Schommelstoelen: functies en productietechnologie

Een zomerhuis is meer dan alleen een plek waar groenten en fruit worden verbouwd en bereid. Zelfs degenen die hun land voor puur utilitaire doeleinden gebruiken, hebben een goede nachtrust nodig, vooral als ze op zoek zijn naar ontspanning in de buitenwijken. Swing-lounge stoelen hebben in dit opzicht een aanzienlijke waarde, waardoor het leven veel comfortabeler kan worden gemaakt.

Speciale functies

Tuinschommels zijn sinds lange tijd omgevormd van een luxeproduct tot een noodzakelijk attribuut voor zomerhuisjes, harmonieus opgenomen in elk landschapsontwerp. Deze aanpassing kan worden aangepast voor kinderen en volwassenen. Je kunt ze plaatsen:

 • in de tuinen;
 • in tuinhuisjes zonder dak;
 • op de terrassen;
 • naast elke boom.

Maar de beste optie kiezen is best moeilijk.Het is handig om de voorkeur te geven aan swing-chaise lounges, die gemakkelijk te gebruiken zijn en zeer eenvoudig uit te klappen zijn. Er zijn structuren met een luifel, die effectief het dak vervangen en neerslag perfect beheersen. Als u veren van hoge kwaliteit gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat de schommelstoelen een belasting van meer dan 200 kg kunnen weerstaan.

Als u nadenkt over het ontwerp van het product, moet u aandacht besteden aan momenten als:

 • beschermende verf;
 • het hoofdmateriaal van het frame;
 • bevestigingsmethode;
 • het aantal mensen dat van zo'n attractie gebruik kan maken.

Standaard outdoor swing-chaise longue stelt u in staat om eenvoudig een paar volwassenen en een kind te huisvesten. Tegelijkertijd, wanneer het ontwerp slingert, zou het alleen positieve emoties moeten creëren; het is heel belangrijk om lichtheid en gewichtloosheid te bereiken.

De meeste van deze producten kunnen in de kamer van een huis of appartement worden geplaatst. Het belangrijkste structurele materiaal is staal. Deze voorkeur is te wijten aan de noodzaak om aanzienlijke belastingen te weerstaan.

Hoe maak je je eigen handen?

Het eenvoudigste type schommeling met behulp van het U-vormige frame kan worden verkregen zonder het gebruik van lassen. Het is alleen nodig om palen in de grond te graven.Als pijlers worden profielpijpen gebruikt, waarvan de dwarsdoorsnede ten minste 6x6 cm is. Naast de penetratie in de grond moeten ze ook worden betonneerd. De totale hoogte van de constructie is 2-2,5 m boven de grond en ongeveer 1 m (ten minste) onder het oppervlak.

Omdat de dwarsbalk horizontaal wordt geplaatst, worden meestal rechthoekige pijpen van minstens 6x4 cm gebruikt. De lengte van de structuur varieert van 150 tot 200 cm, deze indicator wordt geselecteerd op basis van de breedte van de stoel. Om de dwarsbalk stevig vast te houden, wordt deze bevestigd met M16-bouten met borgmoeren. De stoel wordt aanbevolen om te worden gemaakt van een paar metalen hoeken. Hun lengte is 400 mm, als er geen achterkant is, en 800 mm, als een dergelijk onderdeel is voorzien. De steunen moeten in diepe, smalle uitsparingen worden geplaatst, die niet met een schop kunnen worden gemaakt. Een tuinboor komt te hulp, die een verlengde bodem moet vormen.

Deze techniek zal toelaten om het uitwerpen van beton naar boven toe uit te sluiten door de krachten van de vorstinjectie. Na het besprenkelen van de bodem met puin en het installeren van pilaren langs het lood, worden ze met hetzelfde grind gestort. Het gevulde materiaal wordt met de hand gecompacteerd.

Daarna wordt het met een vloeibare cementoplossing gegoten (betonnen categorie M100 heeft de voorkeur). Steunen worden geïntroduceerd op een moment dat het beton al relatief duurzaam is, maar nog niet volledig is gestold.Na het markeren van de gaten in de dwarsbalk, worden ze geboord met behulp van een boor met een diameter van 1,6 cm Nu moet de dwarsbalk met bouten worden aangedraaid met behulp van plantkwekers en borgmoeren. Let op: elke positie onder de oogbout is nodig om te versterken.

Dan kunt u de voorbereiding van de stoel op zich nemen. De hoek wordt gebogen zoals vereist zonder gebruik van lassen. Aan één zijde is een driehoekige uitsparing aangebracht. Aangezien meestal de rug en de zitting een hoek van 120 graden moeten vormen, is een van de hoekpunten van de driehoek 60 graden. Om aan de hoek vast te maken is een hout of multiplex met een dikte van 1,5 - 1,8 cm mogelijk met behulp van bouten met halve koppen.

Kettingen zijn zo lang gekozen dat de zitting met de rugleuning 10-15 graden naar achteren vouwt. Tijdens het werken worden voornamelijk roestvrijstalen karabijnen gebruikt. Als u ferrules van ferrometalen neemt, moeten deze een buitenste zinklaag hebben. Het werkende deel van de steun kan worden ontworpen als een veergrendel of een schroefkoppeling.

Ongeacht de nuances van een bepaald product, moet de schommel worden geverfd om ze te beschermen tegen de grillen van het weer.

Door een werktekening te maken, kunt u uw originaliteit laten zien en een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen laten zien. Maar er moet noodzakelijkerwijs weerspiegeld worden:

 • ondersteunend frame;
 • dwarsbalklijn;
 • zijdelen;
 • zitplaats bevestigingspunten.

De aanbevolen schaal voor de tekening is 1: 20 (zoals in voorbeeld 1). Je kunt een swing-chaise lounge maken voor kinderen met hun eigen handen en van hout. Hoe ze eruit zullen zien, is te zien in voorbeeld 2. Uitrusting met zachte stoelen is alleen toe te juichen - dit zal de aantrekkelijkheid van de attractie enorm vergroten.

In de volgende video vindt u een masterclass over het maken van de derde versie van de swing-chaise longue.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer