Sapcentrifuges voor groenten: soorten en tips om te kiezen

 Sapcentrifuges voor groenten: soorten en tips om te kiezen

Groenten zijn erg handig voor ons lichaam, dus ze moeten dagelijks worden geconsumeerd. Voor degenen die moe zijn van rauw fruit, zijn er verschillende opties voor hun bereiding: koken, stoven, marineren.

Om het groentemenu te diversifiëren, zijn sappen perfect. Verse verse sappen behouden bijna de gehele vitaminensamenstelling, dus ze zijn net zo nuttig als verse groenten. Bovendien is het een geweldige manier om je dorst te lessen. Om uzelf elke dag te laten verwennen met een glas vers geperst groentesap, moet u een sapcentrifuge in uw keuken hebben.

U zou enkele kenmerken van haar keuze moeten kennen, omdat dit de kwaliteit van de drank zal beïnvloeden.

Speciale functies

De essentie van alle sapmachines is om de pulp van de vloeistof te scheiden en het sap eruit te persen. Elke dergelijke inrichting heeft in zijn configuratie een houder voor het plaatsen van onbewerkte materialen, een werkmechanisme en een tank voor geperst sap.

Maar groenten en fruit zijn er in verschillende texturen: zacht, stevig, met een bot, zonder. Vanwege dit is de variëteit van dergelijke apparaten vrij groot. Er zijn sapcentrifuges voor citrusvruchten, hard fruit en met een bot. Ze hebben een andere kracht, die zich aanpast aan de structuur van de pulp, evenals verschillende werkingsmechanismen.

Onderscheid apparaten en de hoeveelheid uitgestoten product. Eén machine kan bijvoorbeeld slechts 200 ml sap gedurende 1 keer persen, dat wil zeggen 1 glas. De andere is in staat om een ​​drank in liters te produceren, die met succes door minnaressen wordt gebruikt voor de verwerking van tuingewassen.

Wat betreft de juicer voor groenten, er zijn ook verschillende opties. Een wortelverwerkingsmachine moet bijvoorbeeld een hoog vermogen en een sterk metaalslijpmechanisme hebben om voldoende weerstand te bieden aan de vaste structuur van de groente.

Een apparaat voor het produceren van sap uit tomaten is primair uitgerust met een zeef.Hierdoor wordt het tomatenpulp gemalen, zaden worden gefilterd.

Smalle profielpersen voor groenten doen het uitstekend met een bepaald soort fruit, maar voor anderen zijn ze niet altijd geschikt. De beste optie zou een veelzijdige machine voor vast fruit en groenten zijn, die het mogelijk zal maken om sap te isoleren van vrijwel de hele groente- en fruitvariëteit. Verboden voor de verwerking van fruit moet worden aangegeven in de instructies. Dit model is uitgerust met een kwaliteitsfilter en voert ongeveer 1000 toeren per minuut uit. Dergelijke parameters zullen het mogelijk maken om hard fruit te pletten en verwerken.

Universele juicers werken op verschillende manieren, waardoor u de verschillende textuur van de vrucht kunt opnemen. Deze apparaten zijn gemaakt van roestvrij staal, dat niet bang is voor de werking van plantenzuren en corrosie. Koolstof in zijn samenstelling maakt het mogelijk de levensduur van het mechanisme te verlengen.

Ondanks de voor de hand liggende voordelen heeft een dergelijke inrichting ook nadelen.

 • indrukwekkende afmetingen die niet in elke keuken passen;
 • hoge prijs;
 • vereist een lange wasbeurt.

Alle juicers voorwaardelijk onderverdeeld in 3 soorten: huishoudelijk, industrieel, professioneel.De laatste twee soorten worden gebruikt in bedrijven, cafés en restaurants, scholen, kleuterscholen, enz., Dat wil zeggen, voor massaproductie. Daarom hebben ze een hoog vermogen en hoge prestaties. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, duurzaam en hebben een hoge snelheid.

species

Sapmachines zijn van verschillende soorten. Allereerst zijn ze verdeeld in elektrisch en mechanisch.

Elektrische sapcentrifuges worden gevoed door het lichtnet. Synoniem met dit concept zijn centrifugale, roterende of centrifugale machines.

Het apparaat werkt volgens dit principe: producten worden in een container geplaatst en vervolgens geplet met een schijfmes. Dit proces vindt plaats in een centrifuge. De gemalen massa verzamelt zich op het filter. Wanneer de centrifuge wordt geroteerd, wordt het sap gescheiden van de pulp. De drank komt het gereserveerde reservoir binnen en de cake gaat in een andere container of blijft in het hoofdgedeelte. Dit model juicers is ideaal voor harde groenten, maar is niet geschikt voor fruit met een steen.

Er zijn twee soorten vergelijkbare modellen juicers.

 • Met een conische centrifuge. Het is handig omdat het een afzonderlijke capaciteit voor pulp heeft.Het is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken, vereist geen volledige demontage van het apparaat. Maar wanneer een dergelijke machine wordt gebruikt, is de sapuitvoer slechts 65%.
 • Met een cilindrische centrifuge. Voor het wassen, vereist volledige demontage, maar sap wijst tot 95% toe.

De voordelen van elektrische juicers zijn:

 • hoge snelheid;
 • het sap is helder, zonder pulp;
 • productiever;
 • fruit kan volledig worden gelegd.

De nadelen van het apparaat zijn volumineusheid, lawaai op het werk en mogelijke oxidatie van de drank.

Mechanische apparaten vereisen enige inspanning om het werkmechanisme te starten. Ze zijn verdeeld in hand en schroef.

Handmatige mechanische machine heeft een vrij eenvoudig ontwerp, respectievelijk is het eenvoudig te bedienen. Het apparaat bestaat uit een bed met een hendel, waaronder zich een conische trechter bevindt. Leg het gesneden fruit erop, houd het met een hand of een speciale dop vast en pers het sap uit. Het stroomt in het glas, waarvan je moet onthouden dat het onder de trechter moet worden vervangen.

Zulke ontwerpen kunnen hefboom en versnelling zijn. In het eerste geval hangt de hoeveelheid geperste drank af van de inspanning die u levert. In de tweede versie wordt je kracht overgebracht naar de versnelling,wat de intensiteit verhoogt.

Handmatige juicers worden zelden gebruikt voor groenten. In dergelijke gevallen wordt het gebruikt voor zacht fruit. Een van de voordelen van haar werk is de compactheid en onafhankelijkheid van elektriciteit. Hierdoor zijn ze van toepassing waar dat niet het geval is. Deze apparaten functioneren vrij eenvoudig, zijn gemakkelijk te demonteren en te wassen. Een van hun belangrijkste eigenschappen is de afwezigheid van geluid, het apparaat warmt niet op en vereist geen onderbreking van het werk. Het belangrijkste nadeel is langdurige extractie van sap en een kleine hoeveelheid output. Geschikt voor 1-2 glazen tegelijk, maar niet voor grootschalige verwerking van overvloedige gewassen.

De schroefsapafzuiger van het ontwerp herinnert de vleesmolen. Componenten worden weergegeven door de volgende elementen:

 • boor of gegolfde zuiger;
 • een mes;
 • behandelen;
 • mesh;
 • kom voor grondstoffen.

Dergelijke modellen worden gebruikt voor massaproductie van sap, bijvoorbeeld tomaat. In slechts één uur worden ongeveer 50 kg grondstoffen verwerkt.

Auger-sapcentrifuges zijn verticaal en horizontaal.

In verticale modellen vervult de schroef niet alleen de rol van het snijden van groenten, maar ook een mechanisme voor hun promotie. Daarom hoef je met dit werk geen opdringer te gebruiken.

Horizontale machines werken als een duwer, hun snelheid is iets minder. Ze zijn goed geschikt voor het verwerken van greens.

Afhankelijk van het aantal worm apparaten zijn onderverdeeld in enkele schroef en dubbele schroef.

Schroefmachines zijn zeer eenvoudig te demonteren en samen te stellen, hebben compacte afmetingen - u kunt gemakkelijk haar plaats in de kast vinden. Dit is een redelijk economische optie, omdat er geen elektriciteit voor nodig is. Het besturen van zo'n apparaat is heel eenvoudig. En de prestaties zijn afhankelijk van de kracht die u toepast. Afval wordt gegenereerd in een minimale hoeveelheid en producten - in de optimale toegestane hoeveelheden.

Dit mechanisme zal je vele jaren van dienst zijn, omdat het heel wat moeite kost om het te doorbreken. Hij verwerkt groenten van elke graad van hardheid en zelfs groente.

Ook bij de schroeftypes zijn er ook elektrische modellen.

Hoe te kiezen?

Om het optimale model voor juicer te vinden, is het nodig om verschillende aspecten te overwegen. Het belangrijkste is om te beslissen wat je nodig hebt - verwen jezelf met een glas sap in de ochtend of recycle het gewas uit de datsja. Als u de voorkeur geeft aan een bepaald soort drank, wilt u het apparaat mogelijk uitsluitend voor harde of zachte groentesoorten kopen.Voor degenen die van variatie houden, is het het beste om een ​​universeel model te kiezen dat geschikt is voor alle soorten groenten en fruit.

De belangrijkste criteria om allereerst op te letten, Als u besluit om een ​​elektrische juicer aan te schaffen, is dit vermogen, snelheid en tijd.

 • Vermogen. Het oscilleert in grote limieten: van 40 tot enkele duizenden watt. Krachtige machines worden gebruikt om vaste grondstoffen te verwerken. Hoe zachter het fruit, hoe minder kracht het nodig heeft. Afhankelijk van het vermogen zijn er 3 categorieën goederen: 500 W en minder, 500-1000 W, meer dan 1000 W.
 • Snelheid. Het wordt bepaald in het aantal omwentelingen per minuut. Te klein of juist een groot aantal verhoogt de energiekosten. Snelheid en kracht beïnvloeden de tijd die nodig is om te werken. Ze zijn ook de eerste indicatoren waarvan de prijs van het product afhangt.

Besteed aandacht aan het materiaal waaruit het apparaat is gemaakt. De belangrijkste kenmerken zijn sterkte, duurzaamheid en veiligheid. Roestvast staal voldoet op de beste manier aan deze criteria. Producten van het zijn stabiel, het corrodeert niet en oxideert niet.

Plastic modellen zijn dubieus in kwaliteit.Niet elk type kunststof voldoet aan de normen. Maar als u voor dit type product kiest, zorg er dan voor dat het materiaal niet kraakt en niet buigt onder druk, en ook geen onaangename geur veroorzaakt wanneer het wordt verwarmd.

Andere functies omvatten de volgende parameters.

 • Snelheidsmodi. Bij voorkeur wanneer de squeezer meerdere snelheden heeft. Dit maakt het mogelijk om vruchten met verschillende hardheden te gebruiken als grondstoffen en om elektriciteit te besparen.
 • Accessoires. Het is wenselijk dat de kit bovendien ten minste een borstel bevat om het wassen en een drukker te vergemakkelijken. Dit laatste helpt om het fruit te promoten. Bij sommige modellen zijn er mondstukken voor de shredder in de vorm van een blender, reservebladen.
 • filter - een belangrijk onderdeel van de sapcentrifuge. De kwaliteit en transparantie van het sap hangen ervan af. Daarom moet het van een geschikt materiaal zijn gemaakt. Het beste van alles, als het staal is.
 • De diameter van de inlaat. Als het minder dan 7 cm is, moet je het fruit snijden. Met een grootte van meer dan 7 cm is het mogelijk om ze volledig te downloaden. Natuurlijk, zou u de grootte van groenten moeten overwegen.
 • containervolume voor kant-en-klaar sap: van 200 ml tot 1,5 liter.
 • Penootsekatel. Helpt het schuim te verwijderen, wat vaak voorkomt tijdens het persen van sappen. Verhoogt het volume, maakt de vloeistof helder en transparant.

Fabrikanten voorzien hun producten en aanvullende functies. Ze zijn helemaal niet verplicht, maar het zal prettiger zijn om met het apparaat met hen samen te werken.

 • Automatisch reinigen. Helpt een deel van de vervuiling te verwijderen, maar sluit handmatige reiniging niet uit.
 • Laatste druppel. Vertragingsfunctie van de laatste druppel, zodat deze niet op de tafel valt
 • Rubberen pads aan de onderkant van het apparaat. Laat het niet verschuiven ten opzichte van het oppervlak.
 • Fuse. Als het apparaat verkeerd is gemonteerd, kan het niet worden ingeschakeld om breuk te voorkomen.
 • Groenten automatisch invoeren. Met een dergelijke functie is het niet nodig om constant naast de machine te staan, wachtend op een vrucht om door te gaan en het is mogelijk om een ​​andere vrucht te starten.

En natuurlijk moet een correct geselecteerde juicer compact zijn, harmonieus aansluiten bij het keukeninterieur. Ze zal zich dus niet bemoeien met haar aanwezigheid in ander werk.

Kies een model met een voldoende kabellengte - 1,5 - 2 m. Hiermee kunt u het op elke geschikte plaats installeren.

Wij bieden onder uw aandacht een van de beste opties voor het voltooien van een sapsnijmachine:

 • snelheidsverschuiving operatie;
 • capaciteit voor het verzamelen van cake en afgewerkte vloeistof;
 • penootsekatel;
 • brede ingang voor fruit;
 • schuimscheider - hiermee kunt u het volume van de pulp in het sap regelen en de configuratie van de slots wijzigen.

Topmodellen rating

Bij het kopen van een sapcentrifuge is een belangrijk punt het merk van het product. De voorkeur wordt vaak gegeven aan populaire merken die al meer dan twaalf jaar op de markt zijn en die zich al hebben weten te positioneren als producten van hoge kwaliteit.

In de regel zijn de meest populaire modellen van buitenlandse fabrikanten: Philips, Moulinex, Bosch, Panasonic, Braun.

Hoewel u bij binnenlandse producten een goede optie tegen een betaalbare prijs kunt vinden. Ze verliezen geïmporteerd ontwerp en geluid, maar winnen aan prestaties.

Het is moeilijk om ondubbelzinnig te zeggen welke van de juicers de beste is. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur. Hier is een lijst met apparaten die als een van de populairste worden herkend.

Bosch MES25AO

Verwijst naar het type centrifugaal. Geschikt product voor thuis.Het is universeel omdat het grondstoffen van elke hardheid verwerkt. Het is moeilijk om het een miniemodel te noemen, maar het is tegelijkertijd vrij compact. voordelen:

 • heeft hoge snelheid;
 • werkt stil;
 • toegang tot de ingang is breed genoeg;
 • heeft extra bescherming;
 • schoonmaakborstels inbegrepen;
 • beklede zuignappen bevinden zich aan de onderkant van de machine.

De kosten van het apparaat zijn 5500 roebel.

Tribest Solostar 4

Koreaanse vijzelpers met horizontaal voer, aangedreven door elektriciteit. Verwijst naar premiumklasse. Zijn kenmerken:

 • omgaat met allerlei soorten producten, zelfs met dennennaalden;
 • er zijn verschillende spuitmonden waarmee u niet alleen het sap kunt bereiden;
 • zeef en boor gemaakt van duurzaam materiaal;
 • hoog vermogen;
 • stille werking;
 • motor is beschermd tegen oververhitting.

De kosten zijn 26.000 roebel.

Panasonic MJ-DJ31

Dit is een krachtig model dat de functies van een juicer, blender en shredder combineert. Dit maakt niet alleen het produceren van sap, maar ook het malen van koffiebonen, het maken van cocktails, aardappelpuree en nog veel meer. Onderscheidende kenmerken:

 • vermogen - 800 watt;
 • capaciteit voor pulp - 2 l;
 • het rooster in de centrifuge is gemaakt van hoogwaardig staal;
 • de aanwezigheid van een schuimscheider;
 • Anti-drop systeem;
 • brede keel voor fruit.

Een van de weinige soorten producten waarin geen gebreken zijn.

Bosch MES4010

Centrifugaal type instrument. kenmerken:

 • vermogen - 1200 W;
 • saptank - 1,5 l;
 • direct sap;
 • Anti-drop-functie;
 • schuimscheider;
 • productiemateriaal - roestvrij staal, aluminium;
 • veelzijdigheid;
 • veiligheid;
 • automatische pulp excretie;
 • saplijnindicator.

Het is moeilijk schoon te maken, maar de verwerking is toegestaan ​​in de vaatwasser. De nadelen omvatten ook een snelle slijtage van de rubberen voetjes en lawaai bij het inschakelen.

beoordelingen

Allereerst is het vermeldenswaard dat degenen die al zo'n huishoudelijk apparaat hebben gekocht, spreken van zijn onmisbaarheid. Zoiets zou in elk huis moeten zitten, zodat u uzelf en uw kinderen elke gelegenheid kunt verheugen met een glas vers verrijkt drankje.

Rekening houdend met consumentenrecensies, zijn de modellen met gemiddeld en hoog vermogen nog steeds het populairst. Ze hebben de voorkeur voor snelle afgifte van sap. De functies die het mogelijk maken om een ​​heldere vloeistof te verkrijgen, worden in aanmerking genomen.Dit is vooral belangrijk voor kinderen, omdat veel kinderen niet van sap met pulp houden.

Onder de materialen van productieproducten stoot staal uit. Het houdt rekening met de veelzijdigheid van het model en het gemak van wassen. Maar op de extra functies letten weinig mensen op. En, natuurlijk, niet op de laatste plaats is het ontwerp van de machine. Gebruikers kiezen vaker voor compacte en elegante producten.

In de volgende video vindt u een kort overzicht van de Philips HR1897-vijzelpers.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer