Hoe een bureau te kiezen?

 Hoe een bureau te kiezen?

Het belangrijkste gebruik van het bureau was gereserveerd in het kantoor van de zaak, waar hij als een individuele werkplek diende. In het moderne interieur is het in toenemende mate vervangen door een computertafel, secretaresse, console of andere werkoppervlakken. Maar de klassieke versie van dit meubel is nog steeds in trek voor kinderkamers en thuiskantoren.

types

Met de ontwikkeling van het interieurontwerp en de opkomst van nieuwe moderne materialen, begon het bureau er nieuw uit te zien. Nu kan het niet alleen een werkende versie zijn, maar ook een belangrijk deel van het interieur in elke kamer.Modellen uit het massief van een natuurlijke boom zullen dus organisch zelfs passen in een salon met het meest verfijnde interieur.

En dit hoeft niet noodzakelijk de klassieke versie van de tabel te zijn - het kan wel worden vervangen door een eleganter en compacter bureau.

Men is van mening dat de meest handige model van het bureau ergonomisch - hoekig. Met minimale uitgaven van de omgevende ruimte wordt een vrij groot werkoppervlak verkregen. Het is mogelijk om een ​​dergelijk ontwerp in elke hoek van de kamer te installeren, vooral als het model is gemaakt met verlichting, maar in de regel heeft het de voorkeur dat zij een plaats aan het raam heeft. Met deze opstelling kan het tafelblad worden aangevuld met planken, dozen en kasten die bovenop zijn gebouwd, die afzonderlijk kunnen worden geleverd of gekocht.

Het ontwerp met dubbele tafel is een goede oplossing als u een werkplek voor twee personen wilt voorzien met een minimum aan vrije ruimte. Een dubbel tafelblad kan worden uitgerust met twee laden met laden, en het kan worden geplaatst waar er vrije ruimte is - soms kan zelfs een kleine nis tussen de muren dienen.

Het klassieke bureau voor kantoor heeft vier steunpoten of twee massieve sokkels, waarop het werkoppervlak zich bovenaan bevindt. Het tafelblad van dergelijke structuren kan een lengte bereiken van maximaal 2 meter of meer, het wordt vaak gemaakt met een uitbreiding in de vorm van een kleine tafel voor het ontvangen van bezoekers, en het zal in dezelfde stijl worden gemaakt als de hoofdtafel. Tussen de ondersteunende elementen van de hele constructie - of het nu duimen of benen zijn, is er vrije ruimte om de benen in te stellen.

Soms maakt u in dit gebied voor het gemak een speciale voetstand met een lichte helling.

Moderne modellen, uitvoeringen en materialen voor bureaus voor schoolkinderen of studenten zijn behoorlijk divers. Dergelijke modellen kunnen worden gemaakt van hout, metaal, plastic. Of gebruik een combinatie van hen - bijvoorbeeld een tafel op metalen poten met een houten tafelblad. Het kan worden aangevuld met een schuifkast, ingebouwde kasten, planken. Sommige modellen zijn gemaakt met een behuizing onder het tafelblad - een speciaal apparaat voor het opslaan van schrijfmaterialen.

Voor de kinderkamer hebben meubelmakers een interessant ontwerp van een bureau ontwikkeld in combinatie met een ladekast. Dit model neemt weinig ruimte in beslag, maar dient als werkoppervlak en ruimte voor het bewaren van spullen voor de baby.

Het combineren van een bureau met ingebouwde planken, kasten, dozen creëert een soort modulair complex, handig voor het werken en opslaan van de benodigde benodigdheden. Deze module is uitgevoerd in dezelfde stijl en is erg compact. Het wordt vaak gebruikt waar een computersysteem nodig is in combinatie met een werkplek.

Meubelontwerpers creëren elk jaar meer en meer aantrekkelijke nieuwheidsmodellen van bureaus met behulp van moderne materialen en interessante ontwerpbenaderingen.

materialen

Er is een mening dat het materiaal van de tabel de status van wie het gebruikt kenmerkt, daarnaast beïnvloedt deze keuze de prijs van het product en zijn operationele levensduur. De belangrijkste materialen voor de vervaardiging van een bureau worden traditioneel beschouwd als een reeks natuurlijke hout- of houtverwerkingsproducten - spaanplaatmaterialen, spaanplaat, MDF.In de moderne ruimte is het vaak mogelijk om glazen werkbladen te zien, die de verbeelding verbazen met hun originele uiterlijk.

Zo'n tafel kan op een metalen frame worden gemonteerd of volledig van glas zijn gemaakt.

Houtverwerkingsmaterialen hebben lage kosten, bovenop dergelijke meubelplaten wordt een bekleding van natuurlijk houtfineer gelegd, bijvoorbeeld sonoma-eik of de gebleekte versie ervan. Het tafelmodel is indrukwekkend en indrukwekkend. Veneering zorgt voor een visueel effect van een natuurlijk massief hout, hoewel dergelijke meubels meerdere keren goedkoper zijn.

Een beschermende coating in de vorm van polyvinylchloride (PVC) laminering wordt gebruikt voor de productie van tafels in de kinderkamer of in de vervaardiging van meubels in de moderne, hi-tech, minimalistische stijlen. Dergelijke opties hebben een hoge vochtbestendigheid, ze vereisen geen speciale zorg, zijn gemakkelijk schoon te maken met reinigingsmiddelen, hebben een lange levensduur. Een tafelblad bedekt met een PVC-laag is niet bang voor chips en krassen, er zal geen spoor van een warme kop en gemorst water op zitten. Beschermende laminering imiteert vaak verschillende houtsoorten en ziet er visueel niet slechter uit dan zijn tegenhangers uit de natuurlijke array. Zie hoe de tafel eruit ziet, met een coating die as imiteert.

De meest prestigieuze en dure zijn traditioneel beschouwd als tafels gemaakt van dure boomsoorten - eiken, walnoot, essen, beuken, Karelische berken, maar ook van coniferen - sparren en dennen. Dergelijke meubels zijn gemaakt voor gerenommeerde overheidsinstellingen, kantoren, gevestigd in luxe appartementen van grote particuliere gebouwen. Een bureau van dit niveau geeft de hoge status van de eigenaar aan. Enkele decennia geleden stond dergelijk meubilair in de kantoren van ambtenaren en was bedekt met groene stof, wat de indruk gaf van het belang en de stevigheid van alles wat er om hen heen gebeurt.

Zo'n tafel kan met recht worden beschouwd als een echt kunstwerk, vaak versierd met houtsnijwerk of reliëfelementen. De levensduur is vrij lang en wordt vaak overgedragen van de ene eigenaar naar de andere.

afmeting

De grootte van de tafel is niet alleen afhankelijk van het functionele doel. De rol wordt gespeeld door het materiaal waaruit het is gemaakt en de plaats waar het moet worden geplaatst. De klassieke standaard heeft een tafelbladlengte van 120 cm en de breedte moet ten minste 60 cm zijn. Moderne modellen kunnen echter niet-standaard zijn, gemaakt in elke verhoudingen en afmetingen.

Een grote tafel met massieve steunpunten kan bijvoorbeeld meer dan 2 meter lang zijn. Varianten van modellen die in de vensterbank zijn ingebouwd, bereiken soms een lengte van 3 meter.

Het lange tafelblad is handig omdat het bovendien add-ins kan bevatten van planken of kasten.

De tafel kan breed zijn, van 60 cm en meer of smal, tot 30 cm. Brede modellen hebben vaak een uitgesneden vorm of onregelmatige vorm. Smalle tafels bevinden zich in een besloten ruimte en vullen ze aan met zich naar boven uitstrekkende vloerblokken.

De standaardhoogte van het bureau is 77 tot 80 cm. Een lang persoon zal zich moe voelen na lang werken aan een dergelijke tafel en het kind moet zijn handen hoog opsteken. Daarom worden meubels voor schoolkinderen gemaakt op basis van hun lengte en, in de regel, moderne modellen hebben de mogelijkheid om de hoogte van het tafelblad aan te passen.

Meubelproductie vandaag heeft de mogelijkheid om bureaus te produceren voor uw individuele bestelling in die formaten die handig zijn voor uw werk, rekening houdend met uw lengte.

kleur

Het uiterlijk van de tafel kan in harmonie zijn met de rest van het meubilair in de kamer of juist een contrasterende plek worden die de aandacht trekt. Kleur hangt af van het materiaal dat wordt gebruikt om het te maken.Natuurlijk massief hout heeft de kleur die inherent is aan de houtsoort waaruit dit meubilair zal worden gemaakt - eik, walnoot, Karelische berk, as en andere. Polyvinylchloride-coating, die gelamineerde meubelpanelen van spaanplaat zijn, kan houtvezels nabootsen en heeft een zeer divers kleurenpallet - licht walnoot, oxford-kers, eikenzwart eikenbruin, rood, blauw, roze, beige, kleur.

Verschillende kleuren kunnen in de afwerkdetails of in hele delen van de structuur met elkaar worden gecombineerd.

vorm

Traditioneel heeft het bureau een rechthoekige vorm, maar moderne modellen suggereren andere opties:

 • Hoekige vorm De tafel voldoet perfect aan zijn functies van het werkoppervlak, terwijl het minimale ruimte in de kamer in beslag neemt. Zulke meubels zien er stijlvol uit, niet gewoon en laten je het ontwerp aanvullen met details in de vorm van planken, opbouwen, dozen;

 • ovaal. De afwezigheid van scherpe hoeken maakt het ovale model comfortabel en ergonomisch. Het past gemakkelijk in de omringende ruimte zonder het te verzwaren. Dergelijke meubels trekken altijd de aandacht en vormen een harmonieuze aanvulling op elk interieur;

 • Secretaris tafel. Vergeten gedurende tientallen jaren, herwint het model zijn vroegere populariteit. Op dit moment bestaat zo'n tafel in verschillende varianten: imitatie van de oudheid, in de stijl van minimalisme, in de vorm van een blok met invoegtoepassingen. De secretaresse ziet er erg ongewoon en indrukwekkend uit en wordt het centrum van de interieurcompositie van de kamer waar deze zich bevindt;

 • Commode. De combinatie van het tafelblad met het dressoir maakt het compact en tegelijkertijd multifunctioneel. Meestal wordt deze constructie in kleine afmetingen uitgevoerd en vindt ze gemakkelijk een plaats voor zichzelf, zelfs in kleine kamers, waardoor de trend van de oudheid met zijn aanwezigheid in het interieur komt.

Hoekige vorm
ovaal
Secretaris tafel
Commode

De vorm van het tafelblad hangt grotendeels af van waar het voor bedoeld is. Dus, als het met tekeningen moet werken, dan heb je een brede en lange tafel nodig. Als een model wordt gekozen voor een student of een student, is het misschien kleiner, maar met add-ons in de vorm van planken en laden. In het geval dat het ontwerp wordt gebruikt in de vorm van een decoratief detail van het interieur - de grootte en vorm worden geselecteerd op basis van de stijl van het algemene ontwerp van de kamer.

ontwerp

Traditioneel heeft het bureau vier steunpunten en een horizontaal tafelblad dat aan deze steunen is bevestigd. Vaak wijken ontwerpers echter af van dit triviale model, waardoor we originele ontwerpen krijgen:

 • Wandmontage. Dit model heeft een bevestiging aan de muur en een steunpunt, dat kan worden gemaakt in de vorm van beugels of op de vloer scharnierende steun. Er zijn opties wanneer het volledige ontwerp van de tafel met extra planken een enkel ontwerp is, volledig op de muur gemonteerd en niet in contact met de vloer;

 • Tabel transformeren. Constructief model kan verschillende opties bevatten, waarvan de essentie is dat alle details compact worden samengevoegd en worden omgezet in een kleine tabel. In de uitgebreide versie is het nuttige werkgebied van dit ontwerp verschillende keren verhoogd;
 • Table-desk - een onmisbare optie voor een opgroeiend kind dat naar school gaat, en later kan een student hetzelfde meubilair gebruiken om aan tekeningen te werken. Het ontwerp van het model zorgt voor een verandering in de hoogte van het tafelblad, de hellingshoek ervan en het is ook mogelijk om de hoogte van de tafel aan te passen.

Bij het kiezen van het ontwerp van de tafel worden geleid door de functionele kwaliteiten, afmetingen en afmetingen van de ruimte gereserveerd voor de locatie.

stijl

De stijlbeslissing van een bureau hangt vooral af van de stijl van de kamer waarin deze zich zal bevinden.

 1. Streng classicisme gaat uit van een eenvoudig constructief model met een rechte bovenkant en betrouwbare steunen ervoor.
 2. Barok of Empire-stijl laat gekromde reliëfsteunpoten, gesneden ontwerp, het gebruik van schilderen of vergulden toe.
 3. Hi-tech stijl suggereert beknoptheid van vorm en eenvoud van detail. Vaak kunnen dergelijke tafels worden aangevuld met inzetstukken met een spiegel of metaal.
 4. Eenvoudige Provençaalse stijl maakt niet-pretentieuze vormen van een rechthoekig tafelblad mogelijk, aangevuld met kasten en planken.

decoratie

De decoratie van de tafel met extra elementen wordt uitgevoerd op basis van het algemene stilistische concept. In de vorm van ornamenten kan reliëf snijwerk worden gebruikt, toevoegingen van massieve kolommen met pilasters. Het is mogelijk dat het ontwerp wordt versierd met een decoratieve tekening of een tekening. Of het zal gewoon een glanzende toplaag zijn die op een spaanplaatmeubelbord wordt aangebracht en natuurlijk hout imiteert. Het hangt allemaal af van het doel van het meubilair en het omliggende interieur.

In de volgende video - de tafel als een kunst.

Prachtige ontwerpen

Je kunt zelf unieke interieurcomposities maken door enkele ideeën als voorbeelden te nemen.

Kijk naar deze originele antieke tafel - het creëert een speciale charme en is het middelpunt van de aandacht bij de rest van het interieur.

Een smal en vaak vrij lang tafelblad, een console genoemd, kan een elegante aanvulling zijn op het ontwerp van een woonkamer.

Vaak kan de basis voor een bureau een gesmeed kader zijn en het tafelblad is gemaakt van glas, marmer of massief hout.

In het moderne interieur kunt u de scharnierende versie van het bureau vaak zien met een inklapbaar onderdeel.

Hoe een tafel te kiezen?

Bij het kiezen van een bureau zijn belangrijke doelen het doel en de ergonomie. Om langdurig comfortabel achter een dergelijke constructie te kunnen werken, moet deze comfortabel zijn en overeenkomen met de hoogte van een persoon.

Kies voor de student of voor de student de optie die in hoogte en hoek van het tafelblad verstelbaar is. Als de afmetingen van de ruimte klein zijn, kan het ergonomische model de vorm hebben van een inklapbare transformator, waarbij het draaimechanisme zorgt voor een toename van het effectieve oppervlak van het werkoppervlak.

Besteed aandacht aan de extra elementen - zeer handige kasten met laden op wielen, die zowel naast de tafel als daaronder geplaatst kunnen worden. Als er twee banen nodig zijn, kan het tafelblad worden verdubbeld en langs een raam of in een nis tussen de muren worden geplaatst. Degenen die dergelijke meubels gebruiken om met tekeningen te werken, zullen comfortabel zijn met de optie van een schuifsysteem waarmee u de tafel indien nodig in uitgebreide vorm kunt gebruiken.

Voor een laptop heeft het geen zin om een ​​grote tafel te kopen - de consoletafel of een kleine hangende tafel is prima voor u.

Voor- en nadelen

De ontwerpen van bureaus zijn gevarieerd, maar elk model heeft zijn voor- en nadelen, die moeten worden geëvalueerd, gezien het doel van elk model.

 1. Opgeschorte optie neemt weinig ruimte in, maar kan niet groot en breed zijn, waardoor het beperkt is in functionele parameters.
 2. Model ingebouwd in de meubelmodule Het is goed gecombineerd met de hele structuur, maar deze tafel kan niet buiten de structuur worden gebruikt, omdat deze vaak monolithisch is.
 3. Tabellen transformeren vrij complex in de montage, ondanks de beschrijving, en een uitrol extra tafel is veel handiger dan een massieve vaste analoog.
hangend
ingebouwd
transformator

Bij het kopen van meubilair moet u niet alleen van tevoren bedenken waar het zich zal bevinden, maar ook waar u alle accessoires zult opruimen die u nodig heeft voor uw werk. Het verdient daarom de voorkeur om met planken te modelleren, die een aanvulling op het tafelblad zijn of los daarvan worden gemonteerd.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Volgens de beoordelingen van de consumentenvraag en beoordelingen van handelsorganisaties, zijn de meest gerenommeerde meubelfabrikanten van bureaus:

 • «Olympus-meubels". Een onderneming uit Rusland produceert kwalitatief hoogwaardige en hoogwaardige tafelmodellen in een breed scala van producten;

 • «De leider". Het produceert ontwerpen voor schoolkinderen en studenten, het assortiment bevat zowel klassieke versies als moderne modellen met hellende vlakken;

 • Asnaghi interieurs - Elite-desks uit Italië. Modellen verschillen in verfijnd ontwerp en hoge kwaliteit van het werk. Het gebruikte materiaal is natuurlijk hout;

 • Woka - dit merk vertegenwoordigt een verscheidenheid aan stilistische productiemodellen in Oostenrijk;

 • Ikea - het merk met wereldfaam levert de meubelmarkt een origineel, eenvoudig ontwerp en bureaus van hoge kwaliteit met verschillende ontwerpen.

"Olympus-meubels"
"Leider"
Asnaghi interieurs

De producten van deze fabrikanten worden gedistribueerd via winkelketens in Rusland, en ze kunnen ook worden gekocht via online winkelcatalogi voor levering aan huis.

Stijlvolle voorbeelden en opties

Moderne huismeubels zorgen voor een bureau met een breed scala aan vormen en doeleinden. Nu zijn de functies veel breder geworden dan enkele decennia geleden. Dergelijke meubels kunnen niet alleen op kantoor of in de kamer van de student worden geïnstalleerd - ongebruikelijke tafelopties vinden een plek in de slaapkamer, woonkamer, ze kunnen zelfs worden uitgerust met een gezellige hoek op hun balkon.

Zeer interessant zijn de modellen van de desktop, die bij de vensterbank worden geplaatst en soms worden vervangen.

Over het algemeen is een tafel bij het raam de meest optimale oplossing. Daglicht heeft een positief effect op het zenuwstelsel en maakt het gebruik van natuurlijk licht mogelijk, waardoor energie wordt bespaard.

Een bureau kan verschillende functies uitvoeren en ontwerpoplossingen zijn soms het meest onverwacht.

Modern of imiterend oud modelbureau is een veelvoorkomend kenmerk geworden in het interieur. Tegenwoordig is het gebruik ervan volledig gerechtvaardigd en geschikt in elke kamer van een woon- of kantoortype.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer