Gebruik witte gevelstenen

 Gebruik witte gevelstenen

Witte gevelstenen zijn erg populair onder bouwers. De uitstekende kenmerken en het aantrekkelijke uiterlijk maakten dit materiaal onmisbaar bij het decoreren van de gevels van gebouwen. Het vereist geen extra onderhoud. Witte baksteen hoeft niet te worden geverfd, is niet bedekt met schimmel en vervaagt nooit. Bovendien wordt een wit keramisch blok als een vuurvast materiaal beschouwd. Het huis van een dergelijk product zal nooit oplichten.

types

Dergelijke producten worden voornamelijk gebruikt voor huizen in de voering. Fabrikanten produceren een verscheidenheid aan blokken, die in sommige parameters verschillen:

 • texture;
 • dik;
 • vorm;
 • materiaal.

De silicaat witte baksteen wordt beschouwd als de meest populaire en geëist. Het technologische productieproces van dergelijke eenheden is vrij eenvoudig. Dat is de reden waarom dit product lage kosten heeft. Het metselwerk van silicaatblokken heeft een hoge mate van geluidsisolatie. De negatieve eigenschappen omvatten het verlies van de oorspronkelijke kleur en slechte thermische isolatie-eigenschappen. Vanwege de laatste factor, moeten aannemers extra thermische isolatie aanbrengen.

Om een ​​hypergeperst materiaal te maken, worden de nieuwste technologische processen gebruikt. Deze producten hebben een hoge sterktefactor. Dergelijke blokken zijn ontworpen voor een lange levensduur. Het materiaal is uitstekend in gebieden met seismische instabiliteit.

Wit klinkermateriaal verschilt van zijn analogen door zijn positieve eigenschappen. Het behoudt zijn oorspronkelijke eigenschappen, zelfs in ongunstige klimaten. Huizen van dergelijk materiaal ontvangen uitstekende thermische isolatie, evenals een hoog niveau van geluidsisolatie. Verhoogde slijtvastheid maakt het mogelijk om dit materiaal gedurende een lange tijd te gebruiken.Een anderhalf klinkerblok wordt beschouwd als een universele optie voor het bekleden van gebouwen.

Chamotte wit materiaal wordt beschouwd als een vuurvast bouwproduct. Het wordt gebruikt voor het vullen van ovens, ze zijn bekleed met open haarden, met zijn hulp bekleden ze de gevels van gebouwen. De moderne markt vertegenwoordigt tegenovergestelde producten van de Europese en nationale norm. Alle producten zijn onderverdeeld in twee subgroepen:

 • NF - normaal (240x115x71 mm);
 • DF - dun (240x115x52 mm).

De tweede groep voldoet aan de eisen van architectonische klassiekers. Wanneer u een dergelijk materiaal kiest, moet u ervoor zorgen dat alle blokken dezelfde standaard hebben. Anders zal het erg moeilijk zijn om een ​​mooie voering te creëren.

voordelen

De positieve eigenschappen van dergelijke producten houden verband met het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Na een geschikte hittebehandeling verandert het zand van structuur en verkrijgt het de eigenschappen van glas. Het resultaat is dat het materiaal verschillende waardevolle eigenschappen verwerft.

 • De sterkte van het witte blok is veel hoger dan dat van het gebruikelijke rood (ongeveer 2 keer). Elk product is gemarkeerd met de letter "M" en een cijfer dat de waarde van de sterktefactor aangeeft (bijvoorbeeld M400).
 • Witte baksteen heeft een hoge vorstbestendigheid.Het is bestand tegen 200 cycli van temperatuurverschillen van bevriezing tot latere ontdooiing.
 • Langzame vochtopname is een belangrijke kwaliteit. Hiermee kan de witte steen zijn eigenschappen behouden in alle, zelfs de grootste vorst (min 50 graden).
 • Geconfronteerd met witte baksteen brandt niet. Hij tolereert rustig warmte.
 • Vanwege de verhoogde dichtheidscoëfficiënt kunnen hoogbouw gebouwen worden opgetrokken uit een dergelijke baksteen.
 • Fabrikanten produceren een dergelijke baksteen in verschillende tinten. Hoewel de kleuren van dergelijke producten een beetje vervaagd lijken in vergelijking met keramische rode baksteen, die opvalt door zijn heldere kleur.

Met al zijn positieve eigenschappen, geconfronteerd met witte baksteen heeft verschillende nadelen. De belangrijkste wordt beschouwd als een laag niveau van vochtbescherming. Zelfs bij een zeer langzame wateropname leidt dit proces tot het feit dat de silicaatsteen volledig nat is. Als gevolg hiervan worden de kenmerken ervan sterk verminderd. Daarom mag een witte gevelsteen niet worden gebruikt op plaatsen waar het voortdurend de effecten van water (bijvoorbeeld de fundering) moet ervaren.

White Pearl

Dit type keramische gevelsteen wordt vanwege zijn kleur "White Pearl" genoemd. Het is perfect gecombineerd met verschillende bouwmaterialen.

Daaruit kun je een gebouw volledig bouwen en je kunt de muren alleen bekleden met andere materialen:

 • poreuze blokken;
 • rode silicaatsteen;
 • schuimbeton;
 • cellenbeton.

Het product "Witte parels" is perfect te combineren met alle kleuren van klassiek rood tot donkerbruin.

Speciaal doelmateriaal

Meestal wordt een product voor speciale doeleinden beschouwd als een materiaal dat een niet-standaard vorm heeft, evenals afmetingen die vereist zijn voor een specifieke taak. Verschillende niet-standaard opties behoren tot de groep van dergelijke stenen.

 • Eurokirpich. Zo'n product verschilt in de breedte van de standaard. Het bereikt 85 mm. Deze optie wordt beschouwd als facing. Het wordt gebruikt als ontwerpmateriaal bij het decoreren van gevels.
 • Witte modulaire baksteen. Het verschilt alleen van standaardproducten in breedte en lengte (138x288 mm). Hoogte blijft ongewijzigd - 65 mm. De modulaire baksteen lijkt veel op nokplaten.Het heeft ook speciale projecties die een nauwkeurige koppeling mogelijk maken.
 • Witte driekwart steen. Het verschilt alleen in de lengte van het klassieke product. Hij is iets korter en bereikt slechts 180 mm.
 • Witte halve baksteen. Al bij de naam wordt duidelijk dat de lengte ervan slechts de helft van de standaardafmetingen bereikt - 120 mm.
 • Witte kwart baksteen. De lengte is een kwart van de standaardwaarde - 60 mm.

conclusie

Hoe mooi en duurzaam de constructie ook is, in de loop van de tijd zal hij moeten worden afgewerkt. Om het oude gebouw "veredelen", geef het een mooi uiterlijk, betrouwbaar te beschermen tegen weersinvloeden, kunt u gebruik maken van bakstenen bekleding. Het wordt als de meest betrouwbare beschouwd, evenals de eenvoudigste manier om te voltooien. Dit zal helpen bij het uitvoeren van de restauratiewerkzaamheden, het oude huis in een modern huis veranderen, het aanzienlijk isoleren. Na zo'n decoratie zal het gebouw nog vele jaren staan ​​en passanten aantrekken met zijn mooie uiterlijk.

Zie de onderstaande video voor de geheimen van het werken met witte gevelstenen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer