Citruspers: soorten, selectie en gebruik

Fruit- en groentesappen kunnen veel positieve emoties oproepen en de gezondheid ten goede komen. Gekochte drankjes zijn echter niet altijd van hoge kwaliteit, soms vormen ze een gevaar voor mensen. Daarom proberen veel mensen juicers te gebruiken, maar deze huishoudelijke apparaten moeten zo zorgvuldig mogelijk worden gekozen.

types

Citruspers is een zeer waardevol ding als het correct werkt en voldoet aan de behoeften van de consument.

Voor de juiste selectie van apparaten, wordt het aanbevolen om de volgende parameters van elke juicer te bestuderen:

 • capaciteit van de tank;
 • kracht van het apparaat zelf;
 • schoonmaakkwaliteit;
 • trillingsniveau.

Maar zelfs voordat u kennismaakt met deze eigenschappen, moet u duidelijk begrijpen wat consumenten van het apparaat verwachten, wat het zou moeten zijn.Thuis is een automatisch systeem altijd beter dan een handmatige juicer. Dit apparaat geeft vrije tijd en menselijke kracht vrij. Het is alleen nodig om het apparaat voor te bereiden op het werk en om er vruchten volgens de instructies in te bereiden.

Knijp systeem:

 • snij citrusvruchten in 2 delen;
 • pers het sap eruit;
 • gooi de schil in een speciale container.

Nadat u op het einde van de elektrische sapcentrifuge hebt gewacht, kunt u onmiddellijk klaargemaakt sap nemen en het volledig rustig drinken. Omdat de ingenieurs ervoor zorgden dat de schil van citroenen en sinaasappels werd verwijderd, zullen de essentiële oliën ervan niet in de drank vallen. Omdat het sap het meest heerlijk zal zijn, zullen het geen buitenlandse smaken zijn. Het nadeel van dergelijke huishoudelijke apparaten is er slechts één: deze is sterk afhankelijk van de voeding. Als het niet wordt gegarandeerd, is het beter om handmatige persen te kopen.

Een van hun opties lijkt op een grote knoflookpers. Met dit mechanisme kan 50-100 g sap worden verkregen voor saladedressing. Maar knijpen minstens één glas drinken is moeilijker.

Omdat in de meeste gevallen, u een juicer moet kiezen, die een kom en een pijp heeft.Fruit wordt met de hand gesneden in 2 delen en de helften draaien afwisselend op een mondstuk: als resultaat komt het sap in de container en blijft de schil intact.

Ingenieurs die hebben geprobeerd om traditionele ontwerpen te verbeteren en hun tekortkomingen te overwinnen, hebben een handmatige juicer in de vorm van een spray gemaakt. Ze eist geen voorbereidend snijden van fruit. Een speciale staaf is ingebracht in de vrucht. Druk vervolgens op de spuit en vang het sap op. Het nadeel van dit ontwerp is de lage productiviteit - de spuitbus kan alleen de vis bevloeien, het vlees voordat het naar de oven wordt gestuurd.

De handmatige juicer van de avegaar is vergelijkbaar met een mechanische vleesmolen. Het principe van zijn werking is hetzelfde:

 • grondstoffen worden in de lade gelegd;
 • bij het draaien van de knop gaat het door een speciale vijzel;
 • geperste vloeistof passeert een metalen rooster en vaste deeltjes blijven er betrouwbaar op achter.

In restaurants, cafés, bars en kantines worden industriële elektrische juicers gebruikt. Met dergelijke systemen kunt u een aanzienlijke hoeveelheid sap krijgen. Ontwikkelaars moeten een dekking bieden die de handen van barmannen beschermt.

De levering omvat spuitmonden van verschillende groottes.Maar noch deze aantrekkelijke kenmerken, noch de uiterlijke elegantie maken dergelijke apparatuur nuttig voor thuis.

In de persoonlijke economie is het overdreven productief en rechtvaardigt het niet het geld dat is geïnvesteerd in de aankoop. Bovendien is het gebruik van een serieuze juicer zonder volledige technische kennis onmogelijk. Professionals raden aan de instructies meerdere keren achter elkaar te lezen om te voorkomen dat dure apparatuur kapot gaat. Maar als we het hebben over de prijs van producten, is het onmogelijk om te negeren dat de hendel (met de klemhendel) juicer duurder is dan andere handmatige modellen. De hendel vergrendelt het fruit in positie. Bijna alle dergelijke structuren zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium of roestvrij staal.

Handmatige juicers, hoewel onafhankelijk van de voeding, persen te weinig sap. Om dezelfde hoeveelheid drank te krijgen, zoals met behulp van persen of schroefsystemen, moet je tweemaal zoveel citrus gebruiken. Drukt met een hendel in door de hendel naar beneden te bewegen. Geperst sap passeert het filter en bevindt zich in de tank onder de pers. Maar als maximale prestaties vereist zijn,Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan het schroefapparaat.

Hoe te kiezen?

Vers sap is alleen een plezier als het niet lang hoeft te wachten. Immers, zelfs op een vrije dag wilt u snel uw persoonlijke onderneming starten, en tijdens werktijd zal niemand wachten op de sapcentrifuge. Gebruik thuis apparaten met een capaciteit van 20 tot 100 watt. Het principe is eenvoudig: hoe krachtiger het apparaat, hoe eerder het mogelijk is om het sap in een glas te gieten.

Maar nog steeds erg belangrijk, natuurlijk, waar het zal stromen. Na een paar minuten verliezen vers geperste fruitdranken veel nuttige stoffen en worden ze niet zo lekker. Daarom zijn de meeste kommen in sapcentrifuges gevuld met 2-3 glazen sap. Er zijn ook modellen die vers drankje direct in een glas of in een beker serveren. Hoe dan ook, u moet op het uiterlijk van de juicer-nozzle letten. Dit detail mag niet eens een kleine druppel drinken voorbij de beker passeren. Als de uitloop is uitgerust met een ander filter dat de hoofdeenheid aanvult, zal het zeer goed zijn.

Experts adviseren om structuren met omgekeerde voorkeur te geven.Zo'n functie zorgt voor de extractie van de maximale hoeveelheid sap uit citrusvruchten.

Sommige juicers zijn ontworpen om puur sap te krijgen, en anderen - om dranken met pulp te produceren. Het is vanaf het allereerste begin noodzakelijk om een ​​of andere optie te kiezen. Het is aan te raden dergelijke mechanismen aan te schaffen waarmee u de afmetingen van de sleuven in het mondstuk kunt variëren. Dit zal een grotere of kleinere concentratie van pulp mogelijk maken. Maar wat sap ook is, het materiaal van de constructie is erg belangrijk.

Het lichaam van de juicer is gemaakt van plastic of metaal. Alle delen die in contact komen met de vruchtmassa moeten echter van roestvrij staal zijn. Deze stof heeft een optimale verhouding van mechanische sterkte en chemische inertheid. De spuitmonden in de set moeten van verschillende grootte zijn, omdat citrusvruchten sterk van elkaar kunnen verschillen. Maar welk fruit je ook moet verwerken, het is noodzakelijk om te zorgen voor een speciale houder. Met dit deel kunt u gemakkelijker en veiliger werken.

Ongeacht de configuratie van de sapcentrifuge en de hoeveelheid sap die u wilt krijgen, moet u letten op de keuze van de fabrikant.Apparatenmerk Bork bekend om zijn stabiele werking en kan al geruime tijd worden gebruikt. Ingenieurs van het bedrijf zijn erin geslaagd het probleem van oververhitting van de motor op te lossen en bieden zelfs snelheidsregeling. Voor degenen die een krachtig apparaat met een degelijk ontwerp willen kopen, zijn Philips en Bosch-producten bedoeld.

Topmodellen rating

Maar zelfs bij de producten van toonaangevende fabrikanten is het noodzakelijk om zorgvuldig de modificatie te kiezen die geschikt is voor u. Onder de centrifugaaltoestellen de moeite waard aandacht te besteden aan Philips HR1922. Het wordt door consumenten beoordeeld als een krachtig en comfortabel apparaat in gebruik. De motor, die een kracht van 1200 W ontwikkelt, zorgt voor een efficiënte extractie van sap, zelfs van hard fruit. In het werkcompartiment kan het grootste deel van de citrusvruchten volledig worden geladen, zonder in delen te splijten.

De ontwerpers waren in staat om dat te bereiken in 1 run de juicer extracten tot 3 liter vloeistof. Afneembare onderdelen kunnen eenvoudig worden gewassen in vaatwassers. Maar het is vermeldenswaard dat dit model een hoge prijs heeft.

Een goed alternatief is Bosch MES25A0. Zo'n aanpassing werkt snel en efficiënt, het kan zelfs stukjes hard fruit verwerken.Met de brede hals kun je het fruit volledig vullen, maar bij het bereiden van het sap is het volledig onmogelijk om het uit de cake te halen. Maar de ruis op het apparaat is praktisch afwezig. Duitse sapcentrifuge is resistent. Het product wassen is relatief eenvoudig. Een penseel waarmee u het raster kunt opruimen, is inbegrepen.

Kitfort KT-1104 - sapcentrifuge, die werkt volgens de methode van langzaam koud persen. Dit ontwerp bewaart zorgvuldig de smaak en nuttige stoffen. Met behulp van een extra filter, uitgerust met een rooster met grote cellen, kun je het sap met pulp krijgen. De juicer-engine laat het toe om 30 minuten zonder onderbrekingen te werken. Omgekeerde functie is aanwezig.

Van Turkse fabrikanten kunnen producten bedrijf Maskot aanbevelen. Haar modellen zijn gemaakt van roestvrij staal in verschillende kleuren:

 • blauw;
 • oranje;
 • brons;
 • green.

Bedieningstips

Om goed sap te krijgen, moet je een sapcentrifuge kunnen gebruiken, anders zullen zelfs de beste apparaten niet helpen. Het maakt niet uit of het sap met uw eigen handen wordt geperst of met een betrouwbare motor, de basisregels zullen ongeveer hetzelfde zijn. De selectie van de vruchten zelf is erg belangrijk.Het is onaanvaardbaar om citrusvruchten te gebruiken of vies of te verslechteren. Bovendien kun je geen kokend water koken met gekookt fruit. Zelfs als de sinaasappels, mandarijnen of citroenen zelf onberispelijke kwaliteit hadden, zou hun sap eerlijk gezegd smakeloos zijn. Je kunt appels en ander fruit niet in de citruspers doen.

Vóór elke start van het apparaat moet u controleren:

 • is het goed gemonteerd;
 • is aangesloten op het lichtnet;
 • Is het het waard?

In kwaliteitsmodellen wordt dit alles geregeld door automaten. Het is echter veel juister om vanaf het allereerste begin het geringste risico te vermijden. Netsnoeren, hun aansluiting, stopcontacten en stekkers moeten worden gecontroleerd om de kleinste defecten te detecteren. Een dergelijke afwijking moet onmiddellijk worden gecorrigeerd. Was de motor niet.

De instructies voor de duur van ononderbroken werk moeten strikt in acht worden genomen. Als u deze periode overschrijdt, kunt u het mechanisme snel onderbreken. Zelfs als de nek het toelaat om de vrucht volledig te leggen, moet je proberen ze in kleine stukjes te snijden. Dit verlengt niet alleen de grondstof van de sapcentrifuge, maar versnelt ook de productie van een drankje. Druk het fruit in de nek kan alleen worden opgenomen in de kit opdringer, maar niet handmatig.

beoordelingen

Positieve beoordelingen van consumenten verdienden het model Scarlett SC-JE50C03. Dit is een van de goedkoopste juicers, naast het onopvallende uiterlijk kan het harmonieus in elke omgeving worden verwerkt. Onder de tekortkomingen is er een zeer kleine lengte van het netsnoer. Het is ongeveer 1 m, dus zelfs in een kleine keuken om te zetten, zal het apparaat niet overal werken. Maar deze draad kan gemakkelijk in de sapcentrifuge worden verborgen, zodat deze tijdens opslag relatief weinig ruimte in beslag neemt.

Polaris PEA 0930 werkt goed met alleen fijn gesneden fruit. Maar twee keer om de citrus te rijden is niet nodig, ze worden meteen grondig geperst.

Scarlett SC-JE50C03
Polaris PEA 0930
Bork s700

Als u een sapcentrifuge moet kopen die lang meegaat, heeft u liever de Bork S700. De hoge kosten van dit model zijn gerechtvaardigd, omdat het een behoorlijke hoeveelheid sap per keer uitwringt.

In de volgende video vindt u een bespreking van citruspers Philips HR2744 / 40.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer