Slaapkamer banken

Tegenwoordig produceren veel bedrijven hoogwaardige en multifunctionele bankmodellen, die door hun comfortabele eigenschappen op geen enkele manier inferieur zijn aan ruime bedden. Dergelijke meubels passen perfect in het interieur van de slaapkamers. Ze kunnen verschillende apparatuur, kleuren en stoffering hebben.

Speciale functies

Tegenwoordig kopen veel consumenten prachtige banken van hoge kwaliteit, niet alleen voor woonkamers, maar ook voor slaapkamers. U kunt dit populaire gestoffeerde meubilair voor verschillende doeleinden gebruiken.

Interessant en stijlvol ensemble, met zowel een bank als een normaal bed. In de regel keren eigenaars van ruime kamers vergelijkbare ontwerpoplossingen uit, omdat in een klein gebied een dergelijke tandem oneconomisch zou zijn.Als u de eigenaar bent van een kleine slaapkamer, dan kunt u het standaard tweepersoonsbed vervangen door een slaapbank met een extra bed. Gelukkig heeft vandaag in meubelwinkels een verscheidenheid aan opties voor dergelijke bedden verkocht. Ze zijn uitgerust met verschillende mechanismen en extra functies.

Vaak wordt de combinatie van een bed en een bank geadresseerd door eigenaars van studio's. In de regel zijn dergelijke woningen klein, dus de beschikbare ruimte moet zo productief en efficiënt mogelijk worden gebruikt. Dus de combinatie van woon- en slaapgedeeltes in de studio ziet er erg harmonisch en aantrekkelijk uit. Als u twee functionele gebieden wilt scheiden, kunt u verwijzen naar de juiste stijl van scheidingswanden, boekenplanken, kasten, enz.

Veel bankenmodellen kunnen worden aangevuld met nachtkastjes. Ze moeten ook op de randen van gestoffeerde meubels worden geplaatst. U kunt een optie kiezen waarin de rol van duimen comfortabele en brede armsteunen zal spelen. Ze kunnen eenvoudig verschillende kleinigheden regelen: van gadgets tot koffiemokken.

Vooral zetels vaak in tiener slaapkamers.Zulke meubels kunnen een groot bed vervangen en genoeg ruimte vrijlaten voor een studentenbureau en fauteuils, waar vrienden, die hebben uitgekeken, zich comfortabel aan zullen aanpassen.

model

Er zijn veel aanpassingen aan banken die in de slaapkamer kunnen worden geplaatst. Laten we een paar actuele en gewilde modellen nader bekijken:

 • De meest populaire en meest voorkomende zijn de traditionele rechthoekige modellen.. Dergelijke opties kunnen verschillende grootten hebben: van compact tot zeer indrukwekkend. Meestal worden deze soorten gestoffeerde meubels langs de wanden geplaatst. Als de vierkante meters van de ruimte dit toelaten, is het echter mogelijk om een ​​of twee banken te rangschikken die geschikt zijn voor de stijl in het centrale deel.
 • Aantrekkelijk en stijlvol in het interieur van de slaapkamer ziet er kwaliteitsvolle hoekbank eruit. Modellen met dergelijke ontwerpen zijn vaak niet alleen uitgerust met vouw- en glijbedden, maar ook met verschillende interessante opties. Het kan bijvoorbeeld een kleine bar zijn, een muziekcentrum, verschillende ruime linnenladen, planken in de armleuningen, hoekplanken.
 • Mobiel en transformeren zijn modulaire samenvouwbare producten. Secties in dergelijke modellen kunnen op elk gewenst moment worden verdeeld en naar wens worden ingedeeld. Niet alleen rechthoekige, maar ook hoekbanken kunnen modulair zijn.
 • Voor een kleine slaapkamer of een kinderkamer is een comfortabele mini-sofa ideaal. Zulke opties bestaan ​​meestal uit een breed of smal gedeelte en lijken meer op grote stoelen. Ze kunnen ook worden uitgerust met glijdende mechanismen en reïncarneren in volwaardige slaapplaatsen. Als ze worden opgevouwen, nemen mini-banken heel weinig ruimte in, zodat u ze zelfs in een hele kleine ruimte kunt plaatsen.
 • Als u een origineel en modieus ensemble wilt maken, moet u eens kijken naar ongebruikelijke ronde en ovale varianten. Dit meubilair is echter alleen geschikt voor een ruime slaapkamer. Dat wil zeggen, in de kleine "Chroesjtsjov" voor dit model is er gewoon geen plaats.
 • Het interieur van de slaapkamer zal er harmonisch uitzien als Ottomaanse of als een kleine bank. Moderne fabrikanten produceren dergelijke modellen met glijdende structuren die de functie van een ligplaats vervullen.

machinerie

Als u besluit om het gebruikelijke bed te vervangen door een bank, moet u speciale aandacht besteden aan het mechanisme waarmee het is uitgerust. Laten we een paar algemene en populaire bekijken. Transformers met een extra bed:

 • Vouwend ontwerp. Deze opties omvatten bekende banken, boeken, verbeterde euroboeken en eenvoudige click-klyaki. In dergelijke modellen zijn de rugleuning en de stoel een bed om te slapen, dat, als het opengaat, als een boek is. Vandaar de naam van de bekende mechanismen.
 • Vykatnye mechanismen. Banken met dergelijke systemen zijn aangelegd met behulp van een bed onder de stoelen. Vergelijkbare ontwerpen zijn uitgerust met multifunctionele modellen genaamd accordeon, dolfijn en kangoeroe. Meestal rusten deze mechanismen hoekbanken uit.
 • Sofa's uitvouwen. Gestoffeerde meubelen met een dergelijk mechanisme is een in het binnenste gedeelte gevouwen slaper. In de regel zijn deze voorbeelden ingedeeld als gewone vouwbedden. Met dergelijke systemen worden Franse vouwbedden en producten Sedafleks uitgegeven. De eerste optie is niet geschikt voor dagelijks gebruik.Zo'n model is beter te gebruiken als een zitplaats en een extra bed op te zetten alleen om tegemoet te komen aan diegenen die 's nachts verbleven.

Om deze reden kan deze slaapbank in de slaapkamer niet worden vervangen.

materialen

Sofa frames zijn gemaakt van verschillende materialen. De meest betaalbare opties zijn gemaakt van spaanplaat of multiplex. Modellen met multiplex-structuren zijn lichtgewicht, waardoor ze zeer mobiel zijn:

 • Niet het veiligste materiaal is spaanplaat. Houtafval en formaldehydeharsen worden gebruikt in het productieproces. Dit laatste kan een negatief effect hebben op het menselijk lichaam. Frames van spaanplaat zullen schadelijke stoffen uitstoten bij hoge temperaturen.
 • Milieuvriendelijker en praktischer zijn houten frames. Dergelijke gestoffeerde meubels zijn niet goedkoop, maar de prestaties en duurzaamheid ervan rechtvaardigen de hoge prijs.
 • Meestal gebruikt voor de vervaardiging van meubelframes beuken, eiken, essen, elzen, berken, dennen en walnoten.
 • Zeer populair tegenwoordig zijn duurzame metalen banken. Veel consumenten kiezen meubels met een dergelijk betrouwbaar frame, want het is brandveilig en bestand tegen mechanische schade.Als je zo'n bank nog steeds beschadigt, dan zal de reparatie geen moeite kosten en zal het niet veel tijd kosten.
 • Bekleding van een bank kan zowel stof als leer zijn. Uitstekende alternatieven voor duur natuurlijk materiaal is een grof en compact kunstleer, evenals een elastisch en hightech eco-leer.

kleuren

De meest voorkomende kleuren zijn:

 • In veel omgevingen zullen harmonieus gestoffeerde meubels eruitzien. bruine schaduw. Deze klassieke kleur kan worden gecombineerd met vele paletten. Deze bank creëert een gezellige en zachte sfeer in de slaapkamer.
 • Interessant is dat in de slaapkamer een contrast ontstaat zwarte bank. Deze optie wordt aangeraden om voor de lichte muur te hebben. Als je een zwarte kopie in de buurt van een donkere muur plaatst, moet deze worden toegevoegd met lichte kussens of hoezen.

De luchtbank met witte kleur verfrist het interieurontwerp. Het zal in harmonie zijn met de meest verschillende kleuren van het interieur.

 • Als u een lichte slaapkamer wilt toevoegen rode bankdan moet het worden geslagen met decoratieve elementen. Het kunnen bijvoorbeeld witte, grijze of bruine kussens zijn, bordeaux verduisteringsgordijnen.
 • Veelzijdig is een neutrale bank grijze kleur. Het ziet er organisch uit in bijna elke slaapkamer. Voor de registratie van een kinderkamer is het het beste om een ​​helder model met een positieve kleur te kiezen. Je kunt een kleine bank kopen, versierd met kleurrijke prints, bloemstukken of afbeeldingen van stripfiguren.

Als je een bank voor een slaapkamer kiest, wordt het niet aanbevolen om de voorkeur te geven aan producten met te schreeuwende en zure tonen. Dergelijke meubels zullen interfereren met snel in slaap vallen en te veel aandacht trekken. Na verloop van tijd zal de bonte bank irritatie veroorzaken, en je wilt er vanaf.

Interessante ontwerpideeën

Laten we in meer detail een aantal aantrekkelijke interieurs van slaapkamers met banken bekijken:

 • In de lichte slaapkamer met witte muren U kunt een hoekbruine bank plaatsen met textielbekleding en een inklapmechanisme. Een bed in de gestoffeerde meubels moet worden ingericht met licht beddengoed met chocoladestrepen. Je kunt de bank vervolledigen met een kleine houten tafel aan de zijkant en een donkere lamp met een witte kap eraan.Maak het interieur af met een donkerbruine vloermat, levende bloemen in potten en muurschilderingen met contrasterende afbeeldingen.
 • Ruime rechthoekige bank met een contrasterend rood patroon en een groot bed kan worden geplaatst in de slaapkamer met witte muren en bruin laminaat. Het interieur moet worden aangevuld met licht linnen, een crèmekleurige deken, zachte chocoladedoeken voor de ramen en sneeuwwitte kussens.
 • In een studio-appartement U kunt een bank aan de rechterkant van het bed schikken en deze van elkaar scheiden met een lage scheidingswand. Versier de muren in deze kamer met crème pleister en leg een lichtbruin laminaat op de vloer. Een bed met een hoog wit hoofdeinde kan worden aangevuld met crème beddengoed en gestreepte veelkleurige kussens. De hoekbank in de woonkamer moet worden aangevuld met contrasterende decoratieve kussens en muurschilderingen in blauw en wit.
 • In een ruime lichte kamer Je kunt een witte rechthoekige bank tegenover het zachte, lichte bed plaatsen. Tussen deze interieuronderdelen passen gemakkelijk een grote en een lage witte tafel en een zwarte scheidingswand die het werkgebied scheidt.Werk het ensemble af met een accentmuur in beige kleur achter de bank, lichte vazen ​​en gloeilampen op de tafel, een licht tapijt onder het bed en een beige deken.
 • Als je het goed wilt maken harmonieus interieur in de stijl van minimalisme, dan moet je de wanden in de slaapkamer wit kleuren en een lichtbeige laminaat op de vloer leggen. In een dergelijke omgeving zal een kleine blauwe rechthoekige bank met een opklapbed en een blauwe stoel er tegenover harmonieus uitzien. Vul een eenvoudig ensemble aan met een klein donker nachtkastje met een levendige bloem, donkergrijze vloermat, gele lampen op de hoeken en kleine, lichte schilderijen met zachte turquoise lijsten over de bank.

Zie de volgende video voor alle kenmerken van de bankkeuze.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer