Swing balancer: wat is het en hoe doe je het zelf?

 Swing balancer: wat is het en hoe doe je het zelf?

Swing balancer zijn een soort kinderritjes op straat. Twee of meer kinderen kunnen op hetzelfde moment rijden. Dergelijk entertainment wordt als vrij veilig beschouwd, dus zelfs de kleinste kinderen kunnen rijden, maar dan met de steun van volwassenen. Daarom kan een dergelijke swing een goed hulpmiddel zijn om met kinderen in hun eigen achtertuin te oefenen.

Beschrijving en werkingsprincipe

Het principe van het ontwerp is om het effect van het voordeel te gebruiken, zoals bij conventionele hefboomgewichten. Daarom wordt dit type swing ook wel de "balk", "swing-gewichten" en "swing-slinger" genoemd. De belangrijkste onderdelen van het eenvoudigste ontwerp zijn de stoelen en de steun. Een bord wordt meestal gebruikt als een stoel en een gewone log kan als ondersteuning dienen. Als het gewicht van de kinderen min of meer hetzelfde is, zal de schommel na het afzetten van de grond afwisselend worden gecompenseerd op verschillende kanten van het bord, en de kinderen zullen beurtelings stijgen en vallen. Het voordeel van deze attractie is dat kinderen op een ontspannen manier leren omgaan met elkaar, communicatie, gezamenlijke games en werk. Daarnaast is er een training van het vestibulaire apparaat, spieren en coördinatie van bewegingen.

Ondanks het algemene werkingsprincipe van de balanceerwals kunnen verschillende variëteiten worden onderscheiden.

 • Klassieke swing-balans. De meest gebruikelijke en eenvoudigste optie is een constructie die lijkt op een schaal - deze bestaat uit een bord met stoelen en een steun waaraan dit bord is bevestigd. Kinderen die aan weerszijden van het bord zitten en zwaaien, creëren gewichten.
 • Veerbalancer. Deze optie wordt als meer geschikt beschouwd voor jongere kinderen tot 5 jaar. Hij heeft een kleine hoeveelheid schommelingen, dus voor baby's is dit type het veiligste.Bovendien vereist het kind een minimale inspanning, u hoeft alleen maar in balans te blijven. Het ontwerp bestaat uit een zitting, die op een verticaal gemonteerde veer is bevestigd.
 • Schommelt van banden. Dit is een kortstondige optie vanwege het feit dat de banden snel verslijten. Tijdens de constructie kunnen ze zowel als centrale steun als als schokdemper aan de uiteinden van het bord worden gebruikt.
 • Double. Dit type swing combineert twee klassieke opties. Borden met stoelen bevinden zich op één basis. Het is belangrijk dat de afstand tussen de twee planken voldoende is voor veilig rijden.
 • Gekoppeld. Deze weergave is een verbeterde klassieke swing-balans. Er zijn niet twee stoelen op het schaatsbord, maar er zijn er meerdere - hierdoor kunt u tegelijkertijd drie of vier kinderen plaatsen. In dit opzicht moet het hoofdplankboard duurzamer zijn om bestand te zijn tegen de mogelijke belasting.
 • Rotary. Anders worden deze schommels ook "spinnen" genoemd. De moeilijkste variant van straat balans swing voor bouwen en skiën. Beweging in zo'n schommel is niet alleen op en neer,maar ook in een cirkel. Daarom zullen kinderen meer ontwikkelde motoriek nodig hebben en een betere coördinatie van bewegingen.

Materialen en kleuren

Voor het maken van een dergelijke swing kunt u verschillende materialen gebruiken. De drie belangrijkste zijn metaal, hout en plastic. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen.

 • Metal. Schommelt uit dit materiaal de sterkste en duurzaamste. Het is echter het moeilijkst om ze met je eigen handen te ontwerpen - je hebt een speciale lasmachine en vaardigheden nodig om ermee te werken. Voor kinderen is deze optie bovendien het meest traumatisch.
 • Boom. De meest geschikte optie voor zelfproductie en u kunt zowel kaarten als logboeken gebruiken. Het is gemakkelijker om met hen te werken dan met metaal - hout is beter toegankelijk, het is eenvoudig om de benodigde onderdelen te verwerken en te snijden met een geïmproviseerd gereedschap. En nog belangrijker, houten schommel is veiliger voor kinderen. Ze zijn milieuvriendelijk en gemakkelijker dan een schommel van metaal, dus als je valt, is het risico op letsel veel minder.
 • Plastic. Dergelijke ontwerpen worden verkocht in afgewerkte vorm, dus het hele proces wordt gereduceerd tot de aanschaf van een complete set en de zelf-assemblage volgens de instructies.

Stijl en ontwerp

Swing balancer kan een echt meesterwerk zijn, ondanks het eenvoudigste ontwerp. Als je wilt, kun je ze rangschikken in de algemene stijl van het landschap op de site. De eenvoudigste optie is schilderen in verschillende kleuren. Swingen in de vorm van verschillende kleine dieren - paarden, welpen, vissen, vlinders, of in de vorm van auto's en vliegtuigen zullen interessant zijn voor kinderen. Je kunt de swing kleuren met personages uit je favoriete cartoons. Het handwiel of het stuurwiel als handvatten zullen kinderen interesseren en behagen.

De decoratie kan van alles zijn, de verbeelding beperkt niets.

Hoe te doen?

Het eenvoudige ontwerp van de balancer maakt het beschikbaar voor het maken van hun eigen handen. De opties kunnen veel zijn, maar de meest populaire en betaalbare zijn de klassieke houten schommelladders. Het algoritme is eenvoudig:

 • noodzakelijke metingen;
 • sterkte berekening;
 • voorbereiding van materialen;
 • installatie ondersteuning;
 • productie van de belangrijkste strip;
 • stoel fabricage;
 • installatie afschrijving.

Eerst moet je beslissen over de maat en de tekeningen maken. Er zijn geen algemeen aanvaarde normen, daarom is het noodzakelijk om alleen te houden aan aanbevelingen en individuele eigenaardigheden.De gemiddelde lengte van de hoofdstrook is 260-270 centimeter in het geval van een dubbele schommel. In het gepaarde ontwerp voor een groter aantal stoelen, moet de lengte van het bord worden verhoogd.

De hoogte van de steun beïnvloedt de belasting en de swing-amplitude. Hoe lager het is, hoe minder belasting op de constructie valt. En hoe hoger, hoe interessanter een attractie voor kinderen wordt. Het wordt aanbevolen om bij het berekenen van de maximale hoogte van de stoel te focussen op de groei van het kind. De geschatte waarde is 100 cm. Dit is de veiligste hoogte bij een val. De geschatte breedte van de stoel zelf is 30 cm, lengte - 40 cm, de hoogte van de handgrepen is ongeveer 20 cm en de rugleuning is 25 cm.

Het is belangrijk op te merken dat al deze parameters bij benadering zijn. De exacte afmetingen moeten worden ontworpen op basis van de individuele kenmerken van kinderen.

Afhankelijk van de verwachte belasting, is het noodzakelijk om de sterkte van de swing te berekenen. Dit houdt niet alleen rekening met het gewicht van de kinderen, maar ook met het feit dat meerdere mensen er tegelijkertijd op kunnen klimmen, terwijl ze staan. Bovendien groeien kinderen op en om de schommel langer te laten duren, moet je ze doen met een goede voorraad draagvermogen.

Houten schommel kan worden opgebouwd uit boomstammen of staven. De eerste methode is gemakkelijker te fabriceren, de tweede heeft wat timmertechnieken nodig. Eik wordt als het beste materiaal beschouwd, maar het is moeilijker om ermee te werken vanwege het dichte hout en het kost meer. Om deze redenen wordt dennenhout meestal gebruikt voor schommels.

Het is belangrijk dat het vochtgehalte van de grondstof niet meer dan 15% is, anders zal het product snel barsten en desintegreren. Als zitplaats moet u een plank gebruiken met een dikte van minimaal 3 mm. Daarnaast heeft u latten, stangen voor ondersteuning en verstijvingen, hardware, metalen staaf, materiaal voor pennen, primer, vernis en verf nodig.

Om de steun te installeren, worden de blokken, boomstammen of hennep in de grond begraven en gebetonneerd. Om te voorkomen dat de boom begint te rotten, is het belangrijk om het met speciale middelen te voorbehandelen. Aldus wordt een vaste structuur verkregen.

U kunt draagbare swingbalancers maken en gebruiken. Voor een dergelijke ondersteuning moet u twee racks maken (links en rechts), longitudinale en dwarse stutten, een stuwkrachtkaart en een afdekking. Alle onderdelen moeten volgens het schema met elkaar zijn verbonden. Het resultaat is een stabiele ondersteuning met een rechthoekige basis.Voor meer stabiliteit kunt u het aanvullen met eventuele weegmiddelen of aan de grond bevestigen op een manier die de overdracht niet belemmert.

Voor de installatie van de hoofdplank hebt u een bord nodig dat samen met de stoelen op een steun wordt geïnstalleerd, evenals een stang voor verstijver, aanslagen en handgrepen. Allereerst is het noodzakelijk om alle delen van het juk te slijpen om mogelijk letsel door een onbehandeld houten oppervlak te voorkomen. De bevestigingspunten voor schroeven en hardware moeten worden gecontroleerd op de aanwezigheid van scherpe delen en spleten waar het kind zijn vingers kan steken. Zijhoeken van de strip, is het wenselijk om een ​​beetje afgerond te maken.

Om de plank aan de steun te bevestigen, is het noodzakelijk om het midden van het bord duidelijk te definiëren, anders zal comfortabel rijden niet werken. Zitplaatsen op het bord zijn optioneel, je kunt aan de randen van het bord zitten. Maar de aanwezigheid van stoelen zorgt voor extra comfort. Voor het maken van stoelen kunt u plastic, multiplex, vilt, schuimrubber gebruiken. Harde stoelen kunnen buiten de randen van de hoofdbeugel uitsteken, dus in dit geval kunt u hem smaller nemen - dit heeft geen invloed op het rijcomfort.

Zitplaatsen gemaakt van zachte materialen worden aanbevolen om verwijderbaar te maken, zodat u deze kunt verwijderen tijdens regen. Tegelijkertijd moeten ze zeer stevig worden vastgemaakt - niet om te draaien en niet te wankelen, zodat de kinderen tijdens de rit niet vallen. Ruggen zijn ook niet verplicht, maar zeer kleine kinderen met rug zullen gemakkelijker rijden. Als er oude plastic stoelen zijn, kan de zitting van hen worden gemaakt - snijd de benen af ​​en bevestig ze aan de plank met schroeven.

Handgrepen moeten in elke vorm worden geleverd - als uitsparingen in het bord, als een afzonderlijk ontwerp of een deel van de stoel.

De functie van de schokdempers is om de landing te verzachten. Anders kan een scherpe afdaling vanaf een hoogte van één meter letsel aan de wervelkolom veroorzaken. Rubber pads, veerkrachtige metalen producten of oude autobanden kunnen worden gebruikt als schokdempers. Deze onderdelen worden geïnstalleerd onder het bord vanaf de achterkant van de stoelen of in de grond bij de landingsplaats van de schommel. Na volledige montage kan de schommel worden geverfd, gevernist en gedecoreerd.

Onderhouds- en verzorgingstips

Het gebruik van de swing-balancer moet primair veilig zijn voor het kind.In dit opzicht moeten alle verbruiksartikelen niet-toxisch zijn om de gezondheid niet te schaden. Verf moet worden geselecteerd voor uitwendig gebruik. Metalen onderdelen kunnen worden gesmeerd met anti-corrosiemiddelen.

De plaats van installatie van de schommel moet waterpas zijn en regelmatig vrij zijn van stekelige of giftige vegetatie., evenals een die allergieën kan veroorzaken. Reservoirs en communicatie mogen ook niet in de buurt zijn. Tijdens bedrijf wordt aanbevolen om de staat van de constructie op gebreken te controleren. Na verloop van tijd kan het apparaat scheuren en ruwheid vormen - ze moeten onmiddellijk worden geëlimineerd.

Succesvolle voorbeelden

Met een beetje moeite, het correct berekenen van de parameters van het ontwerp en het opzetten van een swing-balancer met uw eigen handen, kunt u als beloning een parmantig kindergelach krijgen. De meest succesvolle opties voor verschillende typen worden op de foto gepresenteerd.

Hoe je een swing-balans met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer