Regels en aanbevelingen voor het kiezen van bruin behang

Veel mensen zijn niet tevreden met de voortdurende stilistische experimenten en geneugten. In een poging om de voorbereiding voor de reparatie te vereenvoudigen, proberen ze eenvoudige afwerkingsmaterialen te kiezen. Maar alleen als u de basisprincipes en -vereisten kent, kunt u het goed doen. Vandaag bespreken we de keuze van behangtinten van bruin.

types

Behang van bruine kleur kan er het meest anders uitzien. Sommigen van hen zijn volledig glad, de rest verschillen in reliëf van verschillende maten en ernst. Vraag altijd, afwasbaar behang of niet: in sommige situaties is deze eigenschap zeer waardevol, terwijl het in andere situaties niet de moeite waard is om er voor te betalen.

Het materiaal van behang voor de wanden wordt ook gekozen op basis van hun eigen eisen en financiële mogelijkheden. Blanco papier is erg goedkoop, maar zo'n canvas gaat niet lang mee.Flizelin is veel sterker en absorbeert geen geuren, het is vrij eenvoudig om ermee gemaakt behang te lijmen. Vinyl coating is zeer duurzaam en in sommige uitvoeringen zelfs schilderen, maar niet ademen.

afmeting

De breedte van de rol behang is meestal 53 of 106 centimeter. Het is raadzaam om de tweede optie te gebruiken, omdat u hiermee de muren sneller kunt lijmen en tegelijkertijd ten minste gewrichten kunt maken. En elke verbinding veroorzaakt niet alleen moeilijkheden, maar is ook een zwak punt in het interieur, aangezien het behang vaak wordt vernietigd bij de verbindingen.

Rollen behang van Europese landen kunnen van 60 tot 140 centimeter breed zijn. Kleine bedrijven en bedrijven die aan individuele bestellingen werken, bieden vaak de keuze om de grootte naar eigen goeddunken te kiezen. GOST schrijft voor om de lengte van alle doeken gelijk te maken aan 10,05 meter (plus of minus de toelaatbare fout). De afmetingen van het behang hangen niet af van het materiaal. Bij het berekenen van de vereiste hoeveelheid afwerkingsmateriaal moet rekening worden gehouden met de hoogte van het plafond in een bepaalde kamer of andere kamer.

kleur

Bruin behang, ongeacht het specifieke type kleur, is donker en somber en vereist daarom specifieke, verbeterde verlichting.Om de sfeer dynamischer en leuker te maken, is het handig om de basistoon te verdunnen met levendiger en expressievere tinten. Het is belangrijk dat donkerbruin behang slecht geschikt is voor het ontwerp van kamers van klein formaat. Ze verminderen visueel alleen het toch al schaarse territorium. Dit zijn algemene aanbevelingen, maar men moet er rekening mee houden dat elk huis en zelfs elke kamer strikt individueel is, het is onmogelijk om in het algemeen over het kleurenschema na te denken.

Door de wandafdekking in bruine tinten te combineren met helderdere of lichtere tonaliteiten zoals zand en cacao, is het mogelijk om zones in een grote kamer correct te selecteren. Voor slaapkamers zijn verzadigde en dikke tinten te emotioneel zwaar, er is meer correct om een ​​combinatie van goudbruin en beige behang te combineren. Dit zal helpen om de ruimte in de kamer uit te breiden en de atmosfeer comfortabeler te maken.

Als de slaapkamer in een moderne stijl is gemaakt, kan deze worden bijgesneden en donkerder, wat een beetje mysterie en romantiek toevoegt. Bruin is goed te combineren met bijna elke kleur, en wit-bruin, beige-bruin, geel-bruin, rood-bruin combinaties zien er erg stijlvol uit.Sommige ontwerpers zijn van mening dat idealiter drie kleuren tegelijk moeten worden gebruikt, dat dit harmonischer zou zijn dan al het andere.

Experts adviseren om, indien mogelijk, een combinatie van bruine en chocoladekleuren te gebruiken, waardoor een reeks lichte en relatief donkere strepen ontstaat.

stijl

Monochroom behang kan in een heel andere stijl worden gebruikt, variërend in textuur en totaalontwerp. Het beste element van de ecologische stijl is dus houtimitatie. Als u wilt dat de muren Provençaals of klassiek zijn, lijmpatroon met diepe en rijke kleuren. Lichte tinten van bruin en beige zijn ideaal voor de belichaming van modern, hi-tech of minimalisme. Maar Art Deco-aanhangers moeten de dekking van elke achtergrondkleur kiezen door de toevoeging van thematische patronen bruin.

decoratie

De decoratieve mogelijkheden van bruine achtergronden zijn geweldig. Maar het is niet aan te raden om de hele omtrek van de kamer met grote patronen te bedekken. Bloemen mogen alleen op een muur worden aangebracht om een ​​duidelijk accent te vormen. Goud brengt nobele en verfijnde notities, zelfs in de meest eenvoudige situatie.Voor kinderkamers is het aan te raden bruin behang op te nemen met vlinders, met roze bloemen.

Groot zijn de ontwerpmogelijkheden die opengaan bij het gebruik van vintage patronen, geometrische motieven van verschillende soorten (zoals cirkels). Kinderprenten en bloemige monogrammen, andere nevendecoraties zullen het uiterlijk van de muur minder uniform, levendiger en directer maken.

Hoogwaardig lichtbruin behang met een patroon helpt de ruimte extern te duwen. Als u de voorkeur geeft aan pastelkleuren, wordt de sfeer van het huis warmer en meer ontspannen. Romantisch kijk muren met gele bloemen in combinatie met groene kasten, headsets; De tweede optie helpt ook om de situatie natuurlijker te maken, dichter bij de natuur.

Als je niet van de beige kleur van het meubilair houdt, wil je het verdunnen, dan moet je een vrolijkdere en vrolijkere sinaasappel proberen. Dit zorgt voor een lent en vrolijk gevoel, maakt de kamer energieker. De combinatie van chocolade en zuiveltinten van de decorelementen is een fris en ongebroken alternatief voor de traditionele combinatie van wit en zwart. Herfstbladeren en imitatie van de natuurlijke houtstructuur zijn ook vrij origineel, denk erom na te denken of het niet mogelijk is om een ​​dergelijke decoratie in uw kamer te gebruiken.Ter informatie: ongeacht welke experimenten worden uitgevoerd, onnodige diversiteit is ongewenst.

Oranje kleuren van meubels worden goed gecombineerd met bruin behang, als de ruimte groot genoeg is en als er niet genoeg ruimte is, moet je groene interieurartikelen kiezen.

ontwerp

Bruine schaduwbehangjes worden steeds gewild, omdat ze helpen de perceptie van de ruimte beter te maken en compatibel zijn met elke bestaande stijl van ontwerpen, met elke andere kleur. Onder bruin meubilair is het beter om muurbedekkingen van andere kleuren te kiezen, om niet het gevoel te zwaar te zijn.

De rol van deze verf in het ontwerp kan worden gevarieerd:

  • Krachtig accent;

  • verduidelijking;

  • dimmen;

  • contrast;

  • Transformatie van het uiterlijk van de ruimte.

Wat te kiezen?

De levensduur van de muurbekleding wordt bepaald door zowel de structuur als het uiterlijk; in ieder geval hebben resistente gekleurde materialen de voorkeur. Dit is vooral belangrijk voor keukens, gangen, waar u regelmatig te maken krijgt met vervuiling. In keukens is weerstand tegen het binnendringen van vocht een belangrijke aanvullende vereiste.Dus in het werkgebied is alleen de coating te kopen op basis van dicht vinyl of non-woven.

Pure bruine kleur kan veilig worden gebruikt in de gang, evenals chocolade, koffie met melk, cacao.

Voor- en nadelen

Het onbetwiste voordeel van bruin behang is dat ze minder zichtbaar vuil en stof bevatten. Bovendien is de wijdverspreide mening dat deze kleur te somber zal zijn niet helemaal waar - veel hangt af van het vermogen om specifieke tinten te gebruiken en harmonieus met elkaar te combineren. In zeer kleine ruimtes is het onwenselijk om bruine tinten te gebruiken.

Handige dingen

Het ontwerp van de kamer is aanzienlijk, waarbij niet alleen stijlvolle donkere achtergronden, maar ook zorgvuldig geselecteerde accessoires worden gebruikt. Dus, bruin tapijt en witte meubels elegant gecombineerd met dezelfde bruine muren. Een van de kleuren zorgt voor stevigheid en consistentie, en de andere helpt bij het wegwerken van somberheid en onderdrukkende sensaties. Naast meubels en tapijten, kan wit accent worden uitgevoerd en gordijnen. Niet minder originele zet - het gebruik van voorwerpen met de meest heldere tonen; de meest voorkomende tafellamp, een nachtkastje met dikke blauwe of groene kleuren, verjaagt verveling.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

De beste wallpapers worden gemaakt in Italiaanse en Duitse fabrieken, er is al lang een gevestigde productie die aan alle internationale normen voldoet. firma Rasch en AS Creation ze produceren onberispelijke hoogwaardige producten die voldoen aan de strengste eisen, die alle consumenten in de beoordelingen vermelden.

Onder de Russische fabrikanten kan de fabriek worden aanbevolen "Palette": tegen zeer betaalbare prijzen, biedt het een product van zeer hoge kwaliteit.

Mooie voorbeelden en opties

Het is mogelijk om de verzadiging van de muurkleuring te benadrukken als de gordijnen of gordijnen een vergelijkbare of iets andere tint hebben. Maar bij het gebruik van bruin in het interieur van de kamer, is het beter om een ​​gordijn te gebruiken dat overeenkomt met de kleur van het meubilair. De oude woonkamer oogt elegant en elegant, waarbij donkere achtergronden zijn versierd met lijstwerk of frames. In een dergelijke situatie zal het idee van een verguld patroon, dat helpt om het gekozen thema duidelijker over te brengen, best goed zijn.

In de appartementen is de combinatie van bruin behang met contrasterende beschilderde plafonds en vloeren origineel en aantrekkelijk. Voor gangen is het raadzaam om de wanden in een zorgvuldig doordachte volgorde met strepen te lijmen (zodat u een visuele overgang naar andere ruimten kunt maken).Een blik die onbewust afgestemd is op de perceptie van steeds meer lichte tonen, zal niet geconfronteerd worden met een vreemde en nietszeggende dissonantie.

Bruine kleur in het interieur van de slaapkamer.

tips

Er is zo'n aanbeveling: behang kan onder de boom worden geselecteerd en over het onderste deel van de muren worden geplakt, gecombineerd met andere afwerkmaterialen in het bovenste gedeelte. Je kunt een krachtige kroonluchter ophangen, dit maakt het interieur in een bruine kamer mooier, zelfs in het donker. Wees altijd geïnteresseerd in niet alleen de verzadiging en duurzaamheid van de verf, maar ook de veiligheid ervan. Sommige fabrikanten gebruiken omwille van de economie componenten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid - formaldehyde en andere stoffen.

Het wordt niet aanbevolen om bruin en donkergroen behang te combineren. Als u een chocoladetint hebt gekozen, weiger dan om zwart, grijs, bordeauxrood en pruim aan het interieur toe te voegen. Wees voorzichtig met alle tonaliteiten van blauw, anders zal de situatie in het huis verontrustend en ongemakkelijk worden, het zal emotioneel voortdurend onder druk komen te staan.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer