Geconfronteerd met baksteengewicht 250x120x65

Bouw- en afwerkingsmaterialen moeten niet alleen worden gekozen voor sterkte, weerstand tegen de gevolgen van vuur en water of thermische geleidbaarheid. Van groot belang is de massa van structuren. Er wordt rekening mee gehouden om de belasting van de fundering nauwkeurig te bepalen en het transport te plannen.

Speciale functies

Het bestellen van meerdere pallets met gevelsteen is veel praktischer dan het gebruik van decoratieve blokken. Deze laatste zijn inferieur aan bekledingsmateriaal in termen van levensduur en bescherming tegen alle externe destructieve factoren. Een dergelijke coating bedekt betrouwbaar het hoofdgedeelte van de wand tegen mogelijke vervormingen. Geconfronteerd met (andere naam - voor) baksteen is ongeschikt voor de constructie van het grootste deel van gebouwen en constructies.Het gaat niet alleen om kosten, maar ook om onvoldoende prestaties.

Gevelstenen zijn anders:

 • behoorlijke mechanische sterkte;

 • slijtvastheid;

 • stabiliteit in verschillende meteorologische omstandigheden.

Decoratieve blokken
Facing brick

Er zijn blokken met zowel volledig glad als met een duidelijk reliëf oppervlak. Het kan in verschillende kleuren worden geverfd of een natuurlijke schaduw hebben. Het materiaal heeft een aanzienlijke dikte, zodat de mechanische impact daarop niet wordt beïnvloed. Hoogwaardige gevelsteen zal tientallen jaren kunnen dienen. Maar zelfs al deze parameters, inclusief hoge vorstbestendigheid, zijn niet allemaal.

Weten hoeveel een gevelsteen weegt is erg belangrijk. Immers, dit materiaal wordt behoorlijk actief gebruikt. Bovendien heeft het veel last van gewicht, wat een aanzienlijke impact heeft op de muren en via hen - op de fundering. Houd er rekening mee dat gevelstenen in vorm heel verschillend kunnen zijn. En daarom is de vraag, wat is de massa van de bouwsteen als geheel, niet logisch. Alles is relatief.

species

Het gewicht van de gevelsteen 250x120x65 mm, met holtes, is van 2,3 tot 2,7 kg.Met dezelfde afmetingen heeft een stevige bouwsteen een massa van 3,6 of 3,7 kg. Maar als we de holle rode steen van het euroformaat wegen (met afmetingen van 250x85x65 mm), dan is het gewicht 2,1 of 2,2 kg. Maar al deze cijfers verwijzen alleen naar eenvoudige variëteiten van het product. Een lege baksteen met een inwendige dikte van 250x120x88 mm heeft een massa van 3,2 tot 3,7 kg.

Hyper geperst baksteen met afmetingen van 250x120x65 mm met een glad oppervlak, verkregen zonder calcinatie, heeft een massa van 4,2 kg. Als we een keramische holle baksteen van grotere dikte wegen, gemaakt volgens het Europese formaat (250x85x88 mm), dan zullen de schalen 3,0 of 3,1 kg zijn. Er zijn verschillende soorten baksteenklinkers:

 • volgewicht (250x120x65);

 • met holtes (250x90x65);

 • met holtes (250x60x65);

 • uitgebreid (528x108x37).

pukka
Met holtes
verlengd

Hun massa is respectievelijk:

 • 4,2;

 • 2,2;

 • 1,7;

 • 3,75 kg.

Wat kopers en aannemers moeten overwegen

Volgens de eisen van GOST 530-2007 wordt enkelvoudige keramische baksteen geproduceerd met een afmeting van 250x120x65 mm. Dit materiaal wordt gebruikt als u dragende wanden en een aantal andere constructies wilt leggen. De ernst ervan hangt af van de vraag of er holle of volwaardige tegenoverliggende blokken worden gelegd. Een rode gevelsteen zonder holtes weegt 3,6 of 3,7 kg.En in de aanwezigheid van interne groeven, is het gewicht van 1 blok minimaal 2,1 en maximaal 2,7 kg.

Bij gebruik van standaard anderhalf gevelstenen, is de massa van 1 st. wordt verondersteld 2,7-3,2 kg te zijn. Beide soorten decoratieve blokken - enkele en een-en-een-half - kunnen worden gebruikt om bogen en gevels te versieren. Volle gewichten kunnen maximaal 13% holtes bevatten. Maar in de normen voor materiaal met holtes wordt aangegeven dat holten gevuld met lucht 20 tot 45% van het totale volume kunnen innemen. De lichtgewicht baksteen van 250x120x65 mm maakt het mogelijk de thermische beveiliging van het gebouw te vergroten.

Het soortelijk gewicht van gevelstenen met dergelijke afmetingen is hetzelfde als dat van een hol enkelstuk. Het is 1320-1600 kg per 1 cu. m.

Aanvullende informatie

Al het bovenstaande is van toepassing op keramische gevelstenen. Maar hij heeft ook een silicaatvariëteit. Dit materiaal is sterker dan gewone producten, gemaakt door een combinatie van kwartszand en kalk. De verhouding tussen de twee hoofdcomponenten wordt door technologen gekozen. Als u echter een silicaatbaksteen van 250x120x65 mm bestelt, net als bij de aanschaf van zijn traditionele tegenhanger, moet u het gewicht van de blokken zorgvuldig berekenen.

Gemiddeld weegt 1 stuk bouwmateriaal met dergelijke afmetingen tot 4 kg. De exacte waarde wordt bepaald door:

 • de grootte van het product;

 • de aanwezigheid van gaatjes;

 • additieven die worden gebruikt bij de bereiding van het silicaatblok;

 • geometrie van het eindproduct.

Een enkele steen (250x120x65 mm) weegt 3,5 tot 3,7 kg. De zogenaamde anderhalf volle (250 x 120 x 88 mm) heeft een massa van 4,9 of 5 kg. Bepaalde soorten silicaat, als gevolg van speciale additieven en andere technologische nuances, kunnen 4,5-5,8 kg wegen. Daarom is het al vrij duidelijk dat de silicaatsteen zwaarder is dan het keramische blok van vergelijkbare grootte. Met dit verschil moet bij projecten rekening worden gehouden om de fundering van de gebouwde gebouwen te versterken.

De holle silicaatbaksteen met een afmeting van 250x120x65 mm heeft een massa van 3,2 kg. Hiermee kunt u zowel constructie (reparatie) werk als transport van bestelde blokken aanzienlijk vereenvoudigen. Het is mogelijk om kleinere voertuigen te gebruiken. Bovendien is het niet nodig om de muren te versterken. Daarom wordt het fundament van de opgerichte structuur eenvoudiger gemaakt.

We zullen eenvoudige berekeningen uitvoeren. Laat de massa van een enkele silicaatbaksteen (in een volle versie) 4,7 kg zijn. Een typische pallet bevat 280 stukjes van dergelijke stenen.Hun totale massa zonder rekening te houden met de zwaartekracht van de pallet zelf zal 1316 kg bedragen. Als u de berekening voor 1 cu houdt. m van gevelstenen gemaakt van silicaten, dan is het totale gewicht van 379 blokken zal zijn 1895 kg.

Een beetje verschillende situatie met holle producten. Zo'n enkele silicaatbaksteen weegt 3,2 kg. Standaardverpakking bevat 380 items. Het totale gewicht van het pakket (exclusief de backing) is 1110 kg. Gewicht 1 cu. m. zal gelijk zijn aan 1640 kg, en dit volume zelf bevat 513 stenen - niet meer en niet minder.

Nu is het mogelijk om een ​​anderhalve silicaatsteen in ogenschouw te nemen. De afmetingen zijn 250x120x88 en de massa van 1 steen is allemaal gelijk aan 3.7 kg. Het pakket bevat 280 exemplaren. In totaal wegen ze 1148 kg. En 1 m3 silicaat-anderhalf steen bevat 379 blokken, waarvan het totale gewicht 1400 kg bedraagt.

Er is ook gemalen silicaat 250x120x65 met een gewicht van 2,5 kg. In de gebruikelijke container bevinden zich 280 exemplaren. Daarom is de verpakking erg licht - slechts 700 kg precies. Ongeacht het type baksteen, het is noodzakelijk om alle berekeningen zeer zorgvuldig uit te voeren. Alleen in dit geval zal het mogelijk zijn om de lange termijn werking van het gebouw te waarborgen.

Als u het gewicht van het metselwerk wilt bepalen, kunt u het volume ervan niet in kubieke meters berekenen.Je kunt eenvoudig de massa van een rij stenen berekenen. En dan wordt een eenvoudig principe toegepast. Op een hoogte van 1 m heeft:

 • 13 rijen van single;

 • 10 anderhalf bands;

 • 7 banen van dubbele stenen.

Deze verhouding is even waar voor zowel silicaat- als keramische materiaalsoorten. Als je een grote muur moet beschilderen, is het beter om een ​​halve of zelfs dubbele steen te kiezen. Het wordt aanbevolen om uw keuze te beginnen met holle blokken, omdat ze eenvoudiger en veelzijdiger zijn. Maar als er al een solide, solide basis is, kunt u meteen volledig tegenovergestelde producten bestellen. In ieder geval, de uiteindelijke beslissing wordt alleen gemaakt door klanten van bouw of reparatie.

Hoe je het aantal gevelstenen kunt berekenen, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer