Hoekbanken zonder armleuningen

Gestoffeerde meubels geven het interieur comfort, warmte en aantrekkelijkheid. In de regel is de bank de sleutel in het interieurontwerp. Moderne opties trekken de aandacht van een verscheidenheid aan modellen, het gebruik van nieuwe materialen en stoffering.

Hoekbanken zonder armleuningen zijn een geweldige oplossing voor zowel kleine als grote woonkamers, slaapkamers, studeerkamers, gangen en keukens.

Voors en tegens

 • Banken zonder armleuningen vaak te vinden in verschillende stijlen.
 • Dat zijn ze kunt u ruimte besparen in de kameromdat ze compact zijn. Het hoekmodel bevindt zich in een van de vrije hoeken van de kamer en biedt volledige bewegingsvrijheid.
 • Modellen zonder armleuningen worden meestal gekozen door lange mensen, omdat ze kunnen gemakkelijk worden geplaatst, omdat de poten niet op de armsteun rusten.
 • Hoekmodellen gekenmerkt door compactheiddaarom ideaal voor kleine kamers. De ergonomie van een dergelijke bank wordt aangevuld door een aantrekkelijke inrichting. Ontwerpers bieden aangepaste vormen, een brede selectie van hoogwaardige stoffering en kleuren. Van de materialen voor stoffering wordt leer vaak gebruikt, eco-leer en textiel.
 • De meeste modellen met een hoekige vorm zonder armleuningen uitgerust met kussens. Ze kunnen worden gebruikt als armleuningen of voor een comfortabel verblijf op de bank.
 • Het gebrek aan armleuningen is geliefd bij jonge ouders omdat Dergelijke modellen hebben geen scherpe hoeken en je kunt je geen zorgen maken dat de baby zal slaan of zich bezeren.
7 foto

Belangrijkste voordelen:

 • Het gebrek aan armleuningen heeft een positieve invloed op de afmetingen van gestoffeerde meubels.
 • Zulke modellen zien er slanker uit en hebben minder gewicht dan opties met armleuningen.

Banken zonder armleuningen hebben geen gebreken, dus moderne modellen worden steeds vaker zonder deze gemaakt en soms ontbreekt ook een deel van de achterste rugleuning.

model

Hoekmodellen zonder armleuningen zijn tegenwoordig erg in trek, daarom bevatten veel fabrikanten van gestoffeerd meubilair dergelijke varianten van stijlvolle en aantrekkelijke banken in hun nieuwe collecties. Ze zijn vaak uitgerust met transformatiemechanismen, zodat u een ruime en comfortabele slaapplaats kunt creëren. Vouwmechanismen stellen u in staat om een ​​gemakkelijke manier van lay-outs te kiezen.

 • De meest populaire in de hoekmodellen is dolfijn mechanismeomdat het perfect is voor dagelijks gebruik. Het principe van de bediening ligt in het feit dat een platform de stoel verlaat, die omhoog gaat vanwege het liftmechanisme. De betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product is afhankelijk van de betrouwbaarheid van dit systeem.
 • Zeer populair is bank boek op een metalen frame zonder armleuningen. Een dergelijk model is zowel geschikt voor liegen als voor zitten. Het transformatiemechanisme maakt het gemakkelijk om een ​​bed te maken. Eerst moet je de stoel een beetje hoger zetten en dan voorzichtig zakken. Om de bank uit te breiden, moet achter zijn rug vrije ruimte zijn.
 • Banken met inklapmechanisme "Click-klyak"Heb drie posities.Het is handig om erop te zitten in een zittende, liggende en halfzittende positie. Dit mechanisme wordt vaak gebruikt voor compacte modellen, wat een uitstekende keuze is voor kleine woonkamers, slaapkamers of kinderkamers.
 • Veel hoekbanken hebben een mechanisme. "Accordeon"die wordt gekenmerkt door gebruiksgemak. Om een ​​bed te vormen, hebt u drie delen nodig: twee ruggen en een zitplaats. De stoel gaat naar voren, nadat het ratelmechanisme is uitgeschakeld. Rug valt naar een horizontale positie. Deze optie is geschikt voor kleine ruimtes, omdat de bank niet van de muur hoeft te worden verplaatst om te worden geopend.

afmeting

Hoekbanken zonder armleuningen zijn conventioneel onderverdeeld in compacte modellen en opties ontworpen voor ruime kamers.

 1. Kleine banken hebben meestal een L-vormige vorm, omdat ze een langwerpig uitsteeksel hebben. Zo wordt de hoekversie met het transformatiemechanisme "dolfijn" met gemak een handige en comfortabele slaapplaats. Dergelijke banken in de ongevouwen vorm hebben afmetingen van 1950x2100 mm of 1400x1600 mm. Hoek-mini-banken zonder armleuningen worden vaak gebruikt als keukendecoratie.Het wordt gebruikt als een zachte hoek. Dergelijke modellen hebben in de regel een doos voor de opslag van verschillende kleinigheden.
 2. Grote modellen Geschikt voor drie of meer mensen, dus ze worden vaak gekocht in de woonkamer, waar je de avond samen kunt doorbrengen. Een goede oplossing is een bank met een totale afmeting van 2000 x 1500 mm. Het kan worden uitgebreid om een ​​ligplaats te creëren, die 1900x1500 mm is. Meestal is het uitgerust met een handige lade voor het opbergen van beddengoed.

Voorbeelden in het interieur

Hoekbanken zonder armleuningen kunnen worden gebruikt voor het decoreren van kleine en ruime kamers. Vanwege hun compactheid nemen ze niet veel ruimte in beslag. Met een verscheidenheid aan modellen en kleuren vindt u de perfecte optie voor het realiseren van verschillende stijlen.

 • Om een ​​gezellige sfeer te creëren, kunt u een mooie beige hoekbank gebruiken, compleet met vier kussensE. Kleine kussens kunnen worden gebruikt als armleuningen of om een ​​handige locatie op de bank te creëren. De originele afdruk in zachte tonen dient als een versiering van het model.
 • Grote hoekbanken worden vaak gebruikt voor ruime woonkamers.s.Een luxueus model met een lichte crème kleur, gedecoreerd met kussens van bruine tinten, ziet er geweldig uit in een moderne stijl, met behulp van beige en bruine tinten. De bank in het midden van de woonkamer is het centrale accent in het ontwerp van de kamer.
 • Prachtig ogende ruime hoekbank in witte en grijze zitmattenen. Zo'n mix past ideaal in vele stijlen, en laat je ook toe om een ​​sfeer van huiselijke warmte en comfort te creëren. Een kleine poef in de toon van de bank past harmonisch in het totaalconcept. Op zo'n bank kan een groot bedrijf comfortabel plaatsnemen.

Een overzicht van het populaire model van de hoekbank zonder armleuningen, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer