De afmetingen van het bureau: hoe kies je het juiste model?

Geen huis is compleet zonder een bureau. Dit meubilair is te allen tijde relevant, ondanks het tempo van menselijke ontwikkeling. Een schrijftafel is een onvervangbaar detail van het interieur van een kinderkamer, studentenkamer, persoonlijk kantoor of bibliotheek van een zakenman. Dit onderwerp was en blijft het belangrijkste in het leven van elke persoon, met zijn hulp heeft hij zich ontwikkeld, gewerkt en verbeterd van kindertijd tot diepe vergrijzing.

Bovendien, in de chique privékantoren, benadrukt een luxe bureau de status en onberispelijke smaak van de eigenaar.

Een bureau en een bureau voor een computer zijn twee compleet verschillende functionele en functionele apparatuur. Maar vaak zijn deze twee modellen gecombineerd in één.

Selectie functies

Laten we eens kijken welke kwaliteiten een bureau moet hebben.

Het comfort van het werken aan een bureau wordt bepaald door de competente keuze van het product zelf en door de fysieke gegevens van de persoon zelf. Het uren zitten aan een bureau kan de gezondheid van de rug nadelig beïnvloeden, resulterend in scoliose of kyfose, wat onvermijdelijk een lange en moeilijke behandeling met zich meebrengt. Het is beter om deze consequenties te vermijden door een juiste selectie van dit meubel.

De hoogte van de tafel voor een volwassene en voor een kind is heel anders. Overweeg deze opties.

De grote constructivist en architect Le Corbusier heeft een systeem van verhoudingen ontwikkeld waarmee alle huidige meubels worden gemaakt, inclusief alle soorten tafels. De hoogte van het tafelblad heeft direct invloed op het comfort van pasvorm en gezondheid. Met de gemiddelde antropometrische gegevens van een persoon berekende Le Corbusier dat de standaardhoogte van het tafelblad voor een volwassene 70-80 cm zou moeten zijn.

Naast de hoogte wordt een grote rol gespeeld door de breedte van het tafelblad en zijn diepte. Voor comfortabel werken, moet de minimale diepte 60 cm zijn, terwijl het maximum ongeveer 80 cm is De breedte van het werkoppervlak - vanaf 1 m.

Voor een comfortabele pasvorm spelen ontlastingsparameters een belangrijke rol.

De ideale maat van de zitting is dus: een breedte van ongeveer 40 cm en een hoogte van 42-48 cm, afhankelijk van de lengte van de persoon. Dit is de grootte van de tabel voor een volwassene.

Als u meubels voor een kind selecteert, moet u rekening houden met de volgende criteria:

 • Wanneer het kind aan de tafel zit, moeten de voeten plat op de vloer liggen. De heupen moeten haaks op de benen staan.
 • De diepte van de stoel moet zodanig zijn dat wanneer het lichaam op de rugleuning van de stoel wordt ondersteund, de voorkant van de stoel niet onder de knieën drukt.
 • De afstand van het oppervlak van het tafelblad tot de heupen moet ongeveer 18 cm zijn, als er geen lade of tafelblad is. Anders kan de hoogte iets kleiner zijn.
 • De ellebogen moeten plat op het tafelblad liggen en in geen geval naar beneden hangen.
 • De juiste afstand van het werkoppervlak tot de ogen moet gelijk zijn aan de lengte van de elleboog tot de vingertoppen van het kind.

Met betrekking tot de groei is de tabel beter te kiezen op basis van de volgende berekeningen:

 • Voor kinderen tot 130 cm lang, de hoogte is 53 cm en de stoel is 33 cm. Het optimale verschil tussen de stoel en de tafel is 20 cm.
 • Voor kinderen van 130 tot 145 cm lang moet de hoogte van het tafelblad 58 cm zijn en de stoel 38 cm.Als de hoogte van het kind 145-165 cm is, dan is de hoogte van het product 64 cm, maar een volwassen constructie met een hoogte van 70 cm is ook geschikt als de hoogte van de stoel 20 cm lager is.

Zo wordt het duidelijk dat de ideale optie voor de student een transformatietafel is met een variërende hoogte van het tafelblad. De kit voor dit model past op een bureaustoel met de mogelijkheid om de stoel af te stellen.

Neem het kind mee bij het kiezen van een babytafel. U kunt dus elk model proberen onder de parameters van uw student.

species

Een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een tafel is de functionaliteit. Ongeacht of het ontwerp is gekozen voor een volwassene of voor een kind, moet het even gemakkelijk en comfortabel zijn in gebruik. Een belangrijk voordeel is de aanwezigheid van ingebouwde planken waar u notitieblokken, papieren, documenten en boeken kunt plaatsen, evenals briefpapier. Alles wat u nodig hebt, is altijd bij de hand en de gebruiker hoeft niet constant op te staan ​​en naar iets in de extra kasten en planken te zoeken.

Bovendien bieden fabrikanten verschillende soorten tabellen.

standaard

 1. Single basis. De standaardoptie is wanneer de zijwand zich aan de ene kant van de tafel bevindt en aan de andere kant een lade met laden. Het kan ingebed of verplaatsbaar zijn.Dit model is handig, maar het heeft weinig opslagruimte, het is geplaatst als een klein formaat, wanneer de ruimte voor het bureaublad beperkt is.
 2. Dvutumbovye. Het is ook een klassieke optie, maar dan met een breder tafelblad, waaronder poten en 2 kasten met laden voor alle benodigde materialen en voorwerpen comfortabel moeten passen.
 3. Tafel met een podkatny stoeprand. Klassieke kantooroptie, ook handig voor thuis. Het voordeel van dit model is dat de lade met laden niet alleen kan worden gebruikt om boeken, boeken en documenten op te slaan, maar ook door de kamer te bewegen, op te rollen naar een bank of stoel, extra werkplek voor handwerk, creativiteit, evenals kleine documenten en lezen te organiseren.

Als geen van de drie opties u volledig uitkomt, kan elk van hen met succes worden verbeterd door planken te kopen en ze direct boven de tafel te plaatsen, waardoor de opslagruimte voor handboeken en favoriete boeken wordt vergroot.

Volledige set

De beste optie voor de student is een complete set met een ingebouwde tafel. Het biedt de mogelijkheid om al het nodige op te slaan voor studie en ontwikkeling van voorwerpen, boeken, spellen, schoolmedailles en -certificaten, evenals huishoudelijke artikelen. Deze headsets zijn erg duur, maar hebben een hoge functionaliteit.

L-vormige tafel

Ook in de vraag zijn schoolbanken, gecombineerd met computer, gemaakt in de vorm van de letter "G". Een deel van de tabel kan de rol van schrijven vervullen en de tweede kan worden gebruikt om op de computer te werken. Dergelijke modellen zijn handig voor kleine appartementen, waar geen ruimte is voor een ruime werkplek.

Het ontwerp in de vorm van de letter "G" neemt weinig ruimte in, maar is zo functioneel mogelijk. Bovendien kan de tafel 2 schuifkasten met laden bevatten, waarvan er één altijd direct onder de tafel zal liggen, en de tweede op een gemakkelijke afstand in de buurt van het kind en wordt gebruikt als een extra tafel.

transformator

Met deze tabel kunt u de hoogte van de rekken en de helling van het tafelblad wijzigen, afhankelijk van de hoogte van de student. Dit model is een orde van grootte hoger dan de standaard, maar wordt een keer gekocht en 'groeit' met het kind. U hoeft niet langer een nieuw product te kopen voordat het volwassen is. Dan kan deze tafel worden opgevouwen en opgeborgen, wat ruimte in huis bespaart.

Selectie van materialen

Bij het kiezen van een tafel voor een kind is het absoluut niet de moeite waard om dure modellen van kostbaar hout te kopen, omdat het oppervlak hopeloos beschadigd raakt tijdens de operatie.Kinderen tekenen een werkoppervlak met pennen, viltstiften, kompassen en zelfs een schaar, omdat hun werk geen grenzen kent. Aan de andere kant is het niet zinvol om een ​​tafel met goedkope plastic bekleding te kopen: deze kan te fragiel en bovendien giftig zijn.

Als u een tafel voor een kind koopt, moet u niet teveel betalen voor het ontwerp, omdat het vooral functionaliteit en duurzaamheid is.

Zoek naar betrouwbare modellen van spaanplaat of MDF. Ze zijn mooi in het interieur en redelijk betrouwbaar in gebruik.

Bij het kiezen van een tafel voor een volwassene is de kwestie van het kiezen van materialen anders:

 • Er gaat niets boven een degelijke, betrouwbare tafel. massief hout. Bezittend een status en een nobele verschijning, zal een houten lijst u vele jaren dienen. Dit is niet alleen een functioneel ding, maar ook een waardig element van het interieur. Een goed bureau moet uitgerust zijn met laden voor het opslaan van belangrijke documenten. Het kan ook worden uitgerust met een gewatteerde kast. Als u niet alleen met papieren dragers wilt werken, maar ook een laptop of pc wilt gebruiken, moet het bureau worden uitgerust met technologische openingen voor kabels van apparatuur en een bureaulamp.
 • Op de tweede plaats na de boom zijn materialen zoals MDF en spaanplaatzij bezitten:
 1. Duurzaamheid.
 2. Hoge slijtvastheid.
 3. Een verscheidenheid aan kleuren en texturen waarmee u de kleur van de tafel perfect kunt afstemmen op de rest van het meubilair in de kamer.
 • Afhankelijk van de stijl van uw interieur, kan het werkblad worden gemaakt van gloeiend heet glasDit model past in een minimalistisch, modern ontwerp.
 • Daarnaast een tabel gemaakt door van acrylsteen, agglomeraat, keramiek, natuursteen en veel andere materialen.

Vanwege de verscheidenheid aan modellen en materialen kunt u een tabel met unieke parameters kiezen.

Het is belangrijk om van tevoren rekening te houden met alle vereisten voor het product en het kiezen van een degelijk model is niet moeilijk.

Hoe je een bureau voor de student kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer