Regeling van loggia's

 Regeling van loggia's

Loggia's en balkons - dit zijn delen van het appartement die veel Russen gewoon zijn te beschouwen als gewone magazijnen voor verschillende dozen en blikjes. Weinig mensen denken na over wat kan worden omgezet in deze kleine ruimte. Loggia kan worden gereïncarneerd in een aparte ruimte, zomerkeuken of recreatiegebied.

Beglazing, waterdichting en afwerking

Voordat u begint met het verfijnen van het balkongebouw, is het noodzakelijk om ze schoon te maken van alles wat overbodig is. Het is noodzakelijk om oude en onnodige dingen kwijt te raken, een algemene schoonmaak te doen en nuttige items naar een andere plaats te brengen, bijvoorbeeld naar het land. Na grondige reiniging en reiniging kunt u overgaan tot serieuzer werk.

Een zeer belangrijke rol wordt gespeeld door de beglazing van het balkon. De keuze van de ramen van vandaag is rijk, dus u kunt geschikte kopieën voor elke stijl en het omliggende interieur ophalen. Onlangs zijn er veel vraag naar hoogwaardige houten ramen en slijtvaste PVC eurowindows. Vaak kiezen consumenten voor universele frameloze beglazing.

Geen verdere actie is mogelijk zonder deze componenten, aangezien het balkon koud zal zijn en extra straatgeluid op de straat zal worden gehoord.

Je kunt bijna elk glas pakken. Ze kunnen gebrandschilderd glas, getint of traditioneel zijn.

Na het glazuren kunt u doorgaan met waterdicht maken. Het is noodzakelijk om het pand te beschermen tegen de destructieve effecten van de externe omgeving. De meest populaire soorten isolatie zijn:

 • Coating op basis van bitumen, polymere materialen en vloeibaar rubber.
 • Rollen of plakken. De basis van deze isolatie neemt vaak de gebruikelijke ruberoïde.
 • Speciale primer, water afstoten.

Tijdens het werken aan waterdicht maken, kunt u de buitenste kroonlijst gebruiken.

Een geweldig teken is opwarming. Heel vaak zijn niet alleen de vloeren geïsoleerd, maar ook de muren en zelfs het plafond.Hiervoor is een metalen frame vooraf geïnstalleerd, wordt een waterdichte laag aangebracht en wordt de isolatie zelf gelegd. Het is bedekt met polyethyleen, penophenol of elk ander dampscherm. Pas na het voltooien van alle bovenstaande werken, kunt u direct doorgaan naar de afwerking van het balkon.

Ommanteling wordt altijd geselecteerd in overeenstemming met de smaak van de verhuurder en de algemene stijl van het huis. Een belangrijke rol hierbij wordt gespeeld door de budgethouders.

7 foto

Plafond kan worden opgeschort. In de regel is het omhuld met materialen zoals voering of wit. Prachtig uitziende plafonds, ommanteld met hoogwaardige en merkgipsplaat. Dit materiaal is erg praktisch. Het kan worden geverfd of aangevuld met panelen van hout van verschillende tinten.

De binnenbekleding van het balkonblok wordt aanbevolen om te onderscheiden met behulp van hoogwaardige kunststof panelen of verschillende soorten voering. U kunt ook verwijzen naar een meer betaalbare optie: vinyl zijspoor.

Creatieve en creatieve eigenaren van appartementen en huizen kunnen hun balkon of loggia versieren met originele fotobehang.

Voor de vloer is het noodzakelijk om hoogwaardige en slijtvaste materialen te kiezen. Dit kan een laminaat, keramische tegel of zacht tapijt zijn. Systemen van warme vloeren hebben veel comfort en kosten. Dergelijke opties kunnen bestaande verwarmingssystemen vervangen.

Als u ervaring hebt met reparatie en constructie, dan kan elk werk met uw eigen handen worden gedaan. Als je twijfelt over je eigen sterke punten en kennis, is het beter om je tot professionals te wenden.

Ontwerp projecten

De registratie van het balkonblok of een loggia is afhankelijk van het gebied. Zelfs de kleinste kamer kan worden omgezet in een persoonlijk kantoor met een compact computerbureau. Het neemt niet veel ruimte in beslag, maar je hebt een geweldige kans om in stilte en eenzaamheid te werken.

Velen geven er de voorkeur aan om het balkon naar de creatieve werkplaats te nemen. Voor het ontwerp is het noodzakelijk om een ​​kledingkast, nachtkastje en een bureau te kiezen. Deze meubels passen gemakkelijk in elk gebied.

Vaak worden soortgelijke kassen gemaakt van dergelijke gebouwen. Als u een dergelijke transformatie van het balkon kiest, moet u zorgen voor een goede verwarming en goede verlichting.

Op grote loggia's kunt u uw eigen fitnessruimte plaatsen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om ten minste één simulator en de nodige apparatuur voor training te plaatsen. Het kunnen verschillende kleinigheden zijn: halters, kleden, springtouwen, etc.

Tegenwoordig veranderen veel eigenaren hun loggia's in prachtige wintertuinen. Om een ​​dergelijke ruimte te ontwerpen, kunt u een spiegelwand met planken en planken toevoegen voor bloemstukken.

Laten we enkele interessante ontwerpprojecten voor balkons van verschillende groottes in detail bekijken.

Voor 3 vierkante meter. m

Op een ruimte van 3, 4 vierkante meter. m. erg moeilijk om te "zwerven". Het is onwaarschijnlijk dat je slaagt in een multifunctionele ruimte, maar het is het proberen waard.

Overlaad het balkon niet met onnodige dingen. Blijf bij de minimalistische stijl en eenvoudige lijnen.

Een kleine vierkante tafel kan onder het raamkozijn worden geplaatst en erachter (in de hoek) kan een kleine stoel of stoel gemakkelijk passen. Zodat de resulterende ruimte niet saai lijkt, kan het worden aangevuld met kleine schilderijen op de muren, vazen ​​met bloemen of gesmeed dunne lampen.

Op een kleine loggia kunt u een waar paradijs creëren voor liefhebbers van gitaar spelen en boeken lezen. Het volstaat om een ​​klein rek met planken voor tijdschriften en literatuur in de buurt van de smalle zijmuur te plaatsen.Aan de bovenkant van dit ontwerp kunt u verschillende decorartikelen plaatsen: kleine manden, dozen of bloemen.

Zet zachte gezwollen kussens of mini-Ottomanen op de grond en je hebt een prachtig recreatie- en creativiteitsgebied!

U kunt een gezellige hoek creëren als u de muren van een balkon of een loggia met houten panelen bekleedt. Op deze rustgevende achtergrond ziet het er geweldig kleine bank in de buurt van de smalle zijmuur. Voor hem is het wenselijk om een ​​kleine stoel en een transparante ronde tafel te plaatsen. Voor ramen is het beter om felle zonwering op te halen, zodat de ruimte helderder en meer vrij lijkt.

Voor 6 vierkante meter. m

Op het balkon past een beetje meer meubels en andere dingen. Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat een grote sportschool kan worden gebouwd vanuit een dergelijke ruimte, maar het is heel goed mogelijk om een ​​werk- of recreatiegebied te bouwen.

Het ontwerp van dergelijke balkons kan in elke stijl worden ingericht. In het gebied kunt u de ruimte aanvullen met materialen en objecten van verschillende tinten. Vanaf dit balkon kunt u een zomerkeuken, een privékantoor of zelfs een originele slaapplaats maken.

Om een ​​gezellig recreatiegebied te creëren, moet het opvouwbare meubilair worden gebruikt. Het neemt niet veel ruimte in en past gemakkelijk in zo'n ruimte. Het kunnen lichte stoelen en een tafel zijn. Draai niet naar te zware items die er zwaar uitzien. Zulke dingen kunnen visueel de ruimte verkleinen.

Als opvouwbare meubels dat niet zijn, is het goed mogelijk om het te vervangen door een mooie toog. Het rek kan worden uitgerust op de zitting van de vensterbank en kan hoge barkrukken vervangen. Op zo'n loggia past een bank bij de zijmuur, waarrond een kleine ronde tafel en twee stoelen comfortabel passen. Zo'n ensemble is niet alleen perfect voor recreatie, maar ook voor ontmoetingen met vrienden bij een kopje koffie.

Voor het ontwerp van de werkplek, kunt u het balkon uitrusten met een computerbureau met extra planken en bijzettafels. Een lange boekenkast en een gezellige fauteuil zullen harmonieus tegen de tegenoverliggende zijmuur aan kijken. U creëert dus tegelijkertijd zowel een werkzone als een recreatiegebied.

Dergelijke plaatsen worden vaak gebruikt als grote opslagruimten. Het is mogelijk om op dergelijke plaatsen niet alleen banken en producten op te slaan, maar ook andere belangrijke dingen die geen vaste plek in het huis kunnen vinden. Het kunnen winter sledes, kinderwagens, roller en ijs-of rolschaatsen, evenals een fiets zijn.

Maar denk niet dat met een dergelijke plaatsing op het balkon alleen een pantry zal zijn.Als u alle opgeslagen artikelen zorgvuldig en correct plaatst, kunt u er gemakkelijk een kleine bank of een salontafel met een paar klapstoelen neerzetten.

We selecteren meubels

Op kleine balkons en loggia's, waarvan het oppervlak niet groter is dan 4 vierkante meter. m., het is beter om niet te omvangrijk meubilair van zachte en pastelkleuren te hebben. Grote en donkere tafels, fauteuils en sofa's maken de ruimte ongemakkelijk.

 • Op een klein balkon kunt u een smalle boekenkast of een grote boekenkast met planken voor boeken of bloemen plaatsen. In de buurt kun je een kleine stoel of een modieuze rieten stoel zetten.
 • In compacte kamers zien lichte voorwerpen er bijzonder goed uit, en als het gaat om tafels en stoelen, kunnen ze wit zijn of oppervlakken hebben onder een licht hout. Als u besluit om het balkon te versieren met donkere chocolade of zwarte voorwerpen, dan is het aan te raden om mooi en voorzichtig met verschillende decorstukken te worden versierd.
 • Balkons met een groot oppervlak laten u toe een groter aantal meubels te regelen. Dit kan een keukenapparatuur of een eettafel zijn, als het gebied wordt gecombineerd met een keuken.
 • In deze gebieden kun je een hometrainer of een stepper plaatsen.Dus je krijgt een kleine sportschool.
 • Een groot balkon kan worden omgezet in een multifunctionele ruimte met een grote tafel, boekenkasten, salontafels en documentenkasten. Ze zien er niet omslachtig uit met een grote monitor.
 • In het werkgebied kunt u een klapstoel of een miniatuur klapbank toevoegen. Je kunt op elk moment aan het werk ontsnappen en even gaan liggen.

Het wordt afgeraden om ruime balkons met een groot aantal meubels te forceren. Denk niet dat een grote ruimte moet worden "gehamerd" met iets zodat het niet leeg lijkt.

 • Voor dergelijke originele en functionele kamers is het beter om lampen met warm licht te selecteren. Koude opties kunnen de ruimte van zachtheid en comfort beroven.
 • Neem geen contact op met te grote plafondlampen, kroonluchters en tafellampen. Ze zullen te veel aandacht naar zichzelf trekken, omdat zo'n ruimte nog steeds kleiner is dan een gewone kamer.

Hoe maak je de sfeer gezellig?

Zonder decoratieve toevoegingen lijkt een ingerichte kamer niet af. Soms kunnen kleine dingen de ruimte transformeren en het veel comfortabeler en gastvrijer maken. Veel eigenaren decoreren hun balkons en loggia's met bloemen. Dit kan een enkele grote bloem zijn of potten met veel verschillende planten. Ze kunnen verschillende kleuren hebben en een speciale positieve sfeer in de kamer creëren.

Bloemen worden vaak aan de buitenkant van de loggia geplaatst. Voordat ze in een grote cache worden geplant. Een balkon met een dergelijk decoratief detail zal veel aandacht trekken. In het binnenste deel van de bloemen kan in vazen ​​of verschillende potten in kleur.

Lege en saaie muren zijn het waard om foto's en foto's toe te voegen. Het is niet nodig om te grote kopieën op te hangen, vooral als de loggia een klein gebied heeft. Het is beter om meerdere middelgrote of kleine foto's achter elkaar op te hangen.

Frames met foto's zullen ook niet overbodig zijn in zo'n gezellige ruimte. Ze kunnen op planken, rekken, computerbureau of kast worden geplaatst. Op de vloer kun je een mat leggen. Het kan zacht en monofonisch zijn, of bont en kleurrijk in de stijl van boho. Deze items moeten overeenkomen met de omliggende meubels.

Als u een loggia in pasteltinten en rustgevende kleuren hebt ontworpen, ziet een zacht tapijt van beige of karamelkleur er in zo'n ensemble het beste uit.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer