Een koelkast kiezen voor groenten en fruit

 Een koelkast kiezen voor groenten en fruit

Een privétuin is een uitstekende manier om voedingsmiddelen met veel vitaminen te eten, met een minimum aan schadelijke toevoegingen, en zelfs te besparen. Een ander ding is dat in ons land het seizoen van verse groenten en fruit niet het hele jaar door blijft, en in een ingeblikte vorm verliezen al deze geschenken van de natuur gemakkelijk een bepaald deel van hun voordelen.

Als uw eigen tuin aanzienlijke hoeveelheden oogst oplevert en u deze vooral vers wilt houden, moet u een speciale koelkast voor groenten en fruit kopen.

voorwaarden

Voor de meeste moderne consumenten is het geen geheim dat zelfs een gewone huishoudelijke koelkast zones heeft met verschillende temperaturen. Dit is geen minpunt van de organisatie van apparatuur, maar de mogelijkheid om elk product in de omstandigheden te plaatsen die er optimaal voor zijn.Een typische "plantaardige" plaats is een speciale kamer of doos van de bodem van het hoofdcompartiment, maar daar zijn de omstandigheden niet perfect en is er weinig ruimte.

Een optimale gekoelde kast voor vegetarische ingrediënten kan zeer verschillende temperaturen onder het vriespunt hebben, maar altijd met de mogelijkheid van regulatie. Als de camera dit in de automatische modus kan doen, is de temperatuur meestal binnen de 2 tot 7 graden Celsius. Maar het is belangrijk om de vochtigheid in de kamer binnen 70-95% te houden. Sommige modellen maken een temperatuurregeling mogelijk binnen een bereik van 8-20 graden, maar dan is de maximaal toegestane vochtigheid 90%.

In sommige gevallen, voor de opslag van groenten en fruit, kunt u ook speciale verwarmingskamers gebruiken, waarin de temperatuur kan variëren van 2 tot 18 graden boven nul.

Apparatuur met een capaciteit tot 250 ton wordt op industriële schaal gebruikt, maar thuis worden uiteraard camera's van een bescheidener formaat gebruikt.

Het is zeer wenselijk om meerdere compartimenten te hebben, omdat te lage temperaturen voor producten van plantaardige oorsprong slechts voor een korte tijd relevant zijn.Om te vermijden dat dergelijk voedsel wordt bedorven, moet het niet scherp worden ontdooid, zodat de gekozen koelkast de temperatuur geleidelijk moet kunnen verhogen, letterlijk een of twee graden.

Werkingsprincipe

De productie van speciale koelkasten voor groenten en fruit is niet alleen een marketingtruc, ontworpen om dezelfde unit onder een nieuwe naam te verkopen, maar volledig afzonderlijke apparatuur. De beschreven producten zijn onderhevig aan de invloed van verschillende micro-organismen en kunnen ook water verliezen in het vriesproces, waardoor smaak en uiterlijk achteruitgaan.

Het eerste dat een dergelijke eenheid, wanneer deze wordt geladen, maakt, is bevriezend. Het onderscheidt zich door het feit dat er een scherpe temperatuurdaling is, die meestal geen negatieve waarden bereikt. Met deze aanpak kun je alle mogelijke bacteriën die de processen van verval of ontbinding kunnen veroorzaken effectief vernietigen, maar de temperatuur stijgt al snel voor veel groenten en fruit, anders worden tropische vruchten gewoon van binnenuit vernietigd.

Voor elk type fruit wordt een speciale permanente bewaartemperatuur ingesteld. Bijvoorbeeld, voor wortels heb je een strikte nul nodig, voor druiven kun je een ontspanning maken - tot 2 graden Celsius,appels zullen niet verslechteren bij +4, maar zuidelijke bananen moeten niet worden opgeslagen bij temperaturen onder +7, hoewel boven de 12 ook niet de moeite waard zijn.

Van fundamenteel belang is niet alleen de temperatuur in de kamer, maar ook de vochtigheid, die constant op een bepaald niveau moet blijven. Overwegende dat in een dergelijke eenheid groenten en fruit in gesloten toestand maandenlang kunnen worden opgeslagen, de fabrikant is verplicht na te denken over het ventilatiesysteemomdat het simpelweg onmogelijk is om de luchtvochtigheid te regelen. Het systeem bewaakt zorgvuldig het vochtgehalte in de lucht in de kamer en haalt, indien nodig, de lucht naar buiten, zodat de geschenken van de natuur niet oud worden.

In de meeste gevallen voert dergelijke apparatuur alle complexe berekeningen zelf uit, dus is speciale kennis van de kant van de consument niet vereist. Het apparaat neemt de aanwezigheid aan van verschillende firmware, die elk zijn ontworpen voor een bepaalde groente of fruit, de eigenaar kan alleen op de juiste knop drukken en zeker zijn dat de inhoud van de koelkast niet zal verslechteren.

Selectiecriteria

Als werd besloten dat dergelijke apparatuur thuis erg nuttig is, moet u eerst een aankoop doen je moet aandacht besteden aan de kenmerken die moeten worden begeleid bij het kiezen.

  • afmeting. Het huis is geen opslagruimte, dus de camera moet nog ergens worden geplaatst, zodat niemand er last van heeft. Een apart moment - het moet vrij door de bestaande deuropeningen gaan, omdat dergelijke apparatuur gewoonlijk niet begrijpt.
  • Verschillende temperatuurzones. Grote winkels kunnen een eenheid met één kamer bieden voor elk type groente of fruit, maar voor het huis is het wenselijk om meerdere secties te hebben zodat het hele gewas in één kamer past. Elke sectie moet afzonderlijk worden geregeld, omdat het onmogelijk is om alle producten op dezelfde temperatuur op te slaan.
  • volume. Koelkasten voor groenten en fruit produceerden een volume van 35 liter. De eigenaar moet van tevoren bedenken hoeveel hij nodig heeft, omdat een kleine koelkast zijn probleem niet oplost en een grote eenheid veel meer kost, en zelfs als het meestal eenvoudig is, biedt het niet voldoende opslagomstandigheden.
  • materiaal. Het is wenselijk dat dure apparatuur duurzaam blijkt te zijn en zijn aantrekkelijke uiterlijk niet zo lang mogelijk verliest.Deze vereisten komen het meest overeen met het geval van roestvrij staal, maar de geverfde koelkasten slijten snel buiten.
  • Koeling type. Statische gekoelde kasten werken volgens het principe van de natuurlijke circulatie van de luchtmassa, daarom verschilt het temperatuurverschil in individuele zones vaak met de locatie van de plank - van boven of onder. Dynamische modellen injecteren met geweld koude lucht met behulp van een ventilator, dus hier is de locatie van de temperatuurzones gevoeliger voor gebruikersinstellingen.

In de volgende video leer je hoe je fruit kunt bewaren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer