Alpine slide: ontwerpvoorbeelden

Rotstuin is een constructie die vraagt ​​om arbeid, serieus ontwerp en voorbereiding. Het is noodzakelijk om van tevoren te weten welke valkuilen worden geconfronteerd om mogelijke teleurstellingen te voorkomen. Met de juiste aanpak kun je een geweldige compositie krijgen die vele jaren plezier zal hebben.

Geschiedenis van

De geschiedenis van de alpine glijbaan leidt naar het land van de rijzende zon - Japan. Verrukkelijke tuinen in de stenen begonnen het hier te planten. Inwoners van Japan hebben altijd een tekort aan vrije ruimte ervaren, dus probeerden ze zichzelf te omringen met schoonheid op alle gratis stukken land. Volgens Japanse kanunniken is echte schoonheid alleen mogelijk in de natuur. Een ongewone combinatie van levenloze steen en een sappige, mobiele plant vormen ware schoonheid.

In de Europese landen kwamen rotstuinen pas in de zestiende eeuw.Toen waren het stukjes land, beplant met wilde planten en bloemen.

Tegenwoordig zijn de alpine dia's inherent aan alle landen. Veel mensen denken na over hoe ze met hun eigen handen een rotstuin op de site kunnen bouwen zonder gebruik te maken van de diensten van een landschapsarchitect.

De aantrekkelijkheid van stenen ensembles is een fundamenteel element van de oosterse praktijk van het bewonderen van een tuin van stenen. Grote stenen, die de eeuwigheid symboliseren, zijn niet in staat om de onwaarneembare effecten van de zon, regen en wind te weerstaan ​​en veranderen uiteindelijk in zand. Europeanen begrijpen weinig van het meditatieve effect van Japanse steentuinen. De paradoxale combinatie van stenen rotsblokken en vegetatie die hun weg vinden is aangenamer voor onze ogen.

De schilderachtige aard van de rotstuin op de tuin, de kwetsbaarheid van bloemen en kruiden tegen de achtergrond van mos bedekte stenen brengt vreugde en esthetisch plezier, ontspant, past zich aan aan mentale activiteit.

Alpine slide rapture maakt plaats voor verbijstering: tussen de levenloze keien groeien magnifieke bloemen. Maak een rotstuin op uw site kan elke persoon als u het verlangen en een serieuze benadering hebt. Dit is een uitdagende klus die planning en handarbeid vereist.. Als je echter alles volgens de wetenschap doet, zal de tuinverzorging minimaal zijn. De stenen tuin is niet alleen de hele zomer de trots van de eigenaar, maar ook vele jaren, vooral als deze met eigen handen is gemaakt.

Rotstuin en rotstuin: overeenkomsten en verschillen

Deze concepten zijn vaak verward, zelfs door ervaren tuiniers. Dit is niet verrassend, omdat ze echt veel vergelijkbare kenmerken hebben. De basis van de rotstuin en rotsaria is het gebruik van stenen en planten.

rotstuin - Dit is een ensemble, grotendeels gemaakt van rock alleen. Dit is een klassieke benadering van het creëren van een rotstuin. Een verscheidenheid aan bloemen fungeren alleen als achtergrondelement voor stenen rotsen.

Rotstuin - Door de mens gemaakte heuvel met stenen, beplant met bloeiende planten en kleine struiken in de vorm van rijen. De heuvel is versierd met Alpen- en Karpatenplanten, maar in de Japanse versie planten ze soorten uit het Verre Oosten en in de Mexicaanse versie - vetplanten.

Rotstuin is een compositie van stenen, in de regel gemaakt op een vlak reliëf. Het bestaat uit rotsen van verschillende grootte, een grinddijk en zand.Zeldzame planten zijn meestal het brandpunt van het hele ensemble. Japanse rotstuinen doen geen planten.

Rotstuin verschilt van rotsachtige aria's door duidelijk ongelijke verlichting, omdat het rotsaquarium zich op een vlak bevindt. Onder de variëteiten zijn er drie hoofdstijlen:

 • Japanse rotstuinen. Het is een samenstelling van stenen, waarbij planten een ondergeschikte rol spelen en fungeren als kleuraccenten. Deze optie zal liefhebbers van vrede en harmonie aanspreken.
 • Europese stijl rotstuin zo dicht mogelijk bij het natuurlijke landschap van de natuur.
 • Engelse rotstuinen verschillende overblijvende naaldstruiken die zo dol zijn op de inwoners van Engeland

Naast stijlen kunnen rotstuinen worden onderverdeeld in tijdelijk, permanent en vluchtig.

Tijdelijke rotspartijen zijn georganiseerd op een vlak of enigszins verhoogd gebied.. Het is beplant met kleine zaailingen, die weldra weelderige planten worden. Het landingspatroon moet de grootte van een volwassene hebben. Stenen en heuvels kunnen worden veranderd als de bloemen en struiken groeien. De meest massieve en spectaculaire rotsblokken zijn meestal gereserveerd voor volwassen planten.

Als het in de toekomst niet de bedoeling is om veel aandacht te besteden aan rockaria, dan zijn de zogenaamde "permanente" rotstuinen interessant.. Voor de constructie ervan zijn grote rotsblokken of kleinere stenen nodig voor hun groepering. Rotstuin is verdeeld in kleine zones, die worden aangegeven met stenen. Zulke zones zullen overmatige plantengroei tegenhouden en ze op hun plaats houden. Naaldplanten en laagblijvende struiken zoals spirea, zilverkruid of berberis zullen het langzaamst groeien en gemakkelijk te verzorgen zijn.

De basis van het veranderlijke rotsaquarium is het planten van nieuwe planten per jaar, met uitzondering van een paar grote en permanente individuen die de basis van de compositie zullen vormen. Deze variëteit zorgt jaarlijks voor de dynamiek en verandering van omgeving.

Toepassing in landschapsontwerp

Als de site een natuurlijke oneffenheid heeft, is er een mogelijkheid om een ​​alpine glijbaan te bouwen, omdat deze niet alleen mooi is, maar ook erg spannend. Al in de voorbereidingsfase is een duidelijk werkplan nodig: je moet keien en vaste planten kiezen, naaldbomen van planten planten, een compositie voor een kleine tuin kiezen en nog veel meer.

Als de site niet kan bogen op vruchtbare grond, dan kunt u voor de alpine glijbaan zand en rotsachtige grond gebruiken. Deze grond zorgt voor goede ontwikkeling en bloeiende planten.

Types en vormen

Rotsklif is de gemakkelijkste en populairste alpine glijbaan. Als de camping een natuurlijke steile helling heeft, is dit een geweldige kans om een ​​heuvel in de vorm van een klif op de helling te maken. Het creëren van een rotstuin moet beginnen met het leggen van grote rotsblokken aan de basis en dan beginnen met het planten van planten.

Een interessante samenstelling van de berg wordt verkregen door een deel van grote blokken in de grond te verbergen en paden aan te leggeneen uniek berglandschap creëren. Het spel met bloemovergangen zal het effect van realisme verder versterken.

Het is niet nodig om een ​​natuurlijke heuvel te hebben of specifiek een heuvel te creëren voor de rotstuin. U kunt de ideeën van een prachtig bergobject gebruiken en een bekwame selectie maken met de verdeling van stenen en planten.

Een vlakke versie van rotstuin of rotsachtige aria's heeft enkele hoogtepunten nodig: grote rotsen, bomen of struiken. De ruimte ertussen is bezaaid met decoratief grind of beplant met kruipende, bodembedekkende plantensoorten. Platte aria's nemen vaak weinig ruimte in beslag.De beste locatie voor hem is het voorste deel van de tuin in de buurt van het terras of tuinhuisje.

Zelfs een klein budget en gebrek aan vrije tijd staan ​​de aanleg van een rotstuin niet in de weg. Het belangrijkste is om het verlangen te hebben.

U kunt proberen te creëren grint tuin. Het is een berg grind, waaronder steppe- en stone-hemlockplanten groeien.. Gebruik in de grindtuin geen enorme keien. Interessante kruidencomposities worden geplant op gelijkmatig verspreide kiezels.

De voordelen van grindtuin zijn onder andere:

 • beschikbaarheid van materialen;
 • gemak van uitvoering;
 • geschiktheid voor plantengroei;
 • eenvoudige verzorging

Om een ​​"luie alpen" te creëren, zijn zand, grind, grind en speciaal textiel nodig. Allereerst wordt de grond opgegraven en gezeefd uit onkruid. Daarna is het bedekt met zand met een laag tot 10 cm. Geotextielen kruipt van bovenaf, en achter het is grind.

Een interessant voorbeeld van de gebruikelijke rotspartijen is het kleinere exemplaar: een tuin met stenen in miniatuur, beplant met kleine planten. De belangrijkste kwaliteit van een dergelijke compositie is mobiliteit. Deze tuin kan worden gebroken in een plastic container, bekken of keramische pot.Daardoor is het gemakkelijk om naar elke geschikte plaats over te brengen. Bij koud weer kunnen mini-rotstuinen naar een broeikas of schuurtje worden getransporteerd.Daarom is deze optie geschikt voor planten die van warmte houden.

Alpiene grasvelden maken meestal deel uit van een grote rotsachtige compositie. De tuin met gazonrotsen is het beste geplaatst, weg van direct zonlicht, bijvoorbeeld in de schaduw van naaldbomen. Ze krijgen een speciale charme wanneer de bloeiperiode begint.

Het creëren van een dergelijke structuur vereist veel werk en constante monitoring. Bloemen groeien snel en beginnen elkaar kwaad te doen. deze de samenstelling zal niet te duurzaam zijn, zo niet om op tijd van onkruid af te komen. Zelfs bij regelmatig wieden van planten, moet het constant worden bijgewerkt.

De beste optie is een combinatie van 2-3 tinten. Bijvoorbeeld een combinatie van wit en lila of lila, roze en wit. Witte kleuren zullen in harmonie zijn met elke kleuroplossing, dus het zal vrij moeilijk zijn om een ​​fout in de combinatie te maken.

U kunt visueel inzoomen op sommige objecten met behulp van warme tinten en deze met koude verwijderen. Het gebruik van contrasterende kleuren is altijd relevant.. Hun gebruik helpt om de uniekheid en schoonheid van elk van de elementen te benadrukken. Ziet er veel expressiever uit, als om hem heen plantensoort lager is. Verschillende bladeren zien er indrukwekkender uit dan tegen elkaar.

Het is raadzaam om een ​​licht element in rotstuinen te hebben.die vanuit verschillende posities worden bekeken en de compositie compleet maken. Zo'n element kan dienen als een interessante struik of bloeiende plant, stroom of ongewone geplaveide. Vanwege deze nadruk zal de compositie als een geheel worden ervaren.

Bloemen en planten

Voor het maken van een alpine dia is enige kennis van de plant nodig. Het is noodzakelijk om op zijn minst een algemeen concept van plantensoorten, hun beschrijving, combinatie met elkaar en de zorgregels te hebben. De verscheidenheid aan planten is afhankelijk van het type dia's. Voor de rotsachtige optie aan de zonnige kant, geschikt voor droogtetolerante vegetatie, en voor de klassieke rotstuin miniatuurbomen, bloeiende kruiden en meerjarige gewassen.

Met de opstelling van rotsarena's, zoals planten zoals geranium, iberis, kamer, lavendel,muurpeper en zwenkgras. Wat betreft culturen met kleine bollen, tulpen, krokussen, hyacinten zijn goed voor stenige heuvels. Deze planten beginnen te bloeien in de lente voor andere bloemen, waardoor rotstuinen worden gespaard van een niet-presentabel uitzicht.

Als er een wens is om een ​​hoge decoratie te bereiken, moet u zorgen voor het planten van vegetatie die op verschillende tijdstippen bloeit. In dit geval ziet zo'n dia er vanaf het vroege voorjaar tot de herfst geweldig uit en worden de "outfits" in het seizoen verschillende keren gewijzigd.

Planthoogte is erg belangrijk. Te hoge soorten kunnen bijvoorbeeld interfereren met de normale ontwikkeling van laaggroeiende soorten. De helderste elementen van de compositie moeten op de voorgrond worden geplaatst.op de meest opvallende plaats.

Een geweldige optie voor een alpine glijbaan zijn dergelijke kleine naaldbomen zoals jeneverbes, sparren, thuja, dennen. Voor bloeiende heesters wordt meestal de voorkeur gegeven aan rododendrons, Erica, bosbessen en bosbessen.

Meerjarige gewassen die kunnen worden geplant op een alpine heuvel omvatten een korte daglelie, bergenia, hangend riet, astilba.

Locatiekaarten

Terwijl de grond in een staat van krimp is, is het tijd om een ​​plan op te stellen, de plaats voor stenen te bepalen en planten te kiezen. Afhankelijk van het principe van de locatie van rotstuin stenen zijn de volgende soorten:

 • rots - een heuvel met een steile helling en grote stenen aan de voet, die zijn omringd door kleine rotsen aan de bovenkant;
 • puinhelling - er zijn grote stenen bovenop en kiezelstenen van verschillende grootte creëren het effect van afbrokkelende steen;
 • stenen plateau - rotsblokken van verschillende grootte, vrij gelegen op een vlakke ondergrond;
 • meerlagige helling - beeldcompositie, waarbij elke laag wordt ondersteund door een stenen blok;
 • spleet of ravijn - rotstuin, gemaakt in de nis;
 • rotsachtige stoeprand - lage muur van platte steen, vormt rotstuin.

Bij het leggen van rotspartijen, in aanvulling op rotsen van steen, gebruik rivier keien en kiezels.

Combinatie met water

Het hoogste punt van uitmuntendheid met betrekking tot structuren die het natuurlijke landschap nabootsen, is een rotstuin met een vijver. Het geruis van water in de kreek en het vergelende blad dat voorbijgaat maken de compositie romantiek en harmonie.Sommige ambachtslieden doen hun best om een ​​rotstuin met een echte fontein te maken.

Als u niet alleen een dia wilt hebben, maar een object met een waterval, moet u de volgende punten overwegen:

 • de bodem van het reservoir moet volledig waterdicht zijn;
 • een pomp die water pompt, moet de elektrische draad leggen;
 • planten in bepaalde gebieden moeten worden opgenomen, gezien hun uithoudingsvermogen aan vocht;
 • de vijver moet regelmatig worden schoongemaakt;
 • In de zomermaanden zien koi - Japanse karpers er prachtig uit in een vijver, maar hun onderhoud zal in de winterperiode met bepaalde problemen worden belemmerd.

Voor karpers zal het nodig zijn om een ​​put aan te leggen voor overwintering vanaf 80 cm diep, en ook om daar een beluchtingssysteem te installeren om het voortbestaan ​​van de vis te garanderen wanneer de vijver met ijs wordt ingetrokken.

De kom voor het reservoir moet tegelijkertijd met de schuif worden gemaakt. Vijverdiepte meestal laagzodat je goed kunt zien hoe de kiezels en vissen op de bodem drijven als ze gepland zijn. Bovendien is de ondiepe kom van het reservoir gemakkelijker schoon te maken. Het is noodzakelijk om uitsparingen te maken voor de installatie van de pomp. Elektrische kabel voor hem is ook in dit stadium.

Wat betreft Als u het reservoir plaatst, is het beter om het ten noordoosten van de heuvel te plaatsen, zodat de vijver enige tijd in de schaduw staat. Dit beschermt het water tegen voortijdige bloei.

Het wordt aanbevolen om de muren van de schaal met een lichte helling te maken - het zal gemakkelijker zijn om er stenen op te plaatsen. De bodem is bedekt met zand met een laag van 100 mm en is goed geramd. Geotextiel wordt op het zand gelegd en er wordt een waterdichte film van rubber opgelegd. deze de film zal gemakkelijk tientallen jaren kunnen dienen. Het is noodzakelijk om de vrije randen in de buitenlucht van de put achter te laten, later zullen ze in de grond worden begraven.

Vervolgens wordt de film tegen de stenen gedrukt en wordt de vijver gevuld met water uit een slang. Hierna worden de plooien die op de film verschijnen gladgestreken.

De kracht van de watervalpomp moet 70 W zijn. Hij is op een speciale standaard gemonteerd, zodat hij de bodem niet raakt en goed is gemaskeerd met stenen. Het apparaat moet de verbinding met de beveiligingscontrole passeren. Tegen die tijd moet de rotstuin worden aangelegd naar de grens vanwaar het water begint te stromen. Slang hier beneden en gemaskeerd met stenen.

Je kunt het reservoir op verschillende manieren versieren. De keuze van bouwmaterialen is nu enorm, dus dit proces is vrij eenvoudig. Vaak in de opstelling van het reservoir gebruikte keramische elementen, zoals kannen en vazen. In de buurt van een vijver of beekje is het goed om vochtminnende planten te planten: bergenia, mossen, varens, zwemkleding.

Seizoen is belangrijk

Over overwintering rotstuin moet van tevoren opletten.Die planten die niet zijn aangepast aan ons klimaat en het onwaarschijnlijk zijn dat ze de winter overleven, zullen moeten graven en transplanteren in kuipen. Andere planten wikkelen met agrofiber - dit type materiaal voorkomt vypryvaniya. Struik genaamd "hvoynik" moet volledig bedekt zijn en met vlechtwerk zijn verbonden.

Sneeuw zal de heuvel redden van strenge vorst en wind. Het is ook wenselijk om schilden rond de omtrek te plaatsen., die kunnen dienen als platen van triplex, leisteen of delen van oude meubels. De vijver bij rotstuinen moet worden leeggemaakt of een paar rubberen ballen erop gooien - ze zullen de druk van het ijs nemen. De pomp met slangen moet worden verwijderd en in het land worden opgeslagen.

Wanneer het slechte winterweer voorbij is, is het tijd om een ​​"paradijs" bij het huis te bereiden voor het nieuwe seizoen. Al vanaf het begin van de lente zal het nodig zijn om de gevolgen van sneeuwval, sneeuwstormen en smeltwater te elimineren.

Sommige planten sterven helaas. De stenen zijn mogelijk uitgegleden en de glijbaan is bedekt met de rotte resten van een voormalige bloementuin. Allereerst moet je met een hark werken en rotte bladeren verwijderen. Breng vervolgens de rotsblokken op hun plaats, giet verse aarde en grind en plant de winters in de warmte en voeg nieuwe toe.

Hoe doe je het zelf?

De rotstuin is gebouwd in verschillende fasen, elk met zijn eigen nuances. Ten eerste is het noodzakelijk om de grootte en vorm van de heuvel te bepalen, en als de constructie complex is, is het wenselijk om een ​​diagram van stappen, paden en overgangen te tekenen. Voor de bouw van een alpine glijbaan heeft u nodig:

 • stenen en kiezels;
 • grof zand;
 • sierplanten;
 • mos veenmos

De constructie van de rotstuin vindt plaats op een heuvel met een hoogte van 1 tot 3 meter. Werk aan het ontwerp van de rotstuin is heel goed mogelijk om zelfstandig uit te voeren, zonder de hulp van experts. Flowerbed is heel goed mogelijk om hun eigen handen te breken, het oppakken van de foto van een bloementapijt naar uw smaak.

Natuurlijk zijn de composities van verschillende niveaus van complexiteit: van eenvoudig geplant langs de omheining van bloemen tot een complexe structuur in verschillende lagen. Zelfs in een klein gebied kun je een natuurlijke hoek bouwen om jezelf en je buren te vermaken, want het is zo leuk om met een kopje koffie op het terras uit te gaan en je eigen alpenweide en smaragdgroen gazon te bekijken.

Veel van de ideeën kunnen worden verzameld uit kant-en-klare composities en een deel van zijn eigen smaak toevoegen. Dit is een zeer opwindend en dankbaar werk, waarvan alleen de meest aangename herinneringen zullen blijven.

Locatie selectie

Eerst moet je een gunstige plaats voor rotstuin op de site bepalen. Het is beter om op enige afstand te blijven met overblijvende struiken en bomen, omdat ze kunnen groeien en de heuvel helemaal in de schaduw kunnen verlaten. Om dezelfde reden is het slecht om een ​​rotstuin tegen een muur te breken. De plaats moet goed worden geïnspecteerd vanuit alle hoeken van de site en droog zijn.

Om de locatie van de rotstuin te bepalen, moet u zich laten leiden door de volgende regels:

 • er zou een goed overzicht van rond de tuin moeten zijn;
 • plaats beter aan de verlichte zijde, niet omheind door bomen;
 • moet worden beschermd tegen de wind.

Overmatige grondwaterstanden zullen leiden tot voortijdige vernietiging van de funderingsstructuur. Vocht in de bodem kan worden verminderd door drainage.

De meeste mensen verzamelen liever rotstuin zonder serieus bouwwerk (cementeren, metselwerk maken en dergelijke). Deze manier is minder energie verbruikend en biedt bovendien de mogelijkheid om iets opnieuw te maken.

opleiding

Voor de aanleg van een rotstuin zijn niet alleen pittoreske rotsblokken nodig, maar ook puin en zand. Het is noodzakelijk om te beginnen met werken met een markering van het grondgebied door middel van een pen en een touw.

Vervolgens een kuil van ongeveer een meter diep graven. Het gegraven gat moet worden bedekt met lagen van gebroken baksteen, kiezels en puin met ongeveer 30 cm.. Daarna moet deze combinatie met water worden gegoten. Een mengsel van zand en grind, 5-10 cm dik, wordt erover gegoten.

Deze laag moet ook met water worden gegoten en grondig worden aangedrukt. De grond die werd gevormd tijdens het graven van de kom, je moet de wortels, het puin en de stenen verwijderen en in slaap vallen over de drainage. Het is noodzakelijk om 2-3 weken aan de grond te geven voor krimp en dan door te gaan met het leggen van stenen. Veel mensen geven er de voorkeur aan om in de herfst een dia te bouwen, zodat de grond in de winter een goede ezel is.

Irrigatie en drainagesysteem

Er zijn verschillende opties voor irrigatie van de rotstuin. Zelfs tijdens het leggen van de basis, kunt u een pijp in het midden installeren, waarvan het bovenste deel van boven zal uitsteken. Er wordt een slang bijgeleverd, en dit alles is gecamoufleerd met stenen en mos.

Water in de grond zal door de gaten in de buis gaan. U kunt een sproeislang gebruiken om een ​​fonteineffect te creëren.. Een stroombed wordt gemaakt van kleine kiezels, die de planten zullen voeden. Dit ontwerp kan de belangrijkste decoratie van de rotstuin zijn.

Nadat al het harde werk is voltooid, is het enige dat overblijft, het observeren van de snelle groei van planten, waarvan de verzorging wordt gereduceerd tot een eenvoudig snijden van steeltjes en de vorming van struiken. Alle moeilijkheden zullen snel worden achtergelaten, en het resultaat kan worden bewonderd en trots op elk jaar.

Selectie en leggen van stenen

De meest populaire in de bouw van rotstuin stenen rotsen zijn rotsen, dus ze zijn extreem sterk en niet-poreus. Basalt, travertijn, graniet, leisteen, zandsteen en kalksteen worden ook vaak gebruikt. Minder geschikte materialen zijn shell rock, tuff en dolomite. Deze rotsen hebben een hoge porositeit en zijn daarom gevoeliger voor vernietiging.

Het eerste en belangrijkste criterium voor het selecteren van stenen is hun sterkte. De samenstelling van stenen van verschillende groottes ziet er natuurlijker uit..

De kleur en vorm van de stenen zijn ook van belang

Te ronde of scherpe stenen zien er niet erg harmonisch uit. Het belangrijkste in het werk is het bereiken van maximale natuurlijkheid en natuurlijkheid. Verschillende kleurstenen zien er niet altijd harmonieus uit - het is beter om bij hetzelfde ras te blijven, maar kies verschillende vormen en maten.

De over het hoofd geziene kant van de steen moet de meest aantrekkelijke vorm hebben, dus ze zullen meer dan eens moeten worden omgedraaid om de beste combinatie te bepalen. Als er defecten op de stenen zijn, moeten deze worden gemaskeerd.. Bij het leggen is het belangrijk om rekening te houden met hun afmetingen en gewicht. Industrieel gemaakte rotsblokken zien er zelden natuurlijk uit, zelfs niet op een chaotische locatie. Een selectie van stenen meer dan twee rotsen ziet er overdreven decoratief uit.

Het is noodzakelijk om vertrouwd te raken met de kenmerken van planten en bloemen die gepland zijn om op een heuvel te planten. Niet alle wortels kunnen vrij in rotsen groeien. De grond moet meestal worden aangezuurd om de alkali te verminderen.. Tussen planten en stenen kun je grind gieten - dit zal dienen als het laatste akkoord van de compositie.

Stenen worden aanbevolen om te kopen in gespecialiseerde winkels. Dit zal de ecologische veiligheid en sterkte van de rotsen garanderen. Het optimale gewicht van het product is 100 kg. De gemiddelde hoogte van de rotstuin kan 1,5 meter bedragen.

Installeer eerst de grootste stenen. Dit werk moet beginnen na een goede inkrimping van de grond. Stenen moeten voor meer dan 50% van hun volume in de grond worden begraven.. Kleinere steentjes moeten zo worden geplaatst dat ze beschermd zijn tegen wind en neerslag, anders wassen ze en kruipen ze. Vergeet niet dat je tussen de stenen voldoende ruimte moet openlaten om planten en bloemen te planten.

Bouw en inrichting

Vegetatie op de heuvel wordt geselecteerd met inachtneming van het algehele ontwerp en de stijl van de inrichting. Bij landschapsontwerp worden verschillende stijlen van rotstuinontwerp gecombineerd, waaronder rotsachtig terrein, woestijntuin, meren met bruggen, die in harmonie zijn met de gelijnde structuur.

Je eigen tuin maken is veel goedkoperdan om de diensten van professionele ontwerpers te gebruiken. Zulk werk onthult het creatieve potentieel en brengt veel plezier. Fantasie en fantasie duren niet lang, het belangrijkste is om te beginnen.

Met vijvers en verticaal tuinieren harmonieert het best rockeries. Dergelijke composities brengen uniekheid en frisheid in de decoratie van voorstedelijke gebieden.

Een kunstmatige rotstuinvijver kan worden gemaakt van de meest onverwachte objecten. Een prachtige toevoeging aan de alpine glijbaan kan worden gecreëerd met gewone autobanden.In de moderne tuin kunnen ze worden gebruikt om een ​​reservoir te maken. Het algoritme werkt als volgt:

 • vind wielen van verschillende groottes - de grootste band zal de basis van de vijver zijn;
 • onder zijn diameter graven we een kuil;
 • bevestig de band op de bodem en giet beton;
 • snijd de overtollige rand af;
 • het niveau erboven hebben we kleinere banden, we snijden ook hun top af en vullen de bodem met beton;
 • we hebben de wanden bedekt met een waterdichte film;
 • we maskeren met kiezels en steentjes;
 • we monteren de pomp voor water;
 • we planten planten die van vocht houden.

Niemand zou zelfs denken dat de basis van het reservoir wielen van de auto zijn. Er is niet veel geld voor nodig om het idee te vertalen, en een verfrissende oase zorgt voor een goed humeur tijdens het zomerseizoen.

Aanbevelingen voor beginners

Om een ​​elegante decoratie in de vorm van een bloemstenen compositie voor uw site te krijgen, moet u zich houden aan de volgende aanbevelingen:

 • het is voorwaardelijk noodzakelijk om de glijbaan te verdelen in sectoren waarin ruimte is voor een vlak stuk, steenslag, rotsen en opstijging;
 • voor een betere waarneming is het beter om niet meer dan vier vlekken van verschillende grootte te gebruiken tegen de achtergrond van groen;
 • Gebruik geen fabrieksdecoraties.

Elke eigenaar krijgt zijn eigen speciale rotstuin, elk met zijn eigen unieke draai. Zelfs de meest onverwachte dingen kunnen nuttig zijn om met hem te werken. In eiertrays is het bijvoorbeeld mogelijk om zaailingen van bloemen te planten om ze later in de grond te planten.

In het begin zal de rotstuin nieuwe grond en constante versterking van stenen moeten toevoegen. Het land moet gelijkmatig worden gegoten en verdicht na elke bewatering of regen.

Planten hebben ook aandacht nodig. Vergeet niet over het tijdig drenken, snijden van gedroogde bloemen en bladeren. Het is mogelijk om in de zomer meerdere keren de plant te voeden, maar wees voorzichtig met stikstofmeststoffen. Ze beïnvloeden overmatig de groeisnelheid van planten, wat niet erg goed is onder de samenstellingsomstandigheden. Bij het overvoeren van planten krijg je verwaarloosde overgroei..

Water geven aan de rotstuin is beter om de spray uit te voerenom vervuiling van de bodem te minimaliseren. Het is goed om de stenen op duurzaamheid te controleren - ze mogen niet wankelen. Indien nodig kunt u insectenwerende middelen gebruiken en zieke planten onmiddellijk verwijderen. De bodem op de locatie van de aangetaste plant zal ook moeten worden vervangen.

Interessante opties voor landschapsontwerp

Parkgebieden doen zelden zonder de oogverblindende schoonheid van de rotstuin of rotsachtige aria's. Geen wonder dat veel mensen de hele tijd zo'n schoonheid voor hun ogen willen hebben. Het is onwaarschijnlijk dat iets frisser, mooier en charmanter kan zijn dan zo'n compositie op een persoonlijk plot.

Hieronder staan ​​interessante voorbeelden van rotstuinen en rotstuinen voor inspiratie, omdat het werk op elke site een uniek project vereist.

Een voorbeeld van klassieke rockeries in Japanse stijl. Een minimum aan planten in het levenloze stenen landschap.

Ladder-rotstuin, gevormd uit platte stenen rotsen.

Een inspirerend voorbeeld van een rotstuin met een waterval.

Alpenheuvel met coniferen van struiken en decoratieve heuvel van veelkleurig grind.

Draagbare mini-rotstuinen in een betonnen bed, werpt zijn eigen handen. Het plantaardige deel van de samenstelling bestaat uit vetplanten.

Een miniatuurkopie van het berglandschap.

Rotstuin gazon tijdens de bloei.

Een variant op het gebruik van keramische producten om de pijp te maskeren die water levert. Fern, als een vocht-liefhebbende plant, behaagt de eigenaren van sappige greens.

Adembenemende rotspartijen met bodembedekkers.

Minivijver van autoband.

Zie de volgende video voor informatie over het maken van een alpine dia met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer