, hebben een levensduur van ongeveer 5 jaar.
 • Vinylmodellen bestaan ​​uit twee materialen: vinyl en papier. Ze maskeren de onregelmatigheden van de wanden, vereisen geen zorgvuldige nivellering van het oppervlak, gemakkelijk te lijmen, hebben een levensduur van maximaal 15 jaar.
 • Om unieke ontwerpen ontworpen behang te creëren. Ze zijn gemaakt van papier, zijn goedkoop. Ze kunnen absoluut elke tekening van een andere grootte hebben, ze zien er mooi uit, maar vervagen uiteindelijk.
 • Getuft (tapijt) behang voor wanden is duurder dan papieren en vinyl tegenhangers. Het oppervlak van deze doeken is geïmpregneerd met een speciaal dutje en imiteert een tapijttextuur. De belangrijkste voordelen van deze afwerking zijn geluidsabsorptie en warmtebehoud.
 • Metalen modellen worden gemaakt door folie op een papieren substraat aan te brengen. Papier, u kunt patronen of tekeningen maken. De technologie van het aanbrengen van het canvas wordt gecompliceerd door het gebruik van speciale lijm, maar dergelijk behang is gemakkelijk te wassen, ze zijn duurzaam.
 • Cork wallpapers worden beschouwd als milieuvriendelijk, hebben een antibacterieel effect, ze zien er vreemd uit. Deze afwerking vereist een zorgvuldige stijlkeuze.
 • Jutevellen zijn geschikt voor het maken van een ecostijl: met moderne technologieën kunt u jutewehoudingen maken op papierbasis. Ze zijn vastgelijmd aan een speciale lijm.
 • Linkrust is een speciale techniek waarbij een massa wordt aangebracht op een papiersubstraat, dat door een speciale machine wordt omgezet in een speciaal patroon. Het voordeel van deze wallpapers is dat ze kunnen worden geverfd.
 • Textielachtergronden worden gemaakt met behulp van draden, stoffen en papierpulp. Deze producten hebben thermische en geluidsisolerende eigenschappen, hebben een enorm aantal kleuren.
 • Vloeibaar behang op tekening herinnert gips, laat geen naden achter, wordt met een roller of een airbrush geplaatst. Het zijn geen opgerolde platen, verkocht in zakken in de vorm van poeder.
 • Waterdicht en brandwerend glasbehang is geschikt voor het versieren van kantoren of openbare plaatsen. Ze veroorzaken geen allergieën, zijn niet giftig. Bestaan ​​uit gespecialiseerd glasvezel.

Andere soorten zijn onder meer:

 • Houtfineer gebaseerd behang. Dergelijke vellen hebben twee lagen: papier en fineer.
 • Fijn en zacht veloursbehang, onderhevig aan mechanische belasting en vocht. Over het algemeen zijn ze duurzaam.
 • Achtergronden op basis van serpyanka van cellulosedoek (duurzaam, niet strekken).
 • Flizelinovye, die perfect vlakke wanden nodig heeft, omdat ze geen rek kunnen verdragen.

Vinyl, vliesbehang, glasbehang, vloeibaar behang, schilderopties, papierbehang zijn beter geschikt voor de gang.

Kleur oplossingen

Voor de gang adviseren ontwerpers neutrale kleuren te gebruiken (bij voorkeur lichte natuurlijke tinten). Hoe lichter de ruimte, hoe groter en ruimer het lijkt. Het lichte materiaal wordt echter snel vies: de gang is verbonden met de straat. Spatten, vuil van schoenen - alles komt in de gang (op de vloer en de muren).

Je moet uitwasbare opties kiezen, hoewel je lichte kleuren kunt combineren met donkere contrasten.

Een competente kleurencombinatie kan in de handen spelen. De kleur van de muren kan licht zijn, terwijl meubels of accessoires in een donkere tint worden geselecteerd. Als de gang bestaat uit kasten, nachtkastjes, veel deuropeningen, zijn er geen lege muren, gewoon behang of versies met een neutraal patroon is de beste keuze. Photowall-papier of dynamische doeken met een ideologisch patroon gaan gewoon verloren.

tekeningen

Er zijn een aantal populaire ornamenten die heel goed passen in een gang of voorkamer:

 • De witte contouren van de vierpasbogen op een beige achtergrond zijn ideaal voor liefhebbers van laconieke stijlen.Voor jonge en ambitieuze persoonlijkheden, kunt u het saaie beige in elke heldere tint veranderen (mint, geel, roze, paars).
 • Damastpatronen zien er luxe en gepast uit. Deze neutrale motieven passen perfect in elke gang, ze worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan kleuren.
 • Ikat is een ornament met wazige randen, een patroon dat vooral bij ontwerpers past. Het ziet er geweldig uit in oplossingen die dicht bij natuurlijke kleuren liggen en geschikt zijn voor het creëren van een nautische stijl.
 • Marokkaanse prints en verschillende roosters zijn een alternatief voor kwartelfolie.
 • Oosterse "paisley" (Turkse komkommer) aan de muur ziet er nobel uit in neutrale kleuren.

Voor het zuidelijke en warme interieur van de gang, gebruik Afrikaanse en Mexicaanse ornamenten of Azteekse patronen. In deze patronen is het belangrijk om de traditionele geschiedenis van de zonne-landen te behouden. Aarden kleuren, klei, saffraan, zand, honing, amber, moeras, gras en terracotta tinten - een onderscheidend kenmerk van de kleurkeuze bij het creëren van de nodige sfeer.

Populair behang met een groenteprint. Ontwerpers hebben goed in deze richting gewerkt.Modieuze bladoplossingen in de stijl van de jungle, artistieke afbeeldingen van verschillende varens, palmen, cactussen, paardebloemen en andere elementen van de plantenwereld passen harmonieus in het ontwerp van de gang en worden het handelsmerk.

De grootte van de foto is van belang. Kleine afbeelding ziet er harmonisch uit. Zo'n patroon past in elke omgeving, vertraagt ​​de aandacht niet en vraagt ​​evenwicht door andere decoratieve elementen. Grote afbeelding legt altijd een bepaalde betekenis en beperkingen.

Gestreept behang - echt drukwerkinterieur voor meerdere seizoenen op rij. In de gangen met een laag plafond krijgen ze behang met verticale strepen. Ze zullen helpen om de ruimte uit te breiden, visueel te maken. Het is niet nodig dat de strepen van vloer tot plafond zijn: er kunnen slechts drie of vijf verschillende breedten en kleuren zijn. In dit geval kunt u de wanden horizontaal lijmen.

Dynamisch patroon creëert vaak een drukkend gevoel. Het is beter om zo'n patroon te combineren met een zwart-wit canvas. De wand van de gang kan horizontaal in tweeën worden gedeeld: het bovenste gedeelte bevat een bonte print, het onderste deel - een eenkleurige basis.

In de gang is het raadzaam om de onderste basis van een donkere schaal op te nemen: er zal geen vuil en spatten van de schoenen op komen. De voegen van het behang versieren de rand. De verdeling van de gang kan ongelijk zijn. Een smalle bodem en een brede bovenkant verslaan bijvoorbeeld een laag plafond.

Een andere manier om behang te combineren - inzetstukken in de vorm van panelen. Meestal is het doek met een patroon gevormd, de basis is in dit geval een monochromatisch understudy. Een eigenaardig beeld kan worden gemaakt met behulp van fotobehang. Dit decor hoeft geen gat in de muur te boren, zoals bij de gebruikelijke foto zal het paneel nooit van de muur vallen.

Het is mogelijk om behang te combineren met een andere interieurdecoratie. Een deel kan worden gemaakt van kunststof of houten panelen. Hout is een duurder en wispelturiger materiaal. Lichtgewicht kunststof, gemaakt in een ander ontwerp, gemakkelijk te reinigen, geweldig voor de gang, zodat u een uniek interieur kunt creëren. Soms behang naast elkaar met een decoratieve steen of baksteen.

Om problemen met de gewrichten te voorkomen, is het het meest geschikt om een ​​vloeibaar behang te kiezen. Ze hebben een reliëfstructuur, vergelijkbaar met vilt, komen in veel verschillende tinten.

Masters verspreiden vaak kleurrijke patronen met behulp van dit materiaal. De inkomhal kan vaak niet bogen op grote ruimte en de juiste vorm, daarom kan het idee om het plafond te behangen het gebrek aan ruimte verergeren.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van behang moet rekening worden gehouden met de dichtheid van het materiaal. Dun papierbehang is verleden tijd, het gebruik ervan wordt bemoeilijkt door de complexiteit van plakdoeken (ze kunnen breken). Papieren vellen zijn slecht uitgerekt, de geringste oneffenheden van de wand brengen ongelijkmatige verbindingen met zich mee. De levensduur van papierbehang is klein - na een paar jaar beginnen ze van het oppervlak van de muren af ​​te vallen. Een belangrijk minpuntje - deze doeken kunnen niet worden gewassen of geverfd.

Behang om te schilderen - een van de beste keuzes om de muren van de gang af te werken. Om de gang op te frissen, hebt u een roller en de gewenste verfkleur nodig. Iedereen kan dit aan, en het proces van het renoveren van de muren is vrij eenvoudig. Deze doeken hebben een aangename textuur: het interieur ziet er niet saai uit.

Vloeibaar behang is een interessante ontwerptruc. Ze kunnen worden geverfd, hoewel ze bang zijn voor overmatig vocht - ze kunnen nat worden en eraf vallen. Als u niet wilt experimenteren, moet u op wasbare niet-geweven, metalen wandbekleding of glazen wanden letten.Het is genoeg om met een natte doek op het oppervlak te lopen - en ze zijn als nieuw.

Moderne ideeën in het interieur

Equivalente horizontale strepen in een ruime hal zien er stijlvol uit, maar deze combinatie is alleen harmonieus in ruime kamers.

Lichte muren vergroten de ruimte, de textuur met glanzende elementen ondersteunt de chic van de Empire-stijl in de gang.

Helder behang met ornamenten voegt dynamiek toe aan het interieur van de hal.

Plantaardige afdrukken met grote bladeren van varen op het behang is beter te verslaan in de vorm van panelen.

Hoe je de juiste achtergrond kiest, kun je zien in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer