Behang voor een kleine gang: wat te kiezen?

Wallpapers zijn de perfecte oplossing voor wanddecoratie. Ze kunnen worden gekocht voor elke indeling en stijl van het interieur. Vandaag zullen we praten over hoe je de juiste stof kunt kiezen voor een kleine gang.

types

Momenteel is er een grote verscheidenheid aan materialen voor wanddecoratie voor elke smaak en kleur. De meest populaire en veelgebruikte opties zijn echter goed oud behang. Gelukkig kan de moderne consument kiezen uit een zeer breed assortiment. Elk type achtergrond heeft zijn voor- en nadelen, die in detail moeten worden besproken.

papier

Deze wallpapers zijn het meest betaalbaar, waardoor ze erg populair en gebruikelijk zijn.Naast lage kosten hebben deze doeken nog andere positieve eigenschappen. Ze kunnen worden toegeschreven aan hun milieuvriendelijkheid, omdat het papierbehang uit pure pulp bestaat.

Het is vermeldenswaard dat moderne consumenten worden geconfronteerd met een breed scala aan papieren achtergronden van verschillende kleuren. In de winkels vindt u veel mooie en gevarieerde schilderijen, die ook kunnen worden versierd met spectaculaire prints of patronen.

Veel eigenaren kiezen ook voor deze opties vanwege hun ademende eigenschappen. Vanwege dit kenmerk op papier behang verschijnt geen schimmel of schimmel.

Deze beschikbare en populaire afwerkingsmaterialen hebben echter hun nadelen. Deze omvatten de volgende parameters:

 • papiervellen zijn bang voor vocht en kunnen niet worden gewassen;
 • ze kunnen gemakkelijk worden beschadigd en het aantrekkelijke uiterlijk bederven;
 • na verloop van tijd verliezen ze hun kleurverzadiging.

Vanwege dergelijke nadelen, worden papieren achtergronden niet aangeraden om in een kleine hal te worden gelijmd, omdat ze in dergelijke omstandigheden snel vies kunnen worden en je ze niet kunt wassen, zoals je weet. BovendienVaak is in dergelijke ruimten een groot aantal objecten met scherpe hoeken die papiervellen kunnen beschadigen die niet bestand zijn tegen mechanische schade.

vinyl

Vinylachtergronden zijn tegenwoordig erg populair en gebruikelijk, omdat ze veel positieve eigenschappen hebben. Er zijn verschillende soorten van dergelijke doeken:

 • plat vinyl. Dit afwerkingsmateriaal heeft een eenvoudig en glad oppervlak;
 • dik vinyl. Dergelijke wallpapers zijn erg compact en sterk;
 • geschuimd vinyl. Vergelijkbare opties hebben een karakteristieke volumetrische structuur.

Veel kopers kiezen tegenwoordig voor het originele vinyldoek dat hout, steen, baksteen of gips imiteert. De belangrijkste voordelen van dergelijke afwerkingsopties zijn slijtvastheid, duurzaamheid, hittebestendigheid, lage kosten en weerstand tegen vocht en vocht.

De nadelen van vinyl zijn dat ze zijn niet ademend, wat kan leiden tot de vorming van schimmels en schimmels op hun oppervlak. Het is ook vermeldenswaard dat deze wallpapers niet milieuvriendelijk zijn.

Vinylbehang past goed in de situatie van een compacte gang, omdat ze kunnen worden gewassen en ze niet worden blootgesteld aan mechanische schade.

vacht

Vliesbehang - dit is een ander soort afwerkingsmateriaal, populair bij moderne consumenten. Dergelijke doeken kunnen zeer verschillende en ingewikkelde patronen hebben, met behulp waarvan het interieur buitengewoon aantrekkelijk en uniek zal zijn. Deze doeken zijn echter duur.

Vliesbehang kan bogen op een aantal belangrijke voordelen, waaronder:

 • slijtvastheid;
 • milieuvriendelijke samenstelling;
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • vochtbestendigheid.

Het nadeel van dergelijke afwerkmaterialen kan worden toegeschreven aan hun hoge kosten, niet het grootste bereik en de transparantie.

Vliesbehang kan worden gebruikt om een ​​kleine gang af te werken. Bovendien is hun uiterlijk toegestaan ​​om naar eigen goeddunken te veranderen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geverfd.

textiel

Mooi, duur en origineel in het interieur, textiel behang. Dergelijke afwerkingsmaterialen zijn milieuvriendelijk en uitstekende isolerende eigenschappen. Hun uiterlijk is ook uniek, en niet alleen vanwege de geweven textuur, maar ook vanwege het ontbreken van naden.

Echter, om dergelijke schilderijen te behandelen zou voorzichtiger moeten zijn.Ze zijn gebrandmerkt en verzamel stof op het oppervlak. Bovendien, voor hun toepassing op de muur moet de juiste vaardigheden hebben. Veel consumenten noemen een gebrek en een te hoge prijs van dergelijk behang. Geweven stoffen worden niet aanbevolen voor de decoratie van de gang, omdat ze snel vies worden.

vloeistof

Dergelijke behangsoorten zijn onlangs op de markt verschenen. Qua uiterlijk zien ze eruit als gips en zijn ze in poedervorm. Voor het aanbrengen op de muur verdund met water. De voordelen van deze afwerkmaterialen zijn:

 • milieuvriendelijkheid;
 • gebruiksgemak;
 • naadloze structuur;
 • behoud van felle kleuren voor vele jaren;
 • geluidsisolatie;
 • gemak van het herstellen van eventuele schade en defecten.

Het nadeel van vloeibaar behang is dat ze kunnen worden afgewassen met water. Bovendien vindt u in winkels zelden een groot assortiment kleuren zoals materialen.

Hoe te lijmen?

Verschillende soorten behang worden op verschillende manieren op de muren aangebracht. Bijvoorbeeld:

 • Papieren doeken moeten worden overlapt en het maakt niet uit hoe dik ze zijn.In de gang moet dit behang worden vastgelijmd vanaf de voordeur, dan "in een cirkel" bewegen en uiteindelijk weer terugkeren.
 • Vliesbehang moet van begin tot einde lijmen en je kunt vanaf elke plek in de gang beginnen. Op dezelfde manier toegepast op wanden en vinylmaterialen.
 • Textielbehang wordt niet aanbevolen voor gebruik bij het afwerken van de hal. Als u echter vastbesloten bent om naar deze doeken te gaan, is het beter om hun installatie toe te vertrouwen aan specialisten. Dit komt door de complexiteit van het werken met dergelijke afwerkingsmaterialen.
 • Vloeibaar behang toegepast op de wanden volgens het principe van gips. Deskundigen raden ook niet aan om het oppervlak in de gang af te werken met vergelijkbaar materiaal, omdat het beter is om het niet met water te wassen, en in zo'n ruimte kunnen de muren snel vuil worden en moeten ze worden schoongemaakt.

Kleurvariaties

Moderne fabrikanten produceren behang in verschillende tinten. In de omstandigheden van een kleine gang zullen vele afwerkingsmogelijkheden succesvol zijn.

Heldere en verzadigde doeken worden niet zo vaak gebruikt bij de decoratie van gangen, maar in een kleine ruimte zou zo'n kleuroplossing geschikt zijn. Dit komt omdat met de hulp van rijke kleuren je kunt de lay-out visueel uitlijnen vooral als je dergelijke achtergronden op de verste muur of op het oppervlak tegenover elkaar plakt.

Meestal kiezen de eigenaren voor lichtere tinten behang voor het afwerken van compacte gangen. De meest populaire en aantrekkelijke zijn doeken van wit, beige, lichtroze, crème, lichte karamel of hemelsblauw. Zo'n zacht en discreet behang kan de hele omtrek van de gang afwerken.

Veel eigenaren zijn bang om het behang in de galerij te versieren, een donkere tint te hebben en het te somber en depressief te vinden. Inderdaad, voor een kleine gang is het onwaarschijnlijk dat zo'n kleurenschema werkt. Zwart, donkerblauw of donkergrijs behang is beter te gebruiken in ruimere kamers.

afbeelding

Tegenwoordig kun je in de winkels veel mooie en originele achtergronden vinden, versierd met een verscheidenheid aan patronen en interessante prints. Deze doeken zien er heel origineel en fris uit, maar voor een kleine hal moeten ze zorgvuldig worden gekozen om de lay-out niet te bederven en niet nog dichterbij te halen. Bij de selectie van dergelijk behang moet rekening worden gehouden met de volgende nuances:

 • canvas met grote tekeningen en patronen kan visueel de ruimte verkleinen enmaak het overbelast;
 • horizontale patronen zijn een goede oplossing voor de visuele uitbreiding van de gang. Dergelijke afwerkmaterialen kunnen echter visueel plafonds lager leggen;
 • verticale patronen en klassieke strepen verhogen het plafond, maar maken de ruimte smaller;
 • Het is niet aan te raden om een ​​klein behang in de gang te ontwerpen met kleine afdrukken, met veel details. Dergelijke wallpapers belemmeren niet alleen een al kleine ruimte, maar maken het ook erg ongemakkelijk;
 • Tegenwoordig zijn achtergronden met abstracte patronen en afdrukken erg populair. Dergelijke doeken kunnen worden gebruikt in een kleine hal, maar het is de moeite waard om voorkeur te geven aan opties van stille en neutrale tinten. Sommige typen met een 3D-effect kunnen een kamer visueel vergroten.

Wat zijn geschikt?

Kleine gangen zijn tegenwoordig geen zin meer, en ze kunnen zo worden geplaatst dat de ruimte visueel ruimer, knus en natuurlijk stijlvol lijkt. Een miniaturengang in de "Chroesjtsjov" kan bijvoorbeeld worden getransformeerd, als u kiest voor het juiste licht- of pastelkleurenschema of behang dat niet zwaarder wordt.

Het wordt aanbevolen om het canvas te gebruiken, om de ruimte visueel te vergroten. Voor deze ideale lichte doeken met minimalistische tekeningen. Je kunt de opmaak ook visueel wijzigen met een gestreepte achtergrond, maar hier hangt het allemaal af van het specifieke geval. Voor zeer smalle kamers bijvoorbeeld, is het de moeite waard om een ​​horizontale strip te kiezen en voor gangen met lage plafonds - verticaal.

Ook voor de decoratie van een kleine hal in het appartement past het gecombineerde behang. Het kan bijvoorbeeld een originele monofone tandem en doeken met patronen zijn. Vaak zijn dit ontwerp beroep eigenaren "Chroesjtsjov".

Bij de selectie van behang voor de hal, vergeet niet dat een dergelijke ruimte besmet is, het is dus niet nodig om merk- en niet-slijtvaste doeken erin te lijmen, omdat ze onder deze omstandigheden snel hun mooie uiterlijk zullen verliezen. Bovendien moeten materialen die niet kunnen worden gewassen volledig opnieuw worden gelijmd.

Mooi interieur

In de smalle gang ziet niet alleen het gewone, lichte behang er prachtig uit, maar ook de coatings die een lichte steen imiteren. Bijzonder interessant en organisch, deze doeken kijken tegenover elkaar (op tegenoverliggende muren).De deuren van bruine kleur en spiegels met een soortgelijke rand komen perfect overeen met hun achtergrond.

Als u een kleine hal in de stijl wilt regelen zolderdan moet je je wenden tot de sneeuwwitte decoratie van de muren, een ervan met een witte decoratieve steen. Plaats in een dergelijke omgeving een lichte houten bank en een grote spiegel met een houten frame. Verdun dergelijke "verfrissende" verven met decoratieve kussens van natuurlijke kleuren en smeedijzeren zwarte hangers aan de muur.

Liefhebbers van eenvoudige maar harmonieuze oplossingen zullen houden van het ontwerp van de hal, waarin de muren zijn gedecoreerd met lichtgrijs behang en de vloer en het plafond zijn bedekt met beige materialen. Tegen zo'n achtergrond zullen bruine paneeldeuren, een sneeuwwitte banquette met een crème zitting en dezelfde lichte muurhanger spectaculair opvallen. Om zo'n eenvoudig, maar organisch ensemble compleet te maken, kan het een vloermat in koffiekleur zijn.

Naast licht behang, in een kleine hal, kunt u grote spiegels gebruiken, die ook een gunstig effect hebben op de visuele uitbreiding van de beschikbare ruimte. Het is raadzaam om meubels, deur, hangers en spiegellijst te kiezen, gemaakt in één kleur of tint.

Heldere achtergronden met afdrukken van onopvallende tinten zien er aantrekkelijk uit in de gang, maar ze worden aanbevolen om een ​​beetje verder van de voordeur te lijmen. In een sneeuwwitte ruimte met een beige vloer versierd met chocoladepatronen, ziet u bijvoorbeeld organisch goudbehang met onopvallende prints aan het einde van de gang.

Vet in het interieur van een kleine hal ziet eruit als een contrasterende combinatie van zwarte en witte kleuren. Met dergelijke beslissingen moet voorzichtig zijn. In een heel kleine ruimte kunt u bijvoorbeeld witte muren aan de muren plakken en het plafond met hetzelfde lichte pleisterwerk afwerken. Contrasterende zwarte tegels met diamantpatronen verdunnen de afwerking. Voltooi het ensemble met een smeedijzeren kroonluchter en een donkere antieke houten bank.

Hoe je een achtergrond voor een kleine hal kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer