Kledingkast op het balkon of de loggia doe het zelf

 Kledingkast op het balkon of de loggia doe het zelf

Meubels voor het balkon kunnen onafhankelijk worden gemaakt met behulp van een minimum aan gereedschappen en materialen. Een eigengemaakte kledingkast komt volledig overeen met het ontwerpidee van de eigenaar van de loggia. Bovendien dient het als een garantie voor de kwaliteit van het eindproduct, aangezien het proces van het maken van meubels van begin tot eind wordt gecontroleerd.

Wat kun je doen?

Het ontwerp van de kast is afhankelijk van het gekozen interieur van de kamer. Wanneer een workshop zich op de loggia bevindt, moet het meubilair ruim zijn, veel legplanken hebben voor het opbergen van kleine voorwerpen, maar zal minder aandacht worden besteed aan esthetische kenmerken.

Als het balkon daarentegen is ingericht in een vintage of moderne stijl, zal het uiterlijk van de kast erboven uitkomen.

Voor de vervaardiging van meubels met verschillende soorten materialen die afhankelijk zijn van de functionele kenmerken van het product, de kleur, textuur en duurzaamheid. Het meest nobele en solide meubilair ziet er natuurlijk hout uit.

De budgetoptie zou een kledingkast, spaanplaat of plastic zijn.

hout

Het materiaal heeft de beste prestaties en gaat langer mee. De boom is milieuvriendelijk en stoot geen schadelijke stoffen uit. Vanwege het uitstekende uiterlijk van het bord hoeft er geen extra bewerking plaats te vinden, het ziet er zelfs zonder verf of vernis goed uit. Het materiaal heeft echter verschillende nadelen. Deze omvatten hoge kosten, massiviteit, veel gewicht. De boom brandt, zwelt onder invloed van vocht, er kan schimmel op verschijnen.

gipsplaten

Eenvoud van installatie is een van de belangrijkste voordelen van het materiaal, waardoor complexe ontwerpoplossingen kunnen worden gerealiseerd. Gipsplaten buigen goed, omdat deze geschikt is voor het maken van meubels met afgeronde hoeken of cilindrischelementen van decor. De vellen wegen een beetje, omdat ze gemakkelijk te dragen zijn en u het afgewerkte meubilair probleemloos kunt verplaatsen. De materiaalkosten zijn lager dan die van hout, dus het is populair bij consumenten.

De nadelen zijn onder meer bevestigingsmiddelen met lage sterkte en de relatieve kwetsbaarheid van afgewerkte producten.

plastic

Dit kunstmatige materiaal heeft een rijk kleurengamma, kan worden versierd met patronen en tekeningen. Plastic is buigzaam voor verwerking, het buigt gemakkelijk, het is eenvoudig te installeren, daarom kunnen beginners het aan.

De bruikbaarheid van het materiaal komt tot uiting in een laag gewicht en onderhoudsgemak: wanneer er vuil verschijnt, is het voldoende om het oppervlak van het meubilair af te vegen.

Modern plastic is bestand tegen ultraviolet en behoudt een verzadiging van kleuren, zelfs onder invloed van zonlicht. Het materiaal is niet bang voor vocht, het laat geen krassen achter met kleine mechanische effecten. Het voordeel is het lage gewicht van het afgewerkte meubilair. Kunststof kast kan eenvoudig worden gedemonteerd voor transport naar een andere plaats.

spaanplaat

Plaat bestaande uit zaagsel, spaanders, spaanders. De voordelen van het materiaal zijn sterkte, betrouwbaarheid en dichtheid.De panelen zijn eenvoudig te installeren en bovendien hebben ze een lage prijs. De speciale structuur van de platen stelt u in staat om meubels van elke vorm en grootte en een uniek ontwerp te maken. Producten gemaakt van dit materiaal zijn gemakkelijk te transporteren, ze nemen weinig ruimte in tijdens opslag. De panelen zijn bestand tegen extreme temperaturen, blootstelling aan vocht en zonlicht.

Bouwmaterialen die niet zo brandbaar zijn als natuurlijk hout garanderen een goed geluid en thermoregulatie.

multiplex

Bouwmateriaal bestaande uit meerdere lagen hout met een dikte van 0,5-10 mm. Er zijn verschillende soorten multiplex, afhankelijk van de prestaties en de specifieke kenmerken van de productie van panelen. In het bijzonder stoten ze vochtbestendige, gelamineerde en bakelieten bouwmaterialen uit. Door de structuur is triplex bestand tegen externe invloeden. Het is gemakkelijk om met panelen te werken: dezelfde gereedschappen die worden gebruikt voor natuurlijk hout zijn geschikt voor verwerking. Onderdelen van elke afmeting en vorm zijn uit multiplex gesneden en kunnen indien nodig zelfs worden gebogen.

Het materiaal is bestand tegen hoge en lage temperaturen, het is niet bang voor blootstelling aan vocht.

gegoten

Allereerst wordt het gebruikt om de binnen- en buitenkant af te werken, maar het materiaal kan worden gebruikt voor de vervaardiging van meubels. In dit geval is een houten frame gemaakt, dat is bekleed met clapboard. Het voordeel van de panelen is de sterkte en de hoge esthetische kenmerken. Houten voering ziet er goed uit, zelfs zonder verf en lak, daarom is het mogelijk om geld te besparen in het stadium van afwerking. Zodat het materiaal bestand is tegen vocht en extreme temperaturen, is het gecoat met speciale oplossingen.

Bij het maken van meubels is het toegestaan ​​om verschillende materialen te combineren. De basis kan worden genomen hout of spaanplaat, die de glazen planken en inzetstukken aanvullen. Deze optie is ook geschikt voor plastic - het kan worden versierd met metalen elementen.

Voorbereidende fase

Alvorens tot de vervaardiging van de kast over te gaan, is het noodzakelijk om de algemene toestand van de loggia te beoordelen en de lay-out en het interieur ervan te plannen. Als de kamer als woonruimte wordt gebruikt, is deze voorverwarmd, ommanteld en maakt de afwerking.

Meubilair wordt pas gemaakt na de voltooiing van reparaties: ze worden bepaald met het model van de kast,materialen aanschaffen en hulpmiddelen voorbereiden.

Welke apparatuur is nodig voor de vervaardiging van meubels op het balkon:

 • bouwniveau;
 • hamerboor, decoupeerzaag, hamerboor;
 • boren;
 • hamer, ijzerzaag, schroevendraaier;
 • bevestigingselementen;
 • meubelbeslag;
 • meetlint, meetlint, potlood.

De ontwikkeling van het model van het toekomstige kabinet komt overeen met het doel ervan, op basis hiervan worden functionele en decoratieve elementen geselecteerd. Als u van plan bent bloemen en zaailingen op het balkon te planten, worden sommige planken opengemaakt omdat de planten de zon nodig hebben. Voor de workshop past een eenvoudige kledingkast met een minimum aan decor. Het praktische gedeelte is ook belangrijk in het geval dat de loggia wordt gecombineerd met de eetkamer: het meubilair wordt onderdeel van het keukenblok.

We maken metingen

Het kopen van bouwmaterialen begint met het meetwerk. U moet drie waarden kiezen: de hoogte, breedte en diepte van de kast. Voor deze doeleinden wordt de oppervlakte van het balkon gemeten met behulp van een liniaal, potlood en meetlint en wordt bepaald welk deel van de loggia het toekomstige product zal innemen. Er moet ook rekening worden gehouden met de diepte van de planken: de capaciteit van het meubel hangt ervan af.

Als er eerder een andere kast op het balkon was, kunt u de afmetingen ervan als basis nemen.

In dit stadium wordt ook de lijst met bevestigingsmiddelen, hun aantal en grootte bepaald. Accessoires, evenals materialen, worden verkocht in bouwmarkten. Indien mogelijk moet dit worden aangegeven op de schema's om de kast achteraf goed te kunnen monteren.

Deur opties

Meubilair op het balkon kan open of voorzien van deuren zijn. De laatste elementen bezetten de volledige hoogte van de kast of slechts een deel ervan. Soms bevinden de deuren zich alleen in het onderste deel en fans van moderne stijl en niet-standaard vormen geven de voorkeur aan asymmetrische deuren. Op basis van de ontwerpkenmerken zijn ze onderverdeeld in verschillende typen:

 • Swing. De goedkoopste en meest voorkomende optie. Voor de vervaardiging van deze onderdelen is genoeg om direct de deuren te nemen en scharnieren met bevestigingsmiddelen, die sjerp zal worden geïnstalleerd.
 • Sliding. Deuren van het type die in kasten worden gebruikt. Ze worden uit elkaar geplaatst, wat de toegang tot de inhoud eenvoudiger maakt. Als u van plan bent om een ​​kleedkamer uit de loggia te maken, kunt u een spiegel op de deuren plaatsen.Voor de installatie van de deuren zijn gidsen en rollen vereist die in de boven- en onderkanten van de kast zijn geïnstalleerd.

Dit ontwerp bespaart ruimte vanwege het feit dat de vleugel de doorgang niet blokkeert.

 • luikenHet type rolluiken, een van de duurste opties. Ze zijn gemaakt in de vorm van een rol, gidsen en platen. Deze deuren zijn een complete set, zodat de eigenaar van het balkon niet alle onderdelen en bevestigingen hoeft te verwerven.

Materiaal voor deuren kan ook anders zijn:

 • Shutters gemaakt van spaanplaat, multiplex en wandpanelen zijn licht van gewicht, het is eenvoudig om vierkante, rechthoekige of zelfs ovale delen ervan te zagen, zodat u het originele meubeldesign kunt kiezen.
 • Deuren gemaakt van natuurlijk hout worden gekenmerkt door massaliteit, duurzaamheid, geven het kabinet een adel, maar zulke elementen zullen zwaar zijn en niet de meest praktische.

Hoe mooi om het meest hoekkastje te maken?

In omstandigheden met een beperkte balkonoppervlakte wordt elke centimeter in rekening gebracht, dus u moet de voorkeur geven aan compacte meubels. Hoekkast bespaart ruimte en neemt geen deel van de vensteropening in beslag.Het voordeel is dat er meer licht in de kamer komt.

Hoekmeubilair heeft een niet-standaard vorm: enerzijds is het model smaller dan aan de andere kant. Je kunt een kledingkast maken in de vorm van een driehoek, een veelvlak of een vierkant met een afgeschuinde kant. Het brede gedeelte bevindt zich bij de muur, smal grenzend aan de balkongevel. De winnende optie zou zijn om de kast uit te rusten met schuifdeuren, omdat hierdoor nog meer ruimte wordt bespaard.

Fasen van de hoekkast:

 • Schetsen maken van toekomstige meubels. Wanneer de eigenaar van het balkon geen ervaring heeft, is het beter om de bestaande modellen als basis te nemen en hun afmetingen aan te passen afhankelijk van de beschikbare ruimte.
 • Bepaling van het aantal accessoires, bevestigingsmiddelen, hardware. Voor het bevestigen van de planken is het raadzaam om de hoeken en schroeven te gebruiken.
 • Voer metingen uit. In dit stadium worden metingen uitgevoerd van de vloer naar de verwachte hoogte van de kast, de breedte bepalen. Bij het berekenen van de elementen van het frame, worden de afmetingen verminderd door de dikte van de voering, ze vormen een plaats voor openingen.
 • Bouw het frame. De eerste stap is het installeren van de bovenste en onderste balken - ze moeten volledig identiek zijn. De installatie wordt uitgevoerd met behulp van hoeken.De lengte van de schroeven is zodanig gekozen dat de sterkte van de verbindingen zou worden gegarandeerd en tegelijkertijd de details van de kast niet zouden vervormen.
 • Installatie van verticale delen. Het is het gemakkelijkst om op een vlak oppervlak te werken en pas dan het frame tegen de muur. In dit stadium is het belangrijk om geen fouten te maken. Als de onderdelen krom zijn gemonteerd, moeten ze op het nieuwe worden bevestigd, anders is het eindproduct kwetsbaar.
 • Schappen installeren. De afstand tussen beide kan hetzelfde of verschillend zijn. In het laatste geval is het mogelijk om zowel kleine als grotere items op te slaan.
 • De kast omhullen en deuren installeren. Details van de bovenkant, onderkant en zijkanten moeten gerelateerd zijn aan de grootte van het frame. In het onderste deel kun je de benen plaatsen of er zonder doen als de kast recht op de grond staat. Het geselecteerde type vleugel met bevestigingsmiddelen.

In de laatste fase wordt het geselecteerde type sjerpen gemonteerd, indien nodig worden de oppervlakken geverfd of gelakt. Het wordt aanbevolen om speciale impregneringen te gebruiken om het meubilair bestand te maken tegen hoge temperaturen en vocht.

Meestergarderobe

Het systeem van schuifdeuren spaart ruimte, maakt efficiënt gebruik van nissen en uitsparingen mogelijk. Ter voorbereiding van de creatie van de kast worden dezelfde bewerkingen uitgevoerd als bij de vervaardiging van andere meubels: ze voeren meetwerkzaamheden uit, tekenen een diagram en bepalen het exacte aantal en de grootte van de onderdelen. Het maken van het frame, de trim en de installatie van de planken gebeurt op dezelfde manier.

Er zijn drie opties voor het installeren van deurbladen:

 • bovenste rail. De oplossing is zeer duurzaam. In dit geval bevindt het profiel zich bovenaan;
 • onderste gids. Eenvoudig te implementeren systeem. Houd er bij het kiezen van rollen rekening mee dat deze de maximale belasting zullen dragen;
 • Monorail. Een van de meest duurzame opties. Voor elke sjerp worden hun eigen hulplijnen gebruikt, deze worden zowel bovenaan als onderaan vastgezet.

Deurpanelen worden aan het gekozen systeem bevestigd, waarna nabewerkingen worden uitgevoerd. Wanneer grondstoffen zijn gebruikt, worden ze gemalen, gelamineerd of geplakt met decoratief papier.

Een meer gedetailleerd proces van het maken van kast op het balkon kan worden bekeken in de volgende video:

We doen het ingebouwde model

Een van de meest praktische en eenvoudig te vervaardigen meubels zijn ingebouwde kasten. Hun creatie vereist de toepassing van een minimum aan inspanning, aangezien het vereist is om alleen rekken, planken en deuren te installeren. Het voordeel van het model is de compactheid. Gelegen in een nis of over een loggia, neemt de kast geen ruimte in beslag in het gangpad, het dient als een functioneel verlengstuk van de muur.

Voorbereidende werkzaamheden worden op dezelfde manier uitgevoerd als bij de vervaardiging van de bovengenoemde versies van kasten: we maken metingen, tekenen, enz. Stel vervolgens het kader in. Hiervoor is een houten staaf met een doorsnede van 40x40 of 50x50 mm geschikt. U kunt profielen en profielen van gipsplaat, metalen elementen gebruiken.

Deze laatste worden gekenmerkt door maximale sterkte, hebben een corrosiebestendige coating en een lange levensduur.

Neem voor de planken vooral plaatmaterialen mee waarvan het makkelijker is om delen van de gewenste afmetingen te zagen. De elementen worden bevestigd aan speciaal voorbereide plaatsen met schroeven of pluggen. Voor installatie kunnen hoeken worden gebruikt, die direct aan de muur worden bevestigd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer