Isolatoren Isover: een beoordeling van thermische en akoestische isolatiematerialen

 Isolatoren Isover: een beoordeling van thermische en akoestische isolatiematerialen

De markt voor bouwmaterialen staat vol met verschillende isolatiematerialen en geluiddichte materialen voor gebouwen. In de regel is het belangrijkste verschil tussen hen de vorm van de productie en de samenstelling van de basis, maar ook een belangrijke rol wordt gespeeld door het land van fabricage, de reputatie van de fabrikant en de toepasbaarheid.

Isolatoren kosten meestal een aanzienlijk bedrag, dus om niet verloren te gaan, moet u vertrouwen op gegarandeerde hoogwaardige goederen, bijvoorbeeld producten van Isover.Volgens deskundigen en klantrecensies heeft het een leidende positie in eigenschappen zoals levensduur, betrouwbaarheid en efficiëntie.

Speciale functies

Isover-isolatie wordt zowel in woongebouwen als in openbare instellingen en industriële gebouwen gebruikt. De productie en verkoop van dit product is bezig met een bedrijf dat lid is van de internationale vereniging Saint Gobain. - een van de leiders in de bouwmaterialenmarkt, die meer dan 350 jaar geleden ontstond. Saint Gobain staat bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen, het gebruik van moderne technologieën en de hoge kwaliteit van zijn producten. Alle bovenstaande items zijn ook van toepassing op Isover-verwarmingselementen, geproduceerd in verschillende versies.

Isover-producten hebben in veel opzichten de voor- en nadelen van minerale wol, omdat ze vergelijkbare eigenschappen vertonen. Ze worden op de markt gebracht in de vorm van platen, stijf en semi-rigide, en matten gerold in rollen volgens hun eigen gepatenteerde technologieën in 1981 en 1957. Deze isolatie wordt gebruikt voor de behandeling van daken, vloeren, gevels, plafonds, vloeren en wanden, evenals ventilatiepijpen. De basis van Isover zijn glasvezels.Hun lengte varieert van 100 tot 150 micron en dikte - van 4 tot 5 micron. Dit materiaal is veerkrachtig en bestand tegen stress.

Isover-isolatoren zijn scheurbestendig, wat betekent dat ze op structuren met een complexe vorm kunnen worden geplaatst. Dit zijn bijvoorbeeld leidingen, elementen van productielijnen, industriële apparatuur en andere.

Als u Isover als verwarming of geluidsisolatie gebruikt, moet deze worden beschermd tegen vocht.

Meestal gebruikt voor deze dampscherm- en waterdichtmakende film. De stoomisolator wordt meestal vanuit het huis gemonteerd om deze tegen condensatie te beschermen. Waterdichting film is buiten geplaatst, besparing van regen en smeltende sneeuw. In de regel wordt Isover zonder bevestigingsmiddelen gemonteerd, de enige uitzondering kan de isolatie van het plafond zijn - in dit geval worden deuvels gebruikt - "schimmels".

Onder de "header" van het merk wordt een massa isolatoren geproduceerd, die verschillende doeleinden hebben en verschillende functies vervullen. Ze zijn verdeeld in twee groepen: voor industrieel en residentieel gebruik. In de particuliere woningbouw is het meest gebruikte materiaal "Classic", gemarkeerd met de letter "K".

De prijs van Isover-isolatie kan verschillen in verschillende regio's van ons land. Meestal varieert het gemiddelde van 120 tot 160 roebel per vierkante meter. In sommige gebieden is het rendabeler om het in pakketten te kopen en in sommige gebieden in kubieke meters.

Subtiliteiten van vervaardiging

Saint Gobain werkt al meer dan 20 jaar op de Russische markt en produceert materialen in twee fabrieken: in Yegoryevsk en Tsjeljabinsk. Alle ondernemingen zijn verplicht de certificering van de internationale norm voor milieubeheer te ondergaan, waardoor Isover-isolatie een niet-vervuilend product is, dat door zijn ecologische eigenschappen op hetzelfde niveau ligt als katoen en vlas.

Als onderdeel van verschillende typen Isover zijn zowel glas- als basaltvezels. Een dergelijke structuur is het resultaat van de verwerking van glaskristallen, kwartszand of de mineraalrotsen van de basaltgroep.

 • Het is in Isover dat mineralen worden gebruikt. De componenten smelten en rekken zich uit tot vezels, volgens de TEL-technologie. Het resultaat is een zeer dunne draad, die onderling is verbonden met een speciale samenstelling van harsen.
 • Pre-mix de samenstelling van gebroken glas, kalksteen, kwartszand en andere mineralen.
 • Om een ​​homogene vloeistofmassa te verkrijgen, moet het resulterende mengsel worden gesmolten bij een temperatuur van 1300 graden.
 • Nadat het "vloeibare glas" op een snel bewegende kom valt, in de wanden waarvan gaten zijn gemaakt. Dankzij fysica stroomt massa uit in de vorm van draden.
 • In de volgende stap moeten de vezels worden gemengd met een lijm van polymeren met een gele tint. De resulterende substantie komt de oven binnen, waar het wordt geblazen met hete lucht en beweegt tussen de stalen schachten.
 • De lijm zet in, de laag wordt geëgaliseerd en glaswol wordt gevormd. Het blijft alleen om het onder de circulerende zagen te sturen om in fragmenten van de gewenste grootte te snijden.

Bij het kopen van Isover kunt u de certificaten van kwaliteit zien. Wanneer het materiaal onder licentie wordt geproduceerd, levert de verkoper documenten die de normen EN 13162 en ISO 9001 bevestigen. Ze worden een garantie dat Isover gemaakt is van veilige materialen en er geen verbod is op het gebruik binnenshuis.

species

Er zijn verschillende soorten isolatie, afhankelijk van of ze worden geïmplementeerd in rolformaat of in platen. Beide typen kunnen verschillende grootten en verschillende diktes hebben en verschillende stijltechnieken.

Isolatie is verdeeld en afhankelijk van de toepassing. Ze zijn universeel of geschikt voor individuele gebieden - muren, daken of sauna's. Vaak is het doel van de kachel in zijn naam gecodeerd. Daarnaast is het de moeite waard hieraan toe te voegen dat de materialen zijn verdeeld in de materialen die binnenshuis en op de gevels van gebouwen worden gebruikt.

Het is ook de moeite waard om aan te geven dat Isover geclassificeerd wordt door de stijfheid van het materiaal. Deze parameter, die betrekking heeft op de kenmerken van GOST, is aangegeven op de verpakking en hangt nauw samen met de dichtheid, de mate van compressie in de verpakking en de thermische isolatie-eigenschappen.

Voors en tegens

Alle Isover-verwarmingen hebben vergelijkbare positieve en negatieve kenmerken. Als we het over de profs hebben, zijn er de volgende:

 • Het materiaal heeft een lage thermische geleidbaarheid. Dit betekent dat de warmte "lang" in de kamer blijft hangen, waardoor het mogelijk is om kleinere hoeveelheden bij verwarming te spenderen, waardoor aanzienlijke hoeveelheden worden bespaard.
 • Isolatie toont een hoog vermogen om geluid te absorberen door de aanwezigheid van een luchtspleet tussen de vezels, waardoor trillingen worden geabsorbeerd. De ruimte wordt zo stil mogelijk, beschermd tegen externe ruis.
 • Isover heeft een hoog niveau van dampdoorlatendheid, dat wil zeggen, het materiaal ademt.Het houdt geen vocht vast en de muren beginnen niet te smelten. Bovendien neemt de droogtijd van het materiaal zijn levensduur toe, omdat de aanwezigheid van vocht de thermische geleidbaarheid nadelig beïnvloedt.
 • Warmte-isolatoren zijn helemaal niet ontvlambaar. Op een schaal van ontvlambaarheid kregen ze de hoogste rating, dat is de beste weerstand tegen vuur. Als gevolg hiervan kan Isover worden gebruikt om houten gebouwen te bouwen.
 • Borden en matten zijn licht van gewicht en kunnen worden gebruikt in gebouwen die geen overmatige belasting tolereren.
 • Levensduur kan 50 jaar worden.
 • Isolatie behandeld met verbindingen die de vochtbestendigheid verhogen.
 • Materiaal is eenvoudig te vervoeren en op te slaan. De fabrikant drukt Isover 5-6 keer uit als deze wordt verpakt en geeft vervolgens het formulier volledig terug.
 • Er zijn productlijnen met verschillende technische kenmerken, ontworpen voor verschillende bouwgebieden.
 • Isover heeft een hoge elasticiteit. Isolatie overtreft andere minerale wol op deze indicator als gevolg van de speciale technologie TEL, waarop deze wordt geproduceerd.
 • 5 centimeter minerale wol is gelijk in thermische geleidbaarheid tot 1 meter metselwerk.
 • Isover is bestand tegen biologische en chemische effecten.
 • Isover heeft een betaalbare prijs, vooral in vergelijking met andere alternatieven.
 • Het materiaal vertoont een hoge dichtheid en stijfheid, waardoor het zonder extra bevestigingsmiddelen kan worden gemonteerd.

Er zijn echter nog steeds enkele minpunten:

 • Een relatief complex installatieproces, waarbij het noodzakelijk is om de ademhalingsorganen en -ogen extra te beschermen.
 • De noodzaak om een ​​extra laag waterdicht te maken tijdens de bouw. Anders absorbeert het vocht, wat de isolerende eigenschappen schendt. In de winter kan steenwol zelfs bevriezen, dus het is belangrijk om een ​​ventilatiegleuf te laten.
 • Sommige soorten behoren nog steeds niet tot niet-brandbaar, maar tot zelfdovend - in dit geval moet u bovendien voldoen aan de eisen van brandveiligheid.
 • De zachte structuur van wol beperkt het toepassingsgebied.
 • Het enige negatieve voor industriële bedrijven is dat wanneer de temperatuur stijgt tot 260 graden, Isover zijn eigenschappen verliest. Er is namelijk zo'n temperatuur mogelijk.

Technische specificaties

Isover is vervaardigd met behulp van speciale gepatenteerde TEL-technologie en heeft uitstekende technische kenmerken.

 • Thermische geleidbaarheidscoëfficiënt erg klein - slechts 0,041 watt per meter / Kelvin.Het grote pluspunt is het feit dat de waarde ervan niet met de tijd toeneemt. Isolatie houdt de warmte vast en houdt de lucht vast.
 • Wat betreft geluidsisolatie, indicatoren voor verschillende modellen verschillen, maar altijd op een hoog niveau. Dit betekent dat elke soort Isover op de een of andere manier de kamer zal beschermen tegen externe ruis. Dit alles wordt verzekerd door de luchtspleet tussen de glasvezels.
 • Wat betreft de ontvlambaarheid, de Isover-soorten zijn niet-brandbaar of licht ontvlambaar en zelfdovend. Deze waarde wordt bepaald door de relevante GOST en betekent dat het gebruik van vrijwel elke Isover absoluut veilig is.
 • Dampdichtheid Deze isolatie varieert van 0,50 tot 0,55 mg / mchPa. Wanneer vochtisolatie van ten minste 1% de isolatie onmiddellijk zal aantasten met wel 10%. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​opening van ten minste 2 centimeter tussen de muur en de isolatie te laten voor ventilatie. Glasvezels geven vocht terug en houden daardoor de warmte-isolatie vast.
 • Isover kan tot 50 jaar dienen en voor een vrij indrukwekkende periode, verlies hun isolerende eigenschappen niet.
 • Bovendien is de samenstelling van de kachel waterafstotende componenten, waardoor het ontoegankelijk is om te schimmelen.
 • Het is ook belangrijk dat in glasvezelmateriaal geen beestjes zullen kunnen leven en andere plagen. Bovendien is de dichtheid van Isover ongeveer 13 kilogram per kubieke meter.
 • Isover beschouwd als milieuvriendelijk isolatie en absoluut veilig voor de menselijke gezondheid.
 • Het is veel gemakkelijker dan concurrenten.Daarom kan het worden gebruikt in kamers gemaakt van kwetsbare materialen of waarin het creëren van overmatige belasting is verboden. De dikte van een Isover met één laag kan 5 of 10 centimeter zijn en in een tweelagige laag is elke laag beperkt tot 5 centimeter. Platen worden meestal op meter per meter gesneden, maar er zijn uitzonderingen. Het oppervlak van één rol varieert van 16 tot 20 vierkante meter. De standaardbreedte is 1,2 meter en de lengte kan variëren van 7 tot 14 meter.

Aanbevelingen voor gebruik

Het bedrijf Isover produceert niet alleen universele isolatie, maar ook een beperkte actie, die verantwoordelijk is voor specifieke elementen van het gebouw. Ze verschillen in grootte, functies en technische eigenschappen.

Isover kan worden vrijgegeven voor lichte isolatie (muur- en dakisolatie), algemene isolatie (zachte platen voor framestructuren, middelharde platen, matten zonder bevestigingsmiddelen en matten met folie aan één zijde) en speciale doeleinden (voor schuine daken).

Isover heeft een speciaal label waarbij:

 • KL zijn platen;
 • KT - matten;
 • OL-E - speciale hardheidsmatten.

De nummers tonen ook de thermische geleidbaarheidsklasse.

De verpakking geeft ook aan waar u een of ander type isolatie kunt aanbrengen.

 • "Isover Optimaal" Het wordt beschouwd als een universeel materiaal, dat wordt gebruikt voor de verwerking van vloeren, wanden, wanden, daken en vloeren langs boomstammen - dat wil zeggen, alle delen van het huis, behalve de fundering. Het materiaal heeft een lage thermische geleidbaarheid en houdt de warmte in het huis vast, het is elastisch en niet-ontvlambaar. De installatie is heel eenvoudig, vereist geen extra bevestigingsmiddelen en gezien de veelzijdigheid maken alle bovenstaande punten de "Optimaal" een van de meest populaire vertegenwoordigers van Isover.
 • "Isover Profi" is ook een universele isolatie. Het wordt geïmplementeerd in de vorm van in rollen gerolde matten en wordt gebruikt voor daken, wanden, plafonds, plafonds en scheidingswanden."Profi" heeft een van de laagste thermische geleidbaarheid en is erg handig om te snijden. Isolatie kan 50, 100 en 150 mm dik zijn. Evenals "Optimaal", verwijst "Voors" naar de klasse van brandbaarheid NG - dat wil zeggen, het is absoluut veilig in een brandsituatie.
 • "Isover Classic" gekozen voor thermische en akoestische isolatie van bijna alle delen van het huis, behalve die waarop de grootste belasting valt. De "uitzonderingen" omvatten de basis en plint. Het materiaal wordt op rollen en platen verkocht en heeft een lage stijfheid. De poreuze structuur maakt het een uitstekende isolator. Dit type verschilt echter niet qua sterkte en duurzaamheid en is daarom niet geschikt voor installatie onder de dekvloer en voor het afwerken van wanden onder gips. Als er desalniettemin een wens is om het te gebruiken voor het verwarmen van de gevel, dan is het alleen in combinatie met gevelbeplating, wandpanelen of frontpanelen op de kist gemonteerd. "Classic" verwarmt het huis zeer goed en vermindert de verwarmingskosten bijna twee keer. Bovendien is het een goede geluidsisolator en wordt de structuur beschermd tegen overmatige ruis.
 • "Isover Warm Home-Cooker" en "Isover Warm Home" gebruikt bij de installatie van de meeste delen van het huis. Ze hebben bijna identieke technische kenmerken met uitzondering van volume en lineaire afmetingen.Het is echter gebruikelijk om platen in één bol te gebruiken, en matten in een andere. "Warme huisplaat" is gekozen voor het isoleren van verticale oppervlakken, binnen en buiten het huis, evenals framestructuren. "Warm huis", gerealiseerd in de vorm van rollen matten, wordt gebruikt voor het isoleren van plafonds tussen de plafonds en de vloer boven de kelder (de installatie is tussen de lagers).
 • "Isover Extra" Het is gemaakt in de vorm van platen met verhoogde elasticiteit en een 3D-effect. Dit laatste betekent dat na het comprimeren het materiaal uitzet en alle vrije ruimte tussen de oppervlakken die moeten worden geïsoleerd, bezet. De platen zijn nauw met elkaar verbonden en passen ook nauwsluitend op de oppervlakken. "Extra" is ook universeel, maar wordt meestal gebruikt voor muurisolatie binnenshuis. Het moet worden toegevoegd dat het ook kan worden gebruikt voor thermische isolatie van gevels in het geval van latere plating met baksteen, clapboard, gevelbeplating of panelen, en voor daken. "Isover Extra" wordt beschouwd als een van de meest effectieve materialen voor hittebehoud.
 • "Isover P-34" Verkrijgbaar in de vorm van platen, waarvan de dikte 5 of 10 centimeter kan zijn. Ze worden op het frame gemonteerd en worden gebruikt om de geventileerde delen van het huis te isoleren - de gevel of meerlagig metselwerk.Het is mogelijk om zowel verticale als horizontale en hellende oppervlakken te verwarmen, aangezien het model zeer elastisch is. "P-34" is gemakkelijk te herstellen na vervorming en bestand tegen krimp. Het is volledig niet-ontvlambaar.
 • "Isover Frame P-37" Het wordt gebruikt voor de isolatie van vloeren tussen vloeren, daken en muren. Het is belangrijk om te bedenken dat het materiaal goed aan de oppervlakte moet passen. "Isover KT37" past ook precies op het oppervlak en wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, scheidingswanden, zolders en dakbedekking.
 • "Isover KT40" verwijst naar de tweelagige materialen en wordt geïmplementeerd in de vorm van rollen. Het wordt uitsluitend gebruikt op horizontale oppervlakken, dat wil zeggen voor plafonds en vloeren. In het geval van onvoldoende diepte van de holte, is het materiaal verdeeld in twee afzonderlijke lagen van 5 centimeter. Het materiaal heeft een hoge dampdoorlatendheid en verwijst naar niet-brandbare materialen. Helaas kan het niet worden gebruikt op oppervlakken met een complexe natte werkingsmodus.
 • "Isover piepschuim 300A" vereist verplichte bevestigingen en is verkrijgbaar in de vorm van platen. Het materiaal heeft een hoge vochtbestendigheid en thermische isolatie vanwege de aanwezigheid van geëxtrudeerd polystyreenschuim in de samenstelling. Wanden binnen en buiten de ruimte, vloer en plat dak worden behandeld met een dergelijke isolatie.Over pleisterwerk is mogelijk.
 • "Isover Ventiterm" heeft een enigszins ongewone omvang. Het wordt gebruikt voor geventileerde gevels, leidingen, watertoevoer en om precisie-instrumenten te beschermen tegen de kou. Het is mogelijk om zowel met fixture als zonder deze te werken. Deze isolatie wordt geproduceerd in de vorm van platen. De technische kenmerken ervan zijn vrij ernstig, vooral wat betreft sterkte - een orde van grootte beter dan die van gewone minerale wol.
 • "Isover Frame House" het wordt gebruikt voor de isolatie van muren buiten en binnen, hellende daken en mansards, evenals vloeren en scheidingswanden. Over het algemeen is het geschikt voor het verbeteren van framestructuren in het huis. De elasticiteit van het materiaal helpt vorm te houden tijdens gebruik en installatie, en steenwolvezels bieden extra bescherming tegen lawaai.

dak

Sommige universele Isover-variëteiten worden bijvoorbeeld gebruikt voor het opwarmen van daken "Optimaal" en "Profi", evenals zeer gespecialiseerd - "Isover Warm Roof" en "Isover hellende daken en manschappen". Beide materialen zijn ontworpen voor hetzelfde doel, maar hebben verschillende kenmerken: ze verschillen in de vorm van release, lineaire afmetingen en het gebruikte materiaal.Ze ondergaan ook een speciale behandeling, waardoor de producten een verhoogde vochtbestendigheid hebben.

 • "Warm dak" geproduceerd in de vorm van matten opgerold op rollen. Ze worden verkocht in een plastic verpakking met markeringen die het mogelijk maken het materiaal langs de breedte af te snijden. "Hellende daken" worden gerealiseerd in de vorm van platen, geperst en verpakt in polyethyleen. Ze worden gebruikt in het geval van isolatie van hellende en mansarde daken, evenals voor oppervlakken binnen en buiten het gebouw.
 • "Isover Pitched Roof" uitsluitend gebruikt voor thermische isolatie van het dak. Het is vochtbestendig, geeft geen geluid door, heeft een hoge dampdoorlatendheid en is niet brandbaar. Het wordt in de regel aanbevolen om het in twee lagen te gebruiken, en de bovenkant sluit de voegen van de bodem - zodat het materiaal nog beter warm blijft. "Skatnaya Roof" wordt geproduceerd in de vorm van platen met een breedte van 61 cm en een dikte van 5 of 10 centimeter. "Hellend dak" heeft een hoge hydrofobiciteit - het neemt geen vocht op, zelfs niet als u het gedurende lange tijd in water onderdompelt. Hiermee kunt u het materiaal gebruiken in moeilijke omstandigheden, niet geschikt voor andere verwarmingen.
 • "Isover Ruf N" is een verwarming voor een plat dak.Het heeft het hoogste niveau van thermische bescherming en is compatibel met alle bouwmaterialen.
 • "Isover Master of Warm Roofs" heeft ook een hoge mate van thermische bescherming. Vanwege dampdoorlatendheid elimineert het de ophoping van vocht in de muur. Bovendien, wanneer geïsoleerd buiten de kachel, behoudt het zijn eigenschappen bij elk weer.
 • "Isover OL-P" - Dit is een speciale oplossing voor een plat dak. Het heeft geventileerde groeven voor het verwijderen van vocht en is gemaakt met behulp van de doorn-groef technologie, die de dichtheid van de laag minerale wol verhoogt.

Gevel onder gips

De volgende Isover-variëteiten worden gebruikt om de gevel te isoleren om deze verder te bedekken met gips: "Gevelmeester", "Gipsgevel", "Gevel" en "Gevellicht". Ze zijn allemaal gerealiseerd in de vorm van platen en zijn onbrandbaar materiaal.

 • "Gevelmeester" pHet wordt gebruikt voor het verwarmen van gevels van woongebouwen tot 16 meter hoog. De pleister moet worden aangebracht met een dunne laag.
 • "Gips gevel"een innovatief materiaal zijn kost veel minder dan het vorige, maar vervult dezelfde functies en wordt onder dezelfde omstandigheden toegepast.
 • "Facade" het wordt aangebracht bij de volgende bedekking met decoratieve pleister.
 • "Gevellicht" gebruikt voor huizen met een klein aantal verdiepingen en voor de daaropvolgende afwerking met een dunne laag pleister. Deze optie wordt bijvoorbeeld gekozen door de eigenaren van landhuizen. Zo'n materiaal is duurzaam, is stijf, maar heeft een laag gewicht.

Voor geluidsisolatie van gebouwen

Om het huis te beschermen tegen verschillende geluiden, worden externe en interne "Isover Silent House" en "Isover Sound Protection" gebruikt. Bovendien U kunt de universele verwarmers gebruiken - "Classic" en "Profi".

 • "Quiet House" heeft een hoog vermogen om geluid te absorberen, dus wordt het vaak gekozen voor geluidsisolatie van wanden en scheidingswanden tussen kamers. Ook worden platen gebruikt voor horizontale oppervlakken - voor vertragingen, balken, de ruimtes tussen het systeemplafond en de originele. Het materiaal heeft twee functies, zodat het huis stil en warm wordt.
 • "Geluidsbescherming" Het heeft een hoge elasticiteit en daarom wordt het vaak gemonteerd in een frame obreshetka, dat als een afscheiding fungeert of aan de muur is bevestigd (in het geval van gevelcoatings). Het materiaal kan worden gebruikt in combinatie met andere verwarmingstoestellen en creëert daardoor een dubbele laag - die warmte vasthoudt en nietoverslaan van geluiden. Bijzonder effectief is een dergelijke oplossing om kozijnscheidingen en zoldervloeren te maken.

Wandisolatie binnen

Isover Profi, Isover Classic Stove, Isover Warm Walls, Isover Heat en Quiet Wall en Isover Standard worden aanbevolen voor thermische isolatie en geluidsisolatie van de wanden binnen en buiten de gebouwen. Deze verwarmingen worden zowel in matten op rollen als in de vorm van zagen gerealiseerd.

 • "Standard" meestal geselecteerd voor thermische isolatiestructuren bestaande uit meerdere lagen. In dit geval kunnen gevelbekleding, wandbeplating, baksteen, blokhuis en andere materialen als afwerking worden gebruikt. Bovendien zijn deze platen geschikt voor thermische isolatie van framestructuren, voor de zolder en hellende daken. Vanwege de gemiddelde dichtheid is het materiaal niet geschikt voor verdere bepleistering van wanden. "Standaard" heeft een goede elasticiteit, wat betekent dat de oppervlakken en structuren goed passen. Borden worden bevestigd wanneer speciale klemsteunen worden gebruikt.
 • "Warme muren" - Dit zijn platen die ook zijn gemaakt van glasvezels, maar die bovendien zijn versterkt met een waterafstotende behandeling. Deze versie wordt ook gebruikt voor thermische en akoestische isolatie van wanden binnen en buiten, installatie in het frame, isolatie van daken, loggia's en balkons.Verhoogde vochtbestendigheid wordt een toegevoegde plus in de laatste twee voorbeelden. Het materiaal is elastisch en elastisch, glijdt niet weg en breekt niet.
 • "Warme en rustige muur" het wordt zowel in de vorm van platen als rollen gerealiseerd. Het materiaal heeft een poreuze structuur die het mogelijk maakt om twee functies uit te voeren. Bovendien wordt dit type gekenmerkt door een hoge dampdoorlatendheid en "ademt". Hiermee kunt u een comfortabele woonomgeving creëren. De platen zijn elastisch en hoeven niet eens extra te worden bevestigd - ze zullen zelf "uit elkaar kruipen" binnen het kader.
 • "Warm en rustige muur Plus" Het heeft vergelijkbare kenmerken als "Heat and Quiet Wall", dat later zal worden besproken, maar het heeft een lagere thermische geleidbaarheid en betere geluidsisolatie. Platen worden gebruikt voor wanden in het gebouw, wanden buiten onder de gevelbeplating of gevelcoatings en, als er extra bescherming is, voor de isolatie van framestructuren.

Vloerisolatie

Om de vloeren goed te isoleren, kunt u kiezen uit twee gespecialiseerde materialen - "Isover Flora" en "Isover Floating Floor", die enigszins andere technische en operationele kenmerken hebben, maar die echter dempingseigenschappen en mechanische eigenschappen combineren.Beide typen zijn eenvoudig te monteren, maar met behulp van verschillende technologieën. Naast isolatie zijn deze materialen ook verschillende hoogwaardige tweewegs geluidsisolatie.

 • "Flor" gebruikt voor de constructie van zwevende vloeren en structuren voor boomstammen. In het eerste geval bedekt het materiaal het volledige oppervlak en creëert het een warme en stille vloer. Door de aanpassing aan hoge belastingen kan de isolatie onder de betonnen dekvloer worden geplaatst.
 • "Drijvende vloer" altijd gebruikt om een ​​betonnen dekvloer te maken, die niet verbonden zal zijn met de muren en de basis, met andere woorden, voor de "zwevende" vloer. Platen worden altijd op een perfect vlak oppervlak uitgelegd en zijn verbonden volgens de methode, de "doorn-groef" genoemd. Omdat de vezels verticaal zijn gerangschikt, vertoont dit soort isolatie uitstekende sterkte-eigenschappen.

Bad met thermische isolatie

Voor verwarmde baden en sauna's heeft Isover speciale oplossingen - matten, opgerold en "Isover Sauna" genoemd. Deze coating heeft aan de buitenkant een folielaag die de hitte reflecteert en een dampremmende laag vormt.

"Sauna" bestaat uit twee lagen. De eerste is een minerale wol, op basis van glasvezel, en de tweede - folie. Het is vermeldenswaard dat minerale wol een niet-brandbaar materiaal is en dat de folielaag een ontvlambaarheidsklasse G1 heeft. Het is bestand tegen temperaturen tot 100 graden door de aanwezigheid van lijm en bij hogere temperaturen kan het op zichzelf ontsteken en vervallen. Om een ​​ongeluk te voorkomen, is de folielaag bovendien bedekt met een dakspaan.

"Isover Sauna" dient enerzijds als thermische isolatie, en anderzijds - vormt een barrière voor stoom, zodat de minerale laag niet wordt beïnvloed door een groot aantal dampen. Folie weerkaatst de warmte van de wanden in de kamer en verhoogt het warmhoudniveau.

De nuances van het bewerken

Het eerste dat u moet doen om het juiste type Isover te kiezen, hiervoor is het voldoende om alleen naar de beschikbare labels te kijken. Aan elk product is een klasse en een aantal sterren toegewezen, en deze gegevens staan ​​op de verpakking. Hoe meer sterren, hoe beter de hittewerende eigenschappen van het materiaal.

Voor het verwarmen van een huis zonder speciale vereisten zijn twee sterren voldoende: voor een betere thermische bescherming en installatiegemak zijn er drie sterren gekozen.Vier sterren toegekend aan het product van de laatste generatie met hoge thermische bescherming. Bovendien heeft elk pakket een label met nauwkeurige gegevens over dikte, lengte, breedte, verpakkingsvolume en aantal stuks.

Isolatie met minerale wol wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als elk ander warmte-isolerend materiaal. Wanneer we de muren in het gebouw wieden, is het eerste wat we moeten doen een houten of metalen lattenkist maken. Ze zullen later worden bevestigd gipsplaat. Voorlopige wanden zijn geaard en op die aan de rand van de straat ligt een warmtewerende coating.

Bij het monteren van de draaibank moet u de stap volgen die overeenkomt met de breedte van de Isover, platen of matten. De volgende fase van de isolatieplaten wordt aan de muur gelijmd, indien nodig, een waterafstotende film bevestigd en gevuld met horizontale stroken.

Opwarming van de muren buiten het gebouw begint met het feit dat een houten frame aan de muur is bevestigd.

 • Het is meestal gemaakt van 50 bij 50 millimeter balken, die verticaal zijn bevestigd.
 • Isolatie kan in een of twee lagen worden geïnstalleerd. Het is geplaatst in de structuur zodat het goed past in de muur en het frame zonder openingen en scheuren.
 • Vervolgens over de bovenzijde opnieuw bevestigde staven, maar horizontaal.De afstand tussen de horizontale balken moet hetzelfde zijn als tussen de verticale.
 • In het geval van dubbellaagse isolatie wordt een tweede laag thermische isolatie in de horizontale kist geplaatst, waarbij de voegen van de eerste worden overlapt.
 • Om te beschermen tegen vocht, wordt een hydraulisch winddicht membraan buiten geplaatst, wordt een noodzakelijke geventileerde opening gecreëerd en kunt u doorgaan met de bekleding.

Opwarming van het dak begint met het feit dat op het bovenvlak van de dakspanten een hydro-winddicht membraan uitsteekt, dat ook door Isover wordt geproduceerd.

 • Het is bevestigd met een constructie nietmachine, en de naden zijn verlijmd met versterkte montage tape.
 • Verder wordt aanbevolen om de installatie van de dakbedekking te starten - er wordt een spleet gevormd bovenop het membraan met behulp van een drukstang en vervolgens wordt een coating geïnstalleerd op het tegenrooster van 50 bij 50 millimeter staven.
 • De volgende stap is de installatie van de warmte-isolator zelf. Met een standaardafstand tussen de spanten, moet de isolatie in 2 helften worden gesneden en elke set in een frame. Meestal weet één stuk de hele lengte van de dakhelling te isoleren. Als de afstand tussen de spanten niet standaard is, worden de afmetingen van de isolatieplaten onafhankelijk bepaald. We mogen niet vergeten dat hun breedte minstens 1-2 centimeter groter moet zijn.Thermische isolatie moet de hele ruimte vullen zonder hiaten en scheuren.
 • Vervolgens wordt een dampscherm geïnstalleerd langs het onderste vlak van de dakspanten, die beschermen tegen vocht in de kamer. Voegen worden gelijmd met dampremmende tape of versterkte constructieband. Zoals altijd, blijft de opening over en begint de installatie van de binnenbekleding, die met spijkers of schroeven aan de kist is bevestigd.

Opwarming van vloeren door lag wordt in twee gevallen gekozen.: zolder en plafond boven kelders zonder verwarming.

 • Ten eerste worden vertragingen geïnstalleerd en wordt dakbedekking gelegd om rotting en vernietiging van de structuur te voorkomen.
 • Vervolgens wordt het materiaal van de isolator erin geïnstalleerd. Voor het snijden van een mes met een bladlengte van meer dan 15 centimeter wordt gebruikt. De rol wordt eenvoudig uitgerold tussen de lag om alle ruimte te sluiten en er is geen extra bevestigingsactie vereist. Tijdens de installatie moet vocht worden vermeden.
 • De volgende stap is het overlappen van het dampschermmembraan, de verbindingen worden zoals gebruikelijk verlijmd met versterkte montageband of dampremmende tape.Bovenop de dampremmende laag wordt een basis geïnstalleerd die met schroeven aan de stammen wordt bevestigd.
 • Alles eindigt met een afwerking: tegels, linoleum, laminaat of tapijt.

Bij het uitvoeren van activiteiten voor geluidsisolatie van scheidingswanden de eerste stap is het markeren en verzamelen van handleidingen en hun verdere installatie.

 • Bij een afzonderlijke scheidingswand is het noodzakelijk om een ​​kant met gipsplaat te fineren en kunt u beginnen met het creëren van geluidsisolatie.
 • Isover wordt zonder bevestigingsmiddelen tussen de stijlen van het metalen frame gemonteerd, dicht tegen de structuur aan en vult de hele ruimte zonder spleten en spaties.
 • Vervolgens wordt de scheidingswand aan de andere kant gehecht met gipsplaten en worden de naden geplast met papierversterkende tape.

  Thermische isolatie van baden en sauna's Het begint met het maken van een houten frame met staven van 50 bij 50 millimeter.

  • Bars zijn horizontaal gemonteerd.
  • De isolatie wordt met een mes in twee helften gesneden en in het frame geïnstalleerd, met de folielaag naar de binnenkant van een warme kamer gericht. Zoals gewoonlijk wordt het materiaal geïnstalleerd zonder openingen en scheuren.
  • De naden zijn goed verlijmd met folieband, evenals het buitenoppervlak van de lat.Dit alles zal u toelaten om een ​​afgesloten dampscherm te creëren.
  • Een krat wordt op de horizontale balken geplaatst om een ​​luchtspleet te creëren. Het zal de verwarming versnellen en de levensduur van de mantel verlengen.
  • In de laatste fase wordt de binnenbekleding vastgelegd.

  Een van de belangrijkste fouten bij het gebruik van Isover is de verkeerde keuze van de materiaalbreedte.

  Als de isolatierol vrij is om tussen te liggen, bijvoorbeeld balken, zal het hoofddoel niet worden bereikt. Het kost behoorlijk wat kost om het in meerdere rijen te snijden en om het in zo'n staat te houden, ondanks de hiaten en hiaten, is volledig zinloos. Daarom is het uiterst belangrijk om alle vereiste afmetingen op het werkoppervlak te berekenen, rekening houdend met de lengte, diepte en breedte van balken of kratten.

  In het geval dat de verwarmer in direct contact staat met de draden of de pijpleiding, moet de dichtheid van de communicatie worden gecontroleerd. Op het gebied van elektriciteit is de situatie niet erg gevaarlijk, maar in het tweede geval is het beter om de communicatie te isoleren met behulp van een geribbelde buis.

  Bovendien moeten alle materialen volledig droog zijn aan het begin van het opwarmen.Als het oppervlak waarvoor Isover is bedoeld nat is, moet u ofwel wachten tot het droog is, of de kamer drogen met een haardroger of een pistool.

  Maar de meest verschrikkelijke fout is natuurlijk het gebrek aan waterdichtheid en dampscherm. Als u deze momenten mist, wordt het materiaal verspild en is het isolerende effect niet bereikt.

  Hoe te berekenen: instructie

  Het is erg belangrijk om de vereiste isolatiedikte correct te kunnen berekenen om een ​​aangename temperatuur in de kamer te creëren en te behouden. Om dit te bepalen, moet het algoritme voor warmtetechniek worden gereproduceerd, dat bestaat in twee versies: vereenvoudigd - voor privé-ontwikkelaars en ingewikkelder - voor andere situaties.

  De belangrijkste waarde is de weerstand tegen warmteoverdracht. Deze parameter wordt aangeduid als R en is gedefinieerd in m2 × C / W. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger de thermische isolatie van de constructie. Deskundigen hebben de aanbevolen gemiddelde waarden al berekend voor verschillende regio's van het land, die verschillen in klimatologische kenmerken. Tijdens de constructie en isolatie van het huis moet er rekening mee worden gehouden dat de weerstand tegen warmteoverdracht niet minder mag zijn dan de genormaliseerde weerstand. Alle indicatoren worden gespecificeerd in SNiP.

  Tijdens de constructie en isolatie van het huis moet er rekening mee worden gehouden dat de weerstand tegen warmteoverdracht niet minder mag zijn dan de genormaliseerde weerstand. Alle indicatoren worden gespecificeerd in SNiP.

  Er is ook een formule die de relatie aangeeft tussen de thermische geleidbaarheid van het materiaal, de dikte van de laag en de opkomende thermische weerstand. Het ziet er als volgt uit: R = h / λ. R is de warmteoverdrachtsweerstand, waarbij h de laagdikte is, en X de warmtegeleidingscoëfficiënt van het laagmateriaal is. Dus, als u de dikte van de muur en het materiaal waaruit het is gemaakt ontdekt, kunt u de thermische weerstand ervan berekenen.

  In het geval van meerdere lagen moeten de resulterende nummers worden samengevat. Vervolgens wordt de verkregen waarde vergeleken met de genormaliseerde per regio. Het verschil blijkt dat het isolatiemateriaal moet worden afgedekt. Met kennis van de thermische geleidingscoëfficiënt van het gekozen materiaal voor isolatie, is het mogelijk om de vereiste dikte te onthullen.

  Vergeet niet dat dit algoritme geen rekening hoeft te houden met lagen die van de structuur zijn gescheiden door een geventileerde opening, bijvoorbeeld een bepaald type gevel of dak.

  Dit gebeurt omdat ze de algehele weerstand tegen warmteoverdracht niet beïnvloeden.In dit geval is de waarde van deze laag "uitgesloten" nul.

  Er moet aan worden herinnerd dat het materiaal in de rol wordt gesneden in twee gelijke delen, gewoonlijk 50 millimeter dik. Aldus, identificerend de vereiste dikte van de vierkanten van isolatie, zou het product in 2-4 lagen moeten worden gelegd.

  • Om het vereiste aantal standaardpakketten te berekenen. voor dakisolatie, het is noodzakelijk om het gebied van de warmte-geïsoleerde dakbedekking vermenigvuldigen met de geplande dikte van de isolatie en delen door het volume van een pakket - 0.661 kubieke meter.
  • Om het aantal te gebruiken pakketten te berekenen voor gevelisolatie voor gevelbekleding of wandbeplating, moet het oppervlak van de wanden worden vermenigvuldigd met de dikte van de isolatie en worden gedeeld door het verpakkingsvolume, dat 0,661 of 0,714 kubieke meter kan zijn.
  • Om het aantal vereiste Isover-pakketten te identificeren voor vloerisolatie, het vloeroppervlak wordt vermenigvuldigd met de dikte van de isolatie en wordt gedeeld door het volume van één pakket - 0 854 kubieke meter.

  ongevallenpreventie

  Bij het werken met isolatie, bestaande uit glasvezel, is het noodzakelijk om een ​​beschermende bril, handschoenen en gaas of beademingsverbanden te gebruiken.Kleding moet worden met lange mouwen en een broek, bovendien, vergeet niet over sokken. Het is natuurlijk beter om beschermende overalls te verzekeren en te dragen. Anders verwachten assemblers onaangename gevolgen - jeuk en verbranding over het hele lichaam. Overigens geldt deze eis voor alle soorten werk met minerale wol.

  Om de bewoners van het huis te beschermen tegen glasstof, tussen de isolatie en de toplaag, bijvoorbeeld een dakspaan, is het aan te bevelen een speciale film te plaatsen.

  Zelfs als het houten paneel beschadigd is, kunnen isolatiedeeltjes de kamer niet binnendringen. Je kunt het materiaal knippen met een eenvoudig mes, maar het moet zo scherp mogelijk zijn, in extreme gevallen kun je een scherp genoeg beitel gebruiken.

   Isolatie moet altijd op een droge, gesloten plaats worden bewaard en de verpakking mag alleen op de installatieplaats worden geopend. De ruimte moet goed worden geventileerd en na voltooiing van de werkzaamheden moet al het afval worden verzameld en worden weggegooid. Ook nadat de installatie is voltooid, moet u douchen of op zijn minst uw handen wassen.

   De voors en tegens van Isover-isolatie worden beschreven in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer