Spanplafonds voor de hal: mooi ontwerp van de woonkamer

Een woonkamer is een ruimte waarin mensen veel tijd doorbrengen. Hier verzamelen ze zich met familie of vrienden om de avond voorbij te gaan. Dat is de reden waarom het ontwerp van de hal op verantwoorde wijze moet worden genomen.

De nadruk ligt op een hoogwaardige afwerking van het plafondoppervlak. Tegenwoordig kan uit het brede scala aan materialen PVC-folie worden onderscheiden. Spanplafonds voor de woonkamer raken een groot aantal verschillende opties.

Voors en tegens

Spanplafonds zijn populair en populair geworden bij mensen vanwege het feit dat ze bepaalde voordelen hebben:

 • hoge mate van vochtbestendigheid - het is mogelijk om het materiaal te gebruiken voor de decoratie van gebouwen, waarbij de vochtigheidsindicatoren het normale niveau overschrijden;
 • maskeren van defecten - als het plafond in de woonkamer bedekt is met onregelmatigheden en defecten, zullen dergelijke structuren het mogelijk maken om ze te verbergen voor nieuwsgierige blikken;
 • communicatie maskeren - onder het plafond kunt u de draden en kabels verbergen die de schoonheid van het interieur bederven;
 • eenvoudige installatie - de installatie van verschillende soorten verlaagde plafonds neemt een minimum aan tijd in beslag, zodat u zeer snel kunt genieten van de resultaten van het werk van professionals;
 • besparing plafond voorbereiding - hoef niet te werken aan oppervlaktebehandeling.

Al deze voordelen hadden invloed op de prevalentie en de vraag naar spanningsstructuren. Ze worden niet alleen geïnstalleerd in residentiële maar ook in openbare ruimtes. Met hun hulp kun je het interieur drastisch veranderen zonder speciale moeite. De kosten van verlaagde plafonds variëren sterk, dus u kunt de optie kiezen die u zich kunt veroorloven.

Maar het is de moeite waard om de tekortkomingen van dergelijke schilderijen te noemen. Dankzij dit kunnen mensen problemen tijdens het installatieproces en verder gebruik voorkomen. Vergeet niet dat spanplafonds van welke aard dan ook zeer gemakkelijk te beschadigen zijn met scherpe voorwerpen.Daarom moet u uiterst voorzichtig zijn als u het meubilair opnieuw moet rangschikken. Er zijn geen andere tekortkomingen in de structuren.

Typen en functies

Het assortiment prachtige ontwerpen dat in de hal kan worden geïnstalleerd, is zeer breed. Maar het is noodzakelijk om de kenmerken van de schilderijen te bepalen om de juiste keuze te maken:

 • U kunt ontwerpen kiezen die op verschillende niveaus zijn gemaakt. Dergelijke opties zijn echter alleen geschikt voor die ruimten waarin de plafonds hoog genoeg zijn. In alle andere situaties wordt een plafond met één niveau aanbevolen dat het verlies van waardevolle ruimte minimaliseert. Dit canvas is eenvoudig uit te voeren.
 • In de woonkamer met hoge plafonds is een plafond met twee niveaus geschikt. Om deze doeken te installeren, moet u speciale gereedschappen gebruiken. Het is beter om dergelijke werken toe te vertrouwen aan professionals die ze correct kunnen uitvoeren. Met behulp van een constructie met meerdere niveaus is het mogelijk om het interieur van de hal onherkenbaar te transformeren.
 • U kunt kiezen voor een spanplafond, dat is voorzien van verlichting. Dit is een zeer originele versie die de pracht van elke kamer benadrukt, met de nadruk op de voordelen ervan.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de doeken.Maar in het proces van het kiezen van hen moet men aandacht besteden aan andere belangrijke nuances waarop het uiterlijk van uw woonkamer direct afhangt.

materialen

Er zijn verschillende veelvoorkomende soorten materialen, waaronder u in elke specifieke situatie de juiste optie kunt kiezen:

 • Matte plafonds Dit zijn universele doeken die passen in de woonkamer, ingericht in elke stijl. Het witte oppervlak is perfect glad, wat meteen de aandacht op het plafond vestigt. Het is gepast om deze optie te gebruiken als u muren en meubels moet selecteren. Meestal zijn matte plafonds te vinden in een klassiek interieur.
 • glanzend - deze doeken weerspiegelen de objecten die zich in de kamer bevinden. Dankzij deze eigenschappen kunt u het oppervlak van de kamer visueel vergroten. Glanzende plafonds zien er geweldig uit in de woonkamer, die is ingericht in een moderne stijl. Mooie prints die het origineel en stijlvol er aan de oppervlakte interessant uit laten zien.
 • satijn - deze versie combineert de kenmerken van de bovenstaande doeken. Het plafond bootst het weven van stoffen na. Het glanzende oppervlak reflecteert licht en strooit het voorzichtig door de kamer.Hierdoor wordt het interieur radicaal getransformeerd ten goede.
 • gecombineerde plafonds zien er het meest indrukwekkend en origineel uit. Varianten van combinaties kunnen veel zijn: in kleur, vorm en, natuurlijk, het uiterlijk van het oppervlak. De combinatie van mat en glanzend canvas stelt je in staat om echte kunstwerken aan het plafond te maken.

Elk van deze opties ziet er geweldig uit. Het gladde oppervlak van het plafond zal verschillende communicaties en defecten verbergen. Het belangrijkste is dat het geselecteerde materiaal harmonieus in het totale interieur van een bepaalde woonkamer past.

Kies de juiste optie met de hulp van professionals.

Ze zullen zich concentreren op de functies van uw kamer om succesvolle opties voor te stellen.

kleur

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van de kleur van het spanplafond. Wit canvas is relevant in elk interieur, omdat het als een klassieke optie wordt beschouwd. U moet echter geen keuze maken voor een dergelijke coating, als de muren in de hal ook wit zijn, omdat dit de sensaties van een ziekenhuisafdeling creëert.

Het is de moeite waard om andere kleuren te kiezen, waarbij u zich laat leiden door de volgende aanbevelingen:

 • Als de ruimte laag is, moet het plafond helder zijn.Als je van de donkerbeige constructie houdt, installeer deze dan alleen als de plafonds hoog zijn. Met deze oplossing kunt u de bestaande verhoudingen van de ruimte in evenwicht brengen.
 • Koude tinten in het ontwerp van het canvas worden gebruikt als de ramen van de woonkamer aan de zonnige kant uitkijken. De combinatie van twee tinten, bijvoorbeeld wit en hemelsblauw, is geschikt. Dankzij deze oplossing kunt u waardevolle koelte in de kamer besparen. Als de ramen de schaduwkant over het hoofd zien, wordt het ontwerp van het canvas in warme tinten aanbevolen.
 • Als de muren bruin zijn, is het nodig om het plafond te verlaten, gemaakt in een identieke tint. Hetzelfde geldt voor andere kleuren. Als u besluit om voor deze optie te kiezen, combineer dan de matte en glanzende oppervlakken. U kunt de selectie ook stoppen op het reliëfoppervlak van de structuur.

Altijd in de mode zullen zwarte en witte plafonds zijn die er solide en toonbaar uitzien.

Dergelijke schilderijen zijn geschikt in elke stijl van interieur. Hoogwaardig tweekleurenplafond trekt de aandacht met zijn luxueuze design, dat uitsteekt tegen de achtergrond van de woonkamer.

U kunt de woonkamer verfraaien met foto's afdrukken, die radicaal verschillen van alle andere opties. Op het oppervlak van het materiaal kan op elk beeld worden toegepast.Plafonds met patronen zijn het hoogtepunt van de ruimte, omdat ze niet kunnen worden genegeerd.

Er zijn opties die de mogelijkheid van toepassing op het oppervlak van het canvas van uw foto's impliceren. Dit plafondontwerp zal niet over het hoofd worden gezien. Uw familie zal de niet-standaard oplossing waarderen, omdat met dergelijke opties in het huis het veel comfortabeler wordt.

ontwerp

Een verscheidenheid aan ontwerpen van spanplafonds die in het huis kunnen worden geïnstalleerd, varieert ook sterk. H

o bij het kiezen van de juiste optie moet rekening worden gehouden met de kenmerken van de ruimte:

 • De meest eenvoudige doeken zijn constructies op één niveau. Ze zijn geschikt als de plafonds niet te hoog zijn. Plafonds besparen waardevolle ruimte aanzienlijk, dus het interieur van de woonkamer blijft aantrekkelijk.
 • modern plafonds van twee niveaus geschikt voor hoge ruimtes. Hun installatie is gecompliceerder dan het installatieproces van de eerste optie.
 • presentabel plafonds met meerdere niveaus verander onmiddellijk een kamer ten goede. Dit zijn zeer stijlvolle ontwerpen waarvan de configuratie sterk varieert.U kunt precies de optie kiezen die geschikt is voor installatie in een bepaalde ruimte.
 • Origineel en niet-standaard worden beschouwd ontwerpen met erker of golf. Ze verschillen radicaal van andere opties voor hun creatieve uitvoering. Met behulp van deze doeken kunt u elke kamer nieuw leven inblazen.

Elke persoon kan de optie kiezen die bij hem past. Als u niet genoeg ervaring hebt op dit gebied, gebruik dan de hulp van gekwalificeerde professionals.

Ze staan ​​altijd klaar om een ​​uniek interieur te creëren dat aan uw hoogste verwachtingen voldoet.

verlichting

De kwestie van de verlichting moet speciale aandacht krijgen.

De kwaliteit van de lichtbron bepaalt de algemene situatie in de woonkamer:

 • Bronnen van lokale decoratieve verlichting kunnen verschillende lampen zijn. Ze verdelen niet alleen de woonkamer in zones, maar richten zich ook op de winnende details van de kamer. Als u de lampen in verschillende richtingen in de kamer richt, kunt u een interessant effect bereiken.
 • Extra comfort creëert een verlichtingsarmatuur gericht op de tafel. Met een dergelijke accommodatie kunnen gasten zich op hun gemak voelen.Als u de lampen in de lengte installeert, zal de kamer visueel uitrekken. Dergelijke trucs zijn geschikt in de woonkamer met onvoldoende ruimte.
 • Als we het hebben over een plafond met meerdere niveaus met verlichting, moet u letten op de heldere LED-strip.

LED-strips - apparaten met veel voordelen:

 1. ze zijn duurzaam;
 2. niet opwarmen;
 3. energie wordt spaarzaam verbruikt;
 4. Er zijn geen gevaarlijke componenten in de armaturen.

Met behulp van LED's kunt u een comfortabele en gelijkmatige verlichting creëren. In het assortiment van winkels zijn er linten van verschillende tinten, zodat u alle ideeën van ontwerpers kunt realiseren. LED's moeten worden gebruikt in combinatie met een grote kroonluchter, die in het midden van het oppervlak is geïnstalleerd.

In dit geval kunt u de nodige accenten creëren zonder veel tijd en moeite te verliezen.

stijlen

U kunt kiezen voor het ontwerp van het spanplafond, dat de kenmerken van de stijl van de woonkamer benadrukt.

In deze situatie zijn bepaalde regels ook van toepassing, omdat het nodig is om maximale harmonie in de kamer te bereiken:

 • Als de hal is ingericht in de stijl van een klassieker, moet je kiezen voor een mat canvas.Met deze optie kunt u zich concentreren op prachtige meubels en op de verfijnde oppervlakteafwerking.
 • De woonkamer, ingericht in een moderne stijl, ziet er nog verfijnder uit als u een glanzend canvas installeert. Dit is een luxueus materiaal dat alle voorwerpen rondom weerkaatst. Het heeft ook een aantrekkelijke glans, waardoor het interieur is getransformeerd voor de betere ogen.
 • Als u de originaliteit van de kamer wilt benadrukken, moet u plafonds met ornamenten kiezen. Meestal worden patronen toegepast met behulp van fotoprints. U kunt de foto naar uw smaak kiezen, zodat u eenvoudig het interieurontwerp kunt maken waar u altijd al van hebt gedroomd.

Om een ​​optie voor uw kamer te kiezen, houdt u rekening met de functies ervan.

Als u op elk detail let, is het ontwerp zeker een harmonieuze afsluiting en een aanvulling op het interieur van de woonkamer.

Hoe te kiezen?

Het proces van het kiezen van spanplafonds voor de hal is een belangrijke en verantwoorde zaak. Alleen de juiste beslissing zal helpen om de belangrijkste ideeën van ontwerpers te realiseren.

U kunt het advies van experts gebruiken om fouten te voorkomen:

 1. Vergeet niet dat de vorm en kleur van het ontwerp in overeenstemming moeten zijn met het algehele interieur van een privéwoning of appartement.
 2. Als de kamer hoge plafonds heeft, stop dan je keuze op een ontwerp met meerdere niveaus. Het kunnen ronde of rechthoekige doeken zijn die er heel origineel uitzien.
 3. Monolithische constructies zijn geschikt in een kleine hal. Ze worden gekenmerkt door installatiegemak en een aantrekkelijke en nette uitstraling.
 4. Als er plotseling houten voorwerpen in het interieur zijn, moet hun schaduw worden herhaald in de spanplafonds, omdat alleen in dit geval de stijl van de woonkamer compleet en harmonieus zal zijn.

U kunt hulp van professionals zoeken als u geen ervaring hebt op dit gebied. Ze zullen het plafond omzeilen met gipsplaat of andere materialen, met inachtneming van alle vastgestelde regels en technologieën. Dankzij dit zult u alleen genieten van de resultaten van hun werk. Maar je kunt dit werk aan en onafhankelijk, als je een beetje leert.

Specialisten selecteren de beste doeken voor elke kamer. Geschikte opties voor een smalle kamer of een lange hal stellen u in staat om het interieur onherkenbaar te transformeren.Dit kan een kamer zijn van 16, 18 vierkante meter. m, evenals een kamer van een andere grootte.

Voorbeelden in het interieur

Zeer mooie en stijlvolle spanplafonds kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in het interieur van de woonkamer.

Hier zijn interessante en populaire opties, waarvoor veel mensen de keuze maken:

 • fantasiesuspensies zijn de belangrijkste decoratie van het minimalistische interieur, omdat ze aan het plafond hangen, weerspiegeld in het glanzende oppervlak;
 • Het is mogelijk om je te concentreren op de sofa in de hal met behulp van de originele kroonluchter in het midden van het canvas;
 • Als u een origineel en niet-standaard interieur van de kamer wilt maken, moet u een keuze maken ten gunste van structuren met een complexe vorm
 • Je kunt de ruimte omringen en het ontwerp is dieper als het centrale deel van het plafond met een glanzend effect donker is;
 • het klassieke interieur zal meer fris, origineel en dynamisch worden, als je een tweekleurig canvas gebruikt voor zijn ontwerp;
 • rechthoekige motieven in het interieurontwerp onderstrepen het ontwerp met twee lagen, dat er solide en aantrekkelijk uitziet.
 • met behulp van een canvas van het spiegeltype kun je de ruimte visueel vergroten, waardoor de hal niet zo smal en krap wordt;
 • markeer het midden van de woonkamer voor een glanzend plafond;
 • Mat-type canvas ziet eruit als het plafond is bedekt met een gelijkmatige laag whitewash.

Dit zijn de belangrijkste ideeën die u kunt gebruiken om het interieur van de woonkamer te versieren. Vergeet niet dat spanplafonds de meest voorkomende ontwerpen zijn die in onze tijd populair en veel gevraagd zijn geworden. Probeer enkele interessante experimenten om de perfecte stijl voor uw kamer te vinden.

Meer informatie over het kiezen van spanplafonds voor de woonkamer, zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer