Landschapsontwerp: de site versieren met bloemen

Het ontwerp van het tuinperceel wordt vaak gemaakt met behulp van bloemstukken. In het bloembed kunt u zowel eenjarige als vaste planten planten. Het is noodzakelijk om van tevoren hun locatie te plannen. Hoe u dit het meest succesvol kunt doen, leert u uit dit artikel.

Kenmerken van gebruik

Met bloembedden kun je rotstuinen, stenen heuvels en sculpturen combineren. De regelmaat van het formulier wordt verstrekt door eenjarige planten. In de compositie worden van alle kanten hoge planten geplant in het midden.

Kleur speelt ook een belangrijke rol. Warme tinten verbeteren de gemoedstoestand en koude kalmeert. Neutrale tinten worden gebruikt om details te benadrukken en te benadrukken. Rood in overvloed kan echter vermoeien en violet onderdrukken en een sombere atmosfeer creëren. Witte bloemen geven de compositie daarentegen wat luchtigheid en lichtheid.

Planten met heldere bloeiwijzen zijn ideaal voor het accentueren van ontwerpdetails. Dahlia's met asters, rozen met anjers, Dummond phloxen, klokken, goudsbloemen, gladiolen zullen rijke kleuren toevoegen aan het algehele palet. Voor een harmonieuze combinatie wordt aanbevolen om maximaal drie verschillende kleuren te kiezen en alleen deze in het ontwerp te gebruiken.

Plantenselectie

Rozen zijn erg populair bij zowel landschapsontwerpers als amateur-tuinders. Deze buitengewoon mooie bloemen kunnen verschillende rollen in de compositie spelen. Een roos kan de basis vormen van de hele compositie, en deze kan naar de achtergrond verdwijnen, omdat er variëteiten zijn die zich onderscheiden door hun geringheid en kleine bloeiwijzen. Ze kunnen de aantrekkelijkheid van andere kleuren benadrukken.

Met een breed scala aan rassen kunt u struiken kiezen die geschikt zijn in kleur en grootte. Tegelijkertijd kan zelfs het kleinste gebied worden versierd met een miniatuurroos, die er uiterst elegant uitziet. Bovendien worden rozen perfect gecombineerd met andere planten in de tuin.

In landschapsontwerp gebruikten de meesten de volgende variëteiten van rozen:

 • Klimmen van groot blad. Dit is een gekrulde struik waarvoor groei nodig is ondersteuning. Het groeit snel en is geweldig voor het maken van een haag of boog. Ze moeten op een afstand van 0,5 m van elkaar worden geplant, snoeien wordt uitgevoerd in de herfstperiode;
 • Canada. Verschilt in schoonheid en de verfijnde vorm. Het ras verdraagt ​​vrij lage temperaturen en ziekten. Tegelijkertijd is de plant pretentieloos en vereist geen speciale zorg. Daarom zijn deze rozen goed wortel geschoten in verschillende gebieden en groeien een weelderige struik;
 • Engels. Verschilt in die bloeit het hele jaar door. Bloeiwijzen hebben verschillende tinten en spreiden de takjes dicht. Austin hybride rozen kunnen ook aan dit ras worden toegeschreven;
 • Bodembedekker Het is een geweven plant die vaak wordt gecombineerd met andere rozenrassen of met andere planten. Bloeiwijzen hebben een rustige schaduw en schaduw felle kleuren goed;
 • Park. Het ras heeft geen speciale verzorging nodig, bestand tegen vorst. In de winter is het niet nodig om rozen tegen wind en kou te beschermen. Bloeiwijzen kunnen verschillende kleuren en schakeringen hebben, waardoor interessante composities kunnen worden gemaakt;
 • Floribunda. Verschilt pretentieloosheid, weerstand tegen kou en decoratief. Een onderscheidend kenmerk is de bloem, die lijkt op een golf.Tijdens de zomer van knoppen wordt meer en meer, van waaruit de rozen zeer weelderig en helder worden.

Hortensia's kunnen ook de plot decoreren. Totaal bekend over 35 variëteiten van deze bloemen, waarvan de meesten broeikas- en binnensoorten zijn.

Echter, in onze klimatologische omstandigheden, kunnen slechts twee van hen zich goed vestigen en bloeien:

 • Paniculata. Het wordt gekenmerkt door grote, heldere bladeren. Bloeiwijzen lijken visueel op een pluim, vandaar de naam van de bloem. Bij de pluim hortensia past hortensia Bobo toe.
 • Boom. In hoogte kan het tot drie meter groeien. Het bloeit van midden in de zomer tot in de late herfst (juli-oktober). De bloemen zijn wit, verzameld in corymbose bloeiwijzen. Visueel lijken deze bloeiwijzen op een schotel. De plant geeft de voorkeur aan een plaats die goed verlicht is door de zon en verdraagt ​​geen schaduw.

Kortom, hortensia in de volle grond planten. In dit geval wortel schieten zaailingen die hebben bereikt ongeveer vijf jaar oud van alles.

De landing zelf kan worden onderverdeeld in verschillende hoofdfasen:

 1. Een plaats kiezen. Het wortelstelsel van de plant is vertakt, dus het heeft vrije ruimte nodig. Het is belangrijk om de nabijheid van andere kleuren te vermijden, vooral met bolvormig;
 2. Bereid de grond voor. De grond moet neutraal of zuur zijn, alkalisch vrij.Daarom kan de grond niet worden gemengd met as, kalk en kalk;
 3. Wij maken meststoffen. Om een ​​snelle groei en snelle bloei te garanderen, is het raadzaam om de bodem te bemesten met minerale organische meststoffen, bruin turf of zaagsel;
 4. Bloemen planten. We maken het gat voor jonge boompjes van ongeveer 60 cm breed en 40 cm diep, tussen de struiken moet je een afstand van minstens 2,5 meter aanhouden. Pre-wortels moeten enigszins worden ingekort en de scheuten afsnijden en slechts een paar toppen achterlaten.

Hydrangea's kunnen worden geplant in de lente en de herfst. Door de lente aan te planten, kunnen de wortels steviger worden versterkt voor de winter.

Meerjarige planten zijn ideaal voor het creëren van een schaduwrijke tuin. Deze oplossing voorziet in de selectie van bepaalde planten, omdat niet alle soorten bloemen in schaduwrijke gebieden kunnen groeien en bloeien. Deze omvatten siergastheer en varen. Ze hebben een ongebruikelijke kleur en vorm van gebladerte.

Ook in een schaduwrijke omgeving groeit een gewone tuinlelie goed. Maar als de keuze viel op deze sierlijke bloemen, is het belangrijk om te onthouden dat ze onder gunstige omstandigheden heel snel in het gebied groeien en behoorlijk agressief zijn tegen andere planten die uiteindelijk kunnen sterven. Uitstekende overleving in de schaduwrijke tuin en bosbewoner - longkruid.Het bloeit zeer weelderig en in de lente zal het in staat zijn om een ​​tuin te doen herleven die nog niet wakker is geworden na de winter.

In de buurt van de siervijvers zijn bijna alle planten perfect geacclimatiseerd.

De meest populaire zijn:

 • Tuin en Siberische iris;
 • Badan;
 • daylily;
 • Delphinium.

Rotstuin - een populaire oplossing onder landschapsontwerpers. Hiermee kun je een plot radicaal transformeren, een bepaalde hoek accentueren of, integendeel, een overbodig gebied verbergen. Voor het maken van een rotstuin zijn de meest geschikte meerjarige en onvolgroeide planten die kunnen wortelen in de omstandigheden van rotsachtige grond. Dit kunnen lentebloemen zijn: een Greig- of Kaufman-tulp, muskar, krokus, hazelaarhoen of pruimen.

Het volgende is de bloei van primula's en anemonen. Na hen bloeien phlox styloïde en stonecrop. En pas aan het einde zijn er jaarlijkse bloemen.

Lage hvoyny, bijvoorbeeld wateraardbei en ageratum, worden vaak als achtergrond gebruikt, omdat dergelijke planten in staat zullen zijn om de hele ruimte tot een geheel te verenigen en de heuvel een uiterlijk van een enkele compositie te geven. Liefhebbers van rododendrons, het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze planten extreem grillig en veeleisend zijn in de zorg.Rhododendron overleeft het beste in warme streken en wordt zeer slecht getolereerd door kou.

Aubrieta is een meerjarige plant die voor het eerst verscheen in de warme zuidelijke landen. Het verdraagt ​​echter opmerkelijk het harde Russische klimaat. Aubrieta is een lage struik die tot een maximum van 20 cm hoog kan worden. Een rijk kleurenpallet en vroege bloei hebben al lang de harten van tuiniers en tuinders gewonnen.

De onmiskenbare voordelen van het planten van planten zijn haar pretentieloosheid, het concurreert niet met andere tuinplanten en heeft een lange bloeiperiode. In staat om te groeien in zonnige, warme landen en in Siberië.

De meest populaire obrieta-waterval. Deze variëteit is een zacht dicht bloementapijt met blauwe en roodachtige bloemen. Aubrieu kan worden gebruikt voor het ontwerp van de rotstuin, verschillende priëlen, heuvels en stenen muren. In het groeiproces daalt de bloem naar de bodem in de vorm van een waterval.

Originele combinaties

Meestal, gebruik makend van het buitenstedelijk gebied, gebruik verschillende soorten verschillende planten. Lange bomen passen bijvoorbeeld goed bij groene struiken en bloemen met een lage of bossige plant.Een zeer goede combinatie van klimrozen met clematis voor de decoratie van de boog, prieel of traliewerk. Ook niet minder indrukwekkend is de vereniging van bloemen met heldere bloeiwijzen en witte clematis.

Bloemen met verschillende tinten zien er origineel uit. Bijvoorbeeld, delicate roze lelie met een felrode roos. Het voordeel van deze wijk is dat beide planten dezelfde zorg nodig hebben. Om felle accenten in de tuin te maken, kun je een standaard roos combineren met geraniums (magnifieke en Georgische variëteiten). Geraniumstruiken met bloemen in verschillende tinten vormen een perfecte aanvulling op de heldere en kleurrijke roos.

Ook zijn rozen perfect te combineren met planten als geyher, astantion, gispofil, salie, catnip, middelgrote graansoort.

Wij maken bloembedden

Bloembedden kunnen verschillende vormen hebben: ovaal, rechthoekig, driehoekig en figuurlijk.

Per soort zijn ze:

 • Monoclumba, bestaande uit bloemen van één variëteit en kleur;
 • Arabesque - bloembed met een complexe vorm;
 • normaal;
 • Opgeheven - de hoogte van dergelijke bedden kan 1 meter bereiken;
 • Regelmatig - bloemen zijn gerangschikt in een geometrisch patroon.

Het is niet moeilijk om een ​​eenvoudig bloembed met je eigen handen te breken. Om dit te doen, moet je eerst een plan maken waar de bloemen worden geplant.

Je hebt ook de volgende tools nodig om te werken:

 • schop;
 • kruiwagen;
 • Troffel.

En materialen:

 • stenen;
 • Zand of grind;
 • Cement mortel;
 • Een stuk flexibel plastic.

Volgorde van acties:

 1. Het geselecteerde gebied moet van puin worden ontdaan, onkruid en wortels worden verwijderd. We beperken en tekenen de grenzen van het toekomstige bloembed;
 2. We graven een gat (20-40 cm diep) en dringen dan voorzichtig de grond naar binnen. In slaap vallen grind. Om een ​​ronde vorm te creëren, beperken we de grenzen van het toekomstige bloembed met flexibel plastic en maken het vast. Na het leggen van stenen rond de omtrek om een ​​soort rand te krijgen. Alle intervallen worden gesloten met cementmortel;
 3. We wachten tot de oplossing droog is. Daarna vallen we in slaap op de grond, zodat een heuvel wordt gevormd in het centrale deel van het bloembed;
 4. We verlaten het land 14 dagen lang. Gedurende deze tijd zal ze zich vestigen en gaan staan. Nadat we gaten hebben gemaakt en de zaailingen hebben geplant. Beginners zullen praktischer zijn om één groot bloembed te maken met een eenvoudige vorm. Indien gewenst kan het worden geüpgraded naar meer complexe composities.

Om het bed te bloeien, het oog zo lang mogelijk behagen, moet u planten met een verschillende bloeitijd planten.Van mei tot juni bloeien narcissen, tulpen, sleutelbloemen, seringen, krokussen en steenbreek. Van juni tot juli - pioenrozen, baardiris, anjers, korenbloemen, delphiniums. Van juli tot augustus - klokken, calendula, kamille, flox, viooltjes, petunia's en rozen. Van augustus tot september - chrysanthemum, gladiolen, asters en dahlia's.

Voor een uniform bed kan de ruimte tussen de planten worden opgevuld met bodembedekkende bloemen (kruipend) en op afstand van elkaar worden geplant.

Handige tips

Voor beginners is het beter om te beginnen om kennis te maken met de relevante literatuur, omdat niet alle bloemen met elkaar worden gecombineerd. Ervaren tuiniers worden geadviseerd om theesoorten rozen met hun hybriden en miniatuurrozen met bodembedekker te regelen. De bovenstaande opties zijn bewezen combinaties met prachtige druppels en stappen.

Krullende soorten kunnen alleen staan ​​en in combinatie met iets. Om de tuin verticaal te versieren, is sterke steun vereist. En in de winter worden rozen samen met een steun gesloten, zonder de wimpers te verwijderen. De eigenaar moet er rekening mee houden dat sommige variëteiten lage temperaturen tolereren, terwijl andere ze niet verdragen en kunnen sterven.

Voor normale groei en ontwikkeling van naburige planten van verschillende soorten moeten ze van elkaar worden geplant op een afstand van ongeveer een meter. Bloemen moeten noodzakelijkerwijs van tijd tot tijd worden behandeld met parasieten met een spray.

Prachtige voorbeelden

In feite is de rozentuin een grote bloementuin waar alleen rozen groeien. Het kan worden samengesteld uit verschillende variëteiten of bestaan ​​uit slechts één, de meest geliefde. De rozenkrans ziet er altijd spectaculair en pittoresk uit, zodat het gemakkelijk een echt pareltje van de tuin kan worden.

De stoeprand is een lage haag. Het wordt gebruikt om sectoren te onderscheiden, bijvoorbeeld in de rozenkrans, of om specifieke gebieden te benadrukken. Een rand met witte rozen kan bijvoorbeeld langs de paden lopen en met een roze haag kunt u het gebied rondom het prieel en de rustruimtes versieren. Ze maken ook kunstmatige beekjes en planten er bloemen langs. De rand is gemakkelijk te combineren met vergelijkbare ontwerpen van andere planten.

De boog is een prieel dat is gemaakt van 4 draden. Daarna worden er draadstangen aan de draad vastgemaakt die er omheen zijn gewikkeld. De boog kan van elke grootte zijn, indien gewenst, een bank eronder plaatsen, waardoor een eenzame plek ontstaat om te rusten.Je zou alleen klimrozen moeten kiezen, gekenmerkt door weelderige bloei (standaard, Engels en park). Het is ook mogelijk om een ​​haag te vormen van een variëteit zoals een grijze roos.

Als u niet een groot aantal bloemen kunt plaatsen, kunt u een enkele rozenstruik planten. Het zal een beetje de ruwheid van de Alpenheuvels, muren gemaakt van steen en baksteen perfect glad maken en zal perfect gecombineerd worden met verschillende reliëfcomposities.

Een ongewone oplossing zou zijn om struiken te planten in speciale containers, die later op verschillende plaatsen kunnen worden geplaatst. Kies meestal voor floribunda en die roos. Park- en Engelse variëteiten zijn in dit geval niet geschikt en worden zeer zelden gebruikt.

"Stream" is een gewoon bloembed, maar ingericht als een beekje. Je kunt "cascades" en "watervallen" maken, deze moeten in overweging worden genomen bij het plannen. Rassen kiezen meestal bodembedekking en gebruiken stenen, kiezels of grind.

Massieve, ruwe en donkere stenen van de alpine heuvels perfect in contrast met kleuren die een lichte en delicate kleur hebben. Kleurrijke en heldere bloemen zien er goed uit met witte steen.Je kunt elke plantensoort planten, maar de meeste tuinlieden geven de voorkeur aan miniatuur- of bodembedekkers. Soms is de heuvel verdeeld in mono-segmenten: één klasse - voor elk segment van de heuvel. Het ziet er heel ongewoon uit.

Hydrangea hortensia's passen harmonieus in een verscheidenheid aan bloemensembles. Met hun hulp kunt u de buitenwijk prachtig decoreren in stijlen als:

 • Middellandse Zee. Bloemen worden geplant in keramische containers die in felle kleuren zijn geverfd en op grind worden geplaatst. Ook kunnen er bloemen worden geplant rond de omtrek van de site en voor verticale decoratie een klimhortensia gebruiken. Voor de volledigheid wordt advies gegeven over tuinmeubelen en diverse decoratieve elementen;
 • Oosten. Een dergelijk ensemble is geschikt voor middelgrote of kleine vlakke oppervlakken. De belangrijkste focus ligt op de bloembedden waarop de bloemen een eigenaardig patroon creëren, en een groot aantal paden;
 • Country. De stijl onderscheidt zich ook door de aanwezigheid van veel bloeiende planten (bloembedden en bloembedden). Om de juiste rustieke sfeer te creëren, worden planten geplant in emmers, gieters en zelfs blikjes. Ook de zogenaamde kar met bloemen past hier perfect,welke in de tuin kan worden geplaatst;
 • Engels. De stijl is alleen geschikt voor een goed verlicht gebied met vruchtbare grond. Het Engelse ensemble bevat elementen zoals heggen, gazons, paden en tuinhuizen. In het centrale gebied van de samenstelling kan bijvoorbeeld een combinatie van hortensia met koudebestendige geranium en siergras worden gebruikt. Het resultaat is een elegante, maar tegelijkertijd strikte compositie die volledig in overeenstemming is met de stijl.

Hoe je een bed met hun eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer