Askona-banken

 Askona-banken

Het kiezen van een bank kan een moeilijke taak zijn, omdat je gemakkelijk verdwaalt en verward kunt raken tussen de overvloed aan aanbiedingen. Veel reclame-tabloids adviseren om aandacht te besteden aan de banken van het merk Askona. Laten we in meer detail de geschiedenis van het merk, de bestaande bankmodellen, hun voor- en nadelen bekijken.

Weinig over het merk

Het merk Askona is een bedrijf van meerdere miljoenen dollars, waarvan de activiteit gericht is op de ontwikkeling van diverse goederen, die hoogwaardige vrijetijdsbesteding en menselijke slaap bieden.

Het bedrijf is van Zweedse afkomst en maakt deel uit van een van de grootste concerns van het land, wat wijst op een hoge mate van professionaliteit in de productie van goederen.Dezelfde zorg van Hilding Anders, waarvan het merk deel uitmaakt, wordt beschouwd als de grootste fabrikant van matrassen en bedden in de Europese en Aziatische gebieden.

Ondanks de Zweedse wortels en eigendom van een buitenlandse onderneming, wordt het bedrijf Ascona toch beschouwd als een puur Russische fabrikant van meubels voor slaap en rust. De oprichter van het bedrijf is Vladimir Mikhailovich Sedov, en het uiterlijk van het merk dateert uit 1990.

Askona heeft een licentieovereenkomst voor de productie van matrassen van Amerikaanse merken zoals King Koil en Serta. Bovendien zijn de producten van het bedrijf Ascona vertegenwoordigd in de Auchan-winkelketen onder de merknaam "Mountain of mattresses".

Askona produceert ook comfortabele, hoogwaardige banken, die verder worden besproken.

Functies, voors en tegens

Banken, zoals we weten, zijn niet alleen een succesvolle toevoeging aan een stijlvol interieur, maar ook een zeer functioneel onderdeel ervan. Dit kenmerk kan ook worden toegeschreven aan Ascona sofa's, die niet alleen een handig meubelstuk zijn, maar ook een heel mooi element in de inrichting van een gezellig huis.

De speciale kenmerken van de banken van dit merk omvatten het feit dat speciale orthopedische matrassen met onafhankelijke veerblokken worden gebruikt bij de vervaardiging ervan.Dergelijke producten hebben een speciale anatomische betekenis, omdat ze een comfortabele rust bieden tijdens de gehele slaapperiode.

Het onmiskenbare voordeel van Ascona's banken zijn sterke frames en robuuste bevestigings- en transformatiemechanismen. Bij dagelijks gebruik, kunt u niet bang zijn dat de sofa op het meest ongelegen moment zal falen, vooral omdat het transformeren van banken snel tot storingen leidt.

Een van de voor de hand liggende nadelen kan worden opgemerkt de overschatte kosten van banken, die niet is ontworpen voor de massaconsument. Niet elke gemiddelde middeninkomens kan het zich gemakkelijk veroorloven om dit meubel te kopen.

types

Er zijn niet zoveel soorten banken van dit merk. Producten worden gecombineerd in de collectie, waarvan de verschillen in het ontwerpkarakter, in plaats van functioneel, het meest in aanmerking worden genomen bij het kiezen.

De functionele kenmerken van een product spelen immers echt een rol, en niet hoe het eruit ziet. Niet elk model dat door dit merk wordt vertegenwoordigd, heeft bijvoorbeeld orthopedische anatomische sofa-matrassen.

Maar toch zal deze kwaliteit zeker het belangrijkste selectiecriterium worden voor mensen die lijden aan rug- en beenpijn. Omdat het zo'n bank is die bij hen past voor de dagelijkse slaap, biedt het een comfortabele hoogwaardige rust.

Absoluut alle banken zijn transformatoren, omdat ze de functie van vouwen hebben, waardoor ze in een volledig tweepersoonsbed veranderen. De breedte van het bed is afhankelijk van het type bank:

 • rechte bank is compacter en heeft een niet zo grote ligplaats;
 • hoekbank ruimer, zijn bed, respectievelijk, meer.

Maten en mechanismen

Verschillende banken en afmetingen, en de mechanismen van het ontvouwen van het bed. Beschouw het voorbeeld van een vergelijkende tabel van bestaande transformatiemechanismen, hun voor- en nadelen, evenals de kenmerkende dimensies.

Mechanisme namen

Werkingsprincipe

voordelen

tekortkomingen

afmeting

Een boek

Het onderste gedeelte van de stoel moet naar boven worden getrokken, de rugleuning moet in een horizontale positie worden gebracht en na het klikken moet de stoel een horizontale positie krijgen.

 • financiële betaalbaarheid;
 • gebruiksgemak;
 • compacte afmetingen;
 • beschikbaarheid van een ruime linnen doos.
 • het is noodzakelijk de bank op enige afstand van de muur te plaatsen;
 • wanneer uitgeklapt, is de breedte van het bed klein;
 • voor het ontvouwen is het noodzakelijk om een ​​bepaalde kracht toe te passen.

130 - 140 in de breedte, 200 - 220 in lengte.

Click-klyak

Het principe van vouwen is hetzelfde als dat van het "boek" -mechanisme, maar met enkele verbeteringen - u kunt de hoek tussen de rug en de stoel aanpassen.

 • het vermogen om van positie te veranderen;
 • bedieningsgemak en betrouwbaarheid van het mechanisme;
 • aanwezigheid van een linnen doos;
 • klein formaat.

Dit model moet op enige afstand aan de muur staan.

130 - 140 in de breedte, 200 - 220 in lengte.

Eurobook (Eurosof)

De stoel rolt naar voren en de rug valt gewoon naar de lege stoel.

 • geschikt voor dagelijks gebruik;
 • gebruiksgemak en betrouwbaarheid van het ontwerp;
 • beschikbaarheid van een ruime waskist;
 • Ziet er goed uit, zowel bij de muur als in het midden van de kamer.

Onder de tekortkomingen kan worden opgemerkt of de geleidelijke verzwakking van de haken, het bevestigen van de uitgestrekte stoel.

140 - 150 in de breedte, 210 - 250 in lengte.

Tick-tock

Dit mechanisme heeft overeenkomsten met de vorige.Het verschil zit hem in het feit dat de stoel niet naar voren uitrolt, maar opstijgt en uitstrekt, waarna deze op speciale steunen wordt bevestigd. De rug valt op dezelfde manier neer.

 • de aanwezigheid van een doos voor linnen;
 • is niet schadelijk voor de vloer;
 • universeel op het gebied van accommodatie;
 • makkelijk te gebruiken.

130 - 150 breed, 230 lang.

uittrekbaar

Dit mechanisme ontvouwt zich, als je een speciale lus trekt op de stoel. Het hoofdlichaam trekt anderen mee, dus het is niet nodig om extra inspanningen te leveren.

 • geschikt voor dagelijks gebruik;
 • gemak van transformatie;
 • compacte afmetingen en vrij ruime ligplaats.

Bij het opvouwen van het bed kan vrij laag zijn.

120-140 breed, 225 lang.

dolfijn

Dit transformatiemechanisme is typisch voor hoekbanken en wordt als volgt uitgevoerd: vanonder het hoofdgedeelte van de stoel wordt een extra slaapplaats naar voren gebracht, die over een speciale lus naar voren wordt getrokken en op steunen wordt bevestigd.

 • bedieningsgemak;
 • beschikbaarheid van een handige ruime la voor wasgoed;
 • geschikt voor dagelijks gebruik;
 • heeft een sterk frame.

Sommigen beschouwen het nadeel dat in plaats van een standaardrugleuning grote kussens worden gebruikt.

De standaardgrootte van deze bank is 160x210 cm.

Andere opties 140 - 170 breed, tot 260 lang.

Materiaal en stof

Het is opmerkelijk dat in het assortiment van het merk Ascona niet alleen de banken zelf zijn verdeeld in collecties, maar ook het materiaal dat wordt gebruikt om ze te bedekken. Laten we in meer detail de kenmerken en namen van elke ondersoort bekijken.

leer

Leren banken zien er erg mooi uit, maar zijn niet altijd praktisch. Voor de vervaardiging ervan, hoewel dik leer wordt gebruikt, is het nog steeds niet natuurlijk, omdat het gebruik ervan bij de vervaardiging van meubels zeer hoge productiekosten met zich mee zou brengen.

Het imitatieleder dat wordt gebruikt om Askona-banken te maken, is verdeeld in verschillende variëteiten:

 • mode - in deze collectie worden de soorten kunstleer gepresenteerd met nogal gedurfde en ongewone tinten. Dergelijke modellen worden gebruikt om de meest ongewone en gewaagde interieurs aan te vullen;
 • Elite - kunstleder verwijst naar luxe materialen, omdat het oppervlak en sommige functionele kenmerken volledig samenvallen met de eigenschappen en het uiterlijk van hoogwaardig echt leder;
 • zwang - Hoogwaardig kunstleer wordt gepresenteerd in zachte, elegante kleuren, zoals theeroos en gedempte zeegolf.

doek

Wasbanken zijn vaak veel praktischer, omdat in het geval van gaten en sneden, het voldoende is om de bekleding zorgvuldig na te naaien.

Overweeg de meest populaire collectie stoffen die wordt gebruikt voor de productie van sofa's:

 • Palladio - De collectie chenillestoffen heeft een enorm kleurenpalet, evenals een decor in de vorm van een patroon in de stijl van de Renaissance;
 • flora - een collectie meubels van chenille, gepresenteerd in zachte, natuurlijke tinten met decor in de vorm van verfijnde bloemmotieven en reliëfs;
 • Medichi - een collectie jacquard meubelstoffen, gemaakt onder de inspiratie van Florentijnse wandtapijten van het gezin in wiens eer het materiaal werd genoemd;
 • Edinburg - de Schotse cel siert deze collectie stoffen van een meubelmat, die een zachte, dichte textuur en een duidelijk geometrisch patroon heeft;
 • Ludovik - meubel jacquard gepresenteerd in deze collectie stoffen heeft een helder ongewoon patroon, dat is gemaakt met volledig contrasterende tinten;
 • toskana - een collectie stoffen, waarvan de creatie is geïnspireerd door de Toscaanse provincies en architectonische meesterwerken van de Renaissance, wordt gepresenteerd in de vorm van een meubelmat met edele zachte tinten;
 • Amely - een andere collectie stoffen uit getextureerde meubelmat, gepresenteerd in Provençaalse stijl en op passende manieren gedecoreerd - zachte tinten en delicate bloemenornamenten;
 • Bernini - een collectie stoffen in de barokstijl, het tijdperk van het oude Rome, gepresenteerd in de vorm van jacquard meubelmateriaal met een patroon waarvan het ornament is geïnspireerd door de Romeinse kathedraal van St. Peter;
 • verrijken - meubelvelours, gepresenteerd in deze collectie stoffen, ziet er gewoon geweldig uit, heeft een zachte textuur, vergelijkbaar met hoogwaardig, dicht fluweel;
 • Tiffany - de volgende jacquard-stoffencollectie wordt gepresenteerd in de vorm van gedempte tinten en een patroon dat scherpe geometrische vormen imiteert, vergelijkbaar met de details van sieraden.
10 foto

model

Het modelreeks van banken is nogal verschillend en elk van hen heeft bepaalde karakteristieke kenmerken. Laten we in meer detail bekijken hoe de bestaande modellen van elkaar verschillen.

schroef

Een heerlijke bank is geschikt voor zowel overdag als 's nachts - wanneer opgemaakt. Het model bestaat in de dubbel-directe versie en in de hoek. Het directe model is perfect voor kleine kamers, en de hoekoptie zal zijn plaats krijgen in een grote, ruime kamer.

De basis van de matras is een speciale elastische schuimmateriaal dat vervormt, volledige aanpassing aan de contouren van het menselijk lichaam, en verkrijgt dan de oorspronkelijke vorm. Om de levensduur van de bank te verlengen met een extra laag redelijk duurzaam materiaal.

De basis van de bank is een metalen frame en andere onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige berkengrondstoffen. Directe model als onderdeel van de hoek, wordt ontleed door het mechanisme van "multikomfort", die als basis voor "accordeon" wordt genomen.

Het is vermeldenswaard dat de bank alleen voor het onderste gedeelte wordt geopend, omdat andere opties tot schade kunnen leiden.

Smalle armleuningen hebben een gelamineerde coating van hout, waardoor ze als een kleine standaard voor kleine items kunnen dienen.

Nick

Een heel gezellige bank met een diepe pasvorm, in opgevouwen toestand, zodat de bewoners van het appartement comfortabel kunnen zitten, en in uitgeklapte toestand een uitstekende optie zijn voor een comfortabel bed.

Het is vermeldenswaard dat het slaapmatras ideaal is om te slapen, omdat het de eigenschappen heeft van het vasthouden van de wervelkolom.

Het directe model van deze bank is gebaseerd op het principe van "click-klyak", terwijl de bijbehorende geluiden worden uitgezonden. Zo'n mechanisme is ideaal voor dagelijks gebruik, is sterk en duurzaam.

De matras bestaat uit zeven zones van speciale onafhankelijke veren verbonden in blokken van acht centimeter. Bovendien wordt een dicht schuimmateriaal met hoge schokabsorberende eigenschappen gebruikt en is het oppervlak van de bank gedecoreerd met dicht katoenmateriaal.

Het heeft een metalen frame en een externe hoes die eenvoudig kan worden verwijderd en gewassen.

Karina

Compact ogende sofa, heeft een vrij comfortabele diepe pasvorm, waardoor u comfortabel kunt ontspannen, niet alleen 's nachts en overdag. Het model ontvouwt zich op het principe van het mechanisme van "accordeon", je hoeft alleen maar de onderkant van het product te trekken.

De matras heeft een katoenen coating rond de omtrek, elastisch schuimmateriaal gemaakt met behulp van de techniek van figuursnijden, in combinatie met speciale veren uit de "nano-pack" -serie. Bovendien is de matras uitgerust met een speciaal katoenen zakje met rits.

Een onderscheidend kenmerk is dat in de uitgeklapte toestand van de matras van de bank, gelegen aan de kop, zich in een vrije toestand bevindt en geen speciale steunen van de bodem heeft. Daarom, om breuk van de bank te voorkomen, moet u niet op deze rand zitten.

Het model heeft rechte armleuningen, metalen frame en extra onderdelen in de vorm van spaanplaat en hardboard multiplex.

Perseus

Het compacte, stijlvolle ontwerp maakt deze bank tot een ideale optie om het moderne interieur aan te vullen. Het model bestaat in verschillende tinten en versies: direct en hoekig. De hoekbank neemt natuurlijk meer ruimte in beslag, maar biedt ook iets meer slaapruimte.

Het model is, net als de anderen, uitgerust met een zevenkantige volwaardige matras, waarbij de veren uit het "nano-pakket" worden gecombineerd met figuratief gesneden schuim. Daarnaast heeft de sofa matras een afneembare hoes, maar voor het verwijderen en aantrekken heeft u speciale apparatuur nodig.

Het model heeft verborgen smalle armleuningen waarmee u ruimte in de kamer kunt besparen, maar die geen functioneel onderdeel zijn. Een ander ding - plastic steunen, gelegen op de benen van de bank en beschermen de vloer tegen krassen.

Aangezien dit model van een bank een zacht hoofdeinde heeft, is het beter om niet op deze rand te zitten, maar om het alleen tijdens de slaap te gebruiken, met kussens erbij.

zonsondergang

De fabrikant typeert dit bankmodel als een zeer comfortabele slaapplaats, maar ook als een comfortabele zitplaats. Bovendien maakt de afgeronde, gestroomlijnde vorm en het ontbreken van scherpe hoeken deze bank zelfs geschikt voor een kinderkamer.

Een onderscheidend kenmerk van dit model is de aanwezigheid van ingebouwde planken die zich in de buurt van de armleuningen bevinden. Extra ruimte kan worden gebruikt voor het opslaan van tijdschriften, boeken, een afstandsbediening van een tv of waterflessen.

Bovendien zijn de armleuningen vrij breed en voorzien van een teflon coating. In dit geval kunnen ze dienen als een zeer functioneel detail, sprekend in de vorm van een klein tafelblad.

Vega

Het model is enigszins anders dan de andere, maar is niet minder functioneel en gemakkelijk. Het model is uitgerust met een matras met zeven zones, dat bestaat uit veren, verdeeld in onafhankelijke blokken, evenals elastisch schuimmateriaal.

De bank ontvouwt zich volgens het Eurosof-principe en in de ruimte onder de stoel bevindt zich een speciale, zeer functionele lade waarin u beddengoed kunt opbergen. Voor het gemak is er in de open positie voor de stoel een speciale houder waarmee u moeiteloos dingen uit de lade kunt halen.

Het model, hoewel het geen armleuningen heeft in de klassieke versie, is uitgerust met een functionele toevoeging - een mobiele armleuning, gemonteerd op rollagers. Het oppervlak van dit deel is versierd met fineermateriaal, waardoor het geschikt is als tafelblad.

Bovendien is het model uitgerust met een speciale hoes met een ritssluiting, die vrij gemakkelijk kan worden verwijderd en kan worden gebruikt als een warm vloerkleed. Inbegrepen zijn drie decoratieve kussens maat 60x60, die ook kan worden gebruikt om te slapen.

Orion

Net als het vorige model, ontvouwt deze sofa zich volgens het principe van Eurosofa en heeft een box voor verschillende bedden.Daarnaast heeft het model een comfortabele diepe pasvorm en is het uitgerust met een comfortabele matras, waarvan het oppervlak is versierd met katoenvilt.

Er is nog een functionele toevoeging: brede armleuningen met openingsafdekkingen. De vrije ruimte daarin is zeer uitgebreid, dus het is geweldig om verschillende dingen op te slaan.

Het model heeft een afneembare hoes en drie kleine hoofdkussens.

zonsopgang

Dit model is een opklapbare bank met een bankmechanisme. De set bevat decoratieve kussens, die ook dienen als toezichthouders op de diepte van de landing. Er is ook een doos voor linnen en vrij grote stoffen armleuningen.

analogen

Er zijn nauwelijks analogen van Ascona-banken, omdat niet elke fabrikant materialen gebruikt die aan anatomische vereisten voldoen. Maar er zijn verschillende bonafide fabrikanten, waarvan de banken een aantrekkelijk uiterlijk hebben en ook zorgen voor een comfortabele nachtrust:

 • ACM Furniture - praktische hoogwaardige banken tegen lage prijzen;
 • Hoff - banken hebben een goede kwaliteit en een zeer betaalbare prijs;
 • Bank formule - de kosten van banken liggen boven het gemiddelde, maar de modellen hebben een redelijk goede en stijlvolle vormgeving;
 • Ikea - banken met gemiddelde kosten en redelijk goede kwaliteit, in de beste Zweedse traditie.

Hoe te verzamelen?

Verzamel banken moeten in overeenstemming zijn met de instructies die bij het product horen. Zelfs de geringste afwijking van de instructies kan de sterkte van de structuur aantasten en de levensduur van de bank aanzienlijk beïnvloeden.

In meer detail en visueel om kennis te maken met het bouwproces en alle noodzakelijke instructies hierover kunnen in deze video zijn.

beoordelingen

Op basis van beoordelingen over de Askona-banken die op internet beschikbaar zijn, is het erg moeilijk om adequate conclusies te trekken over hun kwaliteit en functionaliteit. Feit is dat op een groot aantal beoordelingssites en op tal van fora de overgrote meerderheid van de meningen van klanten negatief is en niet altijd alleen gericht is op de echt hoge kosten van meubilair.

Veel gebruikers zijn bijvoorbeeld niet blij dat na een paar maanden dagelijks gebruik van banken als bed, de producten beginnen te kraken en veel moeilijker worden.Sommigen merkten zelfs dat de banken niet aan de genoemde kenmerken voldoen - in de matras zit alleen schuimrubber, maar er zijn geen veren. Het lijkt een onhandige linnen doos en het feit dat je bij het verzamelen en ontleden van de bank veel kracht moet zetten.

Maar niet alles is zo slecht, want er zijn ook veel feedback van tevreden kopers die totaal verbijsterd zijn door het negatieve, omdat ze helemaal tevreden zijn met hun aankoop. Ze beschouwen Askona banken niet alleen als een stijlvol meubelstuk, maar ook als een comfortabele rustplaats.

Om persoonlijk alles te begrijpen, moet u vertrouwd raken met de producten van dit merk door een van de merkmeubelwinkels te bezoeken.

Hoe kijk je in het interieur?

 • Een kleine beige, rechte bank past perfect in een gezellig interieur. De bruine vloer en de grijsblauwe muren zijn perfect in harmonie met elkaar, dus de schaduw van de bank verdunt het interieur slechts licht. En de turquoise boekenplanken passen perfect bij kleine kussens.
 • Stijlvolle bank van ongelooflijke chocoladekleur is een uitstekende aanvulling op het interieur in dezelfde warme, rustgevende kleuren. Een donkere vloer, lichte wanden, bruin, donzig tapijt, een lichtbruine salontafel, gordijnen en een beige plaid dragen bij aan een perfecte aanvulling op het interieur.
 • Modern, stijlvol interieur bestaande uit massief donker meubilair en ongewone grote schilderijen Het wordt aangevuld door een stijlvolle bank met een patroon in de vorm van details die kenmerkend zijn voor de Engelse stijl, evenals een klein elegant tapijt dat de Britse vlag vertegenwoordigt.
 • Ongelooflijk elegant interieur in donkere en lichte chocoladetinten heeft een passende toevoeging nodig, dus een zachte, rechte beige bank is van harte welkom. Een donkerbruine sprei en kleine karmozijnrode kussens passen perfect in het interieur en geven een beetje kleur.
 • Het lichte interieur ziet er geweldig uit, aangevuld met een comfortabele bank van lichtgrijs-bruine tint. In dit geval het geselecteerde model met planken in de armleuning, waarop u verschillende interieurartikelen kunt plaatsen. Groene kussens en een deken, in combinatie met lichtgekleurde kussens, vormen een uitstekende aanvulling op zowel de bank als het interieur als geheel.
Comments
 1. lilusha) , 17.10.2017

  bedankt

 2. vita , 30.10.2017

  In het begin had ik nog nooit van zo'n bedrijf gehoord dat Ascona nog niet op zoek was naar een bank voor de woonkamer in een nieuw appartement. Het blijkt dat de keuze aan banken gewoon enorm is. Ik heb tot nu toe alles in de winkel overgeslagen, ik heb alles opnieuw ingepland, toen was mijn man klaar om me te slaan), maar nu hebben we een uitstekende zonsondergang, Sunset-model, zeer aangename kleuren, terwijl comfortabel en functioneel.

 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer