Hoe een dekbedovertrek naaien?

Elk ding heeft een vervaldatum, vooral voor bedlinnen. Zorg ervoor dat u komt wanneer updates nodig zijn. Er is altijd een keuze in de winkels, maar het is veel prettiger om alles met eigen handen te maken, om nog maar te zwijgen van de lage prijs en hoge kwaliteit.

Misschien zal iedereen het erover eens zijn dat beddengoed heel intiem voor ons is, het heeft een speciale energie, omdat we veel tijd met dit materiaal doorbrengen. Dat is de reden waarom ik een set met je eigen handen maak, ik wil genieten van elk moment doorgebracht in bed, en opnieuw betoverende dromen, zoals in de kindertijd.

Een stof kiezen

Er zijn veel soorten stoffen, maar niet alle zijn geschikt voor beddengoed. Wanneer we naar de winkel komen, lopen de ogen uiteen: prijs, kleur, kwaliteit, dichtheid, zachtheid,weerstand tegen vlekken en zelfs een auto van eigenschappen die moeilijk te begrijpen zijn door iets anders te kiezen. Om het winkelen te vergemakkelijken, selecteert u de belangrijkste soorten stoffen die het meest worden gebruikt in het werk:

 • zijde;
 • vlas;
 • katoen.
zijde
vlas
katoen

Zijden dingen zien er duur uit en kosten hetzelfde, ze vereisen zorgvuldige zorg, maar ze zijn ongelooflijk aantrekkelijk en verfijnd. Lakens zijn altijd aangenaam koel, en het lichaam is begraven in zachtheid en enigszins uitgegleden van elke aanraking. Japanse zijde wordt beschouwd als de meest elite, maar kunstmatig materiaal is vaak te vinden in de schappen van supermarkten. Externe overeenkomsten worden uitgedrukt in helderheid, de kosten zijn veel lager en in de zorg veel eenvoudiger. Maar verder is hij verre van origineel.

Vlas is vrij compact, heeft bacteriologische eigenschappen, houdt de warmte vast bij koud weer en laat de temperatuur in de zomer niet stijgen. Het is bewezen dat felle kleuren langdurig worden bewaard en na verloop van tijd wordt de stijve structuur zachter. Na het wassen is het belangrijk om flaxen niet lang te laten drogen, het is raadzaam om ze licht vochtig te verwijderen, voorzichtig te vouwen of te strijken om overmatige kneuzingen te voorkomen.

Onze keuze zal op katoenen linnen vallen.Van deze wordt bedlinnen meestal gemaakt, vanwege de lage prijs en duurzaamheid, ze zijn zo gewoon. Als een aanbeveling, kunt u verschillende soorten katoen aanbieden.

 • Satijn - de meest duurzame, in staat om tot 400 wasbeurten te overleven. Kan op zijde lijken vanwege het glanzende en impliciete glanzende oppervlak.
 • Percale geschikt voor kussenslopen. Hoge dichtheid maakt het niet mogelijk veren of naar beneden te kruipen.
 • De grove calico uit tamelijk dichte goedkope draden, vanwege dit gevoel van aanraking, laat veel te wensen over.
 • Chintz - zacht in vergelijking met de anderen. Het nadeel is dat het een slechte vorm behoudt.
satinet
percale
ongebleekt calico
sits

Bereken het aantal textiel

Voor de duidelijkheid houden we rekening met de maten die gewoonlijk worden gebruikt om een ​​halve dekbedovertrek te maken, voor een pasgeborene en een envelop.

Voor de eerste is de lengte 4 m 40 cm met een overspanning van 150 cm.

Om een ​​envelop voor baby's te naaien, kunt u 100x100 of 90x90 cm textiel nemen.

De gestandaardiseerde ruimte in de wieg is 120x60 cm. In de winkels worden kits met volledig verschillende maten verkocht, dit leidt tot de conclusie dat het veel handiger is om zelf een set te maken om van de verspilling van geld en de daaropvolgende teleurstelling af te komen.

De bovenstaande gegevens zijn bij benadering.Als u nauwkeurigere waarden wilt, neemt u de omslag waarvoor u aan het naaien bent en meet u deze op en neer. U kunt een liniaal of centimetertape gebruiken.

Het is belangrijk om het gebied te scheiden waar de naden verschijnen, laat hiervoor ongeveer 4-5 cm aan de zijkanten. Als u besluit een bevestigingselement toe te voegen, wordt de afstand vergroot tot 7 cm.

Stap voor stap instructies voor knippen en naaien

Als u besluit om uzelf een doel te stellen met uw eigen handen om een ​​dekbedovertrek correct te naaien, moet u niet naar lessen, masterclasses gaan, u kunt alles thuis doen, de netheid van de naden observeren, rekening houdend met de correct berekende gegevens.

Met een snee in het midden

Misschien is iedereen sinds zijn kindertijd bekend met een diamant in het midden van een deken. Het is niet moeilijk om zo'n geweldige herinnering te maken als je de instructies stap voor stap volgt.

Bepaal eerst de positie van de uitsparing: we schetsen de ruimte in de kern van het canvas en stippelen de ruit uit. Binnen laten we de naadtoeslagen van ongeveer 4,5 cm, langs deze lijn snijden we de centrale figuur. Probeer door de hoeken te snijden zonder de onderste regel te raken. Houd een afstand van 0,2 cm aan en de snijhoek - 45 graden.

We hebben een nieuwe stof nodig. Hieruit snijden we twee vierkanten, die twee keer de breedte van de ruimte moeten zijn, en 1 cm voor de toekomstige locatie van de naad wordt ook in aanmerking genomen.We krijgen vier driehoeken met gelijke heupen en snijden de vierkanten doormidden. We vouwen elk vierkant vanaf de voorkant tot de hoeken bij de halslijn. Breng voorzichtig een schuine snede en het bovenste gedeelte aan. We fixeren alles met verschillende steken: in een hoekig gedeelte van 0,3 cm, de rest - 0,5 cm.

Maak de hoeken plat, we markeren de linkerstoel van binnenuit. Stik 0,1 cm langs twee randen.

Het werk is voorbij, de zaak blijft klein: wassen, strijken en je kunt genieten van het eindresultaat.

Met een gat aan de onderkant of zijkant

Dit type wordt beschouwd als een van de gemakkelijkst te produceren. Meestal wordt een groot stuk materiaal genomen, het overschot wordt slechts vanaf één rand afgesneden. Als u onnodig vanuit het midden afsnijdt, wordt het werk enkele uren toegevoegd. De snede langs de rand vereenvoudigt de verwerking verder.

We ontleden textiel op een plat oppervlak, verwijzen naar de schaal van het omslag, markeren de rechthoek, tekenen vervolgens de tweede. Laat aan elke rand een hoeveelheid van 4 cm. Na het controleren met een liniaal, moet u de delen uitsnijden en verwerken. Het is verplicht om een ​​halve zoom van alle kanten op een halve centimeter in te drukken en deze vervolgens op een typmachine te laten knipperen.Als de structuur vrij compact is, kun je een centimeter en meer nemen.

Vergelijk de gekookte helften. Ze moeten identiek zijn. Voordat u de gevouwen delen aan de voorzijde bevestigt, moet u aan de zijkant een opening markeren waar de deken doorheen moet worden gestoken.

Vergeet niet om de lijn te repareren. Dit gebeurt aan het begin en aan het einde, zodat de draden stevig blijven en niet breken. Je kunt veilig binnenstebuiten keren, alles is klaar!

Op de knoppen

Deze steun is erg handig, omdat bij het gebruik van de deken niet constant uitvalt.

Maak een dekbedovertrek met een gat aan de onderkant om te beginnen. Volg de bovenstaande instructies, alleen de onderkant, waar er lussen zijn, hoeft niet te worden verwerkt.

Aan de onderkant markeren we een lijn langs de onderkant op een afstand van 6 cm. Hieruit tekenen we loodrechte segmenten die de randen van toekomstige knoppen aangeven, gelijk aan 1/3 van de coverlengte. We vouwen het product op de breedte van de vloer, stellen het midden in en van daaruit beginnen we om de 30 cm te markeren.

We naaien gemarkeerde loodrechte lijnen, deze verticale segmenten worden weggeveegd met gekleurde draden. Van hen verlaten we de plaats één centimeter per stuk.Hieronder is een regel gemaakt door een typemachine. We vertrekken er 2 cm uit en schetsen een parallel. Het is belangrijk om onnodige zaken te verwijderen, waar een machinelijn is en niet te vergeten om de plaats gereserveerd voor naden uit te stellen, in de regel 2 cm.

Maak nu een inkeping in de hoeken, gebruik een scherp mes of een scherpe schaar. De inkepingen op het linnen worden op 0,7 cm gesneden. Extra draden worden verwijderd, die eerder bedoeld waren om vast te maken, en de vrije rand teruggetrokken naar de knoppen wordt 2 cm gebogen, dan weer op dezelfde hoeveelheid.

Soortgelijke acties worden uitgevoerd met de tweede helft. Van beide kanten zijn er onprobeerbare sites. Voor hen gebruiken we een naad in de bocht. Na het combineren van de gesp en lege stoelen, die eerder waren toegestaan, dubbel naaien. We vergeten niet om de resterende secties in een zigzag te verwerken.

Laatste straight! We hebben twee voorbereide zijkanten, waarvan we er een in een lusje plaatsen en aan de andere kant knopen.

Tip: tijdens het wassen is het product wenselijk om binnenstebuiten te keren.

Hoe een ritssluiting te naaien?

Veel mensen geven de voorkeur aan een dichtgeknoopte slang. Het is niet nodig om elke knop in het gat te steken, gewoon aan de hond trekken! Knoppen kunnen bovendien tijdens de slaap ongemak veroorzaken en als ze slecht zijn gefixeerd, wordt er een gevaar voor kleine kinderen gecreëerd.

Bij het kopen van een rits is het beter om de voorkeur te geven aan een zachte, plastic, lichtgewicht substantie, bijvoorbeeld plastic. IJzerloper zal veel langer dienen dan van goedkoper materiaal.

Het product moet worden voorbereid: het is noodzakelijk om de uiteinden te verwerken, de lagen stof aan elkaar te vouwen met de voorkant. Breng met een potlood of een stuk zeep een markering aan die de toekomstige indeling van het mechanisme aangeeft.

Vergeet niet om rekening te houden met de afstand voor de vergoeding - 4 cm. Dit cijfer is geschikt voor een standaardbliksem, maar als het groter of kleiner is, moet dit feit in aanmerking worden genomen, teruglopend naar een andere waarde.

Veeg over het canvas en volg de opgegeven lijn. En laat 4 cm los, eerder gevouwen in de lengte. Het blijkt dat de breedte van de vouw 2 cm is, houd er rekening mee dat het overlappende bovenste gedeelte samenvalt met de zure roomzoom.

Neem de pinnen en bevestig het bevestigingsmechanisme met de twee centimetrische bocht, maar raak niet aan waar de bocht op ligt! Neem dan een ritssluiting en doe hetzelfde met de andere helft.

Naai voorzichtig vanaf de voorkant, kijk 2,5 cm vanaf de bocht. Bevestig de steek aan het begin en het einde met verticale steken.

Prachtige voorbeelden

Naaien is heel zwaar werk. Er kunnen veel problemen zijn in het proces. Het belangrijkste is om niet te verliezen en verder te werken! Improviseer, probeer verschillende kleuren te combineren. Elk resultaat zal je gelukkig maken. Veel succes met je inspanningen.

De volgende zijn levendige interessante werken:

 • diamant gesneden;
 • met ritssluiting;
 • met zijopening;
 • op de knoppen.

Hoe u een dekbedovertrek kunt naaien, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer