Decoreren van de gangpanelen: ontwerpopties

Reparatie is altijd een lastig iets, laat staan ​​interieurversiering. Een persoon wordt ontmoet volgens zijn kleding, en een appartement in de gang. Immers, dit is de eerste kamer van ons huis, dus je moet goed nadenken over de manier waarop het is ingericht.

Vaak in het gezin bij het besluit om een ​​reparatie zeer acuut te starten, de kwestie van de keuze van het afwerkingsmateriaal. Achtergronden, stucwerk met een decor of andere soorten coatings vereisen aanzienlijke kosten, niet alleen materiaal, maar ook fysiek, omdat het oppervlak eronder zorgvuldig moet worden voorbereid - verwijder de oude coating, repareer deuken, scheuren of neem plaats voor muurverfijning.

Al deze inspanningen zullen niet alleen de uiteindelijke prijs verhogen, maar ook stof en vuil toevoegen aan ons, en dus niet perfect schone, leven.Daarom kiezen veel bewoners voor wandpanelen. U hoeft de muren niet waterpas te stellen en zelfs de vorige dekking te verwijderen. Achter dergelijke panelen is het zeer voordelig om alle soorten communicatie te verbergen en soms isolatie toe te voegen die ook een geluidsisolerende functie heeft.

9 foto

Voordelen van muurproducten

Haltepanelen zijn een geweldig idee voor interieurrenovatie. Het overwicht van lage kosten in combinatie met de elegantie en bruikbaarheid van paneelmaterialen bieden onbetwistbare voordelen bij de keuze van deze producten.

Hun belangrijkste voordelen zijn:

 • Eenvoudige installatie. Om geld te besparen, kunt u de hele kamer zonder hulp en speciaal opgeleid personeel afwerken.
 • Het is niet nodig om de hobbels uit te lijnen, verwijder oud behang.
 • Geen speciaal gereedschap nodig. We hebben alleen bars, spijkers, panelen nodig. En als je geen krat bouwt, lijm dan alleen.
 • Wandpanelen zijn eenvoudig schoon te maken door ze simpelweg af te vegen met een vochtige doek.
 • Als een klein deel van de coating is beschadigd, kunt u deze eenvoudig door een nieuwe vervangen.
 • Een enorme selectie materialen waaruit de panelen voor de wanden zijn gemaakt, laat u niet onverschillig voor de gekozen afwerkingmethode.Kleur, textuur, extra accessoires en vele andere "chips" zullen kopers verrassen.
 • En tot slot is dit materiaal niet alleen praktisch en milieuvriendelijk, maar ziet het er gewoon prachtig uit in de gang.

Een ander voordeel van de panelen zijn bevestigingsmethoden:

 • Direct naar de muur, met speciale lijm of decoratieve spijkers (bouten). Maar hiervoor is het noodzakelijk om een ​​muur voor te bereiden - naar niveau, primen.
 • Met behulp van een bouw nietmachine is gemonteerd op de kisten van hout.
 • Op het ijzeren of houten frame met schroeven.
 • Op de plastic krattenklemmen voor installatie.

species

De markt van bouwmaterialen in de huidige markt is zo divers dat "de ogen uiteenlopen". Het is moeilijk om iets geschikts te kiezen, maar toch is het mogelijk. Let op de decoratieve panelen. Ze komen in verschillende varianten:

 • Rack type. Panelen in de vorm van lange planken tot 30 cm breed, tot 370 cm lang en tot 1,2 cm dik. De installatie kan zowel horizontaal als verticaal worden uitgevoerd. Het toevoegen van ingebouwde LED-verlichtingsarmaturen verfraait alleen de voordeur en voeg licht toe aan de kamer.
 • Betegeld type. Dit zijn vierkante of rechthoekige panelen.Fixatie wordt uitgevoerd met behulp van een messing-en-groefverbinding. Tekening en textuur kunnen zeer divers zijn. Geschikt voor het maken van kleurrijke en unieke panelen van uw interieur.
 • Bladtype. Dergelijke panelen hebben in de regel grote afmetingen, in tegenstelling tot de vorige. Bereik 1,2 x 2,4 m met een dikte van 0,3 cm. Het formaat minimaliseert het aantal naden.

materialen

Wandpanelen van de hal passen niet alleen in het interieur, maar voldoen ook aan de nodige eigenschappen (licht, vochtigheid, luchttemperatuur) van deze kamer. Uiterlijk worden ze ook gekozen rekening houdend met de karakteristieken van de gang, zodat het resultaat van de afwerking de eigenaars bevalt, en niet andersom.

Er is een mening dat wandbekleding een teken van minimalisme en goedkope reparaties is, maar dit is een waanidee. De markt biedt ons een enorm aantal kleuren en materialen voor hun vervaardiging:

 • Plastic. PVC-panelen worden beschouwd als een relatief goedkoop afwerkingsmateriaal. Maar ze zijn eenvoudig te reinigen, zijn niet onderhevig aan water, maar hebben ook een verscheidenheid aan decor - van houtimitatie tot tegels.
 • MDF. Dit zijn platen van de geperste houtkrullen. Ze zijn veel lichter dan hout.Dit materiaal is een goede geluidsisolator en als u speciale geïmpregneerde MDF-platen koopt, zijn ze niet bang voor vocht. Ze zijn getextureerd of zelfs mooier dankzij het frezen aan de voorkant.
 • Wood. Dit materiaal is milieuvriendelijk, geeft altijd de stevigheid van het interieur, maar vereist tegelijkertijd een balans met andere delen van de afwerking. De panelen zijn gemaakt van meerdere lagen en hebben een hoge weerstand tegen hitte, vochtigheid, mechanische stress, ultraviolet. Je kunt vaak houtnoten, eiken, berken en andere waardevolle soorten vinden. Er zijn modellen met draad, afgewisseld met andere materialen.

Kleuropties

Of uw wandpanelen paars of lichtgroen zijn in een zwarte ster, onder een boom of onder een steen - hangt van u en uw keuze af. Alleen je fictie kan je vertellen of het huishouden, die waarschijnlijk met de harten tegen de zwarte muren zal zijn. U kunt altijd instemmen en een gemeenschappelijke kleurenoplossing vinden die iedereen mooi vindt. Natuurlijk heeft de kleur een grote invloed op de externe perceptie van de kamer. Iedereen weet dat het in kleine of smalle ruimtes voordelig is om de heldere kleuren van de panelen te gebruiken, en dan onmiddellijk vanaf de drempel lijkt de hal iets meer.

In de gang is het gebruikelijk om ingetogen tonen te gebruiken, maar heldere en verzadigde kleuren worden steeds populairder. Vaak kun je panelen vinden met afbeeldingen die kunnen worden gemaakt volgens je schets. Afbeeldingen worden toegepast met behulp van moderne printtechnologie met behulp van full-color digitaal printen.

7 foto

In stedelijke appartementen, de oude lay-out is meestal onder de gang of hal is er weinig ruimte, maar een ander ding - particuliere huizen, die vaak de gelegenheid bieden om de verbeelding te laten zien in hun ruimtes. Het is mogelijk om de muren te versieren met panelen met volumineuze lijsten, kroonlijsten of stucwerk, waardoor een uitstekend interieur wordt verkregen in de stijl van het classicisme.

Wandpanelen in reliëf (of ze worden 3D-panelen genoemd) zullen helpen om een ​​interessant ontwerp opnieuw te creëren met de nadruk op de muur. Dergelijke oppervlakken hebben geen extra decoratie nodig in de vorm van schilderijen of spiegels, ze zijn zelf al een kwestie van aandacht. Degenen die originaliteit en strengheid op hetzelfde moment prefereren met een minimale hoeveelheid sieraden zullen deze optie leuk vinden. Imitatie van metselwerk of bakstenen muur,houten platen of keramische tegels, mozaïeken of fresco's - al deze wijzigingen worden alleen beperkt door uw financiële mogelijkheden.

Het is noodzakelijk om duidelijk alle criteria voor het bedekken van de muren te beschrijven voordat u gaat winkelen. Vergeet praktische bruikbaarheid niet. Het kan heel moeilijk zijn om stickers die kinderen in het interieur hebben geplaatst te verwijderen, sporen van lijm of verven zonder dat er vraag naar is. En de wandpanelen helpen je alleen maar om zulke kleine problemen te vergeten.

Wat is beter om de muren te omhullen?

Niemand kan deze vraag duidelijk beantwoorden, alleen de eigenaren van de woning zelf. En natuurlijk hangt de keuze af van het algemene concept van het interieur, uw financiële mogelijkheden, de kenmerken van de hal.

De belangrijkste voordelen van MDF in de decoratie van de gang zijn:

 • Eenvoudige installatie die niet al te veel tijd kost.
 • Een kleine hoeveelheid vuil tijdens de installatie.
 • Afhankelijk van de klasse zijn er verschillende opties voor montage op de muur.
 • Voor het snijden van panelen is het niet nodig speciaal gereedschap te gebruiken, alleen een ijzerzaag of een puzzel.
 • Het deel van het paneel dat onbruikbaar is geworden, kan altijd worden vervangen door een nieuw paneel.
 • Geluids- en warmte-isolatie.
 • Degelijke kwaliteit, duurzaamheid, weerstand tegen externe invloeden, evenals een decoratief effect.
 • Bovendien is een glad en egaal oppervlak goed gelamineerd en geverfd.
 • En last but not least, kwaliteit is een acceptabele prijs-kwaliteitverhouding.

Maar zonder de nadelen kan het niet. Dit zijn veranderingen in uiterlijk met een hoge mate van vocht en het onvermogen om schuurmiddelen te gebruiken tijdens het reinigen. De gang is echter geen kamer waar dagelijks reinigen met schoonmaakmiddelen met schurende deeltjes is vereist.

Het gebruik van PVC-panelen heeft niet minder positieve eigenschappen, waaronder:

 • Onschadelijkheid. Het is bekend dat er niets ideaal is, maar plastic kan worden beschouwd als een benadering van het ideaal in deze zin. Dankzij moderne technologieën en componenten is het veilig om te beweren dat moderne panelen onschadelijk zijn voor mensen, ze geen geur of chemische verbindingen afgeven, bovendien zijn ze bijna onbrandbaar.
 • Eenvoudige installatie. U hoeft niet naar specialisten te zoeken om de panelen te installeren.
 • Dichtheid, de kleinste afstand tussen de panelen, die geen hatelijk vuil verzamelt.
 • Zorg draagt ​​geen enkele gastvrouw.
 • Duurzaamheid, die nog steeds afhankelijk is van de levensstijl en nauwkeurigheid van het huishouden.
 • In geval van schade aan de afwerking, kunt u deze altijd bijwerken met een bepaald decor, stickers, stickers.

Het bekleden van de muren met hout wordt met recht beschouwd als een van de kwaliteits- en vrij populaire decoraties, hoewel het duur is. De boom is en zal altijd populair zijn bij huiseigenaren.

Dit alles dankzij de volgende kenmerken:

 • In het geval van tijdige en regelmatige verzorging, zullen dergelijke panelen u langdurig verrassen met hun kwaliteit en uiterlijk. Er is ook een gespecialiseerde impregnering (antibacterieel, schimmelwerend, waterafstotend) of vernissen van hout, waardoor alle risico's van beschadiging van het materiaal worden verminderd.
 • Los daarvan moet u een periodieke update van dit type afwerking toevoegen - met behulp van speciale gereedschappen kunt u de structuur van de boom benadrukken of zelfs de kleur veranderen.

Een aanzienlijk nadeel van houten panelen kan als een verhoogde kost worden beschouwd.

Interessante ontwerpideeën in het interieur

Meestal doen huiseigenaren in de laatste plaats de reparatie van de gang, maar deze benadering is onjuist.De gang is zichtbaar vanuit alle kamers van het appartement en buren kunnen het bijvoorbeeld vanaf de overloop bekijken.

De meest gebruikelijke manier om panelen te gebruiken, is deze onder aan de muur te plaatsen. Vergeet de totale hoogte van het plafond niet. Bijvoorbeeld, de hoogte van de muur is 3 m, dan moet meer dan 120 cm van de muur niet bezet zijn, anders wanneer de muur visueel door de helft wordt gedeeld - zal uw plafond lager lijken. Een deel van ongeveer 1 tot 3 ziet er gunstiger uit, in welk geval de wanden optisch zullen toenemen.

Bekleding van de hele wand is mogelijk als u uw positie wilt benadrukken. In dit geval, voor de decoratie van plafonds en muren toevlucht nemen tot verzonken modellen uit massief hout. Natuurlijk wordt zo'n receptie van de klassiekers beschouwd als nogal zwaar voor contemplatie, vooral in kleine en lage kamers, maar voor de klassieke vormgeving van het ontwerp - dat is het.

Het gebruik van wandpanelen alleen voor het versieren van een bepaald deel van de wand biedt vele voordelen. Het is niet nodig om de hoogte van de plafonds te meten en meubels of interieurartikelen te kiezen volgens bepaalde afmetingen. Versierd gebied stapelt de ruimte van uw kamer niet op.

De combinatie van luchtwit en crèmekleur geeft gevleugelde lichtheid en elegantie aan de ruimte. Decoratieve elementen brengen het interieur een kwalitatief nieuwe verfijning en benadrukken de uitstekende smaak van de eigenaars.

Het gebruik van panelen aan de onderkant van de muur is praktisch en esthetisch. De monochrome oplossing met een toegangsdeur voegt aan de eenvoud van uitvoering een toon van stevigheid en rijkdom toe.

In een privé-huis komen we vaak ruime gangen en gangen tegen die goed verlicht zijn. Soms hebben ze een trap naar de tweede verdieping, waardoor er nog meer ruimte is voor creativiteit. De rijkdom en de terughoudendheid van deze kamer trekt aan met zijn beknoptheid en duidelijke lijnen.

Vergeet niet om het juiste ontwerp te kiezen, de afmetingen op te geven, nadenken over de plaatsing zonder onnodige voegen en naden, zodat het uiterlijk netjes en beknopt is en pas dan naar de winkel gaat en ga verder met de installatie.

Samenvattend, het blijft alleen maar om het bekende gezegde toe te voegen: "zeven keer meten, één keer knippen" - door de interieurdecoratie van de gang tot in het kleinste detail doordacht, zult u nooit van streek raken door het resultaat. Veel succes met de reparatie!

Hoe reparaties uit te voeren in de hal van de Chroesjtsjov, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer