Verwarmde loggia en balkon doe het zelf

 Verwarmde loggia en balkon doe het zelf

Het balkon wordt een extra woonkamer als het goed is uitgerust. Voordat je door het interieur gaat nadenken en meubels koopt, moet je de loggia opwarmen. Je kunt het zelf doen zonder professionele apparatuur te gebruiken.

Materiaalkeuze

Voor het afwerken van loggia's en het maken van isolatie worden verschillende soorten materialen gebruikt. Voordat u gaat werken, moet u beslissen welke van hen geschikter is. Ze verschillen in prijs, prestaties en specificiteit van gebruik.Populaire kachels zijn onder andere:

Schuimplastic

Geschuimde kunststoffen van verschillende dichtheid. Het materiaal is beschikbaar in de vorm van vierkante of rechthoekige platen. Een onderscheidend kenmerk van het schuim is een lange levensduur. Kunststoffen zijn eenvoudig in verwerking en installatie, zelfs beginners kunnen ze gebruiken. De voordelen van het materiaal zijn lage kosten en de laagste thermische geleidbaarheid in het bezette marktsegment.

Minerale wol

Universele isolatie vervaardigd van verschillende soorten smelten - glas, vulkanisch en sedimentair. Op basis hiervan bestaat het materiaal uit drie soorten: glaswol, steen en slakkenwol. Een luchtlaag wordt gebruikt als een warmte-isolator, waarmee de kamer geïsoleerd wordt van de kou. Het materiaal wordt geproduceerd in de vorm van rollen, platen of cilinders, die eenvoudig vatbaar zijn voor snijden en verwerken.

De voordelen van minerale wol omvatten brandwerendheid, waterbestendigheid, weerstand tegen agressieve chemische verbindingen en goede geluidsisolatie. Bovendien is het materiaal verantwoordelijk voor de continue circulatie van lucht en draagt ​​het bij aan het onderhoud van het microklimaat in de kamer.Een ander nuttig kenmerk van het product is zijn milieuvriendelijkheid. Er wordt minder geld besteed aan de productie van minerale wol, er komen geen schadelijke stoffen in de lucht vrij.

Penoplex

Isolatie, die is gebaseerd op polystyreen. Het materiaal wordt geproduceerd door kunststoffen door een vormgat te duwen. Geëxtrudeerd polystyreenschuim wordt geproduceerd in de vorm van rechthoekige platen van verschillende kleuren.

Langs de omtrek van het product bevindt zich een afschuining, die de pasvorm van het materiaal vereenvoudigt en u in staat stelt om de elementen zo dicht mogelijk bij elkaar te leggen. Penoplex heeft een poreuze structuur met kleine cellen gevuld met gas en geïsoleerd met elkaar. Ten koste hiervan worden goede warmte-isolerende eigenschappen bereikt: de kachel kan zelfs in strenge winters worden gebruikt.

Het materiaal weegt weinig, wat het transport en de installatie ervan vereenvoudigt. Het gewicht van de isolatie is zelfs bestand tegen een lichte ondergrond, installatie vereist geen hulp van professionals. Bovendien weegt penoplex weinig en kan de levensduur ervan 50 jaar worden. Het product rot niet en ontleedt niet, het is bestand tegen schadelijke micro-organismen.

Foiled polyethyleenschuim

Een laag polyethyleen, gevuld met gas en gesoldeerd aan de folie. Het universele multifunctionele materiaal dat warmte vasthoudt, vocht absorbeert, stoom weerkaatst en fungeert als geluidsisolator. Het product bestaat uit verschillende lagen, waarvan er één is gemaakt van aluminium en tot 97% warmte reflecteert.

Het materiaal is gemakkelijk te hanteren en te trimmen, weegt weinig. Door de kleine dikte van het product kunt u het zowel van het ene uiteinde naar het andere leggen als overlappen. Polyethyleen verhoogt de thermische efficiëntie twee keer, en neutraliseert een andere temperatuur.

Vereiste hulpmiddelen

Na de aankoop van het materiaal gaan ze over tot de selectie van geschikte uitrusting en inventaris. Thermische isolatie van het balkon vereist geen ingewikkelde hulpmiddelen die moeilijk toegankelijk zijn en een beginner kan al het werk doen.

Voor het afronden van loggia's is vereist:

 • IJzerzaag. Behoefte aan het snijden van materialen.
 • Lijmpistool. Het wordt gebruikt voor het verbinden van elementen.
 • Spatel. Gebruikt voor het aanbrengen van lijm en putty op werkbladen.
 • Pons of boor. Deze gereedschappen snijden gaten voor bevestigingsmiddelen.
 • Brush. Het wordt gebruikt wanneer u de stopverf moet schilderen.
 • Schuurpapier.Vereist voor de uiteindelijke oppervlaktebehandeling van isolatie.
 • Niveau. Regelt het verticale vlak van het oppervlak.
 • Brush. Het is aangebrachte primer.
 • Bouw emmer. Het kweekte lijm.
 • Houten latten, metalen hoeken. Voor het bewerken van randen van isolatie, montageplaten.
 • Schroeven, spijkers, pluggen. Ze worden gebruikt als bevestigingsmiddelen.
 • Bouw nietmachine. Nodig bij het installeren en bevestigen van materialen. De lengte van de beugels is 10 mm.
 • Polyurethaanschuim. Het wordt gebruikt om de sleuven en randen te sluiten.

De lijst met hulpprogramma's is afhankelijk van het geselecteerde materiaal en de kenmerken van de loggia.

Wanneer het balkon een ongelijke vloer heeft, kunnen cement, zand of afgewerkte egalisatiemiddelen worden aangebracht voordat reparaties worden uitgevoerd. Gebruik voor het meten van werk een liniaal of meetlint en voor het verdunnen van lijm hebt u een constructiebak of andere container nodig die niet bevuild is om te worden gekleurd.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat u rechtstreeks naar de verwering van het balkon gaat, moet u alle afval en vuil van de loggia verwijderen. Als oude coatings op de vloer of muren liggen, moeten ze worden verwijderd. Ook tijdens de voorbereiding is het noodzakelijk om het balkon te verdelen in "koude" en "warme" zones.De eerste zijn muren en hoeken aan de straatkant of grenzend aan andere niet-geïsoleerde oppervlakken. Alle andere delen van het balkon zijn warm.

Op basis van dit plan schetsen voor toekomstig werk:

 • Muren en hoeken die aan de straat grenzen, moeten met speciale zorg worden verwarmd;
 • Als het balkon wordt begrensd door een verwarmde loggia, kan de scheidingswand ertussen niet worden verwerkt;
 • De vloer en het plafond zijn geïsoleerd, ongeacht het ontwerp en de locatie van het balkon;
 • De hoeken gevormd door de "warme" zones worden niet verwarmd.

Vóór isolatie, wordt het aanbevolen om de vloer te coaten met een primer. Het is dus mogelijk om schimmelvorming en de reproductie van schadelijke micro-organismen te voorkomen. Op de ongeglazuurde loggia's worden vaak gevonden door gaten, gaten en gaten. Ze zijn afgedicht met schuim of speciale oplossingen om warmteverlies te voorkomen en de levensduur van de isolatie te verlengen.

Loggia beglazing

Beglazing - een noodzakelijke stap in de verwerking van het balkon. Dit houdt het warm, beschermt de kamer tegen wind, sneeuw en regen en zet de loggia in een aparte ruimte. Deze procedure vereist meer inspanning dan directe isolatie, en voor de implementatie wordt aangeraden om zich tot professionals te wenden. Meer ervaren en zelfverzekerde reparateurs zijn echter in staat om het zelf te doen.

Er zijn verschillende manieren om een ​​balkon te glazuren:

 • Houten lijsten gebruiken. Het voordeel van deze methode is de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen, sterkte, lange levensduur en uitstekende uiterlijke kenmerken. Houten kozijnen onderdrukken straatgeluiden en houden de warmte vast. Wees voorzichtig met alleen schuifconstructies. Ze zijn zo gemaakt dat water kan binnendringen en bij een negatieve temperatuur kan opdrogen.
 • Frameloze beglazing. Garandeert bescherming tegen atmosferische neerslag, ongunstige weersomstandigheden. Het ontwerp heeft een minimum aan elementen, elk met een hoge kwaliteit en duurzaamheid. Bij gebruik van deze methode zijn frames niet zichtbaar, omdat de vensters er solide uitzien en meer licht doordringt. De nadelen van de methode zijn de hoge kosten en de onmogelijkheid van een volledige isolatie-loggia, vanwege wat een loggia kan worden schoongemaakt met sterke windstoten.
 • Met behulp van metalen constructies. De methode wordt gedistribueerd vanwege goede prestaties en relatief lage kosten.Het systeem houdt de temperatuur in de kamer op peil en zorgt voor een betrouwbare luchtcirculatie. Kunststofstructuren zijn functioneler dan houten of andere frames, omdat het balkon zelfs in het koude seizoen kan worden geventileerd.

  Systemen hebben een lange levensduur. Op deze manier geglazuurd gaat het balkon minimaal 40 jaar mee. Het ontwerp bevat afwateringsgaten die het risico op bevriezing van frames minimaliseren. Bovendien is plastic gemakkelijker te onderhouden - het hoeft niet te worden geverfd, het is gemakkelijk te wassen en schoon te maken.

 • Aluminium beglazing. Een van de goedkoopste opties. Het ontwerp is eenvoudig, de belasting op het plafondbalkon is minimaal. Tegelijkertijd zijn materialen sterk, duurzaam en bestand tegen externe mechanische belasting. Het is gemakkelijk om voor ze te zorgen, ze zijn niet bang voor vocht en hoge temperaturen. De installatie van de structuur wordt in korte tijd uitgevoerd, mensen zonder ervaring zullen het kunnen maken.

Hoe te correct van binnenuit te isoleren: stap voor stap instructies

Op het balkon is vereist om drie soorten oppervlakken te verwerken. Het moet beginnen met de vloer en dan naar de muren en het plafond gaan.Procedures voor elk van de zones worden op een vergelijkbare manier uitgevoerd, maar er zijn enkele verschillen in de tabbladen.

Geïsoleerde vloer bestaat uit verschillende lagen:

 • Waterdicht. Het wordt op de betonnen vloer geplaatst. Voor geglazuurde balkons geschikt plastic folie.
 • Houten stammen. Ze zijn gemaakt van 100 x 60 mm. Elementen komen op een vlak uit en plaatsen eronder staven en wiggen.
 • Warmte-isolatiemateriaal. Isolatie past in de ruimte tussen de vertragingen. Het is belangrijk dat de lagen dicht bij elkaar zijn en dat er geen hiaten zijn.
 • Stoomisolatiefilm. Het is gemonteerd op een ruwe vloer, die kan worden gebruikt als multiplex.

De laatste laag wordt over de laatste laag gelegd, maar dit moet worden gedaan nadat alle reparaties zijn voltooid. Anders kan de vloer worden bekrast, gekleurd of onbekwaam.

Warming van de muren begint met de installatie van kratten. In het geval dat reparaties in een paneelhuis worden uitgevoerd, is het in eerste instantie vereist om de omheining van de loggia solide te maken en dan pas verder te gaan met reparatiewerkzaamheden. De kist is samengesteld uit een hout met afmetingen van 40x40 of 50x50 mm.Ten eerste hebben ze verticale elementen en fixeren ze met deuvels en verbinden ze vervolgens met dwarse details. In de ruimte tussen de kist wordt de isolatie gelegd en vervolgens wordt de dampschermfolie bevestigd.

De laatste fase - plafondbehandeling:

 • Het gereinigde oppervlak wordt behandeld met antiseptica.
 • De kistbalken worden met schroeven of pluggen met borgschroeven aan het plafond genageld.
 • Isolatie wordt gemonteerd met behulp van houtlijm of schuim.
 • Om een ​​dampscherm te creëren past polyethyleen of foliefilm.
 • Als u plafondverlichting wilt installeren, worden elektrische draden vastgehouden.
 • Het ontwerp is dichtgenaaid met plastic of houten panelen.

Na het verwarmen van balkonoppervlakken ga je verder met de afwerking. In dit stadium kunt u het originele ontwerp kiezen op basis van de kleur van het meubilair, de bestemming van de toekomstige ruimte en de aanwezigheid van decoratieve elementen. Het is in deze fase dat een sfeer van comfort wordt gecreëerd, daarom moet de fase speciale aandacht krijgen. Indien nodig kunt u contact opnemen met professionals om een ​​origineel project te maken.

decoratie

De laatste fase van reparatiewerkzaamheden bedekt de muren.Bij het afwerken van zowel de esthetische kenmerken van het balkon als de beschermende functies. Het balkon moet worden geïsoleerd van ongunstige omgevingsomstandigheden en comfortabel zijn om regelmatig binnen te blijven. Bij de installatie wordt het aanbevolen om staven te nemen met een dikte van niet meer dan 2 cm. Ze zijn zo bevestigd dat er een opening tussen zit voor afwerkingsmaterialen, zoals witte kit.

De uiteindelijke afwerking bestaat uit verschillende soorten materialen:

 • Lambrisering. Natuurlijk materiaal met een natuurlijke kleur. Vast met spijkers of een bouwnietmachine. Voering is duurzaam, slijtvast, bestand tegen vocht. Tegelijkertijd is het vrij duur.
 • Kunststof panelen. Het materiaal is eenvoudig te installeren, met behulp van de "vloeibare nagels" -methode voor installatie. Kunststof is bestand tegen extreme temperaturen en hoge luchtvochtigheid, hoeft niet te worden geverfd. Paneelproducenten bieden een grote verscheidenheid aan kleuren. U kunt een paneel kiezen, hout nabootsen of versierd met tekeningen.
 • MDF. Het materiaal is een paneel van geperst karton, bedekt met een speciale film. Gebruik voor klemmen van elementen klemmen.De eigenaardigheid van bouwmaterialen is dat het vocht goed absorbeert, daarom is het noodzakelijk om contact met water te vermijden.

We verwarmen de panoramische loggia

Grote ramen, verstoken van frames en scheidingswanden - een optie voor wie een balkon wil maken met het originele interieur. Dergelijke beglazing is duurder en is een teken van elitarisme. Opwarming van de panoramische loggia gaat gepaard met een aantal nuances, zonder welke het onmogelijk is om de kamer volledig te isoleren en te beschermen tegen neerslag.

Het verwerken van het balkon met dit soort beglazing vereist veel inspanning, omdat het werk mogelijk herontwikkeling van de ruimte vereist. Dit vereist toestemming om wijzigingen aan te brengen aan de ondersteunende structuren. Daarnaast heeft u misschien de hulp van professionals nodig: het werk vereist het gebruik van speciale apparatuur.

De eerste stap is om de vloer te verwarmen. Dit gebeurt vóór de installatie van glas. Dus de dikte van isolatie en andere isolatielagen zal willekeurig worden gekozen, zonder afhankelijk te zijn van de breedte van de vensters. Voor het plafond en de wanden is de dikte van de panelen niet zo belangrijk, omdat je ze op het laatste moment kunt verwerken.

Tijdens het repareren van de vloer worden verschillende lagen materialen gelegd, de procedure zal vergelijkbaar zijn met de installatie van elementen op gewone loggia's. Wijzigingen beginnen na de installatie van verijdelde isolatie. In dit stadium worden verwarmingselementen, thermoregulatiesensoren en elektrische draden op de vloer geplaatst. Ze moeten 70% van het oppervlak bedekken en meer, de afstand tot de muur is minimaal 50 mm. Vervolgens wordt de constructie gegoten met cementmortel van 40-60 mm breed, een dempingsband wordt rond de omtrek geplaatst (10x100 mm).

Typische fouten

Veel eigenaren van balkons beginnen hun opwarming, zonder rekening te houden met de vele nuances van het werk. Om de levensduur van de afgewerkte loggia te verlengen en deze zo functioneel mogelijk te maken, is het noodzakelijk om het werkplan duidelijk te schetsen en typische fouten tijdens reparaties te voorkomen.

 • Loggia beglazing op de haakjes. Tijdens het werk kunnen de eigenaren van het appartement het kozijn voor de beglazing naar buiten brengen. In dit geval verschijnt een vizier langs de omtrek van de loggia, waarop zich sneeuw zal verzamelen. Hierdoor verschijnen ijsuitlopers op de gevel van het gebouw.
 • Met behulp van een enkele laag isolatie. Bij het plaatsen van schuimblokken met een dikte van 70 - 100 mm negeren veel mensen de noodzaak om ze extra te isoleren.Dit is een vergissing, omdat zelfs een dergelijke legging kan bevriezen bij langdurig koud weer en harde wind.
 • Gebrek aan dampscherm. Zonder het gebruik van een dergelijke laag, kan het materiaal het oppervlak op het balkon dempen en bederven. In het bijzonder is het gevaarlijk in het geval dat het balkon is geïsoleerd met minerale wol. Voor het behoud van isolatie, wordt het aanbevolen om een ​​laag dampdichte folie te leggen.
 • Gebruik afdichtmiddel zonder bescherming. Dichtingsproduct schuim stort snel in onder invloed van zonlicht en hoge luchtvochtigheid. Het kan beginnen te bubbelen en de uitstraling van de loggia bederven. Om dit te voorkomen, moet de reparatie worden afgesneden van overtollig dichtingsproduct, de randen schuren en bedekken met acryl of stopverf.
 • Warme zones verwarmen. De muur tussen het appartement en de loggia hoeft niet te worden verwerkt. Opwarming heeft geen invloed op de temperatuur in de volgende kamer of op het balkon zelf, en de procedure zal alleen gepaard gaan met verspilling van geld.

Een andere fout die kan worden gemaakt tijdens de reparatie van een balkon, is het ontbreken van toestemming om te werken met dragende structuren. Wanneer serieuze herontwikkelingen op het terrein worden gepland, moet dit worden gemeld aan het technische inventarisbureau, dat onroerendgoedobjecten registreert.Er is echter geen toestemming nodig wanneer er bijvoorbeeld op het balkon ramen met dubbele beglazing zijn geïnstalleerd.

Concluderend bieden we u een korte cursus over het trainen van video's over de verwering van een loggia of balkon.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer