Tips voor het kiezen van een schommel voor volwassenen

 Tips voor het kiezen van een schommel voor volwassenen

Schommelen is niet alleen een grote attractie voor kinderen, maar ook een goede manier om te rusten en te ontspannen voor volwassenen. En de beste plaats hiervoor is natuurlijk je eigen site, waar je ze kunt plaatsen, zodat je een prettig tijdverdrijf hebt. Verschillende opties zijn geschikt om te geven, maar bij het kiezen van modellen moet je weten aan welke kenmerken van de structuren je aandacht moet schenken.

Soorten constructie

Mooie schommels voor volwassenen, die kinderen kunnen gebruiken, kunnen een persoonlijk plot harmonisch aanvullen. Ze kunnen overal worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld naast tuinbomen, dichter bij het prieel, naast een terras of in de buurt van een open binnenplaats omgeven door pittoreske struiken. Zelfs een geliefde boom kan een plaats worden waar een recreatie- en amusementsfaciliteit perfect gelegen is.

Soorten tuinschommels zijn zeer divers.

 • Er zijn apparaten die mogelijk zijn gescheiden van andere elementen van decor en landschap. Dit is meestal een onafhankelijk ondersteuningssysteem, onafhankelijk van de locatie, zodat het kan worden verplaatst over de site.
 • Stationaire modellen met vervalste items de keuze van een bepaalde plaats vereisen, ze zijn opgenomen in het decoratieve ensemble van de site en kunnen, onder de noodzakelijke bedrijfsomstandigheden, een echte decoratie van het territoriale landschap zijn voor een lange tijd.
 • Hangende optie in de vorm van een bed of bank - favoriete schommels voor de bewoners van landhuizen, en hun aantrekkelijkheid is gemakkelijk te verklaren: ze verplaatsen zich en zijn compact van formaat, als de exacte omstandigheden van de accommodatie aanvankelijk worden gecreëerd. Dergelijke elementen kunnen zelfs op een gesloten veranda worden geplaatst en, indien nodig, tijdens de koude periode worden verwijderd.

Er zijn ontwerpen die vrij eenvoudig zijn in het productieproces: uitgerust met een comfortabele rugleuning met een zitting in de vorm van een matras op een houten ondergrond. Dit is de meest voorkomende optie, die wordt gekozen door de meerderheid van de bewoners van de zomer en eigenaren van hun eigen huis.

Wanneer u dergelijke modellen kiest, moet u altijd letten op verschillende belangrijke criteria:

 • het materiaal waarvan het frame is gemaakt (het is wenselijk dat dit roestvrijstalen metaalprofielen zijn);
 • de rug moet idealiter in verschillende posities worden aangepast;
 • aangezien het ontwerp behoorlijk indrukwekkend is, moet het speciale klemmen hebben die voorkomen dat het schommelt;
 • wel, als er een tent of markies is, besparing door neerslag en direct zonlicht.

Het aantal mensen dat het apparaat tegelijkertijd gebruikt, moet ook in aanmerking worden genomen. Zulke opties kunnen worden gebruikt als inklapbare buitenzwaai met een inklapbare rug niet is geselecteerd. Meestal zijn ze breed met een comfortabele stoel en een muskietennet.

Voor een datsja, waar het gezin een beperkte hoeveelheid tijd doorbrengt (in de regel in het warme seizoen), is een conventionele draaiing van houten planken een geschikte optie. Dit ontwerp past naadloos in het algehele landschap en u kunt er alleen comfortabele schuimmatrassen aan toevoegen die zijn bekleed met veelkleurig textiel.

Natuurlijk is een voortent een pittoreske aanvulling op een dergelijke constructie, maar als de schommels zich in de schaduw van bomen bevinden, is dit element niet nodig.In het geval dat de armatuur een hangmat is of gemaakt is volgens het hangmatprincipe, geeft de luifel een speciale elegantie en lichtheid, om nog maar te zwijgen van de praktische kant van het probleem.

Opgeschorte modellen

Favoriete opties zijn verschillende modellen schommels die kunnen worden opgehangen aan een speciale ondersteuning of een boom. Voor decoratie van de tuin zijn de opties met de meeste voorkeur.

De belangrijkste voordelige kenmerken van dergelijke faciliteiten:

 • houten basis, inclusief het frame;
 • afgeronde stoel;
 • ophanging door veren, kabels en kettingen.

Maar dit is waar de algehele kwaliteiten eindigen, en Verschillende modellen kunnen worden losgemaakt, opgeschort en gewoon ongebruikelijk, en daarom sterk variëren.

 • Constructies kunnen de vorm van een hangmat hebben, en in dit geval is het noodzakelijk om te focussen op de sterkte van de paring van het centrale deel en de veilige omlijsting in de vorm van een frame, dat moet worden afgedicht met thermische isolatiematerialen, touw viskeus en schuimrubber. Meestal vereist en een hoes van waterdichte stof, die periodiek op orde kan worden gemaakt.
 • Grote, op veren gebaseerde modellen met een groot draagvermogen (tot 200 kg) vereisen nauwkeurige berekeningen voor gebruik.Ondanks hun sterkte kunnen ze een bepaalde hoeveelheid vracht vervoeren, en hiermee moet rekening worden gehouden.
 • Bamboeschommelingen die lijken op strandstoelen, die even goed zijn om er tijd door te brengen voor kinderen en volwassenen. In de regel hebben deze structuren een enkel bevestigingspunt.
 • Vergeet niet zo'n uitvinding als een geweven wieg, ontworpen voor één persoon, die kan worden geweven van wilgenstaven en andere soortgelijke materialen.

De schommel, die verschilt door de opgehangen ordeningsmethode, is in de meeste gevallen gemaakt van sterke touwen, gedroogd karton, soms voorzien van lagers. In de fabrieksversie zijn het comfortabele, sterke en duurzame structuren die comfortabel in gebruik zijn.

Rieten opties

Tegenwoordig geven veel mensen de voorkeur aan meubels en woninginrichting van natuurlijke materialen, en voor hen kunnen rieten modellen gemaakt van bamboe, wilgenriet of rotan de beste optie zijn.

Ze hebben een aantal onmiskenbare voordelen:

 • dergelijke producten zijn bestand tegen zowel ultraviolet als verhoogd vocht;
 • beschikken over een lage brandbaarheid dankzij wat niet ontbranden;
 • zonder reparatie en restauratie kunnen ze meer dan 10 jaar meegaan.

Natuurlijk zijn er schommels te koop waarin polymeerweefsel wordt gebruikt, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand ze op hun site wil installeren.

Gevlochten ontwerpen zijn er in verschillende modificaties.

 • Winkelwagen Het model is een rieten mand met een zachte zitting, opgehangen aan vier lijnen.
 • Opgeschorte schommelstoel, vastgemaakt aan de steun in de vorm van een boomtak met een enkel touw.
 • Swing "cocoon", in de vorm van een rieten ei. Meestal zijn ze ook op een punt van het bovenste gedeelte aan de steun bevestigd.
 • Andere soorten structuren in de vorm van een bal, ellips, vergelijkbaar in type bevestigingsmiddelen.

Al deze modificaties hebben karakteristieke kenmerken - de constructie op één punt fixeren, de mogelijkheid van schommelen en draaien in elke richting. Te oordelen naar de beoordelingen, dit is een comfortabele en gezellige schommel, waarop het goed is om te ontspannen, te ontspannen, te lezen.

Bij aankoop van een dergelijk product kan geadviseerd worden:

 • let op de capaciteit van het model, op basis van wie het zal gebruiken;
 • denk van tevoren over de plaats waar de schommels worden geplaatst om de vereiste maat te kennen;
 • beslissen over de vraag welk ontwerp nodig is: draagbaar of stationair;
 • als een schommel is gekozen op een metalen standaard, is het beter om het roestvrij staal te laten zijn;
 • Je moet niet open of te dun weven, als de cocon of mand is geselecteerd voor een volwassene.

Als zo'n mogelijkheid zich aandient, is het mogelijk om een ​​product te kopen van een Indonesische rotanboom, die bijzonder betrouwbaar, duurzaam en duurzaam is. Als je zo'n schommel koopt, weet je zeker dat ze perfect passen in elke omgeving, omdat ze geschikt zijn voor zowel klassieke als modernere ontwerpstijlen.

Hoe je een schommel met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer