Decoupage stoelen in verschillende designstijlen

Techniek decoupage van vandaag is een van de meest populaire. Dit is een eenvoudige, moderne manier om houten of metalen meubels te versieren met servetten, decoupage-kaarten of tijdschriften. Experts zeggen dat hoge kwaliteit en goed gemaakt, het niet slechter, zo niet beter, dan artistieke schilderkunst of inlay kan lijken. Alle hoofdkenmerken en subtiliteiten van deze techniek worden in dit artikel besproken.

Proces functies

Om te beginnen moet je de kenmerken van deze techniek begrijpen. Decoupage is de decoratie van meubels met servetten, lijm en vernis. In de regel wordt deze techniek gebruikt voor het decoreren van stoelen of tafels. Je eigen meubels met je eigen handen maken, is gemakkelijk genoeg om thuis te doen, zelfs als je geen creatieve vaardigheden hebt.

Decoupage wordt gebruikt om oude stoelen te herstellen die hun vroegere aantrekkingskracht verloren hebben. Met de hulp van verven, servetten en een beetje talent kun je een oude gehavende stoel zelfs tot een kunstwerk maken. Het is om deze reden dat veel versieren en nieuwe meubels, waardoor individualiteit van monochrome headsets wordt gegeven.

De decoupage-techniek is geschikt voor het decoreren van zowel houten als metalen stoelen. Als u de juiste basis kiest en alles aan het einde met vernis bevestigt, ziet de tekening er op elk oppervlak even goed uit. Zeker, de metalen basis moet eerst goed worden verwerkt en altijd worden gecoat met een laag verf voordat het papier wordt gesorteerd.

Overigens verdient ook de zorg voor meubels bijzondere aandacht. Omdat het oppervlak van de stoel bedekt is met servetten, moet het altijd in een ruimte zijn met een stabiel temperatuurregime en een lage luchtvochtigheid. Het is noodzakelijk om de meubels zo zorgvuldig mogelijk te reinigen zonder een vochtige spons of doek te gebruiken.

instrumenten

Om het oppervlak van de stoel te versieren met een interessant origineel patroon, heeft u niet alleen inspiratie en geduld nodig, maar ook een bepaald aantal werktuigen.

Allereerst zijn dit penselen en verf die u mogelijk nodig hebt om details en contouren te tekenen. Ze kunnen in bijna alle kunstwinkels worden gekocht. Kies verschillende penselen van verschillende dikte en dichtheid, zodat op het juiste moment alles wat u nodig heeft bij de hand is. Vervolgens hebt u ook servetten nodig met een mooie afbeelding die u op het oppervlak van de stoel wilt aanbrengen en lijmt. Velen adviseren om vinyl te kopen, maar het gebruikelijke is ook geschikt voor dit werk.

Om de voltooide afbeelding te repareren, hebt u ook een goede vernis nodig. En als u het afgewerkte werk op een of andere manier wilt versieren, moet u allerlei soorten glitters en stickers inslaan.

Trouwens, als een alternatief voor servetten, sommige gebruiken andere materialen. Bijvoorbeeld gedrukt op dun papier, tekeningen of stof.

Vind gewoon op het internet prachtige foto's, geschikt voor stijl of stemming. Afgedrukte afbeeldingen moeten op dezelfde manier als servetten worden geplakt. Maar de stof wordt geadviseerd om de lijm nat te maken, verdund met water. Het hecht goed op het oppervlak van de stoel en houdt goed vast.

Wat betreft de basis, waarop de decoratieve elementen worden aangebracht, kan het hout, plastic, stof of zelfs glas zijn.Om het ontwerp langer te houden, adviseren professionals om een ​​primer aan te brengen voordat ze het oppervlak van het meubilair in een mooie decor decoreren.

Stap voor stap

Zoals eerder vermeld, is het maken van een tekening in de decoupagetechniek eigenlijk niet zo moeilijk. De instructie is eenvoudig en duidelijk, zodat u een prachtige foto op het oppervlak van het meubilair kunt reproduceren met uw eigen handen. Natuurlijk is alles vanaf de eerste keer niet perfect en niet helemaal netjes, maar in de stijl van Chebbi-chic is dit slechts een voordeel.

Dus, als je besluit om een ​​stoel met je eigen handen te versieren, dan is het eerste wat je moet doen om het schoon te maken van de oude verflaag. Om dit te doen, moet u een voorraad scheppen met schuurpapier en geduld. Deskundigen adviseren bij het reinigen van het oppervlak van de stoel om materialen met verschillende abrasiviteit te gebruiken. Als u grof schuurpapier begint te gebruiken en fijnkorrelig eindigt, zal het oppervlak gladder en gladder zijn, waardoor het gemakkelijker is om het materiaal erop te lijmen.

Nadat u het meubilair van de verf hebt schoongemaakt, moet het op het oppervlak opgehoopte vuil worden gereinigd met een zeepoplossing en een zachte borstel. Als dit niet wordt gedaan, ziet het uiteindelijke resultaat er rommelig uit.Vervolgens moet u de stoel afdekken met een primer. Laat de laag van dit materiaal goed drogen en ga dan pas verder met de volgende stap. In de regel is dit het aanbrengen van een laag lichte verf - wit, beige, lichtblauw of pastelroze.

Het is de moeite waard om na te denken over de voltooide tekening, die u gaat maken met servetten of stukken stof. Markeer het patroon, knip de foto's uit en begin ze te lijmen op het oppervlak van je stoel. Als u servetten gebruikt, moet u alleen de bovenste laag nemen waarop een kleurenafbeelding staat.

Op de achterkant van het servet moet je een beetje lijm aanbrengen, verdund in uniforme verhoudingen met water. Het patroon moet zorgvuldig op het oppervlak van de stoel worden geplakt en zachtjes glad worden gemaakt. Vervolgens moet je nog een laag lijm op het servet leggen en laten uitharden.

Dan moet je het resulterende patroon bedekken met vernis. De ideale optie is een heldere vernis op waterbasis. Het overlapt het beeld niet, maar stelt u tegelijkertijd in staat om het beeld op het oppervlak van de stoel te bevestigen.

Aan het einde van de decoratie kunt u bovendien het meubilair ouder worden. Hiervoor heeft u acrylverf nodig.Het is de moeite waard om de toon op te pikken zodat de kleur de compositie voltooit. Het is niet nodig om over het hele oppervlak van de stoel in één keer te schilderen, maar alleen afzonderlijke delen. U kunt bijvoorbeeld alleen de benen inkleuren, of als u een stoel heeft met een rugleuning en niet met een kruk, kunt u deze aan de randen versieren.

Voor ouder wordende meubels, is het aangeraden om comfortabele borstels of een zachte spons te gebruiken.

De tweede optie is uitsluitend geschikt voor veroudering en borstels helpen een mooi patroon op hout te creëren. Je kunt ook een beetje schuurpapier op het oppervlak lopen dat met verf is geverfd.

Stapsgewijze video-instructie over het maken van een stoel met decoupage-techniek met uw eigen handen:

Stilistische beslissingen

Versier stoelen met decoupage kan anders zijn. Er zijn verschillende interessante stilistische richtingen.

Afhankelijk van de stijlrichting waarin de kamer is ingericht, moet de juiste stijl worden gekozen.

kwekerij

Het maken van een slaapkamer voor een baby is altijd een cruciale taak. Een mooie hoge stoel, versierd met decoupage, zal uw kind zeker bevallen en de kamer helderder en ongebruikelijker maken. Het ontwerp van de kinderstoel is afhankelijk van wat uw kind leuk vindt.Kies servetten versierd met teddyberen, stripfiguren of grappige dieren. Je kunt op internet ook veel foto's van helden van je favoriete cartoons of sprookjes vinden. Print ze op dun papier en versier zorgvuldig hun hoge stoel.

Bij het decoupage meubilair voor de kinderkamer, probeer rekening te houden met de smaak van het kinden het is beter om hem bij het proces te betrekken. Het kind zal ook geïnteresseerd zijn in het werken met papier, iets helders en moois maken. Het belangrijkste is om de voortgang van het werk te monitoren en de ondergrond zelf te vernisken, zonder een dergelijke verantwoordelijke taak aan het kind te vertrouwen.

Provence

Woonkamers of slaapkamers, ingericht in de Provençaalse stijl van de Provence - het is altijd stijlvol en modieus. Deze richting wordt gekenmerkt door het gebruik van antiek ingericht meubilair, dus een kunstmatig gerijpte stoel hier is van harte welkom. Het wordt aanbevolen om de witte kleur als basis te nemen, omdat deze het meest relevant is voor deze verfijnde Franse stijl.

Wit geschilderde stoel kan verder worden ingericht met servetten met afbeeldingen van bloemen. Rozen, pioenrozen, kamilles en andere planten passen in zo'n interieur.

Chebbi chic

Voor de chebbi-chique stijl is ook het gebruik van kunstmatig verouderd meubilair relevant.

Mooie krukken of stoelen met rugleuningen, versierd met decoupage-techniek, kunnen worden versierd met vintage-kaarten, bloemen in pastelkleuren en andere afbeeldingen. Deze stoelen zien er goed uit in het interieur van woonkamers, kantoren en zelfs slaapkamers.

wijnoogst

Het ziet er interessant uit en design stoelen in vintage stijl.

Het is niet nodig om duur antiek meubilair te kopen. Het is mogelijk om een ​​mooie stoel te maken met uw eigen handen, met behulp van de meest eenvoudige materialen en delicate servetten. Door een stoel of kruk te versieren met subtiele patronen met verf en een penseel, krijgt u een prachtige imitatie van een dure Weense stoel. Hij zal een plekje vinden in een chique, stijlvol appartement en in het interieur van een luxueus landhuis.

romance

In de slaapkamer is het interessant om naar de stoel te kijken, versierd met verschillende romantische patronen.

Met een pastelroze of kastanjebruine stoelvoet kunt u de juiste sfeer creëren. Bovendien kunt u het decoreren met sublieme prints of verven met zilver of gouden verf.

keuken

Wat betreft het meubilair voor de keuken, kiezen de meeste eigenaren ervoor om deze kamer zo praktisch mogelijk te maken.Om deze reden weigeren veel meubels in witte of pastelkleuren, die gemakkelijk vervuild raken. Stoelen of krukken in lavendel, blauwe of groene kleuren, gedecoreerd met prints met afbeeldingen van eten of interessante inscripties, passen bij de keuken. Je kunt ook proberen om op het oppervlak van de stoel een interessante compositie te maken die uit meerdere afbeeldingen bestaat.

Decoupage-techniek stelt u in staat om zowel oude als nieuwe stoelen op een interessante manier te versieren. Kies een stijl die u wilt en verander het uiterlijk van oude meubels zoals u dat wilt. Het resultaat zal de uitstraling van uw kamer zeker verlevendigen en het individualiteit geven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer