Spanplafonds met een patroon in het interieur

 Spanplafonds met een patroon in het interieur

Om een ​​unieke sfeer in de kamer te creëren, kunt u een verscheidenheid aan technieken gebruiken, maar een van de mooiste is de installatie van een spanplafond met een patroon. Dankzij de mogelijkheid om de textuur, kleur en afbeelding te kiezen, krijgt de kamer een afgewerkte look en zullen de eigenaren lang blij zijn met dergelijke reparaties.

Om het juiste patroon voor een bepaalde kamer te kiezen, is het belangrijk om te weten op welke nuances aandacht moet worden besteed.

Speciale functies

De basis voor de plafonds met een patroon zijn alle dezelfde coatings als voor conventionele stretch: PVC en textiel - van polyester geïmpregneerd met polyurethaan.Beide soorten waterbestendig, maar vanwege de eigenaardigheden van de productie en samenstelling van PVC-producten in twee of zelfs drie keer goedkoper. Door de vorm van een doek te onderscheiden: glanzend, ondoorzichtig, doorschijnend en satijn.

Als we het hebben over satijnen coating voor het plafond, lijkt het op PVC-materiaal, maar het is tegelijkertijd als mat materiaal.

De voordelen liggen in de poreuze structuur, wat betekent dat het plafond zal ademen. Met deze functies kunt u satijnoppervlakken in kinderen en slaapkamers gebruiken.

Dure modellen kunnen extra eigenschappen hebben: vergroting van de geluidsisolatie, verbeterde waterbestendigheid, met vuilbestendige of antibacteriële coating. Maar het belangrijkste voor iedereen, zonder uitzondering, modellen van dit type is de aanwezigheid van een patroon of textuur. De nieuwste innovatie op dit gebied was de mogelijkheid om foto's rechtstreeks op het plafondoppervlak af te drukken.

Typen kleurstoffen

Omdat de industrie van dergelijke plafonds zeer populair is geworden, zijn er ook speciale machines uitgevonden die een afbeelding op een wandbedekking printen - breedformaat roll-up printers en flatbed plotters.De keuze van de technologie voor het afdrukken van foto's is afhankelijk van welke inkten worden gebruikt.

Meest gebruikt:

 • solvent - geschikt voor het drukken van tekeningen voor open ruimtes, omdat na het aanbrengen van de tekening een zeer sterke onaangename geur heeft.
 • Ekolventnye - heb niet zo'n onaangename geur, maar voor hun gebruik is het belangrijk om luchtcirculatie in de ruimte te hebben.
 • UV-inkt - volledig ecologisch product. Glans als zodanig is afwezig, omdat ze op de stof een mat oppervlak hebben, zelfs als de plafondcoating glanzend is. De periode van drogen van dergelijke verf is vrij snel en kost erg weinig tijd. Deze inkt creëert ook een transparant patroon op de stof. Van de minnen kan slechts een beperkte printbreedte van 2,2 meter worden genoteerd.
 • latex - toegepast op zeer grote plafonds. Dit type verf is volkomen ongevaarlijk voor de mens, dus u kunt het veilig in het interieur gebruiken. Deze optie is duurder, maar het is de moeite waard, omdat de foto heel mooi, helder is, met veel kleine details.Ook hier geldt geen limiet voor de grootte van het canvas waarop de afdruk zal worden afgedrukt.

Soorten spanplafonds met een patroon

Als je besluit om voor jezelf een verlaagd plafond te kiezen waarop iets zal worden afgebeeld, dan is het belangrijk om meer te weten te komen over de soortendiversiteit van dergelijke coatings. Polyvinylchloride, satijn en zijden stoffen worden onderscheiden.

 • PVC zeer eenvoudig te installeren en u kunt de ruimte visueel vergroten, vooral als de textuur glanzend is. Matte oppervlakken worden gebruikt in slaapkamers en in kamers die worden gebruikt voor comfortabele rust.
 • Satijnen coatings hebben volledig andere eigenschappen dan de vorige versie. Ze zien er erg indrukwekkend uit, het belangrijkste is om de juiste foto of afdruk voor de kamer te kiezen.

Wat betreft de coating met elementen van zijde, is zijde eerder een onderdeel van PVC en niet omgekeerd. Deze functie van voorwaardelijke namen wordt gebruikt voor de hele groep gemonteerde doeken. Het interieur in het geval van stoffen bekleding is zeer rijk en statig. Gebruikt in de slaapkamer en in de woonkamer.

Nu is het de moeite waard om nauwkeuriger te kijken naar de soorten tekeningen voor verlaagde plafonds, waaronder:

 • Getextureerd - zeer dicht bij dezelfde toon met het plafond, of met kleine verschillen met de hoofdkleur;
 • Eéndimensionale fotoprints - gepresenteerd als een ornament of een groot enkel patroon;
 • 3D-printen - helpt bij het creëren van diepte, volume van een tekening of een afbeelding, wat wordt weerspiegeld in de perceptie van de hele kamer.

Wanneer een canvas voor een plafond met een structuurpatroon wordt gemaakt, wordt het gewenste effect bereikt door de reliëfvorm van de delen van het canvas waar het patroon zelf zich bevindt. Meestal is het PVC-coating, die erg op stof lijkt. Kleur is vaak in dit geval dim geselecteerd en de textuur wordt satijn of mat aanbevolen.

Met behulp van fotoafdrukken wordt een geselecteerd beeld op het oppervlak van het toekomstige plafond geplaatst. Nieuwe modellen van printers of plotters maken het mogelijk om vele varianten van heldere en levendige kleuren te gebruiken.

Vaak zijn er in organisaties die zich bezighouden met de installatie en verkoop van verlaagde plafonds al een aantal kant-en-klare opties. Thema's zijn het meest divers: de lucht, landschappen, waterdruppels, bloemen, geometrische vormen en abstracties. De koper zou niet moeten haasten om naar afbeeldingen op het internet te zoeken, om zich bezig te houden met fotoverwerking, zijn thema kan in de catalogus van voltooide afbeeldingen zijn.

Stijlen en afdrukken

Als u een tekening voor uzelf wilt kiezen en deze in een bepaalde ruimte wilt plaatsen, moet u navigeren door de nieuwste updates.

De meest populaire motieven tot nu toe zijn:

 • De lucht - het kan worden afgedrukt in zijn pure vorm, met wolken, met de zon, met luchtobjecten enzovoort;
 • ruimte - tekeningen met planeten, ruimtesystemen, sterrenbeelden, satellieten, rackets en andere;
 • architectuur - gebruik van afbeeldingen van de mooiste gebouwen, zowel historisch als modern, die architectonische meesterwerken van vroeger en nu drukken;
 • Muurschilderingen en glas in lood - voor sommige kamers is het heel geschikt om de gezichten van heiligen te gebruiken, afleveringen uit de Bijbel, glas-in-loodramen van oude tempels, enzovoort;
 • Kaarten, schilderijen en mozaïeken - geschikte opties voor grote gebouwen van het betreffende onderwerp. Abstracte patronen met ornamenten zullen er ook goed uitzien in dergelijke ruimtes, waardoor de ruimte interessant, omvangrijk en betekenisvol wordt.
 • Thematische groepen - fruit met groenten, die meestal worden gebruikt in relatie tot de keuken; dieren, vogels - goed geschikt voor de kinderkamer of gang; bloemen en planten - vullen de slaapkamer en de gang aan.

3D-tekeningen

Plafonds met een 3D-effect kunnen worden weergegeven door een enkellagige of meerlaagse applicatiemethode.

In de eerste versie wordt het volume van de afbeelding bereikt door te spelen met de kleur en schaduw van het patroon zelf. Meestal wordt het gebruikt in het beeld van druppels, verschillende soorten vlinders, goed gemaakt fruit dat er zo realistisch uitziet dat je het op het eerste gezicht niet van de echte kunt onderscheiden.

In het geval van meerlagige 3D-plafonds, wordt de installatie uitgevoerd met de installatie van twee of meer lagen tegelijk, waarbij de allereerste een ondoorzichtige achtergrond op zichzelf heeft die als basis voor de gehele volgende tekening zal dienen. Nieuwe lagen dragen het volume van elk element van de afbeelding over.

Hoewel de hoogte van het plafond eigenlijk veel lager wordt, maar visueel de ruimte groter wordt, zijn de gevoelens uit zo'n omgeving zeer sterk en blijven ze bestaan ​​gedurende de hele levensduur van het plafond.

patronen

Je kunt binnenshuis spanplafonds met patronen gebruiken. De keuze voor een specifieke optie zal afhankelijk van de kamer worden gemaakt - de mate van verlichting, het doel, de grootte en de gekozen stijl.

Voor minimalisme is de beste oplossing een onopvallende abstractie.die zowel in de cirkel kan worden geplaatst, waar de kroonluchter in het midden, als in de hoeken van de plafondbedekking zal hangen.

Als de stilistische beslissing van de kamer een klassieker is, kan een Grieks patroon worden gekozen voor het plafond, dat beter in het midden is geplaatst. Als het belangrijk is om een ​​gezellige en ontspannen sfeer te creëren, dan zijn bloemmotieven de beste oplossing.

Voor de slaapkamer zijn bloemenprints, afbeeldingen van dieren of vogels het meest geschikt. Een goede uitstraling en abstractie, als het ontwerp een andere moderniteit heeft.

Als we het hebben over de keuken, dan is de beste optie niet alleen fruit met groenten, maar ook bladeren van verschillende planten, aangename bloempatronen. Het selecteren van een plafondtekening voor een badkamer moet aandacht besteden aan het mariene thema in al zijn diversiteit.

stickers

Gebruik vinylstickers voor verschillende monochrome plafondbedekkingen. Ze kunnen een grote verscheidenheid aan vormen en looks hebben om de perfecte kamer te creëren. Sommige tekeningen van dit type kunnen een lichteffect hebben, dat originaliteit in de kamer zal geven, vooral bij weinig licht.

Het plafond decoreren met stickers is geen probleem, ze zijn gemakkelijk aan te brengen en worden, indien nodig, verwijderd zonder vieze vlekken achter te laten. Het voordeel van dergelijke tekeningen is dat u zelf bepaalt wat en waar zich zal bevinden, het hele creatieve proces ligt in uw handen.

Als u een bepaald aantal kleuren op het plafond wilt plaatsen, moet u eerst bepalen hoe ze eruitzien, vervolgens aan de grootte en uiteindelijk aan het aantal en de locatie. Kies meestal voor tekenen: rozen, orchideeën, narcissen, camomiles, handbellen en klaprozen. De stijl van bloemen moet het algehele bereik van de kamer aanvullen en versieren.

Tips om te kiezen

Spanplafonds met opdruk worden vaak kunst genoemd. Ze kunnen echt op kunstobjecten lijken, als de afbeeldingen, schaal van tekeningen en kleuren met smaak zijn geselecteerd. Als u een plafondbedekking kiest, moet u zich richten op de ruimte zelf, waarin deze wordt geïnstalleerd. Stijl, meubels en functionaliteit - dit alles bepaalt de beste keuze.

Op type dekking

Satijnen plafonds zullen duurder zijn dan die van folie, dit feit moet ook in aanmerking worden genomen. Als u een kinderkamer of een slaapkamer repareert, is het beter om geen geld te sparen en daar plafonds met textiel te installeren die lucht kunnen doorlaten en de kamer kan ademen.Voor de keuken, badkamer, gang, zal polyvinylchloride handiger zijn, het zal niet toestaan ​​dat water zich ophoopt en er veel gemakkelijker voor zorgt.

Het gebruik van witte kleur zal altijd als een klassieke oplossing voor elke kamer worden beschouwd. Deze kleur zorgt voor een sfeer van comfort, waardoor de kamer groot en ruim is. Hierop zien zowel de zachte als de verzadigde kleuren van foto's er goed uit.

Als u een matte afwerking gebruikt, is deze bijna niet merkbaar, maar krijgt u de gelegenheid om andere aspecten in uw ontwerp naar voren te halen. En dit zal de tekeningen een nauwelijks merkbare structuur geven, zal vrede en rust aan de algemene atmosfeer toevoegen. Deze oplossing wordt vaak gebruikt voor slaapkamers. Maar in andere kamers wordt het aanbevolen om een ​​glanzend oppervlak te gebruiken. Met zijn hulp zal de ruimte in de kamer toenemen, hij zal luchtig worden. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat alles wat er in de buurt is te zien is in de reflectie op het plafond.

Maak met behulp van een glanzend oppervlak ruimte in de stijl van hi-tech, pop-art en andere stijlen. Markeer het zwarte of een helder kleurenpatroon dat verantwoordelijk kan zijn voor het midden van de compositie. Vaker komt het overeen met de locatie van grote gestoffeerde meubels.

Op kleur en stijl

Bij het kiezen van kleur, textuur en patroon, is het belangrijk om je te concentreren op wat je hebt of wilt ontvangen. Het is belangrijk om alles in één stijl te houden, zodat elk element van de ruimte zinvol is.

Het maken van de kinderkamer is het beste om felle kleuren te gebruiken, maar in kleine hoeveelheden, om de ruimte niet te overladen. Dieren, vogels, stripfiguren en sprookjesfiguren kunnen als tekeningen worden gebruikt.

9 foto

Als je luistert naar het advies van experts, dan is het in de keuken beter om de blauwe kleur en de tinten niet te gebruiken, dan zou je je verlangen om goed en smakelijk te eten niet saai maken.

Het ontwerp van het bad kan buiten de doos worden benaderd. en zet op het plafond het beeld van het raam en wat erachter zit. Het kan zomer, lente, heel veel of winter zijn, een heldere dag of regenachtig weer, en het kan zelfs sneeuwen. Kies je een tekening in de gang, dan is het wenselijk om deze te combineren met wat er binnen zal zijn, als er geen stijl als zodanig is, dan kun je een abstractie of een zachte bloemenprint op het plafond plaatsen.

In de gang is het de moeite waard om één grote tekening in het midden of de hoek van de kamer te gebruiken om de ruimte niet te overladen.De kleuroplossing wordt geselecteerd op basis van het meubilair of tapijt, waarmee het plafond samenwerkt, waardoor de afmetingen van de ruimte visueel worden vergroot.

Prachtige voorbeelden

Als u niet weet wat u precies aan uw plafond wilt plaatsen, kunt u het gemakkelijkst zoeken naar informatie op internet, waar u verschillende opties kunt vinden voor het gebruik van spanplafonds met afbeeldingen in verschillende stilistische richtingen.

 • Voor de woonkamer Een zeer effectieve optie zou zijn om een ​​3D-tekening te gebruiken, die over het gehele oppervlak van het plafond kan worden geplaatst en het effect van aanwezigheid kan creëren, of ergens op het plafond kan worden geplaatst en een merkbare convexe vorm kan hebben. De keuzemogelijkheden zijn enorm en iedereen kiest ze voor hun smaak en behoeften.
 • Uitgeven kinderkamerJe kunt veel patronen oppikken. Voor een jongen zijn vliegtuigen, auto's, tanks en andere apparatuur populair. Meisjes geven de voorkeur aan dieren, bloemen of stripfiguren. Het kleurenschema van het plafond moet worden gecombineerd met de hele kamer of met een aantal elementen.
 • Voor de slaapkamer U kunt verschillende texturen, kleuren en patronen gebruiken.Een interessante optie is om de foto van de muur naar het plafond te verplaatsen, waardoor de slaapkamer duidelijk wordt onderscheiden. Als de afbeeldingen van bloemen een rijke helderheid hebben, is de rest van de achtergrond belangrijk om het meest lichte en eenvoudige te maken.
 • Voor de keuken U kunt zowel het thema eten als florale accenten gebruiken. Het is belangrijk om te raden met het kleurenschema, zodat het wordt gecombineerd met behang of met meubels in de kamer. Als de bloemen op het plafond een heldere kleur hebben, is het wenselijk om deze thematische lijn in het interieur uit te breiden met kopjes van dezelfde kleur, handdoeken, bloempotten of iets dergelijks.
 • In de badkamer De meest geschikte onderwerpen zijn water, zee, natuur en alles wat rust, ontspanning en positieve gedachten oproept. Het kleurenschema is hier voornamelijk blauw en blauw, de kleur van het water. De afbeelding kan worden gepresenteerd in de vorm van waterdruppeltjes, dolfijnen, schelpen en vergelijkbare opties.
 • Voor de gang U kunt een verlaagd plafond kiezen met abstractie, elke toepassing of bloemendruk. Het belangrijkste is dat elke optie moet worden gemaakt in rustgevende kleuren die geen aandacht trekken, maar een gezellige en comfortabele sfeer creëren.

In deze video ziet u de installatie van een spanplafond met fotoafdrukken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer