Kenmerken van de lay-out van de woonkamer

Een gezellig, warm, licht en ruim huis biedt niet alleen plezier aan de eigenaar, maar ook aan de gasten. De populairste kamer wordt vaak de woonkamer. Het is hier immers gebruikelijk om vrienden te nemen, samen te komen met het hele gezin of gewoon te ontspannen tijdens het kijken naar een film. Daarom is het de moeite waard om na te denken over de planning ervan.

Speciale functies

Veel hangt af van de grootte van de woonkamer, evenals het aantal mensen dat in het huis woont. Het is belangrijk om te weten of de woonkamer een aparte ruimte zal zijn, of dat het meerdere functies zal moeten combineren.

De indeling van de woonkamer is klein

Als de hal in uw huis een aparte maar kleine ruimte is (niet meer dan 18 m² M.), is het belangrijk om de juiste meubels te kiezen en accenten te plaatsen om zoveel mogelijk vrije ruimte te behouden.

Bij het plannen van een woonkamer van 16 vierkante meter. m ontwerpers adviseren om ingebouwde meubels of transformatormeubels te gebruiken. In plaats van de gebruikelijke "muur" wordt aanbevolen om een ​​open-type structuur te installeren. Hiermee wordt de ruimte visueel vergroot. Spiegels of spiegelende inzetstukken in meubels, wanden en decoratieve elementen zijn perfect bestand tegen deze taak.

Vermijd omvangrijke items: zware gordijnen, enorme decoratieve items. Het is beter om stil te staan ​​bij een klein aantal dingen die uw individualiteit uitdrukken.

Heldere accenten (kussens, gordijnen) zijn onmisbaar bij het ontwerpen van een kamer van klein formaat. Een heldere, contrasterende muur met een minimaal aantal decoratieve elementen, zoals een boekenplank of poster, ziet er geweldig uit.

Voor degenen die de stijl van minimalisme prefereren, adviseren experts om te kijken naar de mogelijkheid om een ​​typische kamer in het "Chroesjtsjov" -gebied van 17,9 vierkante meter te herstructureren. m.

De breedte van de kamer is slechts 2,2 m. Ondanks de kleine afmetingen, hebben de ontwerpers veel doelen nagestreefd: het gevoel van "nauwheid" wegnemen, het gevoel van ruimte behouden, maar tegelijkertijd de eigenaren van appartementen voorzien van de nodige spullen.Correct gebruik van nissen voor opslag, lichte kleuren bij het ontwerpen, grof meubilair vervangen door comfortabeler, spiegels toevoegen - dit alles hielp het gewenste resultaat te bereiken.

Degenen die besluiten om reparaties te regelen in een typisch appartement "Brezhnevka" zullen een uitstekende optie zijn om de woonkamer en keuken te combineren. Een vloeiende overgang van een deel van de ruimte naar een andere wordt geboden door het gebruik van schermen, kolommen, scheidingswanden, gordijnen, draden.

Indeling woonkamer van meer dan 20 m2

Velen geloven dat de lay-out van een grote woonkamer veel gemakkelijker aan de eigenaar wordt gegeven, maar deze mening is verkeerd. Een kamer gezellig maken is een moeilijke taak met een willekeurig aantal vierkante meters. Voor de implementatie moet u op de volgende punten letten. Voor de juiste indeling van de ruimte in de woonkamer je hebt een centrale kern nodig - een object dat de meeste aandacht naar zich toe trektbijvoorbeeld TV.

Als je tot de categorie mensen behoort die zich hun leven niet kunnen voorstellen zonder tv-programma's of films te kijken, de keuze van de tv en de locatie ervan moeten zeer zorgvuldig worden genomen:

  • Ten eerste is de schermgrootte. Het moet overeenkomen met de grootte van de woonkamer en de afstand van de bank tot de monitor.
  • Ten tweede de kleur en vorm.In moderne winkels kunt u een tv kiezen die u niet alleen vermaakt, maar ook de gemaakte afbeelding van uw woonkamer correct markeert.
  • Ten derde moet de locatie van het scherm worden gekozen, gezien de locatie van de ramen, evenals andere details van de kamer, met name aandacht trekken, zoals een open haard. Beide objecten kunnen centraal in de hal staan, dus het is vooral belangrijk om accenten correct te plaatsen.

De gepresenteerde foto toont de inconsistentie van dit item. Beide objecten, een open haard en een tv, zijn zwarte rechthoeken en zijn de volgende. Het verspreidt de aandacht en geeft niet de indruk van de eenheid van de ruimte.

In de afbeelding hieronder verdeelden de ontwerpers de kamer in knusse zones, die allemaal geschikt zijn en op een slimme manier passen in het totale interieur.

Om de meest gastvrije omgeving te bereiken bij het kiezen van meubelbekleding, is het beter om stoffen te gebruiken die warmte afgeven (leer, velours, suède, kudde). Als je besluit de muren met schilderijen te versieren, het zou het meest geschikt zijn om ze op ooghoogte te hangen. Dit is de meest comfortabele kijklocatie.

De inrichting van een grote kamer moet volledig tegemoetkomen aan de behoeften en hobby's van de eigenaar.Als er regelmatig feesten worden gepland, is het beter om het meubilair rond de omtrek van de kamer te plaatsen, zodat er ruimte is voor actie.

Deze optie is niet geschikt voor liefhebbers van films en rustige thuisbijeenkomsten - te grote afstand tussen objecten in de kamer creëert de indruk van afgelegen plaatsen en draagt ​​niet bij aan een gesprek.

Als u wilt voldoen aan de behoeften van mensen met verschillende smaken en gewoonten, zou een geweldige oplossing zijn om een ​​grote woonkamer in zones te verdelen.

zonering

Een goed ontworpen zonering van de ruimte helpt het gebruik van het hele deel van de ruimte te maximaliseren.

Populaire zitjes:

  • Recreatiegebied. Het afgescheiden deel van de kamer met een hoekbank of fauteuils, krijgt u een gezellige plek om te kletsen met vrienden en familie.
  • Werkgebied. Als u een persoonlijke ruimte plant voor het werken op een computer of in een boek, moet u rekening houden met de plek die het verst verwijderd is van de ruis.
  • Kinderhoek. Experts raden gelukkige ouders aan een kinderruimte te regelen met een helder, zacht tapijt en speelgoed.
  • Open ruimte Het is noodzakelijk voor iedereen die zijn leven niet ziet zonder dansen en luidruchtige feesten.
  • Slaapgedeelte. Het is de moeite waard om te overwegen of u extra slaapruimte nodig heeft.
7 foto

Zonering zal harmonieus zijn als, bij het verdelen van een kamer, partities, schermen, stoffenproducten, kolommen, planken worden gebruikt. Het lijkt ook erg voordelig om de zone te scheiden met een aquarium of levende planten.

Onlangs is het steeds populairder geworden om een ​​woonkamer met andere kamers te combineren.

Vergeet niet om je bij het registreren te houden aan één stijl. Het is mogelijk om meerdere kamers te combineren bij het plannen van de woonkamer.

Door de woonkamer en de keuken te combineren, krijgen we een ruimte die verschillende functies tegelijkertijd uitvoert: een plek om te koken, een eetkamer en een zithoek. Niet alleen de eerder genoemde partities, schermen, kolommen, planken, maar ook verschillende verlichtingsapparaten helpen de ruimte af te bakenen. Heldere verlichting is geschikt voor de keuken, maar de rest van de kamer ziet er beter uit in gedempte kleuren.

Bij het herwerken van kamers Het is belangrijk om te onthouden over goede ventilatie.

In appartementen met een kleine oppervlakte besluiten de eigenaren vaak om de slaapkamer en woonkamer te combineren. Dit is vooral moeilijk als de ruimte niet meer dan 20 m2 is. Voor het in zones onderverdelen van kleine kamers kunt u contrasterende kleuren gebruiken in het ontwerp van de muren en de vloer.

Wandplanken en hangende structuren zullen zoveel mogelijk ruimte besparen. De slaapbank is ideaal voor kleine kamers, waarbij twee functies tegelijkertijd worden uitgevoerd - meubilair om te ontspannen met vrienden en slaapgelegenheid.

Mooie voorbeelden in het interieur

De eigenaren van deze woonkamer hadden een vierkante kamer met een groot raam. Voor het scheiden van de zones wordt gebruik gemaakt van een decoratieve glazen scheidingswand, een plafond met meerdere niveaus en overgangen in verlichting.

De minimale hoeveelheid meubilair helpt om de vrije ruimte te behouden en de aanwezigheid van decoratieve elementen (vazen, ballen) geeft niet het gevoel van "leegte".

Een perfect voorbeeld van het verbinden van een slaapkamer en een woonkamer kan het volgende monster zijn. Het gebruik van decoratieve gordijnen met verschillende texturen aan de ene kant maakt het ontwerp van de kamer ongebruikelijk en, indien gewenst, hakt het slaapgedeelte af van de hal. De aanwezigheid van twee soorten lichttoevoer, op een ander niveau, biedt comfortabel gebruik van elke zone.

Op deze foto zien we dat de eigenaren een gecombineerde woonkamer en keuken hebben. Zonering werd bereikt door gordijndraden, die alleen het effect van een muur creëren, maar niet interfereren met beweging.Verschillende soorten vloeren zijn niet alleen een decoratieve functie, maar ook praktisch. Het gebruik van lichte kleuren in het interieur helpt om het gebrek aan ruimte te compenseren. Met hetzelfde doel staat de onmisbare bank-transformator, die desgewenst als een ander bed kan worden gebruikt.

Belangrijke nuances

Een vierkant, een rechthoek of een trapezium - een woonkamer kan in verschillende vormen zijn. En dit moment speelt een belangrijke rol in de planning. De favoriet bij ontwerpers is het plein. De ideale vorm stelt u in staat om absoluut elk ontwerp te kiezen. Voor de beste resultaten, probeer objecten op gelijke afstand van elkaar te rangschikken. Dit zal bijdragen tot het behoud van een gevoel van harmonie ruimte.

Voor smalle rechthoekige kamers wordt het aan te raden meubels tegen de muur te plaatsen, waarbij zoveel mogelijk ruimte in het midden wordt vrijgemaakt.

Een obstakel kan de aanwezigheid zijn van ramen of binnendeuren aan lange muren. Besteed in dit geval speciale aandacht aan de locatie van het meubilair.

Visueel uitbreiden van de ruimte zal helpen bekwame keuze van meubels en inrichting. Contrasterende kleuren voor tegenoverliggende wanden helpen bijvoorbeeld om de ruimte visueel te vergroten.

Een andere uitstekende oplossing zou een brede deuropening zijn.Hij zal een gevoel van ruimte geven in zo'n niet-standaard kamer.

Wees niet bang als er in je bezit een trapeziumvormige kamer was. Hoe ongebruikelijker de originele kenmerken, hoe origineler de interieuroplossing kan zijn. Gebruik een vloer of plafond met meerdere niveaus - met hun hulp kunt u verschillende zones in de ruimte aangeven en het gevoel van een "verkeerde" kamer in evenwicht brengen. Trapeziumvorm impliceert de aanwezigheid van een of twee atypische hoeken. Het bereiken van een meer standaard aantal rechte hoeken zal helpen bij het gebruik van meubels en planken ingebed in niches.

Windows is niet alleen een lichtbron. Wat de vorm van uw woonkamer ook is, u mag het aantal en de locatie van de ramen niet uit het oog verliezen. Meestal zijn ze als volgt ingedeeld:

  • Twee parallelle vensters. Bij het combineren van de keuken en woonkamer is een dergelijke opstelling zo gemakkelijk mogelijk. Een bron van natuurlijk licht is te vinden in elk deel van de kamer.
  • Ramen bevinden zich op aangrenzende muren. In dit geval is het belangrijk om te onthouden dat de ruimte tussen de vensters als centraal wordt beschouwd en zoveel mogelijk de aandacht trekt. Het is belangrijk om het goed te gebruiken.

Wonen in een privéwoning kan een hoogtepunt zijn in uw huis. Bij het bouwen van uw huis of huisje vanaf het moment dat de basis gelegd is, is het de moeite waard om niet alleen de locatie van de kamers, maar ook de lay-out van elk van hen te overwegen. Dit zal in de toekomst helpen om al uw ideeën te realiseren.

Het hebben van een trap tussen twee verdiepingen in een privéwoning is geen probleem.

Gebruik de ruimte eronder als een werkgebied, een kinderhoekje of een plek waar je comfortabel zittend een boek kunt lezen.

Een woonkamer gecreëerd met uw directe deelname is de beste manier om anderen niet alleen over uzelf te vertellen, maar ook om uzelf als ontwerper uit te proberen. Het plan van de hoofdruimte dat van tevoren is opgesteld, zal u helpen bij het vertalen van uw ideeën.

Hoe je een keuken, woonkamer en eetkamer in een gemeenschappelijke ruimte ontwerpt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer