Banken van pallets met hun eigen handen

Soms wil je indruk maken op anderen met ongewone interieuritems, iets creëren met je eigen handen, maar er zijn niet altijd geschikte ideeën. Een heel interessant en vrij eenvoudig uit te voeren idee kunnen banken worden genoemd die met de hand zijn gemaakt van houten pallets.

Functies, voors en tegens

Zo'n meubel past nauwelijks in een gewoon stadsappartement met een klassiek interieur, maar voor een landhuis wordt het een echte zegen. Het is de moeite waard om meer in detail na te denken hoe je zo'n meubel met je eigen handen kunt maken, waar je op moet letten, hoe je het moet plaatsen en inrichten. Niet iedereen weet of dit idee echt zo goed is en gemakkelijk te implementeren.

Het belangrijkste kenmerk van deze bank is dat deze is gemaakt van verschillende houten pallets,die eigenlijk "pallets" worden genoemd en meestal worden gebruikt om verschillende goederen te vervoeren (in grote hoeveelheden), gefixeerd met een speciale film of vlechten.

Het gebruik van deze pallets om meubelproducten te maken is een relatief nieuw en zeer populair idee. Met een nette uitvoering van het werk, kan je eindigen met een nogal mooi en ongewoon meubelstuk in een rustieke stijl, dat niet alleen een nuttig deel van de ruimte zal worden, maar ook stijlvol het interieur aanvult.

Natuurlijk hebben banken van pallets hun voor- en nadelen, die de uiteindelijke beslissing over hun bestaan ​​in uw appartement of landhuis behoorlijk kunnen beïnvloeden. Laten we eens nader bekijken wat de voor- en nadelen van een dergelijk meubelstuk zijn.

De voordelen van banken van pallets:

 • Aanzienlijke besparingen financiële activa. Voor de vervaardiging van de bank meestal besteden van vier tot tien of twaalf pallets - afhankelijk van de grootte van het meubel. De kosten van een dergelijk houten artikel zijn 70-100 roebel, daarom zijn de totale kosten van het frame van een dergelijke bank minder dan duizend roebel.
 • Dergelijke enkele pallets hebben redelijk comfortabele grootte en structuur. Vrij brede houten lateien worden op enige afstand van elkaar bevestigd en loodrecht op de gerangschikte staven bevestigd, en vormen een pallet van 100 bij 120 cm. Het is heel gemakkelijk om een ​​ruime bank van dergelijke producten te maken.
 • Aantrekkelijk uiterlijk. Banken gemaakt van pallets, lijken vaag op meubels in de loft-stijl met lichte tonen van rustieke stijl, evenals Provence, marine - afhankelijk van het decor.
 • Afhankelijk van de grootte van de kamer kan deze bank heel erg zijn winstgevend om het interieur te benadrukken, waardoor het een meer stijlvolle en moderne uitstraling heeft.

Dit plustereinde. Zoals later bleek nadelen van dergelijke banken, er zijn veel meer:

 • Gebrek aan perfecte reinheid. Zelfs gloednieuwe trays zijn vaak behoorlijk vuil, dus het kan lang duren om ze schoon te maken.
 • Omdat pallets worden vervaardigd voor industriële doeleinden en niet zijn bedoeld voor meubels, ze niet altijd soepel en netjes. Vaak zijn er ongelijk vastgemaakte lateien, zelfs nagels, die je gemakkelijk kunt verwonden.
 • Pallets hebben geen perfect vlak oppervlak. Om niet beschadigd te raken door het vastplakken van houten delen en het niet vastmaken van de splinters, moet ervoor worden gezorgd dat alle ruwheid wordt geëffend. Het maalproces kan veel moeite en een aanzienlijke hoeveelheid tijd vergen.
 • Voor de vervaardiging van gebruikte pallets de goedkoopste stukken hout zijn niet van de beste kwaliteit. Bij gebrek aan de noodzakelijke behandeling kunnen verschillende parasieten gemakkelijk in een structuur beginnen: boomkevers of zelfs termieten.
 • Bank van pallets moet worden bekleed met speciale vernissen. Het feit is dat zelfs als ideale gladheid wordt bereikt door het oppervlak te slijpen, na een tijdje kunnen ruwheid en oneffenheden opnieuw optreden.
 • De complexiteit van schoonmaken. Een grote hoeveelheid stof verzamelt vrij snel onder de structuur zelf en tussen de delen ervan. Om reinheid te brengen, moet je iets uitvinden, omdat sommige delen van de vloer en de bank moeilijk te bereiken zijn.

Vanzelfsprekend is de nadelen van een meubel gemaakt van houten pallets vrij veel, maar verlies het niet en geef het op, omdat absoluut elk van hen kan worden geëlimineerd, waardoor mogelijke problemen in de toekomst worden voorkomen.

Hoe doe je het zelf?

Omdat een bank met pallets een veelzijdig meubelstuk is, is het onmogelijk om het in winkels te kopen, er zijn verschillende opties voor Hoe kunt u de eigenaar worden van een dergelijk ongewoon product:

 • Om te bestellen individuele ondernemers die hun activiteiten baseren op de vervaardiging en verkoop van dergelijke meubels. Maar in dit geval zult u te veel betalen, omdat de kosten van dergelijke banken veel lager zijn dan de kosten die door derden worden aangegeven.
 • Maken bank met zijn eigen hand.

Voor de vervaardiging van een dergelijk meubelstuk met uw eigen handen kunt u heel wat interessante workshops op internet vinden. Laat de materiaalstudie niet zijn gang gaan, want het maken van banken is niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt. Het proces bevat veel kleine maar belangrijke nuances die de kwaliteit van het product beïnvloeden.

Vóór de productie van banken van houten pallets moet worden uitgerust met alle benodigde gereedschappen. Om houten elementen aan elkaar te bevestigen, hebt u mogelijk schroeven, speciale metalen hoeken, een schroevendraaier, een hamer en een schroevendraaier nodig.

Daarnaast is het noodzakelijk om de pallets op de juiste manier voor te bereiden op de constructie van de bank. Het is noodzakelijk om ze grondig te reinigen en, indien nodig, te wassen en na volledig drogen is het de moeite waard om op het oppervlak te lopen met schuurpapier, om alle onregelmatigheden glad te strijken.

Overweeg meer instructies voor de constructie van banken van pallets, waarbij elke stap stap voor stap wordt onderzocht:

 • Voor het maken van een bank Middelgroot zal gemiddeld zes tot zeven pallets nodig hebben, maar meer details moeten worden gekocht, omdat de verschillende delen van de pallets ze samen zullen verbinden om armleuningen en extra elementen (een kleine rug) te bouwen. Om een ​​hoekbank van europallets te maken, hebben ze iets meer nodig.
 • Het is noodzakelijk om te lay-out Op een vlakke ondergrond reeds geprepareerde en geverfde pallets, plaats ze op de voorkant. In dit stadium worden de onderdelen aan elkaar bevestigd - met behulp van hoeken, houten latten en staven. Dus maak twee pallets vast.
 • De resterende pallets worden in twee gehouwen, omdat ze worden gebruikt voor het maken van de ruggen en armleuningen.
 • Volgende fase Er zal een aanvullende verwerking van houten onderdelen zijn met een speciale vochtbestendige samenstelling die de veiligheid van het oppervlak garandeert en de levensduur van het product verlengt.
 • Op een paar pallets die de vloer raken, bevestigen speciale poten gemaakt van houten balken. Als u een meubel permanent moet verplaatsen, kunt u er sterke wielen aan bevestigen.
 • Gelijmde paren pallets worden gestapeld en gefixeerd. Het onderste platform voor de toekomstige bank wordt gevormd, waarna delen van de rugleuning en armleuningen worden bevestigd.
 • Om de stoelen te beschermen tegen vuil en stof, is het het beste om ze af te dekken met een speciaal materiaal. Het is het beste om duurzame agrofibre te gebruiken. Op de top van dit materiaal en moet worden bekleed met matrassen en decoratieve kussens.

Een meer gedetailleerde masterclass voor de vervaardiging van dergelijke banken vindt u hieronder.

Matrasproductie

Het volstaat niet alleen om een ​​frame met houten pallets te bouwen, het is ook noodzakelijk om het uit te rusten met elementen die voor comfort zorgen. Om dit te doen, moet u persoonlijk kant-en-klare matrassen en kussens voor uw product maken of kopen.

Laten we eens nader bekijken hoe u kussens voor banken uit pallets met uw eigen handen kunt maken, evenals de meest succesvolle opties voor de inrichting van dit meubel.

Eerst moet u vertrouwd raken met de lijst met materialen die nodig zijn voor de vervaardiging van matrassen en kussens voor banken van pallets:

 • Het grootste deel, zonder dat een matras te maken, zal niet werken - vulmiddel. Zulke materialen als polyurethaanschuim, het meest gewone schuimrubber, een zachte synthetische wintermaker of goedkopere, milieuvriendelijke sintepukh zijn perfect geschikt als vulmiddel.
 • Voor het bekleden van een matras is het noodzakelijk om een ​​geschikt materiaal te kiezen. Meubelstoffen zijn een uitstekende optie - ze zijn duurzaam en slijtvast. Aangezien banken van dit type vaak op buitenterrassen worden geplaatst, is het raadzaam een ​​materiaal met waterafstotende impregnering aan te schaffen.
 • Om een ​​iets groter volume te geven, wordt de matras vaak om een ​​ordner gewikkeld. De uiteindelijke afwerking wordt pas daarna gedaan - bedek de opvulling met meubelstof of vul het materiaal met een speciale hoes.
 • Voor de vervaardiging van externe hoes nodig naaien accessoires.Het is beter om de machine te gebruiken, omdat de met de hand genaaide hoes niet zo sterk en praktisch zal zijn.
 • U hebt mogelijk verschillende decoratieve elementen nodig die als decoratie voor banken dienen.

Ook van plan om matrassen en kussens voor pallets te gaan maken, Maak uzelf vertrouwd met enkele trucjes die het product gemakkelijker en uitermate geschikt maken voor recreatie:

 • Voor meer zachtheid en volume geeft u het schuimrubber kruim. Het is noodzakelijk om de deksels met dit materiaal goed af te dekken, zodat plaatsen met brokken en gebieden met spaties niet worden gevormd.
 • Gebruik geen enkele laag schuimfolie, want het matras zal erg hard en oncomfortabel zijn.
 • Het is noodzakelijk om de matrassen uit te rusten met speciale banden die helpen om ze op een houten frame te bevestigen.
 • Als u kiest voor schuimrubber, sintepukh of ander materiaal, dat een afzonderlijk deeltje is, is het het beste om een ​​kussen of matras uit te rusten met een extra binnenhoes van lichtgewicht, ademend materiaal.

Bij het directe fabricageproces van de matras moet u een bepaalde volgorde volgen. Laten we stapsgewijze instructies bekijken voor het maken van matrassen voor banken van houten pallets:

 • Om te beginnen, is het noodzakelijk om te beslissen over het materiaal van de vulstof en (afhankelijk hiervan) om de vereiste afmetingen of de benodigde hoeveelheid te bepalen.
 • Vervolgens (afhankelijk van de dikte en lengte van de matras en kussens) patronen maken van de bekleding, rekening houdend met alle noodzakelijke correcties voor het verwerken van randen en naden.
 • Het is ook noodzakelijk om te overwegen hoe de geknoopte elementen aan de matras worden bevestigd. Het is het beste om hun uiteinden in de randen van het product te laten naaien.
 • Na het naaien van de buitenhoes, vult u het met voorbereid materiaal. Het is het beste om een ​​model te maken met een verborgen bliksem - voor gebruiksgemak.
 • Nadat u de vulling van matrassen en kussens hebt voltooid, moet u de rits sluiten en zorgen voor een extra decor en de producten vervolgens op het houten frame vastmaken met behulp van stropdassen.

Decor opties

De meest voorkomende decoratieve elementen (die niet alleen worden gebruikt voor het decoreren van banken van pallets, maar ook voor hun meer functionele uitrusting) zijn zachte kussens en matrassen. Soms lijken ze misschien te saai, dus er moet voor worden gezorgd dat alle elementen van het handwerk worden aangevuld.

Een vrij stijlvol en eenvoudig idee, waarmee u matrassen of kussens comfortabeler en stijlvoller kunt maken, is een sledesluiting. Om het vrij eenvoudig te maken, is het alleen nodig om het oppervlak van matrassen en kussens te markeren, waarbij de punten worden bepaald waarop het materiaal zal worden samengetrokken. Hierna moet u de producten doorverwijzen en de draad repareren.

Sierstenen en knoppen bevestigd aan de kuiltjes op de rug en kussens kunnen een extra decor zijn (in combinatie met een vierzijdige das). In het gebied van de stoel zou zo'n decoratie ongepast zijn, omdat deze veel ongemak kan veroorzaken, zich vastklampt aan kleding en de huid krast.

De strepen van het kant op de rug en de kussens zullen vrij schattig en verfijnd decoratief element zijn. Als je alleen details wilt verfraaien met ruches, is het het beste om dikke katoenen veters te gebruiken. Dun kant is perfect voor het trimmen van de voorkant van het product, over de meubelstof.

Bovendien kunnen extra kleine hoofdkussens met verschillende borduurmotieven, bedrukte prints of een patroon van decoratieve stenen een aardig decor worden.

Je kunt niet alleen de kussens versieren, maar ook de houten elementen zelf.Met behulp van decoupage kun je het oppervlak decoreren met onopvallende prints en de verouderingsmethode zal het meubilair een licht vleugje retrostijl geven. Bovendien is het mogelijk om alle buitenelementen (zijdelen en armleuningen) te versieren met handgemaakte afdrukken.

Accommodatie opties

Ontwerpers bieden de volgende oplossingen:

 • Meubels van houten pallets Hoewel het er erg stijlvol en modern uitziet, past het niet in elk interieur, dus u moet van tevoren goed nadenken over alle details van het plaatsen van dit type bank.
 • Banken van houten pallets - ideaal om te geven. De vrije ruimte op de binnenplaats van het landhuis biedt u de mogelijkheid rustig alle details te beheren die nodig zijn voor de vervaardiging van een meubelstuk, evenals het volledig te bouwen. De site van Dacha omvat een groot aantal opties voor het plaatsen van een dergelijk meubelstuk.
 • Deze bank ziet er geweldig uit in de woonkamer van een landhuis. Je kunt een groot hoekstuk maken dat er goed uitziet, in de buurt van twee loodrechte muren. Voor zo'n bank kun je zowel een tafeltje als een volwaardige eettafel plaatsen, waar voldoende ruimte is voor het hele gezin.
 • Dit meubel zal er goed uitzien in het prieel. Maar men zou de plaatsing zo serieus mogelijk moeten nemen en rekening moeten houden met de vorm van de structuur zelf, door de vorm van de bank daarop aan te passen. Een rechte bank ziet er bijvoorbeeld niet goed uit in het prieel in de vorm van een zeshoek, dus u moet de pallets in de gewenste hoek plaatsen.
 • Bovendien vindt deze bank zijn plaats op buitenveranda grenzend aan het huis, en in de kleedkamer, en zelfs op het balkon.

Opties kunnen heel verschillend zijn. Het belangrijkste ding - om de verbeelding te laten zien, maar vergeet nog steeds niet over gezond verstand.

Als u rekening houdt met alle nuttige aanbevelingen, zult u niet teleurgesteld zijn in dergelijke meubels.

Foto's in het interieur

Een stijlvolle witte bank met pallets, aangevuld met een grijze matras, lichte kussens met een opdruk en een tafel op wielen, gemaakt volgens hetzelfde principe.

Het model van een bank met meerdere niveaus, bestaande uit drie "verdiepingen", is perfect voor een kamer met een thuisbioscoop. Dit meubel ziet er niet alleen stijlvol uit, maar laat je ook toe om films te kijken met het hele gezin.

Kleine banken van pallets, gedecoreerd met witte matrassen en felgekleurde kussens, zijn een uitstekende optie om te ontspannen op het open balkon op een warme zomerdag.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer