Metalen stoelen: de voor- en nadelen

In moderne meubelwinkels kan zelfs de meest veeleisende klant een geschikt product vinden. Onder de verschillende modellen vindt u een product dat volledig voldoet aan de eisen van de consument op het gebied van ontwerp, kwaliteit en prijs. Onlangs zijn metalen stoelen, die resistent en duurzaam zijn, erg populair. Maar om ze te kopen, is het noodzakelijk om alle voor- en nadelen van het ontwerp te onderzoeken.

Voors en tegens

Stoelen op het metalen karkas zijn niet tevergeefs populair bij kopers. Ze hebben een groot aantal voordelen die hen onderscheiden van vergelijkbare producten gemaakt van andere materialen. Dankzij de nieuwe apparatuur en productiemethoden wordt metaal steeds vaker gebruikt om interessante meubels te maken.Elegante metalen structuren accentueren perfect het interieur waarin de houten stoelen te omvangrijk lijken. Van metaal kun je producten van verschillende vormen maken, wat een pluspunt is.

Metaal is een krachtig materiaal. om een ​​handig en praktisch product te maken. De stoelen op het metalen frame hebben comfortabele gebogen ruggen, stabiele poten en soms praktische armleuningen. Ze hebben ook minder gewicht in vergelijking met houten constructies, waardoor u hun locatie kunt wijzigen zonder veel moeite te hoeven doen.

Metalen stoelen hebben een hoge betrouwbaarheid en slijtvastheid en zijn door de speciale coating beschermd tegen corrosie. Ze kunnen niet alleen binnenshuis worden geïnstalleerd, maar ook in de tuin, omdat ze hun prestatie-eigenschappen niet zullen veranderen onder invloed van externe factoren.

Dergelijke producten zullen meer dan een decennium meegaan, terwijl ze in perfecte staat blijven.

Een ander belangrijk voordeel van metalen constructies is een betaalbare prijs. Je kunt ze in elke meubelzaak kopen of bestellen in een privéworkshop, zonder fantastische bedragen weg te geven.

types

Meubelfabrikanten zijn gericht op het voldoen aan de behoeften van klanten en produceren daarom producten van verschillende vormen, kleuren en modificaties.

Metalen stoelen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdtypen: zacht en hard.

 • Zachte ontwerpen bestaan ​​uit een stijf metalen frame in combinatie met een comfortabele stoel die kan worden afgedekt met leer, kunstleer of ander dicht materiaal. Ook verkrijgbaar met zachte rug.
 • Wat vaste producten betreft, deze bestaan ​​uit een metalen frame en een stevige zitting. Het kan gemaakt zijn van hout, steen, plastic, metaal of glas.

Beide soorten hebben veel voordelen, maar ze hebben geen nadelen. Natuurlijk zijn de meest comfortabele zachte stoelen, maar stoffen bekleding is gevoelig voor vervuiling en absorptie van geuren. Maar stijve producten hebben niet zo'n comfort, maar zijn praktisch en eenvoudig te bedienen.

Metalen stoelen kunnen worden ingedeeld op hoogte en configuratie. Het kan ontlasting, barkrukken, stoelen en kinderstoelen zijn. Een uitstekende budgetoplossing is een halfzachte stoel op een metalen frame.Een in hoogte verstelbare bureaustoel is een ideale optie voor de student.

Geperforeerde metalen mesh-stoel is een ander type moderne stoel. Het geperforeerde ontwerp heeft uitstekende eigenschappen: het is gemakkelijk te onderhouden, het is niet bang voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid, en dankzij een speciale mesh droogt het gemakkelijk.

afmeting

De afmetingen van metalen stoelen kunnen compleet verschillen, omdat elk model een specifiek doel heeft.

 • De ontlasting is bijvoorbeeld het kleinste ontwerp, waardoor deze eenvoudig onder de tafel kan worden verwijderd. De hoogte is meestal niet groter dan 45 cm en heeft geen armleuningen en een rug.
 • Maar barkrukken hebben een hoogte van 105-120 cm. In de regel zijn ze een miniatuur krukje op een metalen voet, maar sommige modellen kunnen worden uitgerust met een voetsteun.
 • Klassieke kleine constructies zijn 45 cm breed, 52 cm diep en 90 cm hoog.
 • Kinder- en kantoorproducten hebben afwijkende maten. Hun hoogte kan worden gewijzigd met een speciale regelaar en op sommige modellen is het mogelijk om de rugleuning te kantelen.

materialen

De combinatie van metaal en andere materialen geeft u de mogelijkheid om het product een perfecte look te geven, zodat het harmonieus in elk interieur past.

 • Hout + metaal. Een stoel met een houten zitting op metalen poten is de beste combinatie. Ze kunnen worden aangevuld met een massieve antieke tafel met een heldere textuur of een houten set met metalen inzetstukken.
 • Metaal + glas. De combinatie van deze materialen creëert een koud en reflecterend meubelstuk dat het best alleen in hightech-stijl kan worden gebruikt.
 • Metaal + plastic. Zo'n combinatie is nodig om het licht in de ruimte te dempen. Maar het plastic moet mat zijn en in felle kleuren zijn geverfd.

Producten met een zachte zitting kunnen worden bekleed met leer, kunstleer, kunstleer, teflon en scotch. Deze materialen zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen een hoge luchtvochtigheid weerstaan ​​zonder de oorspronkelijke look te verliezen. Interne vulling kan dienen als grof calico, schuimrubber en synthetische wintermaker. Deze verbindingen zijn erg zacht, elastisch en warm. Ze hebben een klein gewicht, maar houden de gegeven vorm perfect.

kleur

De stoelen op het metalen frame zijn de accentuerende elementen in het interieurontwerp.Hun kleur is gekozen op basis van de stilistische kenmerken van de ruimte en persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van het huis. Om het gebied visueel te vergroten, is het noodzakelijk om producten met felle kleuren te selecteren. De stoel met een glanzende zitmat zal deze taak vooral goed kunnen verwerken.

De kleur van het meubilair moet overeenkomen met de kleur van de vloer, maar hebben een lichtere schaduw.

Maar de bonte stoffering past niet altijd in het interieur, dus u moet ze met de grootste zorg uitkiezen. Zwarte en rode tonen ontwerpen markeren de lichte kamer perfect. En integendeel, witte modellen zullen er in de donkere ruimte voordelig uitzien. Geel is goed in combinatie met blauw - je kunt de kamer opfrissen en er leven in blazen. Roze modellen worden geselecteerd om de zachtheid en luchtigheid van de kamer te benadrukken. Ze zien er goed uit op de achtergrond van olijf- of grijze muren.

fabrikanten

De productie van metalen meubelen is voldoende ontwikkeld in de moderne wereld. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in de implementatie van metalen stoelen met verschillende configuraties.

 • Een van de meest bekende bedrijven is "Metalist"die zich bezighoudt met de productie van metalen meubelen voor thuis,laboratoria en openbare instellingen. Het hoofddoel van het bedrijf is om een ​​unieke stijl in de ruimte te creëren en de individualiteit ervan te benadrukken. Metalist combineert kwaliteit en stijl om klanten volledig tevreden te stellen. Alle producten zijn gecertificeerd en worden grondig gecontroleerd in alle stadia van de productie.
 • fabriek "TechService" houdt zich bezig met de productie van metalen meubels en biedt aan om verschillende modellen op het metalen frame te kopen. Een breed scala aan producten produceert veel producten voor de keuken, woonkamer, bar, café, laboratorium, kantoor en straat. Bij de vervaardiging gebruikte materialen zoals kunststof, kunstleer en spaanplaat. Op verzoek van de klant kan worden toegepast en andere opties.
 • LLC "Comfort" - een belangrijke fabrikant van staalconstructies. Al meer dan 10 jaar produceert en verkoopt het bedrijf producten uit metaalprofielen en biedt elke koper een garantie van 18 maanden. De klant kan de kleur en stoffering van de stoel kiezen en de organisatie verbindt zich ertoe om de bestelling tijdig uit te voeren.

Hoe meubels kiezen?

Bij het kiezen van meubels op het metalen frame kun je veel fouten maken, zonder rekening te houden met enkele belangrijke regels:

 • Er moet aan worden herinnerd dat het frame van de stoel voldoende betrouwbaar en duurzaam moet zijn om veel gewicht te kunnen weerstaan. Daarom is het voor het kopen noodzakelijk om de stabiliteit van de constructie te beoordelen en erop te gaan zitten, van poses te veranderen.
 • Het uiterlijk van de stoel mag ook geen klachten hebben. Het moet glad zijn, zonder convexe naden en onregelmatigheden.
 • De dikte van het product moet voldoende zijn om het gewicht van een persoon te weerstaan ​​en niet tegelijkertijd te vervormen. Een goedkope versie heeft een dun frame en wordt daarom binnenkort onbruikbaar.
 • Het is absoluut noodzakelijk om uit te zoeken of het frame is gecoat met een speciale coating die het metaal beschermt tegen corrosie. Beschouwd als duurzame optie is gemaakt van stalen buizen, verchroomd.
 • Het is belangrijk om de reputatie van de fabrikant te controleren en alle bijbehorende documenten te onderzoeken om de kwaliteit van de goederen te waarborgen.
 • De prijs van het product mag niet te laag zijn, anders bestaat de kans op het kopen van goederen van lage kwaliteit.

Hoe te geven?

De meeste mensen associëren metaal met betrouwbaarheid. Hieruit komen de sterkste en meest duurzame structuren voort, inclusief de stoelen. Ondanks de externe stabiliteit en duurzaamheid moeten producten op het metalen frame zeer voorzichtig worden gehanteerd.Om de vloerbedekking niet te beschadigen, moeten metalen stoelen voorzichtig worden bewogen en niet zwenken. En om het prachtige glansmetaal periodiek te behouden, moet je het polijsten met een zachte doek.

De meeste zorg heeft een bekleding nodig die in de zon kan vervagen of een aantrekkelijk uiterlijk kan verliezen onder invloed van chemicaliën. Daarom moet het worden behandeld met speciale reinigingsmiddelen en uit de buurt van direct zonlicht worden gehouden.

Mooi interieur

Metalen stoelen passen in elk interieur, als ze de juiste vorm en uitrusting hebben.

 • Eenvoudige ontwerpen met een halfzachte of zachte zitting en een lage rugleuning zien er bijvoorbeeld heel harmonieus uit in de keuken. Om een ​​gevoel van luxe aan de kamer toe te voegen, moet de bekleding bestaan ​​uit natuurlijk of kunstleder.
 • In een kleine keuken zullen er goede producten zijn met een plastic zitting. Licht of transparant materiaal zal de ruimte visueel vergroten en er licht aan toevoegen.
 • Stoelen op een metalen frame in verschillende kleuren zullen het eetgedeelte kunnen doen herleven. Het kan zowel contrasterend als soortgelijk zijn in kleurnuances.
 • Hoge zitplaatsen met een houten zitting dragen bij aan het creëren van elegantie in de woonkamer, en zachte bekleding zal het gezellig maken.
 • De aandacht wordt gevestigd op roze ontwerpen in combinatie met een witte salontafel en een witte vloer. En felle, multi-gekleurde ontlasting voegt een deel van het avonturisme aan de ruimte toe.
 • In moderne stijl zullen stoelen van ongewone configuraties met een ijzeren stoel er goed uitzien. Je kunt ze versieren met decoratieve kussens.

Het productieproces van metalen stoelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer