Een bureau kiezen voor twee kinderen

Wanneer kinderen naar school gaan, moeten ze nadenken over het kopen van een nieuwe en comfortabele schrijftafel, omdat de schoolbalie elke dag een negatief effect heeft op de houding van kinderen. Echter, als bij de aanschaf van producten voor een kind meestal niet ontstaat, is een bureau voor twee kinderen iets moeilijker te kopen. En toch is deze taak volledig oplosbaar, als je jezelf vertrouwd maakt met de belangrijkste nuances van de juiste keuze voordat je koopt.

types

Tegenwoordig worden op de markt van meubelproducten veel modellen van bureaus voor twee stoelen onder de aandacht van de koper gebracht. Conventioneel kunnen alle producten worden geclassificeerd in lineair en hoekig.

Rechte lijnen

De eerste opties omvatten verschillende ontwerpen. Het kan bijvoorbeeld een lange tafel zijn met een groot tafelblad en een symmetrisch ontwerp.Hij kan twee stoelen naast zich hebben en aan de zijkanten - op een handige rij laden in de hoeveelheid van drie of vier stukken.

Op dergelijke tafels kunt u niet alleen schoolboeken en schoolbenodigdheden regelen: sommige zijn geschikt voor het plaatsen van laptops en zelfs een computer. Andere lineaire varianten onderscheiden zich in het midden van de structuren, waardoor de werkruimte van elke student wordt bepaald. De functie van begrenzing kan bijvoorbeeld een schap uitvoeren met een aantal uitrijdvakken. Sommige producten van dit type zijn bovendien uitgerust met scharnierende planken, omdat het in de meeste gevallen zelden mogelijk is om alle schoolbenodigdheden in de laden te plaatsen.

Aparte bureaus van het directe type kunnen complexe scharnierende structuren hebben die bestaan ​​uit symmetrische rekken en algemene gesloten compartimenten met deuren. De handigste producten die de twee studenten niet hinderen om hun huiswerk te maken, zijn de lange typen opties die langs de vensters worden geïnstalleerd. Dergelijke modellen kunnen een rechthoekige of enigszins afgeronde vorm hebben. In tegenstelling tot analogen hebben ze een grote ruimte voor elke gebruiker.

Naast de klassieke enkele werkbladen, kunnen bureaus voor twee plaatsen er twee hebben. Andere opties zijn echter uniek omdat ze de helling van het werkoppervlak van elk tafelblad afzonderlijk kunnen wijzigen. Dergelijke modellen kunnen niet alleen gewone schuifladen hebben, maar ook planken of laden onder de werkbladen zelf.

hoek

Dergelijke modellen, hoewel ze het gebruik van elke centimeter bruikbaar oppervlak maximaal toestaan, zijn niet altijd geschikt voor twee studenten.

 • Dit komt door het licht dat de werkplek binnenkomt, dat links zou moeten vallen, wat onmogelijk is voor twee kinderen tegelijk, tenzij u extra verlichting gebruikt.
 • In de meeste gevallen zijn ze asymmetrisch en daarom is de hoeveelheid ruimte voor elke student anders. Voor een van hen is het meer dan voor de ander.

  Het lijkt erop dat dergelijke modellen comfortabel moeten zijn, maar dit is slechts voor één student. Als dit product door twee kinderen wordt gebruikt, moet u opstaan ​​en de benodigde items uit het algemene rek of uit een aantal dozen nemen, die zich in de regel aan één kant bevinden. Zelden welk model van het hoektype een symmetrisch stel structurele elementen heeft.En dit is verspilling van tijd en ongemak.

  anders

  Individuele soorten bureaus voor twee schoolkinderen omvatten niet-standaard breedteproducten met stoelen aan beide zijden, modellen ingebed in schoolhoeken met planken, comfortabele laden met laden en scharnierende planken van open of gesloten type. Ingebouwde meubels staan ​​bekend om hun functionaliteit, het stelt je in staat om, naast alle schoolbenodigdheden, een heleboel kleine voorwerpen in te doen. Het kan een goede acquisitie worden genoemd voor de inrichting van een kleine kinderkamer.

  Kindertafels voor schoolkinderen op twee plaatsen kunnen verschuiven, waardoor u modellen met een groeivariatie van 116 tot 187 cm kunt kiezen. Andere opties zijn computertabellen. Ze zijn handig en vrij functioneel, omdat ze bijna altijd een heleboel planken en laden hebben voor de locatie van apparatuur (computer, laptop). Echter, om een ​​echt goed model van dit type te kopen, moet je het proberen, want niet elke computertafel van het hoektype kan door twee gebruikers worden gebruikt.

  En het punt hier kan liggen in het feit dat vanwege de eigenaardigheden van het ontwerp, gunstigere en comfortabelere omstandigheden zullen worden gecreëerd voor het ene kind dan voor het andere.Er kunnen onnodige compartimenten zijn voor CD's, lege openingen voor de systeemeenheid, een schuifpaneel onder het tafelblad. In grote steden van deze modellen is het echter nog steeds mogelijk om een ​​min of meer geschikte optie te kiezen.

  Als het assortiment van winkels niet divers is, is het beter om twee kleine maar functionele tabellen te kopen, door ze lineair of hoekig in te stellen.

  materiaal

  Tegenwoordig zijn de bureaus voor schoolkinderen en kleuters gemaakt van verschillende grondstoffen.

  • Dit zijn vooral houten producten, zoals eiken. Schuiftafel kan worden gemaakt van massief beuken. Face-to-face-opties zijn ook gemaakt van duurzaam hout.
  • De budgetproducten gepresenteerd in het assortiment van winkels kunnen worden gemaakt van houtderivaten (inclusief spaanplaat). Het is natuurlijk slechter in kwaliteit dan hout, heeft een kortere levensduur, biedt niet altijd reparaties en is ook bang voor vocht. Een flinke slag voor een dergelijk product kan het breken. Dergelijke producten worden echter ook gekocht, omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om premiumtafels aan te schaffen.
  • Neemt deel aan het maken van sommige modellen en plastic.Hoe het ook werd geadverteerd, bewerend de veiligheid voor de gezondheid, het kan echter geen goede grondstof voor kindermeubilair worden genoemd. Na verloop van tijd kan het plastic giftige stoffen afgeven in de lucht. Bovendien is plastic meubilair verschrikkelijk ongemakkelijk, het is niet bestand tegen grote mechanische schokken, het uiterlijk wordt zelfs door krassen verweerd.

  Maten en kleuren

  De afmetingen van een bureau voor twee kinderen kunnen verschillen, afhankelijk van het model zelf en de functionaliteit. Indicatoren van lengte, breedte en hoogte kunnen zijn:

  • 175x60x75 cm en 208x60x75 cm voor directe producten;
  • 180x75 cm - op de hoek;
  • 150x75x53-80 cm - verschuifbaar met afmetingen van intrekbare organisatoren 27x35 cm;
  • 120x75x90 cm - voor de face-to-face opties.

  De maten kunnen variëren, omdat tegenwoordig het handelsmerk zijn eigen normen vaak apart stelt. Sommige opties kunnen over de volledige lengte van de muur met een raam worden geplaatst. Andere voldoen helemaal niet aan de normen, bijvoorbeeld als het product wordt uitgevoerd voor metingen van een specifieke ruimte, rekening houdend met de ruimte die is toegewezen aan meubilair.

   Kleuroplossingen voor bureaus voor twee studenten van vandaag zijn gevarieerd. Producten kunnen worden gemaakt in grijs, wit, natuurlijk hout.Veel van de aangeboden modellen onder de aandacht van kopers, gemaakt in een combinatie van twee kleuren.

   Een populaire ontwerpoptie voor schrijftafels van studenten is de combinatie:

   • melkachtig en bruin;
   • lichtgrijs en groen;
   • lichtgrijs en beige;
   • oranje en bruin;
   • lichtgeel en zwart;
   • walnoot en grijszwarte kleuren.

   Stijl en ontwerp

   Bureaus voor schoolkinderen proberen zo te verwerven dat ze in overeenstemming zijn met het algemene concept van stilistiek. Wat de richting van het interieurontwerp ook is, gemak, beknoptheid en comfort blijven belangrijke criteria om te kiezen. In feite moeten modellen voor kinderen niet fantasievol en complex zijn. Ja, ze kunnen een enigszins afgeronde vorm hebben, een gestroomlijnd ontwerp, maar het extra decor zal alleen interfereren, in plaats van te verwijzen naar het behoren tot een bepaalde stijl, als basis van het interieur.

   Om de tafel harmonieus in de gewenste stijl te passen, moet je gokken op kleur en beknoptheid. Meubilair kan ook helpen: het is uitstekend als het wordt uitgevoerd in overeenstemming met de decoratie van verlichtingsapparaten of accessoires van andere meubelcomponenten.Met betrekking tot het gebruik van kleur is het de moeite waard om te overwegen: de tint moet niet afsteken tegen de algemene achtergrond van de samenstelling van het interieur. Het is echter helemaal niet nodig dat de toon identiek is, het is genoeg en verwant, het introduceert veelzijdigheid in het ontwerp.

   De desktop voor kinderen met laden ziet er stijlvol uit in elke richting van het ontwerp. Er moet echter rekening mee worden gehouden: de klassieker met zijn last voor de elementen van de plechtigheid van het paleis en de demonstratie van dure massieve meubels voor de kinderkamer is een slechte keuze. Het is de moeite waard om deze kamer in moderne richtingen te maken, inclusief minimalisme, hi-tech, misschien bionica, modern.

   Hoe te regelen?

   Zet het bureau op twee plaatsen kan anders zijn. Het hangt af van het gebied van een bepaalde kamer, de kenmerken en het type model, evenals de nuances van de indeling van de kamer zelf. U kunt bijvoorbeeld een kinderbureaublad voor twee studenten installeren langs het raam of ernaast. Je kunt het product ook op een van de muren plaatsen. Deze installatiemethode is relevant voor varianten van het ingebouwde type of schoolhoeken.

   Hoekige modellen, evenals analogen van het lineaire type, worden niet alleen in de hoeken bij de muur met een venster geplaatst.In zeer ruime kamers die ze vanaf de muur hebben ingezet. Tegelijkertijd wordt de werkruimte meestal afgeschermd met een rek of wordt een andere zoneringsmethode uitgevoerd, waardoor een onopvallende organisatie de ruimte binnenkomt.

   Soms de tafel en helemaal haaks op een van de muren. Dit arrangement wordt gebruikt bij het kopen van face-to-face modellen. Het is geschikt als er voldoende ruimte in de kamer is.

   Hoe te kiezen?

   Om de keuze van een tabel voor twee banen voor schoolkinderen te vereenvoudigen, de moeite waard om kennis te nemen van een paar eenvoudige tips.

   • De minimale ruimte tussen twee schoolkinderen is alleen mogelijk in het geval van kleine kinderen.
   • In de aanwezigheid van een groot venster geeft u de voorkeur aan de optie erlangs. Dus, het licht van twee gebruikers zal meer zijn, en elk zal het ongeveer hetzelfde krijgen.
   • De duurzaamheid van het model hangt af van het fabricagemateriaal. Neem indien nodig een houten product met een vochtbestendige impregnering.
   • Het ontwerp van het model moet comfortabel zijn. Het is noodzakelijk dat het kind zo min mogelijk wordt afgeleid om de nodige schoolbenodigdheden te krijgen.
   • De hoogte van de tafel zou voldoende moeten zijn.Als u het product voor een lange tijd koopt, moet u kijken naar de opties van het schuiftype, waarmee u de hoogte kunt variëren, aan te passen aan de verschillende lengte van kinderen.
   • Noodzaak om opties te nemen, de breedte van de tafelbladen van meer dan 60 cm. Kleinere modellen kunnen ongelegen zijn om de meest noodzakelijke items te huisvesten.
   • Als u de lengte van het werkoppervlak selecteert, moet u rekening houden met de plaats voor de tafellamp, omdat het kan gebeuren dat u niet zonder kunt.
   • De tafel moet zo worden gekozen dat het hulplampje dat erop is geïnstalleerd niet in de ogen van een van de gebruikers komt.
   • Het product moet worden gekocht in een winkel met een bewezen reputatie. Het hebben van een certificaat van kwaliteit en naleving van veiligheidsnormen zal een factor zijn bij het praten over de kwaliteit van het model.

   Succesvolle voorbeelden en opties

   Niets helpt om de nuances van modellen te begrijpen, als goede voorbeelden. Ze tonen een goede keuze met de juiste ordening van structuren die harmonieus in het interieur van een bepaalde ruimte passen.

   Een bureau voor twee stoelen langs de muur bespaart veel kinderruimte.

   Met het model met laden en planken kan elk kind de binnenruimte maximaal benutten.

   Met de optie met extra ophangplanken kunt u de werkruimte van twee studenten organiseren.

   Een tafel op twee plaatsen met een helling van de tafelbladen draagt ​​bij aan de vorming van een correcte en mooie houding.

     Het product in felle kleuren ziet er goed uit in het interieur van de kinderkamer.

     Het originele model voor de werkruimte van twee studenten stelt u in staat om de massa kleine voorwerpen te verbergen.

     Hoe u met uw eigen handen een bureau voor twee kinderen kunt maken, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer