Maten van Europese dekbedovertrekken

 Maten van Europese dekbedovertrekken

De afmetingen van de dekbedovertrekken op Europese normen verschillen aanzienlijk van hun Russische tegenhangers. En hebben een breed bereik. Daaronder kunt u anderhalve, dubbele en zelfs mega-maat kiezen, evenals het product van kinderen en het type gezin. Om dit product te kopen, moet u daarom bereid naar de winkel komen.

Bestaande maten

Maar de keuze is om de soorten dekbedovertrekken te bepalen. De meest gebruikelijke zijn anderhalf en dubbele formaten. Ze komen overeen met de volgende parameters:

 • anderhalve - 215x155 cm;
 • dubbel - 200x220 cm;

Deze maten worden als standaard beschouwd. En de sets, waaronder dergelijke dekbedovertrekken, worden meestal "Standaard", "Euro 1" genoemd.

Maar er zijn formaten die niet onder het concept "standaard" vallen. Dergelijke dekbedovertrekken verschillen in grootte van de norm.

 • Euromaxi, waarbij het linnen zakje volumes van 220x240 heeft. Deze kit wordt ook "Euro 2", "Euro Plus" genoemd. En ook "King Size", het dekbedovertrek waarvan bedoeld is voor een gigantische deken met afmetingen 260x220.
 • In de familieset zijn er 2 dekbedovertrekken met afmetingen 215x143.

Wat de kinderheadset betreft, zijn er twee opties.

 • kwekerij: 147 × x112. Deze set is ontworpen voor pasgeborenen. Maar het kan langer worden gebruikt, ongeveer tot 2 jaar. Het moet rekening houden met de groei van de baby.
 • kinderen: Het komt overeen met de standaard queen size quilt. En geschikt voor kinderen die al op een normaal bed slapen. Van het product van de gebruikelijke set onderscheidt het zich alleen door een heldere, kindertekening.

Als de deken helemaal niet voldoet aan de norm, te kleine of enorme schubben heeft, moet u er beddengoed voor zelf of op bestelling naaien.

Bepaal de grootte

Dekbedovertrek is een ding dat de deken beschermt tegen vervuiling en onaangename geuren afkomstig van de omgeving, maar ook tegen contact met de lichamen van mensen die eronder slapen. De grootte van het dekbedovertrek wordt geselecteerd op basis van de grootte van de deken.Afhankelijk van de schaal zijn ze verdeeld in anderhalf, dubbel en euro. Maar als u het moeilijk vindt om uw product en deze concepten te vergelijken, dan is dit de eenvoudigste manier om de deken zelf te meten. In de regel heeft het product een rechthoekige vorm.

Daarom is het noodzakelijk om de lengte en breedte te weten:

 • bereid een centimeter of meetlint voor;
 • de lengte wordt gemeten in de verticale richting vanaf de bovenrand van de baan naar de onderkant, strikt loodrecht;
 • de breedte wordt bepaald door de juiste zijde van de deken uit te spreiden en een centimeter horizontaal in een rechte lijn, van de linkerrand naar rechts.

De deken correspondeert niet altijd visueel met de rechthoek. De grootte van 210x220 ziet er bijvoorbeeld als een vierkant uit. Maar de breedte en lengte zijn niet hetzelfde. Daarom, hoe vierkant het product ook mag lijken, meet het volgens de regels.

Als u het formaat van uw slaapproduct kent, kunt u er gemakkelijk een hoes voor kiezen. Houd er bij het kiezen van een dekbedovertrek rekening mee dat de afmetingen ervan strikt overeenkomen met die van de deken. Een afwijking van afmetingen van maximaal 5 cm is toegestaan, maar dit is beter in de richting van een grotere dekenafmeting.

Na het meten van de deken werden bijvoorbeeld de volgende figuren verkregen: 200 x 230 cm, in dit geval moet de dekbedovertrek overeenkomen met de gegeven cijfers.Of het maximale dat u zich kunt veroorloven is de grootte van 205x235. Als het deksel groter is dan de deken zelf, dan zal het constant in de ene of de andere richting struikelen. Als het minder is, wordt het canvas gevouwen en gevouwen. Dit alles zal de kwaliteit van je slaap beïnvloeden.

Het is de moeite waard om nog één ding op te letten: waar er een gleuf in het dekbedovertrek zit. Producten met gaten in het midden zijn onwaarschijnlijk in Eurobelle. Er zijn twee opties.

 • Klein gaatje aan de zijkant. Het is buitengewoon ongelegen om een ​​deken erin te leggen.
 • Een grote gleuf aan de rits of knop, aan één van de zijkanten in de breedte - een ideale optie voor het gemak van het opdoen van de hoes.

U kunt een dekbedovertrek kopen samen met een volledige set beddengoed of een apart artikel. In elk geval moet het pakket de juiste grootte hebben. Volgens dit artikel kan eenvoudig worden vastgesteld of dit product geschikt is.

Welke stof te kiezen

Van bijzonder belang bij het kiezen van een dekbedovertrek is de materie waaruit het is gemaakt. Als synthetische stof wordt gekozen, is het moeilijk te voorspellen hoe ze zich zullen gedragen na het wassen. Misschien zullen ze krimpen en dan zal het moeilijk zijn om een ​​deken in de hoes te doen.

Het is beter om de voorkeur te geven aan natuurlijke katoenen stoffen. Hun variëteit is erg groot. Calico, chintz, cambric - de meest voorkomende vertegenwoordigers van deze groep. Maar de hoogste kwaliteit is satijn en percale.

Satijn is een erg mooie stof. Het heeft een natuurlijke glans, die doet denken aan zijde. Dergelijk weefsel is erg handig in gebruik. Het verfrommelt praktisch niet, rende niet en houdt de warmte goed vast. Verschilt in hoge slijtvastheid en redelijke prijs. Na het wassen neemt het niet af, dus de koper hoeft zich geen zorgen te maken over de maat van het product.

Percals behoren tot de elite, dure schilderijen. Maar het is ideaal voor beddengoed. Het materiaal is zacht en aangenaam om aan te raken, goed ademend. Vrij duurzaam en duurzaam. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat het oppervlak ervan uiteindelijk enigszins krimpt vanwege de hoge dichtheid van de filamenten. Dit leidt tot een krimp van de materie met ongeveer 2%.

Zijde en linnen zijn geschikte stoffen voor beddengoed. Ze verliezen ook hun presentatie niet voor lange tijd en zijn niet misvormd.

Het is ook nodig om aandacht te besteden aan de kleur van het dekbedovertrek. De klassieke toon is wit.Het is ideaal voor een sterke en harmonieuze slaap. Hetzelfde effect heeft een blauwe en roze kleuren. Te grote patronen op beddegoed prikkelen het zenuwstelsel, en kleine elementen erop, integendeel, handelen ontspannen.

Kies een geschikt dekbedovertrek niet moeilijk als je alle aanbevelingen opvolgt. Een gevarieerd assortiment biedt de mogelijkheid om het product op te halen, zelfs de meest ongelooflijke maten.

Hoe u de grootte van het beddengoed op de juiste manier kunt bepalen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer