Doe-het-zelf sofa

De bank is een van de meest waardevolle woondecoratie in elk huis. Hij kan helpen ontspannen na elke zware, vermoeiende werkdag. Maar aangezien het niet altijd mogelijk is om een ​​bank te kopen die geschikt is voor het apparaat en de prijs, is het mogelijk om het met uw eigen handen te bouwen. Dit artikel kan je hiermee helpen.

Productie-opties

Er is een enorme verscheidenheid aan verschillende soorten banken uit materialen voor elke smaak. Iedereen zal er een kunnen vinden die perfect is voor hem: een product gemaakt van pallets, hout, kant, multiplex of andere soorten materialen. Hieronder staan ​​meer gedetailleerde beschrijvingen van elke soort.

Van pallets (pallets)

Tegenwoordig zijn meubels gemaakt van afvalmateriaal en afval dat na de bouw is uitgestoten erg populair geworden.Natuurlijk bieden verschillende fabrieken veel interessante soorten en ontwerpen van meubels, maar originele sofa's, bijvoorbeeld van pallets (pallets), worden een ongewone decoratie van elk interieur.

8 foto

Pallets zijn houten platforms, ze zijn beschikbaar in elke winkel om te bouwen. De reden waarom ze heel vaak worden gebruikt in de onafhankelijke constructie van meubels voor huizen is hun lage kosten. Om dergelijke meubels te maken, hebt u geen speciale vaardigheden nodig, het belangrijkste is om een ​​structuurontwerp te bedenken.

9 foto

Om met uw eigen handen een sofa uit pallets te maken, heeft u natuurlijk vierkante of rechthoekige pallets, een zaag, een ijzerzaag, tapeinden, schroeven, een hamer nodig.

7 foto

Van hout

Deze banken onderscheiden zich door hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, evenals een aantrekkelijk uiterlijk en speciale sfeer. Hun enige nadeel is de hoge, voor velen, zeer zware, kosten. Hoewel het maken van dergelijke meubels niet gemakkelijk is, is het de moeite waard.

Ten eerste past een houten bank, onafhankelijk gemaakt, in elk interieur, omdat deze wordt gemaakt op basis van het ontwerp van de kamer. Ten tweede kan het elke vorm krijgen, zelfs de meest ongewone.

8 foto

Hout is een kneedbaar materiaal. Iedereen kan best zelfstandig een bank van hout maken.

Van een bar

De meest optimale staaf voor de vervaardiging van meubels - is een droogkamer uit één stuk. Je kunt elke soort hout ophalen. Dit kan bijvoorbeeld den, as, lariks of bijvoorbeeld eik zijn.

De assemblagetechnologie van een dergelijke bank is niet bijzonder moeilijk. Van dit materiaal kunnen velen echte meesterwerken maken.

multiplex

Multiplex is een ander zeer economisch, goedkoop materiaal. Hieruit kunt u een functioneel, comfortabel, echt uniek meubilair maken. Het eenvoudigste ontwerp van een bank gemaakt van multiplex is een bank gemaakt van lades met multiplex. Het is een zeer lichte en tegelijkertijd functionele optie.

Van de profielpijp

Na de installatie- en reparatiewerkzaamheden zijn er altijd overbodige materialen die we vaak gewoon weggooien. Maar u hoeft niet te haasten om dit te doen, omdat ze handig kunnen zijn als u alleen in uw woonkamer of slaapkamer een bank wilt bouwen.

Een bank uit een profielpijp is iets ongewoons. Veel gasten kunnen jaloers zijn op zulke unieke en stijlvolle meubels.Naast het originele uiterlijk is deze bank zeer duurzaam en kan deze tientallen jaren meegaan.

Nadat u voldoende profielpijpen hebt verzameld, kunt u een kwaliteitsvolle sofa bouwen. Het is voldoende om kennis te maken met een niet erg ingewikkeld algoritme om met een pijp te werken en een beetje te werken.

Van metaal

Deze optie is perfect voor het geven of voor de tuin. Metaal is gemakkelijk te vinden in elke bouwmarkt, winkel. Meubels van metaal zijn eenvoudig te monteren als u buigzame buiselementen gebruikt. Als je met metaal werkt, kun je gemakkelijk een geweldige aanvulling op het interieur maken.

Van metaalprofiel

Om een ​​zelfgemaakte bank betrouwbaarder en duurzamer te maken, is het natuurlijk noodzakelijk om geschikte materialen te gebruiken. Als je een metalen en metalen profiel gebruikt, zal de sofa, die je zelf hebt gemaakt, niet helemaal anders zijn dan wat je in een meubelzaak hebt gekocht.

Frame lederen modellen

De kosten van lederen producten op de markt zijn nu extreem hoog en de aanschaf van een dergelijke bank kan de portemonnee ernstig raken. Nadat je een frame hebt gemaakt en de hoes met verschillende lagen schuimrubber en met leer beklede producten hebt gestoffeerd, kun je een prachtige sofa van niet minder slechte kwaliteit krijgen dan in veel meubelzaken.

Leren banken zien er altijd luxueus en zeer stijlvol uit. Dergelijke meubels kunnen het interieur van elk huis of appartement mooi en elegant maken.

Van kunstleer

Kunstmatige materialen kunnen niet slechter zijn dan echt, natuurlijk. In het geval dat de financiën niet toelaten om leer te krijgen voor de bekleding van een zelfgemaakte bank, is het mogelijk om een ​​bank gemaakt van kunstleer te creëren. Uiterlijk zal het hoogstwaarschijnlijk niet veel verschillen van een natuurlijke kerel, maar het zal je budget veel besparen.

Van spaanplaat of gelamineerd karton

Dit soort banken - niet de meest betrouwbare van allemaal, maar de goedkoopste. Ze hebben een mooie, esthetische uitstraling. Gemakkelijk ontvankelijk voor nat reinigen.

Houd er rekening mee dat meubels gemaakt van spaanplaat en gelamineerde spaanplaten in de regel zwaarder zijn. Ook is dit materiaal vrij fragiel en moet je er voorzichtig mee zijn.

Van MDF

Vezelplaat met gemiddelde dichtheid, of MDF (van de Engelse "Medium Density Fiberboard") - een materiaal met hogere kosten dan spaanplaat, terwijl het in vergelijking met de laatstgenoemde een aantal voordelen heeft. Ten eerste worden er geen stoffen uitgestoten die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Ten tweede is het twee keer zo sterk. Het grote voordeel is dat het kan worden gebruikt om de meest uiteenlopende meubels te maken, omdat MDF hout, metaal en zelfs glas kan imiteren.

MDF-plaat is zeer eenvoudig in gebruik en leent zich voor vele verschillende verwerkingsmethoden. Van dit materiaal kunt u banken maken van verschillende ontwerpen en typen, met zeer slijtvast en onschadelijk voor de gezondheid van familieleden.

Maak nieuw van oud

Vroeg of laat, met meubels, maakt de tijd het: het ziet er niet meer zo mooi, modieus en nieuw uit als voorheen. Hetzelfde gebeurt met banken. Wat moet er nog gebeuren als de oude zijn eigen leven al heeft overleefd, maar niet echt geld wil uitgeven aan het kopen van een nieuwe, of geen geld toestaat? Er is een uitweg: verandering van de oude bank in een nieuwe.

Meestal gebeurt het dat niet het frame van de bank wordt verwend, maar de bekleding. Het vervangen van het is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Slechts enkele materialen, zoals schuimrubber, silicaatlijm en andere, en een beetje moeite zullen nodig zijn.

Eerst heeft u een volledige demontage van de bekleding of stoffering nodig In dit geval verwijderde het eerste ding de armleuningen, vervolgens het mechanisme van transformatie, zijwand, rugleuning en stoelen. Vervolgens moet u de stof voorbereiden en knippen voor bekleding. Na het voorbereiden van de stof en het snijden van de schuimvoering, kunt u direct doorgaan naar de bekleding van de bank.

Van stoelen

Menselijke fantasie is grenzeloos, en je kunt er zeker van zijn door video-tutorials op YouTube te bekijken of artikelen op internet te lezen van mensen die meubels maken van een breed scala aan onderwerpen. U kunt kennis nemen van verschillende opties. Als er bijvoorbeeld thuis twee of zelfs drie onnodige stoelen zijn, kunt u nuttige en nieuwe meubels maken van deze nutteloze meubels. U kunt bijvoorbeeld een volwaardige bank maken!

Om zo'n interessant idee tot leven te brengen, moet je de volgende eenvoudige instructies volgen. Na het verwijderen van de stoel, wikkel je stoelen tussen elkaar met ducttape. Plaats vervolgens de stoel terug. Pak plastic flessen (als optie, kunt u andere materialen gebruiken) om volume toe te voegen.

Het belangrijkste blijft: de resulterende constructie weven met een opvul polyester, op een vooraf genaaide hoes leggen (een groot pluspunt: je kunt zelf het ontwerp kiezen). Voila! De echte bank van de stoelen is klaar.

Van banden

Heel vaak zien we allemaal verschillende dingen gemaakt van banden op de Dachas. Dit zijn bloembedden in de vorm van bloemen en bijvoorbeeld zwanen. Maar niet alleen deze dingen kunnen van dit materiaal worden gemaakt.Een van de meest ongewone opties: een bank met banden.

Zitplaatsen op de bank, ontworpen de tuin zou beter verwijderbaar zijn. Dan kun je ze wanneer je maar wilt naar de kamer brengen. Voor het strekken is het gebruik van een touw van nylon, evenals een touw. Ze zullen heel nuttig zijn, omdat ze niet rotten. Een interessant idee zou zijn om de stoel op de bank uit te rekken in de vorm van een "dromenvanger".

Zoals u kunt zien, zijn de mogelijkheden voor doe-het-zelvers banken eindeloos. Voor de productie hebt u alleen het schema nodig, de benodigde materialen zoals stof, opvulling van polyester of schuimrubber, en een beetje meer verbeeldingskracht en creativiteit. Functioneel, comfortabel, stijlvol en ongewoon meubilair kan worden gemaakt van verschillende soorten afvalmateriaal. De bank, onafhankelijk gemaakt door zijn eigen inspanningen, kan van elke stijl, grootte (lang, groot, klein) zijn, in één woord, zoals u dat wilt, exclusief.

Hoe maak je het thuis?

Het belangrijkste pluspunt van zelfgemaakte banken (naast goedkope kosten), waardoor ze relatief populair zijn, is dat het hun keuze is om al hun componenten te kiezen: de rechter rugleuning, de stoelmatten, de armleuningen.U kunt de juiste structuur kiezen voor een bepaald huis, een frame (bijvoorbeeld biaritsz).

Hieronder vindt u een gedetailleerde, stapsgewijze masterclass voor het thuis maken van verschillende soorten banken.

Om te beginnen zijn de frame-banken ook verdeeld in verschillende typen. Ze omvatten:

 • rechthoekig;
 • schuiven;
 • U-vorm;
 • vouwing;
 • met concave zijwanden;
 • dastarkhan;
 • de baby;
 • ingebouwd (bijvoorbeeld in de kast);
 • gesneden.

Instructies voor het maken van een frame-product

De instructies laten zien hoe je de lichtste en meest typische sofa kunt maken - een rechthoekig frame.

Vereiste hulpmiddelen: decoupeerzaag of ijzerzaag, meubels of mechanische nietmachine, slijper, schroevendraaier, scherpe schroevendraaier, schaar, naaimachine, meetlint, scherp mes.

materialen: staven (40-50 mm), multiplex of ander plaatmateriaal, schuimrubber (dikte - 50 mm), toonpen, meubelstof, houtlijm, draad, zelftappende schroeven, markeringen.

 • Eerst moet je de fundering doen - montuur. Zijn ontwerp bestaat uit houten balken waarvan de doorsnede gelijk is aan 40-50 mm. Het frame wordt geassembleerd met behulp van een schroevendraaier en schroeven.Voor de verbinding van houten onderdelen gebruikt speciale bouwlijm. De gemiddelde lengte van de bank is 3 m, maar u kunt elke bank gebruiken die u maar wilt.
 • Volgende volgt om een ​​bankframe van planken te maken. Voor uw gemak kunt u het volledige frameontwerp ook verdraaien met speciale meubelriemen.
 • Volgende is verplicht maak een bank terug, schede het met triplex of ander bladmateriaal. Het is het beste en het gemakkelijkst om de meest ongecompliceerde vorm van de rugleuning te gebruiken - een rechthoek.
 • Ook als de achterkant, gemaakt van multiplex zijruggen. De meest voorkomende vorm is dezelfde rechthoek.
 • De volgende fase is schuimcoating. Het vereist schuimmatten. Er zijn matten van de gewenste grootte nodig om over de achterkant (boven en voorkant) en de zijkanten te plakken. Vervolgens moet je het met lijm versterken. Lijm wordt meestal gebruikt als een penseel of als een aerosol. Wanneer de lijmtoepassing is voltooid, moet u deze een tijdje laten staan.
 • Het volgende materiaal dat nodig is voor de fabricage van de bank is een synthetische wintermaker. Het is nodig om alle ongelijke plaatsen te verbergen en extra volume toe te voegen. De synthetische wintermachine maakt een bank comfortabeler en zacht.Eerst moet je scherpe hoeken op het frame slijpen. Ga dan verder met gestoffeerde bankbekleding.
 • Het volgende is bankstoffering of huid (Optioneel). Op internet kunt u de benodigde patronen voor de hoes vinden en deze zelf maken of contact opnemen met de studio. Vervolgens moet je een hoes op de bank plaatsen, indien nodig met behulp van een meubelnietmachine.
 • Bouw een bank - de laatste fase. Aan het einde van alles moet je alle stoelen en de rest samen verzamelen. Klaar! Je kunt zo'n bank in ongeveer 3-4 dagen bouwen. Het is een gemakkelijke en economische manier.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van een frameloos model

De benodigde materialen en gereedschappen: meubelstof van het gewenste type, 2 schuimplaten, 7 stuks ritsen, versterkte draden, lijm, naaimachine, centimeter, krijt, scherpe schaar; 8 stukjes schuim van elk 2 stuks - een vierkant (80 bij 80 cm), een rechthoek (60 bij 80 cm, 20 bij 80 cm, 30 bij 80 cm).

 • Helemaal aan het begin is het nodig om vier van acht schuimrubber blanco's te maken. Om dit te doen, moet elk paar aan elkaar worden gelijmd met PVA-lijm.
 • Het eerste deel maken. Op het internet moet je patronen sofa zonder frame vinden. Markeer 3 stroken stof, formaat - 20 bij 160 cm. Twee details moeten door de helft worden genaaid, met ritssluitingen eraan vastgemaakt.Verder naaien we tegenover twee kanten.
 • Vervolgens moet je de vierkanten en strepen op het principe van een koffer naaien. We verwerken de randen van de binnenkant van producten met behulp van overlock.

De fabricagemethode van de resterende onderdelen is hetzelfde. Daarom zullen we hieronder alleen de afmetingen en enkele andere nuances bekijken.

 1. Laten we op onze stof 2 rechthoeken (60 bij 80 cm) markeren en vervolgens uitknippen. Vervolgens moet u een strip (20 bij 120 cm) voor hen snijden. Vervolgens - twee stroken van 20 tot 160 cm. We verwijderen de hoes van hen.
 2. Vervolgens moet je knip rechthoeken uit met een afmeting van 86 bij 60 cm en vier vierkanten met een zijde van 20 cm.In de tegenoverliggende randen van het grotere element bevestigen we een ritssluiting.
 3. In de volgende fase moeten we vier delen uitsnijden: dit zijn 2 blanco 20 bij 30 cm, 2 blanco 20 bij 80 cm en de blanco 80 bij 78 cm.We moeten de 2 onderste stroken opvouwen en het slot langs de vouwlijn naaien. Strooi vervolgens alle producten van de verkeerde kant.
 4. Eindelijk komen we bij de laatste, belangrijkste fase - de montage van alle vier de delen van de bank. Denk vanaf het begin hoe alle details van het meubilair met elkaar verbonden zijn. Er zijn twee manieren om verbinding te maken. De eerste is het binnenstebuiten naaien van spaties. De tweede, en eenvoudiger, is het tweaken van een dubbele streep over de kruising. Zo zal een van de stoelen klaar zijn.Om de fabricage van de bank te voltooien, is het noodzakelijk om een ​​soortgelijke operatie met de anderen te doen.

Schommelstoel

Er wordt aangenomen dat de schommel in de tuin - dit is exclusief entertainment voor kinderen. Maar niet iedereen is er klaar voor om akkoord te gaan met dit stereotype. De handen kunnen een geweldige houten hangende bankschommel maken.

Gereedschappen en materialen: grenen bars, planken, handzaag, hamer, meetlint, boor, spijkers, mortel beton.

 1. Allereerst zullen we in de eerder gemaakte putten (aanbevolen diepte - minimaal 1 m) zijsteunen installeren, betonoplossingen gieten.
 2. Installeer horizontale balken, bevestig ze met metalen hoeken. Dit maakt de structuur sterker.
 3. U moet ook de bevestigende multiplexvoering installeren op de plaats waar de staven elkaar ontmoeten.
 4. Plaats de dwarsbalk in de opening tussen de zijrekken. Om het te repareren moet je met behulp van grote nagels. We schroeven zeer sterke schroeven in.
 5. Bevestig aan de schroevenketting.
 6. De laatste stap is het monteren van de schommelstoel van de maat die u nodig hebt.
 7. Met de strikte naleving van deze instructie, zal uw huishouden ten minste elke dag kunnen genieten van slingeren op deze prachtige schommels in de eigen tuin of in het land.

Sofa Chest

Landleven is ondenkbaar zonder een veranda. 'S Ochtends wordt hier het ontbijt geserveerd en tijdens de lunch rusten ze met een boek in hun handen. Je wilt deze hoek altijd zo comfortabel mogelijk maken. De volgende instructies vertellen u hoe u een stijlvolle en comfortabele bankkist kunt maken.

materialen: 2 fineer (1500-1500 per 15 mm), 2 dennen hout (910 50 60 mm), grenen planken, bar (3000 tot 5-25 mm), een hefmechanisme Shtanko 1150 mm, 2 liter witte verf, schroeven , stopverf op hout, 6 meubelsteunen, kapjes voor zelftappende schroeven (diameters - 12 mm, 17 stuks), lussen in de hoeveelheid van 3 stuks, een handvat voor een doos.

instrumenten: zagen, boren, frezen, een schroevendraaier, een roller, een zaag of een zaag, meetlint, schuurpapier, vloeibare spijkers, hoek.

 • Eerst moet je de details van de bank maken, geleid door schema's van het internet of naar eigen inzicht maken. Vervolgens moet u er gaten in boren, noodzakelijk voor de latere installatie van de staaf van metaal.
 • Vervolgens boren we gaten die in de toekomst nodig zijn voor het bevestigen van ruggen en stoelen. Boor ook gaten voor schroeven.
 • We verzamelen de achterkant van de bank. We plaatsen een metalen staaf in de eerder gemaakte gaten.
 • De volgende stap is om de staven voor het onderste gedeelte van de bank te bevestigen.Bevestig een multiplex bodem aan een omgekeerd meubelframe. We bevestigen de multiplexwand met schroeven.
 • Lijm triplexstroken met vloeibare nagels.
 • De volgende stap is de assemblage van de lade, daarna moet het rolmechanisme worden bevestigd.
 • We verbinden de zitting en de achterkant van de bank met behulp van lange schroeven.
 • Vervolgens wordt de onderkant van de doos gemonteerd. We maken de structuur vast met schroeven. We repareren de bar.
 • Markeer en draai de lus naar de geïnstalleerde balk.
 • De belangrijkste en meest verantwoordelijke stap. Het is noodzakelijk om de hele structuur zorgvuldig te polijsten, deze in de gewenste kleur te schilderen en deze te laten drogen. Daarna gaat de bank volledig.
 • Het laatste ding om te doen is om een ​​set kussens en stoelen voor de bank te maken. Je hebt patronen en schema's nodig, een zintuig, een stof van de gewenste stijl en kleur. Net als bij de vorige instructies, moet je een nieuwe set kussens maken, evenals een matras. Zet alles op de bank.

Nu hebt u een prachtige sofa-kist die perfect past in het interieur van elk landhuis, zeer functioneel en comfortabel.

Bank of bank

Ongebruikelijke, maar tegelijkertijd eenvoudige en eenvoudig te gebruiken versie voor uw terras.

 • Om te beginnen maken we twee trellised panelen met drie secties. In de toekomst zullen ze dienen als een rug- en stoel op de bank. Met behulp van rails verbinden we delen van panelen met houtlijm en schroeven.
 • Het belangrijkste verschil tussen zo'n bank en de rest is dat ze geen voorpoten hebben. Daarom moet de stoel worden bevestigd met behulp van drie consulsteunen. Versterk de ondersteuning van stalen voering. Gebruik ook schroeven met een lengte van 70 tot 80 mm.
 • De volgende fase is de installatie van stoelen en gekrulde ruggen. Dit geeft het meubel een kant en klaar uiterlijk.
 • De volgende stap is het polijsten van het product. Het is gemaakt door schuurpapier. Vervolgens moet de bank worden afgedekt met een speciale vernis, die in elke ijzerhandel kan worden gekocht. U kunt ook bijvoorbeeld email gebruiken.
 • En tot slot maken we onze bank comfortabel en zacht. Om dit te doen, volgt u de schuimmatras, gekleed in een genaaid hoesje van elke stof.

We maken van het bad

Als je opeens het idee had om het oude bad voor een nieuw bad te vervangen, zou je niet moeten haasten om het in de prullenbak te gooien.Zoals ze zeggen, is alles nieuw en oud vergeten. Dus met de badkamer. Het maken van een nieuwe bank uit een oud afvalbad is een geweldig designidee dat financiën zal besparen en het interieur van een appartement, een zomerhuis of een privéwoning nog origineler zal maken.

Benodigde hulpmiddelen en materialen: eigenlijk gietijzeren bad, slijpmachine, primer, verf in elke gewenste kleur om uit te kiezen, schuurpapier om te schuren, matras.

 • Neem het oude gietijzeren bad. Het is noodzakelijk om de oude benen te verwijderen en op te poetsen.
 • Maak een contour van de contouren van de toekomstige bank. Dit moet met de grootste omzichtigheid worden genomen. Zoals ze zeggen, meet zeven keer - een keer knippen. Met een slijpmachine trimmen.
 • Maak de randen van de badkamer glad met dezelfde machine.
 • Een grondlaag gebruiken om het oppervlak van het bad en de voeten waterpas te maken.
 • Schilder het bad en de benen in de kleuren die je mooi vindt. Het bad kan ook veelkleurig worden gemaakt, of wit worden gelaten - het hangt allemaal af van je verlangen.
 • Bedek het schuurpapierbad.
 • Zet een geprefabriceerde matras op de stoel.

Luxe, stijlvolle, moderne bank is klaar!

restauratie

Soms gebeurt het dat de oude bank niet meer zo mooi, comfortabel en fris is als voorheen. In dit geval gaan velen naar de winkel voor nieuw meubilair, maar het is altijd onrendabel.Het zal gemakkelijker en redelijker zijn om de oude bank te herstellen. Dan kan het nog interessanter worden dan voorheen en het interieur van het huis veranderen. Hieronder vindt u enkele van de meest basale manieren om de oude bank te herstellen, evenals gedetailleerde instructies voor elk van hen.

Hoe de veer / veereenheid vervangen?

Vervanging en wijziging van veren kan nodig zijn als:

 • de bank heeft heel lang gediend en de veereenheid is zwak en brengt zichtbaar ongemak tijdens het zitten met zich mee;
 • de veereenheid vanaf het moment van aankoop heeft storingen;
 • het niveau van veerstijfheid is vanaf het begin niet geschikt voor eigenaars en brengt bepaalde ongemakken met zich mee.

instrumenten: meetlint, moersleutel, schroevendraaier, tang, scherp schrijfgerei, meubelnietmachine.

instructies:

 • Eerst moet je de bank demonteren, om de onderdelen te scheiden met een sleutel. Om de kap te verwijderen heeft u een tang nodig. Vervolgens moet u de matras uittrekken, zorgvuldig de veren overwegen, het probleem vinden. Indien nodig kunt u een deel van de veren vervangen. Om de levensduur van het veerblok langer te maken, moet het worden afgedekt met schuimafval.
 • Als er veel gebroken of beschadigde veren zijn, kunt u bij elke ijzerhandel een nieuwe veereenheid aanschaffen. Dan zal de bank nog beter zijn en nog langer meegaan.

Schuim vervangen

Dit is een andere manier om de oude bank te herstellen. We hebben nodig: nieuw schuim van goede kwaliteit, dikke stoffen, canvas.

Korte instructies:

 • Verwijder het oude schuimrubber met beugels.
 • Een patroon maken met een marge van 7-8 cm.
 • Voor de veiligheid wordt een dichte stof op het veerblok gelegd, dat het best verder wordt versterkt met draden. Op sidushki leggen we schuimrubber in twee lagen.
 • Zet hem vast met een canvasdoek.

Schuimrubber is een zeer goedkoop materiaal, dus het vinden van een goede kwaliteit en tegelijkertijd voor een betaalbare prijs is geen probleem. Het is nog steeds beter dan het kopen van een nieuwe bank, als de vulling ongeschikt is geworden. Deze methode van wijzigen is heel eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren.

Ververs de bekleding

Het gebeurt dat het uiterlijk van de bank volledig ongeschikt en lelijk wordt. Hij begint oud, lelijk te lijken. De schuld is meestal stoffering. Deze masterclass zal helpen om de bekleding zonder veel moeite te vervangen.

instrumenten: moersleutel, schroevendraaier, tang, zijsnijder, nietmachine voor meubels, scherpe grote schaar, zeepresten, naaimachine en draad.

instructies:

 • Demonteer de hele bank. Plaats voor het gemak alle kleine bevestigingsmiddelen in de doos: ze kunnen gemakkelijk kwijtraken tijdens het werk.
 • Verwijder met veel zorg de oude stof. Scheur het niet, volg strikt de naden. De geringste fout kan leiden tot een vreselijk onbevredigend resultaat.
 • Inspecteer het mechanisme en alle componenten van uw bank.
 • Verder werk begint met stoffeermateriaal. Strijk het met een strijkijzer en strijk alle naden glad. Vergeet niet dat de bank mooi blijft, elk klein stukje stof is belangrijk!
 • De volgende fase - patronen van delen van de bank van de stof. We vinden gewoon alle stukjes van de oude bekleding op de nieuwe stof. Knip dan langs de contour. De stiknaden van de machine gebruiken voor elk detail.
 • De laatste stap in de vervanging - stretch de afgewerkte bekleding op het meubilair. In dit geval is een gespecialiseerde nietmachine een uitstekende hulp - ze kunnen gemakkelijk stof naaien. Wanneer alles gereed is, resteert het alleen om alle stoelen voor de bank en de kussens samen te verzamelen.

Hoe de hoogte te veranderen?

Soms is de door de fabrikant beoogde maat ons niet geschikt om redenen van groei of eenvoudig gemak. Soms wil je gewoon iets nieuws in het interieur. En aangezien de bank het meest opvallende is in elke kamer, moeten de veranderingen hem eerst bezighouden. De volgende instructies helpen om zonder veel moeite de hoogte van de bank te vergroten.

Om de sofa boven de vloer te kunnen heffen, heb je metalen onderzetters nodig. Ze kunnen gemaakt zijn van aluminium of staal. Eerst moet je gaten in de poten van de bank boren en deze verbinden. Hier helpen bouten en moeren.

Vervolgens moet je een podium maken waarop je meubels worden geplaatst. U kunt naar believen elke gewenste hoogte kiezen.

Hoe de lengte te vergroten?

Soms is het ook nodig om dit meubel langer te maken. Er is hier geen universele weg, maar hier zijn een paar heel gemakkelijke lifepacks die kunnen helpen:

 • Op de plaats waar de kussens moeten worden geplaatst, kunt u kartonnen dozen vervangen.
 • Je kunt een kant van de bank verwijderen en er meerdere voeten naast leggen (kies de gewenste hoeveelheid).
 • Het originele advies is om een ​​stapel onnodige boeken in de buurt te plaatsen.Ze moeten bedekt zijn met een deken en zachte kussens op de top leggen.
 • De armleuning van de bank kan worden omgezet in een detail dat deze verlengt. Hiervoor heeft u schuimrubber nodig.

Decoratie en inrichting

Niet altijd staan ​​de banken op de meubelmarkt bekend om hun bijzondere schoonheid, stijl en originaliteit. Als je van de vele saaie modellen geen geschikte vindt, is er een manier een beetje moeilijker dan alleen maar kopen, maar zeer de moeite waard - het decoreren van de bank. Er zijn veel manieren om dit te doen. Het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de eigenaar.

Maar als u op zoek bent naar de meest praktische, originele manieren om de bank te versieren en te verbeteren, volgen hier enkele tips:

Het ontwerp van de armleuningen. Veel mensen vragen zich af: hoe versier je de standaard, onopvallende armleuningen? Het hangt allemaal af van je verbeelding en originaliteit.

Je kunt ze in felle, niet-standaardkleuren schilderen. Bovendien is het niet nodig om ze hetzelfde te maken: combinaties van dergelijke kleuren zoals, bijvoorbeeld, groen en lichtgeel zien er heel goed uit. De armleuningen die in goud en zilver zijn geschilderd, zien er luxueus uit.

Je kunt de armleuningen lijmen met verschillende stickers, of bijvoorbeeld met shells die je van de zee haalt - je hoeft alleen maar lijm aan te brengen en vast te maken.Deze optie is ideaal voor interieurs in een nautische stijl.

Als de armleuningen van stof zijn, is hier een geweldige en eenvoudige optie: een patch. Ze kunnen worden gekocht bij elke textielwinkel. Het is noodzakelijk om de hoes van de bank te verwijderen, op de plaats van de armleuningen, de gewenste applicatie te naaien en vervolgens weer aan te doen.

Zakken voor afstandsbedieningen - Een geweldige optie voor elk huis, omdat bijna iedereen graag 's avonds onze favoriete shows of films bekijkt. Dit is een heel eenvoudige decoratie. Eerst moet je een stof kiezen die past bij de bekleding van de bank en er een zak in kerven. Met behulp van een naaimachine naaien we twee delen ervan. We hechten het aan de achterkant of zijkant van de bank - een stijlvolle toevoeging aan het meubilair is klaar.

Op dezelfde manier kun je andere organisatoren voor andere dingen maken: tijdschriften, boeken, verschillende accessoires, je favoriete bordspel.

Vier in één of aanvoerder geeft elke bank een originele, luxe uitstraling. Dergelijke banken worden verkocht als afzonderlijke modellen, maar u kunt ook een rijgsteek maken met behulp van knoppen op een dergelijke bekleding als jacquard, chenille, flock, velours, leer.

Na verloop van tijd wordt de bekleding van de bank doffer, ouder, het brandt uit of bederft.Ook wordt de stof op de bank saai en irriteert de ogen. Als dit allemaal gebeurt met uw meubels, kunt u een verscheidenheid van ophalen capes en spreien. Ze worden aangeboden in winkels: van verschillende stoffen, kleuren, stijlen, van de meest eenvoudige en onopvallende, tot capes gemaakt van echt leer voor luxueuze interieurs. Kaap perfect aanvulling op het uiterlijk van de kamer, maak het meer origineel en interessanter.

Kortom, ik zou willen zeggen dat de bank het belangrijkste meubilair is in elk huis, appartement of landhuis. Hij moet speciale aandacht besteden. Als u een beetje probeert en met uw handen werkt, kunt u een interessant, stijlvol, modern ding maken van een typisch meubelstuk dat het interieur van uw huis kan versieren.

Hoe je een bank met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer