Maten van hoekige banken

De bank is een noodzakelijk meubelstuk. Het kan niet alleen in een gezellige woonkamer worden geplaatst, maar ook in een slaapkamer, in de keuken of op de veranda van een landhuis. Hoekige modellen zijn tegenwoordig vooral populair. Ze hebben een aantrekkelijk uiterlijk dat gemakkelijk in het interieur van een breed scala aan stijlen past.

voordelen

Gestoffeerde meubels met een hoekontwerp hebben tegenwoordig een benijdenswaardige vraag vanwege de ruimtelijkheid en comfortabele kenmerken. Op een ruime L-vormige of U-vormige bank kunnen minimaal 4 personen comfortabel plaats nemen. Bovendien Hoekbanken hebben vaak grote linnenladen. Dergelijke toevoegingen kunnen worden geïnstalleerd in de bodem, zijkant of achterkant van het meubilair. In grote versies van dergelijke dozen kunnen er meerdere zijn.Ze kunnen niet alleen beddengoed opslaan, maar ook andere noodzakelijke dingen waarvoor geen vrije ruimte in de kamer is.

Veel consumenten geven de voorkeur aan deze bankmodellen vanwege hun veelzijdigheid. Dit meubilair wordt tegenwoordig gepresenteerd in verschillende uitrustingsniveaus. Als u op zoek bent naar het meest eenvoudige model, kunt u een gewone hoekbank kopen zonder toevoegingen en vouwmechanismen.

Als u een meer uitgerust en origineel type gestoffeerd meubilair wilt kopen, moet u de banken met planken in de hoek, glij- en vykatny-ontwerpen, een ingebouwde bar, een muziekcentrum en zijplanken van dichtbij bekijken.

Zulke instanties kunnen niet alleen als zitplaats worden gebruikt, maar ook als een compleet slaapbed of als een aparte ruimte om te delen met familieleden of vrienden.

Het is vermeldenswaard dat hoekbanken zien er harmonieus in het pand van bijna elke lay-out. Moderne fabrikanten produceren opties van verschillende groottes. Ze kunnen zowel in een zeer ruime als in een compacte ruimte worden geplaatst.Dus, een kleine hoekbank ziet er geweldig uit in een hoek van een kleine woonkamer. Het interieur van de kamer zal dus compleet en leeg zijn.

Nuttige en gewilde exemplaren worden aangevuld met slaapplaatsen. Tegenwoordig zijn er veel betrouwbare, duurzame en handige variëteiten van vouwmodellen. Het is mogelijk om een ​​waardig product op te halen, zowel voor zeldzaam als voor dagelijks gebruik. Interieurartikelen van deze aanpassing kunnen niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer worden geplaatst.

Veel eigenaren vervangen vouw- of schuifhoekmodellen met grote en logge bedden, waardoor er aanzienlijk ruimte wordt bespaard.

Slaapbank in de hoek ziet er aantrekkelijk en stijlvol uit. Bovendien is het niet nodig om het aan te vullen met nachtkastjes, die ruimte in beslag nemen. In veel vergelijkbare producten zijn er handige schappen waarop je verschillende kleine dingen kunt doen: van gadgets tot tafellampen.

Opgemerkt moet worden een prachtig ontwerp van hoekmeubilair. Met zijn hulp kunt u de sfeer in de kamer opfrissen en stijlvol maken.Tegenwoordig vindt u in veel winkels een groot aantal soorten hoekproducten. Het is mogelijk om de perfecte kopie van de situatie te kiezen, gemaakt in elke stijl: van strikt minimalisme tot een uitgebreide Empire-stijl.

Varianten van modellen

Tegenwoordig heeft de meubelmarkt een groot aantal verschillende modellen hoekzitbanken. Beschouw in detail de huidige en functionele opties:

 • Meestal alle vergelijkbare banken verschillen in hun ontwerpen. Moderne meubelfabrieken produceren L-vormige en U-vormige opties. L-vormige banken kunnen van een bescheiden formaat zijn en kunnen worden gekocht voor een kleine kamer. De U-vormige modellen zijn groter en hebben indrukwekkende afmetingen. Dergelijke gestoffeerde meubels passen alleen in een ruime kamer.
 • Een interessante verschijning kan opscheppen banken zonder armleuningen. Het belangrijkste verschil tussen deze modellen is hun lichte en onhandelbare uiterlijk. Meestal worden dergelijke meubels gekocht voor kleine kamers of kinderkamers.
 • Veel interieurs zien er elegant uit hoekmeubilair met natuurlijke houten armleuningen verschillende tinten.Dergelijke onderdelen kunnen volledig uit natuurlijk materiaal bestaan ​​of een houten blad hebben. Vooral aantrekkelijk vergelijkbare producten zien er klassiek interieur en meubels gemaakt in de stijl van het rustieke land of de Franse Provence.
 • Ongelooflijk populair de laatste tijd hoekbanken met ingebouwde staven. Deze functionele details kunnen in een van de armleuningen worden geplaatst of een gebied in de hoek op de kruising van de twee helften van de bank innemen. De grootte van dergelijke toevoegingen is rechtstreeks afhankelijk van de grootte van het meubilair. Dus, in kleine versies, zijn er in de regel compacte en kleine maten. In grotere en ruimere modellen kan men grote stangen waarnemen die de aandacht trekken.
 • Vaak geven moderne kopers de voorkeur modulaire banken. Het bovenstaande meubilair met vertrouwen kan universeel worden genoemd. Modulaire varianten bestaan ​​uit verschillende functionele onderdelen die op het juiste moment kunnen worden geruild. Een transformerende bank met een rechtshandig ontwerp kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden omgezet in een linkszijdig model.
 • Voor het interieur van de woonkamer is het ideaal ruim hoekbank aangevuld met poef. Dergelijke soorten gestoffeerde meubels zijn ook veelzijdig en zeer praktisch. In de regel bestaan ​​dergelijke modellen uit drie hoofdmodules. Deze omvatten een bank, poef, waarin er geen rugleuning en armleuning is. Meestal wordt de binnenkant van een poef gebruikt om bedlinnen en kussens op te slaan. De bank zelf kan een kleine breedte hebben en de voetenbank kan een extra opklapbare slaapplaats zijn.
 • Zeer handig en handig in gebruik is de hoek. bank met in de hoek ingebouwde tafel. Met zo'n extra element kun je er een kopje thee, diverse gadgets, boeken, tijdschriften, etc. op plaatsen. Zo'n model is met name relevant voor de woonkamer. Een comfortabele hoekbank met een tafel is een ideale plek om te genieten van een kopje thee / koffie met vrienden.
 • Als je een origineel en niet-triviaal interieur binnenshuis wilt maken, moet je interessante interieurs bekijken. banken met een afgeronde structuur. Deze variëteiten zijn ook modulair en corps. Dit meubilair past echter niet in alle interieurstijlen.Ronde hoekbanken zien er organisch uit in modernere ensembles.
 • Een van de meest praktische en relevante zijn hoekig banken met uittrek- of vouwmechanismen. In deze kopieën zijn extra bedden. Het is mogelijk om comfortabel meubilair met dergelijke apparatuur te kopen, zowel voor dagelijks gebruik als voor zeldzaam gebruik.

Er is veel vraag naar transformators, niet alleen vanwege hun functies, maar ook vanwege hun compacte afmetingen. Je moet niet denken dat hoekbanken met ligplaatsen te volumineus zijn en alleen zijn ontworpen voor ruimtes van een groot gebied. In feite zal een correct geselecteerde versie met een inklapbaar of uittrekbaar mechanisme in de gevouwen toestand niet veel vrije ruimte innemen. Over dit in onze volgende video.

Bij het kiezen van een comfortabele bank met een extra bed, moet speciale aandacht worden besteed aan het mechanisme en ontwerp.

Het hangt van deze componenten af ​​hoe je kunt en hoe je meubels niet kunt gebruiken. Er zijn verschillende algemene en populaire transformatiemechanismen. Beschouw ze in meer detail:

 • Een van de meest populaire en herkenbare is het mechanisme met de sprekende naam. "Evroknizhka". Een dergelijk systeem onderscheidt zich door zijn eenvoud en betrouwbaarheid. Het bevat speciale lussen die aan de basis van de matras hechten. Met deze details kunt u de achterkant van de bank in een horizontale positie vertalen en het meubilair in een comfortabel bed veranderen.
 • Veel overeenkomsten met het "euroboek" -mechanisme "Pantograph". Het werkt volgens een soortgelijk principe en verschilt alleen in het feit dat het tijdens het ontvouwen geen extra vrije ruimte vereist tussen de achterkant van de bank en de muur.
 • Robuust en betrouwbaar is een ander populair mechanisme genaamd "Dolphin". Gestoffeerde meubels met een soortgelijk ontwerp hebben een uitrolbaar onderste deel, dat naar voren moet worden geschoven tijdens het transformeren van de bank. Dit proces is het gevolg van een speciaal rolmechanisme.
 • Betrouwbaar en duurzaam is een mechanisme genaamd "Accordeon". Het gestoffeerde meubilair met een soortgelijk ontwerp wordt getransformeerd door een accordeonprincipe. Trek hiervoor het onderste gedeelte van de bank naar voren, waarna het hele mechanisme eruit wordt getrokken.
 • Het eenvoudige mechanisme is erg populair. "Franse wieg". Een bed in een hoekbank met dergelijke apparatuur kan niet dagelijks worden gebruikt, anders zal het snel buigen en afbreken. Vouwmodellen zijn ontworpen voor zeldzaam gebruik. Meestal worden meubels met een dergelijk mechanisme gekocht voor de zeldzame accommodatie van overnachtende gasten.
 • Betrouwbaarder is uitroltransformator. Deze hoekbanken hebben lage slaapplaatsen, waardoor ze minder comfortabel in gebruik zijn.
 • Tegelijkertijd zijn enkele functionele mechanismen beschikbaar in hoekig Hypertransformer banken. Ze hebben rug- en zijwaartse details, evenals intrekbare voetsteunen. Duurdere en praktische producten worden aangevuld met comfortabele tafels, kleine bars en verschillende opslagsystemen.

Standaard afmetingen

Moderne fabrikanten produceren comfortabele hoekbanken van verschillende groottes. Overweeg de standaardopties die geschikt zijn voor zowel kleine als ruime kamers.

De standaardlengte van het centrale deel van de hoekbank is in de regel 230-280 cm. Deze indicator heeft rechtstreeks invloed op de breedte van gestoffeerde meubels, als deze vouwt. De kleinste zijn modellen met een middenmaat van 200-210 cm. Als u op zoek bent naar een kleine bank die in de keuken kan worden geplaatst, dan vindt u een compactere optie. De breedte en lengte van dergelijke monsters is respectievelijk 120 en 180-170 cm. In meubelzaken vindt u hoekmodellen met een lengte van 190 cm.

Vaak is de lengte van de hoekbanken 2, 3 meter. Grote slaapplaatsen zijn uitgerust met ruime opties, waarvan de afmetingen 2000x2000, 2000x1500, 2000x1400 mm zijn. Voor kinderkamers en eetgedeelten kiezen veel consumenten modellen van banken met afmetingen van 1500x1500 mm.

gewoonte

Gestoffeerde meubels met een hoekontwerp kunnen niet alleen standaardafmetingen hebben. Bijvoorbeeld een beetje minder vaak voorkomende grote banken, waarvan de afmetingen 3000x2000 of 2500x1770 mm zijn. Voor grote kamers zijn grote modellen met afmetingen van 3500x4500, 4000x4000 mm ideaal. Dergelijke opties zijn echter niet alle fabrikanten.

Aangepaste formaten

Tegenwoordig bieden veel bedrijven een service voor de productie van hoogwaardige en betrouwbare hoekbanken voor individuele klantafmetingen.Vooral worden ze benaderd door de eigenaren van grote appartementen die een groot formaat model willen kopen met een lengte van meer dan 3000-3500 mm. Houd er rekening mee dat dergelijke gestoffeerde meubels u meer kosten, maar als een resultaat krijgt u het perfecte product dat perfect in de indeling van uw huis past.

Bedmaat

Tegenwoordig kunt u in de gestoffeerde meubelzaken in alle opzichten een hoogwaardig en doordacht model van de bank kopen, dat qua comfortabele eigenschappen niet oplost voor een ruim bed. Dat is de reden waarom veel consumenten dergelijke producten kiezen.

Hoekslaapbanken zijn uitgerust met een bed om te slapen in verschillende breedtes:

 • Enkele opties hebben bedden waarvan de breedte varieert van 70 tot 150 cm;
 • dubbele banken kunnen een bed van verschillende afmetingen hebben. Meestal begint hun breedte vanaf 150 cm.
 • Triple-modellen hebben bedden met een breedte van meer dan 2 m.

Hoe kies je de grootte van de bank voor de kamer?

Voordat u een geschikte bank met een hoekig ontwerp koopt, moet u de ruimte meten waarin u deze gaat plaatsen. Daarna moet u een van de hoeken kiezen (in het geval van het L-vormige model) voor meubels:

 • Het wordt afgeraden om te grote of U-vormige modellen te kiezen voor een kleine kamer. In dergelijke omstandigheden neemt de bank te veel vrije ruimte in beslag, waardoor de kamer krap en ongemakkelijk wordt.
 • Dit geldt ook voor de keuken. Voor een harmonieuze interieur eethoek is de beste optie een kleine hoekbank. U kunt een beknopte versie zonder armleuningen ophalen. Dergelijke meubels zullen er erg aantrekkelijk uitzien in het interieur van de keuken.
 • Compacte bank zal er goed uitzien in de kinderkamer. Voor zo'n gebied is het kiezen van een model met zachte en afgeronde vormen.
 • Voor de hal kunt u kiezen voor een comfortabel en multifunctioneel model met een transformerend bed. De keuze van de beste optie hangt in de eerste plaats af van het gebied en de indeling van de kamer. Meestal kiezen consumenten modellen waarbij de lengte van een ligplaats 160-200 cm is.

Houd bij het kiezen van een opvouwbare of uitschuifbare bank rekening met de afmetingen in de uitgevouwen toestand.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer