Populaire stijlen van banken

 Populaire stijlen van banken

Ontwerpers hebben ongeveer 50 basisstijlen die tegenwoordig worden gebruikt in interieurontwerp, evenals veel van hun branches en variaties. Het begrijpen van de stijlen van banken is noodzakelijk om het op de juiste manier te kunnen selecteren voor de andere elementen van je interieur.

7 foto

Moderne richtingen van de eenentwintigste eeuw

High-tech

Moderne interpretatie van technisch, letterlijk van het Engels. hightech wordt vertaald als "geavanceerde technologie".

Hightech- of loungebanken onderscheiden zich door hun eenvoud van geometrische vormen en rustige monochrome kleuren. Meestal gaat de voorkeur uit naar zwart, wit, grijs, zilver en metaal.

Hout wordt zeer zelden gebruikt, maar de bank kan op metalen verchroomde poten staan, die overlappen met andere elementen van het interieur.Voor bekleding met moderne high-tech stoffen.

zolder

Vandaag de dag is Loft een van de moderne stijlen geworden die in gewone appartementen is gereconstrueerd met behulp van de canonieke elementen - metselwerk, betonnen muren, open communicatie.

Voor banken wordt de voorkeur gegeven aan beknopte modellen van felle kleuren. Voor het maken van gebruikte incompatibele, op het eerste gezicht, materialen - plastic en roestvrij staal in combinatie met natuurlijke lederen bekleding.

Art Deco

Stijl kwam in zwang in het begin van de twintigste eeuw. De makers werden geïnspireerd door de esthetiek van het kubisme en de etnische stijlen van Afrikaanse en Indiase volkeren. Het is een mengeling van geometrische vormen, exotische materialen, etnische en florale prints, die samen een bepaald element van luxe worden.

Ongebruikelijke natuurlijke materialen zoals ivoor, kostbare houtsoorten, bamboe werden traditioneel gebruikt om meubels te maken, exotische haaien, pijlstaartrog, krokodillen, palinghuid werden gebruikt als stoffering.

Tegenwoordig kunnen weinigen deze luxe veroorloven, dus in massaproductie nemen fabrikanten hun toevlucht tot imitatie van nobele materialen.

8 foto

Eco

De stijl is gecreëerd in tegenstelling tot urbanisme, voor degenen die genoeg hebben van kunstmatige hightech en terug willen naar de natuur.

Om banken te maken, worden alleen natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren gebruikt. Ze hebben misschien knopen, een speciale textuur van de boom en herhalen haar natuurlijke vormen. Het is onwaarschijnlijk dat het zacht is - vaker zien eco-banken eruit als ruwe, ongepolijste banken zonder decor, maar er kunnen afneembare kussens met afdekkingen van natuurlijke materialen op liggen.

7 foto

zee

De bank in maritieme stijl is ideaal voor een landhuis, omdat dergelijke elementen in het interieur een gevoel van zomer en ontspanning creëren.

Dit is een gewone zachte bank met bekleding in wit en blauw textiel of bruin leer, die veroudering en slijtage kan veroorzaken. Het moet worden aangevuld met andere "mariene" elementen van het interieur - rieten manden, ankers, touwen, schelpen enzovoort.

lapwerk

Patchwork is patchwork, deze stijl is nu ongelooflijk populair. De bank met de bekleding van de patches ziet er in elke stijl goed uit, hij kan zowel schattig als eenvoudig zijn en zeer elegant en stijlvol.

U kunt een kant-en-klare bank met een dergelijke bekleding kopen en u kunt de oude bijwerken door een hoesje met kleine stukjes stof te naaien.

Boho

Deze stijl is zeer onderscheidend, rijk, vol met gedurfde kleuren. Hij heeft geen regels, zolang het interieur van het appartement je eigen essentie weerspiegelt.

De bank moet hurkend, breed en zeker comfortabel, eenvoudig van vorm zijn zonder franjes die het interieur overbelasten.

Geef de voorkeur aan de bekleding in natuurlijke kleuren die aangenaam zijn voor het oog. Tinten van bessen, lucht, zee en bloemen zijn welkom.

60-70-xx jaar

Deze retrostijl is opnieuw in de mode, maar niet charmant om een ​​sfeer in het appartement te creëren die lijkt op een flat uit het Sovjet-tijdperk. Het is voldoende om van daar wat elementen te lenen, waaronder een bank.

Het moet compact zijn, zonder overmatige decoratie, maar met een andere vorm. Strikt en hoekig, fantasie, met vloeiende rondingen zijn populair. Ze zijn verenigd door het concept - de bank moet op poten staan, meestal houten, maar chroomopties zijn mogelijk. Dankzij hen ziet het er gemakkelijk en elegant uit.

militair

Deze stijl is brutaliteit en functionaliteit, dus het is ideaal voor mannen.

Een bank in militaire stijl moet een strakke geometrische vorm hebben, een beetje ruw. De afwerking moet in de stijl van minimalisme worden uitgevoerd. Gemaakt van leer of canvas, kan het worden versierd met wapenkunde-elementen.

fusie

Dit is een mix van verschillende moderne stijlen, die worden gekenmerkt door een gewaagde combinatie van vormen, tinten en texturen. Onderscheidend door zijn onvoorspelbaarheid en het volledige gebrek aan stilistische kaders - alles kan zich vermengen.

Zo bestaat de fusion-sofa zelf niet, het is een interieurstijl waarin bijvoorbeeld een bank in Engelse stijl en een fauteuil met een vleugje boho samen kunnen leven.

Om uw appartement er stijlvol en niet smakeloos uit te laten zien, geeft u de voorkeur aan eenvoudige vormen, maar heldere en rijke kleuren die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden.

steampunk

Steampunk is het tijdperk van stoommachines, die uiteindelijk uitgroeide tot een populaire interieurstijl. Hij ontkent het gebruik van synthetische materialen en accepteert alleen natuurlijk.

Het belangrijkste is dat een sofa in de stijl van Steampunk niet in een moderne stijl gemaakt kan worden, bij voorkeur als deze niet erg nieuw is. Je kunt het kopen op de rommelmarkt of in een antiekwinkel - opgeknapt, in goede staat.

Relatief nieuwe stijl, die ook wel 'shabby chic' wordt genoemd. Het is vooral populair bij liefhebbers van vintage items en lichte nalatigheid in het interieur.

Bekleding moet fluweel of leer zijn, de basis - houten, metalen fittingen (bij voorkeur brons). Ideaal voor het klassieke Engelse model van de sofa "Chester".

Chebbi chic

In de regel hebben banken kunstmatig gerijpte, versleten benen en armleuningen, wat een speciale sfeer van bohemien chique oplevert.

Lichtkleurbereik heerst, ze kunnen effen wit of bloemenprint zijn.

klassiek

Deze stijl is aan populariteit gewonnen, deze is ontstaan ​​op basis van de tradities van het oude Griekenland en Rome.

De banken in klassieke stijl zijn zeker versierd met houtsnijwerk, voeringen, ander pathosdecor, vergulding.

Voor de vervaardiging van alleen gebruikte natuurlijke materialen, kunnen imitaties onder de boom niet bestaan. Bovendien zijn ze versierd met bloemmotieven of afbeeldingen van helden uit mythen.

Het meest klassieke model is een elegante gastbank die nooit uit de mode raakt.

geschiedenis

gotisch

Gotische banken zijn vrij zwaar, met geometrische armleuningen en een hoge rug. De bank moet zeker worden versierd met houtsnijwerk met florale en architecturale motieven. Bovendien kan de bank worden gedecoreerd met een overkapping aan de torenspitsen.

Voor de productie maken ze gebruik van natuurlijk hout, ijzer of bronzen fittingen en bedekken ze met natuurlijk leer, dat tegenwoordig soms is vervangen door kunstmatig leer.

barok

Bij het maken van meubels in deze stijl werden altijd indrukwekkende decorelementen gebruikt. Onder hen - handig beeldhouwwerk, metalen figuren en een mozaïek van verschillende houtsoorten.

De poten van de banken hebben een complexe figuur, vaak zijn ze gemaakt in de vorm van dierenpoten. Voor de stoffering gebruikte brokaat, tapisserie materialen, zijde en fluweel.

In elk land vond de Barok zijn manifestatie, bijvoorbeeld, de Russische barok is populair in de onze. Om te begrijpen wat het is, volstaat het om zich de entourage van volksverhalen te herinneren - al het meubilair is versierd met houtsnijwerk en veelkleurige schilderingen.Deze stijl van het maken van moderne banken wordt nog steeds bewaard.

Rococo

Deze stijl was een geweldige exquise voltooiing van het barokke tijdperk. Er zijn bankstellen zoals "canapés" (in de vorm van meerdere verbonden stoelen), "chaise lounge", "berter" (fauteuil). Banken moeten niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn.

In de versiering zijn er noodzakelijkerwijs gesneden patronen, stucwerk, maskers van cupido's. Omdat deze periode een mode voor China was, worden zijden tapijten met bloemen, pagodes en de Chinezen zelf in traditionele kleding gebruikt als stoffering.

Empire

De naam van deze stijl is vertaald uit het Frans als "luxe", het is ontstaan ​​in Frankrijk tijdens het bewind van Napoleon. Het wordt gekenmerkt door rust en orde, in het interieur zijn er altijd veel spiegels, zuilen en kroonlijsten.

De banken spelen de rol van poten van leeuwenpoten, speren, schilden en andere elementen van militaire parafernalia. Bij het maken van traditionele modellen met mahonie, kosten moderne banken imitatie.

Antieke motieven zijn zeker aanwezig in de decoratie. In het sieraad van de bekleding kunnen figuren van mensen en dieren, speren, pijlen, lauwerkransen staan.

Houten oppervlakken zijn glad, gepolijst tot glans, bekleed met brons en vergulding. Het kleurenspectrum is helder - rood, blauw, wit, donkere kleuren, altijd met de aanwezigheid van goud.

Deze stijl heeft verschillende takken, een van hen - Stalins rijk, dat in de jaren 30-50 ontstond in de USSR, maar nog steeds populair is. Deze stijl is luxueus en majestueus, hij is bijzonder pompeus omdat hij de meest chique kenmerken van barok, Napoleontisch rijk, laat-classicisme en art-deco heeft geabsorbeerd.

Al het meubilair van dit tijdperk is meestal donker van kleur, het speelt in tegenstelling tot lichte muren. De banken zijn gemaakt van natuurlijk hout met gewatteerd leer of tapijtbekleding. Ze zijn streng ontworpen, zonder overdreven decoratie en gratie, ze voelen de monumentaliteit en grandeur van een vervlogen tijdperk.

Victoriaans

Een zeer eclectische stijl die Gothic, Renaissance, Barok, Rococo, Empire en Neoclassicisme combineert. Bovendien begonnen mensen tijdens deze hoogtijdagen veel te reizen, dus elementen van stijlen uit verre landen, die werden geassimileerd tot één "oosterse stijl", werden toegevoegd aan Europese stijlen.

Voor de vervaardiging van banken gebruikt nobele boomsoorten van rode tinten. Voor de bekleding van bordeaux, blauw, groen en bruin pluche werd vergulding op grote schaal gebruikt.

Modern of Art Nouveau

Het tijdperk van de moderniteit valt aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Het belangrijkste principe is terug naar de natuur, daarom worden bloemen en planten, zwanen, gladde vormen met stijlvolle stilering gebruikt in decoratie. Begin moderne materialen te gebruiken - metaal, glas, maar geef niet op en hout.

De banken zijn gedecoreerd met florale ornamenten met vloeiende, golvende combinaties. Het kleurenschema is delicaat, pastel - ashen, lichtroze, blauw, lichtgroen.

koloniaal

De stijl kreeg zijn naam vanwege het feit dat Old England nieuwe gebieden veroverde, koloniën in verschillende delen van de wereld stichtte, veranderingen in hun interieur aanbracht en de karakteristieke kenmerken van design van hen leende.

Koloniale stijl omvat het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen en ongewone interieurelementen.

Het is belangrijk dat u verschillende bankmodellen kunt kiezen, de keuze is niet beperkt. Maar ze moeten zeker in vintage stijl worden gemaakt.Het kan bijvoorbeeld een bank zijn met een klassiek massief frame, lederen bekleding, aangevuld met gekleurde kussens.

chalet

Net als in de landelijke stijl worden natuurlijke materialen hier gebruikt, eenvoud en milieuvriendelijkheid zijn welkom. Het chalet richt zich niet op kleinigheden, het is meer praktisch en beknopt.

De sofa in chaletstijl valt op door zijn onbeschoftheid, hij moet overwegend verouderd zijn, in eenvoudige vorm, met echte lederen bekleding.

Etnische groep

oosten

Deze stijl heeft een speciaal magnetisme, heeft zijn eigen magische en charmante sfeer. Het bevat veel populaire stijlen, zowel Arabische als Aziatische. Elk van hen heeft zijn eigen unieke unieke kwaliteiten, dus het is moeilijk om het met een ander te verwarren. Overweeg de populairste bestemmingen:

Japans

Banken, gemaakt in de Japanse stijl, hebben duidelijke, beknopte lijnen, een minimum aan decor en niets meer. Ze zijn altijd gemaakt in heldere, rustige kleuren, die vrede en ontspanning bevorderen.

Chinese

Zeer vergelijkbaar met Japans, maar helderder en kleurrijker. De banken zijn meestal vrij laag, gemaakt van donker hout,gedecoreerd met rode bekleding met gouden patronen.

De hoofdregel - alle meubels in de kamer, inclusief de bank, moeten op Feng Shui worden geplaatst.

Turks

De banken in Turkse stijl zitten vol felle kleuren, hebben sierlijke patronen en ingewikkelde patronen. Vaak zijn er gesneden decoraties op.

De bekleding is noodzakelijkerwijs gemaakt van textiel - duur en van hoge kwaliteit, versierd met borduurwerk en goud.

Marokkaans

Bij het maken van meubels worden alleen natuurlijke materialen gebruikt, de banken zijn meestal erg laag, zacht, met pluche of textiel bekleding, die vol felle kleuren is.

De bank zelf kan eentonig zijn, maar het zal zeker veel kleurrijke kussens hebben die je een plezier zullen doen.

Dit is niet zomaar een meubelstuk - het is een echt kunstwerk, dat het interieur een speciale oosterse luxe geeft.

Afrikaanse

De Afrikaanse banken in safari-stijl zijn vrij zwaar, enigszins ruw, ze zijn gemaakt van natuurlijk hout en hebben een bekleding gemaakt van dierenhuiden of dierenkleuren imiterend.

Het moet echter zo natuurlijk mogelijk lijken, aangezien kunstmatige materialen praktisch niet worden gebruikt - alles is natuurlijk, enigszins grof en bruut.

Indiaas

Het interieur in Indiase stijl ziet er helder en harmonieus uit, het gaat om het gebruik van natuurlijke materialen met de verplichte aanwezigheid van handgemaakt. Interieurartikelen zijn gemaakt van ivoor, steen, hout.

De bank kan van hout zijn, met elementen van elegant houtsnijwerk of rieten gemaakt van rotan. Het moet worden aangevuld met heldere veelkleurige kussens die de unieke kleur benadrukken.

Scandinavisch

De bank in Scandinavische stijl is gemaakt in een minimalistische stijl, tegelijkertijd is hij betrouwbaar en praktisch. Dit meubel is een sleutelelement in het interieur van de woonkamer. Het moet zowel een uniek stijlvol ontwerp hebben met overzichtelijke lijnen en handig en comfortabel zijn.

De wanden in het Scandinavische interieur zijn meestal wit, dus de bank dient als een helder accent in de kamer. Het kan rood, blauw, groen, mosterd en zwart zijn.

Middellandse Zee

Onder de Middellandse Zee betekenen twee stijlen - Italiaans en Grieks. Overweeg ze allebei.

Italiaans

De stijl wordt gekenmerkt door elegantie en luxe, uitgedrukt in zonnige zachte tinten.Gestoffeerde meubels zijn niet traditioneel voor deze stijl, het leek veel later, maar in een modern interieur is het onmogelijk om te doen zonder een bank.

De bank moet laag zijn, met een afgerond hoofdeinde en grote armleuningen, en om het te laten lijken op echte Italiaanse meubels, moet je een model selecteren met de juiste textieltrim in warme donkerbeige tinten.

Grieks

De voorkeur gaat uit naar sneeuwwitte kleuren die worden aangevuld met helder blauw afgewisseld met geel en terracotta. De bank is meestal gemaakt van ruw onbewerkt hout dat een vervaagd effect kan hebben.

Frans

Deze stijl is altijd al een model geweest van elegant en chic, en het blijft als zodanig tot op de dag van vandaag aanwezig. In het bijzonder is de bank niet alleen een comfortabel gestoffeerd meubilair, maar ook het belangrijkste element in het interieur.

Dit is een gesneden model met sierlijke poten in de stijl van Marie Antoinette. De luxe benadrukt luxueuze satijn, zijde of fluwelen bekleding.

Engels

De Engelse stijl zelf wordt beschouwd als een van de klassieke stijlen, omdat deze net zo volwassen en elegant is. Als je in het interieur van je huis tenminste een van de elementen gebruikt, bijvoorbeeld een sofa, kun je echte Britse charme brengen in je woonkamer, de beste huizen in Londen waardig.

Het traditionele model voor de Engelse stijl is de Chesterfield-bank, wat erg populair is. Het heeft een onderscheidende vorm en herkenbare gewatteerde elementen die het anders maken dan alle andere modellen. De voorkeur gaat meestal uit naar donkere lederen bekleding.

Amerikaans

Zeer multi-etnische stijl waarin stijlen van de verschillende mensen die vanuit Europa naar Amerika zijn geëmigreerd, door elkaar worden gehaald. Omdat de eerste Amerikaanse kolonisten immigranten waren uit het oude Engeland, verliet de cultuur van dit specifieke land de grootste indruk op de Amerikaanse stijl.

Banken in Amerikaanse stijl zijn altijd groot en zacht. Ze zien er respectabel uit, dankzij de imitatie van dure materialen. Meestal geven ze de voorkeur aan lichte tinten, de overheersende kleur is wit.

Country muziek

De naam van deze stijl is vertaald als "dorp", dus wordt het meestal gebruikt voor de decoratie van landhuizen of villa's.

Ligstoelen in landelijke stijl zijn noodzakelijkerwijs gemaakt van natuurlijke materialen in dezelfde natuurlijke kleuren. Traditioneel is deze boom bruin, natuurlijk geel of warm goudkleurig, smeden kan ook worden gebruikt.Bekleding is altijd gemaakt van textiel met een geruit of bloemmotief.

Veel meer modellen van banken kunnen in de onderstaande video worden weergegeven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer