Hoe maak je een speeltuin met je eigen handen?

Kinderen brengen vreugde totdat ze buitensporige activiteit beginnen te vertonen. Het is onmogelijk voor hen om het te verbieden, het blijft alleen om de energie in een redelijke richting te kanaliseren. De beste manier om dit te doen is om een ​​speelterrein uit te rusten met je eigen handen.

Basis beveiligingsvereisten

Hoe vreemd het ook mag klinken, de sleutel tot veiligheid is de mogelijkheid om de site te veranderen en te verbeteren. Het is een feit dat kinderen heel snel groeien en dat hun prioriteiten nog sneller veranderen. Wat inspireert en lust in 2 of 3 jaar, is niet geschikt in de hogere voorschoolse jaren. En schoolkinderen kijken naar dergelijke games met een lichte schaduw van hun eigen superioriteit. Als kinderen niet tevreden zijn met iets, gaan ze gewoon naar andere plaatsen, en hier zal geen zorgvuldige uitrusting van de site helpen.

Om deze reden is het raadzaam om te kiezen voor het zelf bepalen. Zo'n stap maakt het mogelijk om de individuele behoeften van het kind of meerdere kinderen maximaal te bevredigen. Maar hoewel fantasie in zo'n geval zeer noodzakelijk is, kan bescherming niet worden genegeerd.

Dus elke afdaling vanaf een heuvel, elke plek waar kinderen naar beneden of springen, moet worden voorzien van een rubberen coating. Nauwkeurig scherpe hoeken en bramen, onbewerkt hout zijn onaanvaardbaar.

Alle dia's en schommels moeten stevig worden bevestigd. Als een structuur is uitgerust met leuningen, moeten ze correct en zorgvuldig worden geplaatst. Het is absoluut onaanvaardbaar dat de betonnen stoepranden van speeltoestellen worden afgedekt. Om de stappen af ​​te dekken, hoeft u alleen zachte rubberen elementen te gebruiken. Het is handig om de site abstract te bekijken, met een kinderlijke blik: zijn alle potentiële gevaren duidelijk zichtbaar op de juiste leeftijd.

Als kinderen zich in spelapparatuur en andere items bevinden, moeten volwassenen ze gemakkelijk kunnen helpen zonder extra hulpmiddelen. Het is een categorisch onaanvaardbare situatie waarin water zich ophoopt op het oppervlak. Ze is verplicht om overal te lekken en snel te drogen.Deze overweging beïnvloedt rechtstreeks de gewenste hellingshoeken en dwingt ons een aantal constructieve oplossingen te laten varen. Ter info: het is verplicht om het gebruik van giftige verf van welke soort dan ook te laten vallen.

Lassen moeten glad zijn, zelfs een klein uitsteeksel of een diepe indruk op deze plek is gevaarlijk. Het is verboden apparatuur en decoratieve structuren te gebruiken, waarvan de hoek of rand niet is afgerond of afgerond met een straal van minder dan 0,3 cm. U kunt geen onderdelen vastmaken die u wilt, zodat u ze kunt demonteren zonder speciaal gereedschap te gebruiken. Alle gesloten structuren zijn gemaakt met ten minste twee onderling onafhankelijke uitgangen aan verschillende zijden. We moeten ervoor zorgen dat sommige uitvoer niet kan worden geblokkeerd.

Zowel bewegende als stilstaande delen moeten zodanig zijn dat lichaamsdelen, kleding en hoofddeksels er niet in kunnen blijven steken. De breedte van de reling is beperkt tot 60-85 cm. Als kinderen jonger dan 3 jaar op het veld spelen, moeten de barrières minimaal 70 cm hoog zijn.

Maak geen hindernissen zodat ze gemakkelijk kunnen worden beklommen of zitten. Ronde doorgangen in vaste delen moeten een diameter van 13 tot 23 cm hebben.

Onmiddellijk moet gezegd worden: het zal moeilijk zijn om te kiezen. De basisvereisten zijn:

 • gratis overzicht van de hele site van het deel van het huis waar volwassenen het vaakst aanwezig zijn;
 • verwijdering van toiletten, compostputten;
 • minimale vruchtbaarheid (het is niet nodig om een ​​gebied toe te wijzen dat een overvloedige oogst kan produceren).

De logische stap is om een ​​hoek te plaatsen voor games bij de muren of vaste hekken. Dan is het mogelijk om zoveel mogelijk de zone te gebruiken die normaal verdwijnt zonder te werken. Sterker nog, je kunt het gebied voor het organiseren van games optimaal toepassen. Veel kinderen zijn dol op de miniatuur klimmuur en touwladders. Het is handig om onmiddellijk posities te geven voor de plaatsing van leisteenplaten en andere nuttige ontwerpen.

Redelijke vraag: hoe de juiste optie te kiezen voor het uitrusten van de site. Er is een geweldige oplossing - je moet bepaalde kenmerken van de kindertijd op verschillende plaatsen neerzetten en zien wat je kind het leukste vindt. Een heel belangrijk punt - het niveau van verlichting. Het moet een balans bieden: zowel de black-out als de verblindende hete stralen van de zon zijn onaanvaardbaar. Het wordt aanbevolen om ongeveer 65% van de site in de schaduw te plaatsen, de rest te plaatsen waar er voldoende zonlicht is.

Meestal is het meest verlichte gebied gereserveerd voor actieve spellen. Als er geen klaar bronnen van een schaduw zijn, is het noodzakelijk om een ​​baldakijn, een schimmel of een grote paraplu te plaatsen. Maar op de speelplaats mogen er geen tochtjes zijn. Dergelijke verhardingsexperimenten zullen niet tot iets goeds leiden. Daarnaast moet je naar de nabije omgeving kijken omdat er geen elektrische apparaten en elektrische netwerken zijn.

Het is absoluut noodzakelijk dat de ruimte onder de site vlak is of slechts een lichte afwijking vertoont. Abrupte overgangen zijn absoluut onaanvaardbaar, omdat dergelijke verschillen in verlichting een groot gevaar vormen.

Let op: in de buurt mogen geen vervallen bomen en struiken zijn en idealiter zijn bomen in het algemeen onaanvaardbaar. Aanbevolen opties voor oppervlaktebehandeling zijn als volgt:

 • zand (laag van 2 tot 5 cm);
 • de rubberen kruimels gelegd in bulk matten;
 • gehakte schors;
 • gazon op basis van resistente grassoorten.

Tekeningen en maten

De kwantitatieve parameters van de projecten en schema's van de speeltuin moeten zeer zorgvuldig worden gekozen. Heel jonge kinderen hebben een klein gebied nodig, waar er alleen een sandbox is, de eenvoudigste schelpen. Zelfs de behoefte aan een miniatuurzwembad is er niet altijd.Het is veel beter om niet op hem te letten, maar op een gazon of op een oppervlak met een coating waarmee je vrij op de grond kunt liggen.

Dit alles is te realiseren in een ruimte van 4 of 5 vierkante meter. m. Maar bij het beoordelen van de benodigde oppervlakte, de grootte van de kinderhoek, is het nodig om aandacht te besteden aan andere omstandigheden. Dus, meer of minder aantrekkelijk voor het spel zal alleen dat platform zijn, waarvan de waarde begint bij 8 vierkante meter. m. Dit is belangrijk, zelfs voor zeer jonge kinderen. Tegelijkertijd wordt aanbevolen om ze te verwijderen uit interne auto-passages en economische objecten van 10-12 m.

Bij het markeren van het apparaat van de toekomstige kinderhoek in de tekening, is het niet nodig om de voorkeur te geven aan de klassieke rechthoekige variant. Gebieden met willekeurig geselecteerde geometrie worden steeds populairder. We moeten meteen overwegen hoe de speelruimte wordt gecombineerd met planning- en decoratieoplossingen in de buurt van een privéwoning. Alle tracks die de site omcirkelen of het gebied betreden, moeten recht worden gemaakt of met de meest vloeiende bochten.

Een doelgericht gevecht met natuurlijk terrein wordt niet aanbevolen. Het is veel redelijker om de bestaande configuratie van het gebied voor hun eigen doeleinden te gebruiken. Met steile hellingen kun je dus opstapjes maken.

En de handigste afdaling is logisch om een ​​helling van een heuvel te worden. Vaak, in tekeningen die zijn gemaakt door ervaren ontwerpers en ontwerpers, veranderen de ingegraven stenen en de omgevallen bomen in spelgebieden.

Fabricage van basisstructuren

Wanneer de tekeningen klaar zijn en de afmetingen definitief zijn bepaald, is het tijd om aan het werk te gaan. En vooral moet je je eigen hekwerk doen. Het is niet nodig om een ​​ondoordringbare muur te vormen, het zal veel beter zijn als het hek relatief laag en zo esthetisch mogelijk is. Ontwerpers raden zelfs aan om rijke kleuren te gebruiken. Als aan deze voorwaarde is voldaan, is het type materiaal niet erg significant.

Wat de hoogte van de barrière betreft, is het noodzakelijk om een ​​evenwicht te bewaren: het is erg als kinderen gemakkelijk binnen of buiten kunnen klimmen, maar het is ook verkeerd als het onmogelijk is voor volwassenen om achter het hek te kijken. Het optimale interval is van 70 tot 100 cm. Experts raden aan een barrière uit een rooster te maken, wat observatie vergemakkelijkt en het vaareffect vermindert in vergelijking met monolithische blokken. Zelfs als een relatief sterke wind waait, wordt het risico dat het hek valt verlaagd tot nul; Ja, en bij het instorten van het specifieke gevaar voor de kinderen daar.Het is raadzaam om verticale verbindingselementen (palen, steunen) te gebruiken; ze in een horizontaal vlak achter te laten boven de afmeting van het hek zelf, zit vol verwondingen.

Kinderen ten tijde van het spel denken het minst na over wat er voor hen ligt. De enige plaats waar horizontaal georiënteerde elementen kunnen worden gebruikt, is de onderkant van de barrière. Ja, en daar zijn ze alleen nodig om de stijfheid te verbeteren en de toegang van dieren te blokkeren. De bovenste snede is noodzakelijkerwijs glad gemaakt met afronding. De vindingrijkheid van zelfs de kleintjes kent geen obstakels en elke oneffenheid zal bijna onvermijdelijk veranderen in een wond.

Het is noodzakelijk om de details van het hek in stappen van ten minste 0,1 m te rangschikken. In dit geval zal het risico van hoofd en andere delen van het lichaam gegarandeerd verdwijnen. Bij het selecteren en monteren van materiaal is het noodzakelijk om te controleren of het bestand is tegen de belasting.

Bijna altijd is het hek op de kinderhoek gemaakt van plastic, metaal of hout. Kunststof is het minst praktisch omdat het een kleine sterkte heeft en gemakkelijk breekt.

Hout is de gemakkelijkste en meest betaalbare optie. Ter informatie: voor kinderen om de site nauwkeurig te benaderen, is het het beste om hen te betrekken bij het schilderen van het hek en het te decoreren met tekeningen.De aanstekelijke en ongewone percelen die zijn geleend van tekenfilms, sprookjes en soortgelijke werken zullen behoorlijk aantrekkelijk zijn. Als je vaardigheden hebt in lassen, kun je een hek en van metaal maken. Maar het is noodzakelijk om de technologie van het verven van het metalen oppervlak strikt in acht te nemen.

Om een ​​speeltuin in de tuin of op het platteland te versieren, kunt u een motor uit hout met uw eigen handen bouwen. Een dergelijke speelgoedsamenstelling is terecht vele decennia populair geweest. En het maken ervan vereist geen speciale vaardigheden. Het wordt aanbevolen om te nemen voor werk sparren of dennenrand bord. Het is beter om op twee maten tegelijk te focussen: 4x10 en 2.5x15 cm. De optimale lengte voor het werk is 6 m, maar het is handiger om planken van drie meter te vervoeren.

Het raamwerk van de basis is gemaakt van platen van kleiner formaat. Om de onderdelen strak te kunnen aandrukken en vast te houden, is trimmen vereist.

Belangrijk: voordat dit onderdeel wordt samengesteld, moet u al een voltooide tekening in handen hebben om fouten te voorkomen. Het verbinden van onderdelen is het beste met houtschroeven die niet onderhevig zijn aan corrosie. Om ervoor te zorgen dat een stoomlocomotief in de komende maanden zijn aantrekkelijke uiterlijk niet verliest, is het noodzakelijk om alle preforms te weken met antiseptische verbindingen.

Nadat ze het verticale frame hebben voorbereid en gemonteerd, ondernemen ze het leggen van de vloer. Het sluiten van de openingen wordt bereikt met behulp van dobor. Borden verspreiden zich voort. De zijkanten van het hokje zijn dichtgenaaid met een bord van 2,5x15 cm, waarvan de lengte 95 cm is. Gewoonlijk, om een ​​kant te maken, zijn er 8 volle en 1 versneld langs het bord, een andere helft kan bovenop worden geschroefd.

Belangrijk: wanneer het dak in de cabine is vastgemaakt, moeten de planken zo strak mogelijk worden afgesteld, anders zal de regen de kinderen wegjagen. Vensterbanken zijn gemaakt met armleuningen binnen en buiten. De totale breedte is 5 cm. Extra raamversteviging houdt in dat aan elke kant een paar rekken aan de binnenkant worden gemonteerd. Het is noodzakelijk dat de korte delen na het openen van de openingen niet willekeurig verspringen.

Zorg ervoor dat je de bank erin zet. Dobori verstopt zich achter de behuizing. Ze maken en repareren de pilaren die de "stoomlocomotief" ondersteunen - zodat ze later met wielen kunnen worden bedekt. Installatie van rekken moet symmetrisch worden gemaakt. Nadat ze kleine (30 cm) en grote (50 cm) wielen hebben gemaakt.

De dwarsliggers worden precies onder de rekken geplaatst, de imitatie van de rails wordt gemaakt met behulp van een bord van 4x10 cm. Meestal is de spoorbreedte 98 cm en de lengte van één rail 2,5 meter.Pas nadat u hebt gecontroleerd en gecontroleerd of alles klopt, kunt u delen van de 'volgeconomie' strak in elkaar zetten. Wanneer dit allemaal is gebeurd, gaat u voor elk van de houten delen langs de schuurmachine en vervolgens met schuurpapier en schildert u het oppervlak.

Een speelgoedtrein voor voorschoolse leeftijd is bijna perfect, maar in de oudere groep is het niet ernstig genoeg. Daarom is het voor kinderen, samen met deze houten spelsamenstelling, nodig om een ​​sportterrein te maken. Het is heel logisch als het wordt uitgevoerd met de verwachting van zowel jongeren als zelfs volwassenen.

Let op: er zijn geen kleinigheden in de selectie van trainingsprojectielen, of in hun plaatsing, of in veiligheidsmaatregelen. Voor de vervaardiging van dwarsbalken met als boom gebruikte ringen en stalen buizen.

De hoogte van de ringen wordt variabel gemaakt, een touw wordt ingesteld om aan te passen. Voor bijna alle leeftijden zullen metalen ladders nuttig zijn wanneer het gemakkelijk is om een ​​verscheidenheid aan oefeningen te doen. Meestal wordt een keten van dergelijke elementen geconstrueerd, de laatste op rij wordt berekend op volwassenen. Het is onmogelijk om de traditionele componenten van fysieke kweekhoeken te negeren - de dwarsbalk waarop je kunt trekken.

Aanbeveling: in het geval van een acuut tekort aan ruimte of geld moet je de ladder en de dwarsbalk combineren.

Het is mogelijk om de touwen en ladders van de touwen te gebruiken. Ze vereisen zelfs geen verplichte intrekking van een bepaald gebied. Als extra elementen worden bars, andere attracties en schelpen gebruikt. Maar er zijn geen kant-en-klare recepten hier - alles moet individueel worden geselecteerd. In tegenstelling tot het traditionele stereotype, kan de swing niet worden ingesteld: de vrijgegeven fondsen worden omgeleid naar andere doelen.

In aanvulling op de genoemde ontwerpen op de pads zijn vaak gezet:

 • bokszak;
 • zandbak;
 • dia's;
 • helper ladders;
 • huizen.

Overal in het speelveld is het onacceptabel dat er stronken, struiken en bomen aanwezig zijn. Om het risico van verwonding te minimaliseren, is het gebied rond elk projectiel gevuld met een krachtig zandkussen. In sommige gevallen, zelfs een gazon vormen, zelfs als het ingewikkeld maakt, verhoogt de kosten van het werk.

Ter informatie: het is de moeite waard van tevoren na te gaan hoe bepaalde delen van horizontale balken en andere projectielen zullen worden verwijderd. Bij slecht weer is het het beste om ze onder het dak te verplaatsen.

Wanneer de dwarsbalk wordt voorbereid, wordt de plank aan de bovenkant eenvoudig eerst over elkaar gelegd en vervolgens gelast.Van tevoren wordt elk onderdeel in fragmenten gesneden, waarvan de grootte in overeenstemming is met de afmetingen van het project met de horizontale balk. Tegelijkertijd worden er wijzigingen aangebracht voor de verdieping. De optimale grootte van de bovenste beugel is gekozen, zodat kinderen deze probleemloos kunnen omhelzen.

De subtiliteiten zijn bij het installeren van een simulator met een bokszak. Voor hem gemonteerde oogbout, ontworpen voor verhoogde belasting. Op de achterkant is er een plaatje, gedrukt door een moer. Plaatstaal met een dikte van 0,4 cm wordt gebruikt om de doppen te vormen. Vervolgens worden de gevormde buizen bewerkt door ronde kanalen onder de dwarsbalk te maken.

Als het nodig is om ribben te maken voor het storten van beton, wordt een stalen hoek van 5x5 cm gebruikt.

Belangrijk: afhankelijke leidingen moeten worden gemarkeerd met krijt, wat de diepte van de ingang naar de grond aangeeft. Het wordt aanbevolen om de hoeken van 0.4 m lengte te gebruiken. Ze zijn bevestigd aan pilaren onder een laag beton. In feite zijn deze onderdelen ontworpen om de taak van versterking uit te voeren, om de veiligheid te vergroten.

Het is raadzaam om magnetische vierkanten te gebruiken: ze maken het werk eenvoudiger en nauwkeuriger. Ronde dwarsbalken worden aan de binnen- en buitenzijde van het buisprofiel gelast.

Let op: alle onderdelen moeten worden gebroeid in de naden om ze beter te houden. Wanneer het lassen is voltooid, worden de metalen onderdelen gecoat met corrosiewerende verbindingen. Alles wat zich ondergronds bevindt, moet aan beide kanten worden ingesmeerd met mastiek.

Decoratief ontwerp

Alleen al het plaatsen van zelfs zeer betrouwbare elementen en sportuitrusting op de speelplaats is niet voldoende. Het is belangrijk om het verder uit te rusten, het zo mooi en aangenaam mogelijk te maken. Het is in dezelfde mate nodig bij kinderen en volwassenen. Er kan veel met uw eigen handen worden gecreëerd: het is niet alleen een manier om goedkoper te decoreren, maar ook om al het werk "met ziel" te doen. Zelfs als er een mogelijkheid is om zeer dure, kant-en-klare accessoires te kopen, is dit nog steeds 'niet helemaal dat'.

Een gebruikelijk idee is om afvalbanden te gebruiken. Maar ze zijn zo gemakkelijk te transformeren dat het maken van een volledig origineel ontwerp eenvoudig is. De meeste banden zijn voorbereid:

 • bloembedden;
 • obstakels voor stagiairs;
 • decoratieve figuren.

Je kunt zo'n wiel niet zomaar begraven. Het wordt van tevoren gewassen en gedroogd. Verticaal begraven autobanden kunnen een afgewerkte geïmproviseerde bank vormen.Er zijn veel opties voor het regelen van sites met plastic flessen. Het wordt aanbevolen om de meest uiteenlopende flessen in de maat te gebruiken, van waaruit je de figuren van exotische planten, vreemde dieren, enzovoort kunt versieren.

Platte ontwerpontwerpen zijn vaak samengesteld uit multiplex. Om ze eleganter te maken, hoeft u alleen bouwverven toe te passen. De oorspronkelijke, niet-beat beroerte is het gebruik van schuim. Het wordt ingeblazen in een willekeurige geschilderde figuur. Een andere geweldige manier om je doel te bereiken is om de rivier of het meer te bezoeken, waar je kiezels en grind van verschillende kleuren en maten kunt krijgen.

Prachtige voorbeelden

 • Het ziet eruit als een echt luxe speeltuin, waarin veel werk is geïnvesteerd Maar het resultaat is het waard. De originele "trein" van donker hout, eindigend in een stalen glijbaan, en een veelkleurige coating zorgen ervoor dat het er voor kinderen onvergetelijk uitziet. Vult deze indruk van een ongewone bankvorm aan. Dit is echter niet de enige manier om iets ongewoons te maken, opvallend.
 • Deze foto toont een kinderhoek, even goed geschikt voor kleuters en middelbare scholieren.De nieuwste zal een beroep doen op een verscheidenheid aan sportuitrusting. De kinderen zullen dol zijn op het ontwerpconcept, alsof ze "sky", "river" en vergelijkbare details reproduceren.
 • Anders benaderden ze het werk hier: de ontwerpers probeerden de verschillende elementen samen te voegen tot één geheel. Romantische toevoeging aan de compositie zijn de 'middeleeuwse' torentjes.

Hoe je een speelplaats met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer