Designappartement in heldere kleuren: de belichaming van de moderne stijl

Elke appartementseigenaar wil een huiselijke sfeer tot leven brengen. Maar voordat u een project maakt, is het de moeite waard om goed na te denken over de stijl van de kamer en het kleurenschema. Elke persoon heeft zijn eigen idee van comfort, maar veel mensen zijn het erover eens om hun eigen hoekje in felle kleuren te kiezen. De regels die door moderne trends worden voorgeschreven, veranderen voortdurend, maar de witte en andere bedtonen houden hun posities stevig vast.

Speciale functies

Ontwerpwerk in deze situatie wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht, omdat de liefde van experts in het creëren van interieurs voor het spelen met wit algemeen bekend is. Ook worden bij het creëren van de atmosfeer actief beige, gouden, melkachtige en crèmekleuren gebruikt.

Zelfs het kleinste appartement ziet er geweldig uit in pastelkleuren, omdat:

 • extra licht vult uw kamer;
 • vergroot visueel de kleine ruimte;
 • kleuren kunnen vrij gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd;
 • felle heldere accenten zien er gunstiger uit.

Wees niet bang voor het feit dat de lichte toon in het appartement misschien een complete slechte smaak lijkt, maar in feite is het een win-win optie in het ontwerp. Omringd door kunstmatig gecreëerde licht, rust en gemoedsrust worden gemakkelijk bereikt.

Een dergelijke atmosfeer zal nooit oververzadigd zijn door verveling en verveling. En de toevoeging van de heldere details zal een echt kunstwerk zijn.

Houd er rekening mee dat verlichting een sleutelrol speelt in modern design. De combinatie van verschillende verlichtingsmethoden, verschillende lampen en andere elementen kan visueel de ruimte vergroten en comfort brengen in de kamers.

Het is noodzakelijk om de aard van de verlichting te overwegen. De belangrijkste lichtbron is een kroonluchter. Een verscheidenheid aan spots, lampen en staande lampen geven een gezellige hoek in de grote hal van een driekamer-appartement. Foto's, nissen, bepaalde gebieden worden benadrukt met decoratieve verlichting, en dit is altijd relevant in de leefruimte.

Veel moderne trends in het interieur gebruiken witte en pastelkleuren. Deze omvatten zowel Scandinavische als klassieke stijlen. Wit tekent vaak de wanden van een behuizing, ontworpen in de stijl van hightech, en dit toont eens te meer de veelzijdigheid van het gebruik van pasteltinten en hun succesvolle combinatie met andere kleuren.

Het plafond in witte kleur wordt vaak uitgevoerd met behulp van gipsplaat of spanningsconstructie, en de vloer wordt in dit geval aanbevolen om in koffie of melk schaduw te geven.

Voor het maken van de gewenste nadruk kan gebruik worden gemaakt van tegels, geverfd hout of parket. Degenen die extra comfort willen, kunnen het tapijt op de vloer leggen, maar het is belangrijk dat het algehele kleurenschema overlapt met de kleur.

Afhankelijk van de gekozen stijl op de muren kan behang, tegel of verf worden aangebracht. Ondanks het feit dat de witte kleur op de muren er altijd stijlvol uitziet, kunt u een beroep doen op het gebruik van lichtgrijs, goud en beige.

Deuren en kozijnen worden bijna altijd aanbevolen om te worden uitgevoerd in dezelfde schaduw en van hetzelfde materiaal. Maar vergeet niet dat je niet te veel tinten in één ruimte moet gebruiken om de harmonie te behouden.

materialen

In het moderne ontwerp van een appartement van elke grootte en de lay-out vereisen het gebruik van praktische natuurlijke en hoogwaardige materie. De toename van de visuele ruimte wordt bereikt met behulp van lichte kleuren voor het afwerken van materialen, evenals de juiste verlichting.

Een bijzonder kenmerk van elke woonwijk is een praktische afwerking. De hal en badkamer, gedecoreerd met keramische tegels, zien er in de meeste gevallen interessant uit, vooral als het is bekleed met patronen op de vloer en muren. Als je een soort van neoklassiek nodig hebt, dan is deze techniek ook geschikt.

Altijd relevante combinaties van verschillende contrasten. Achtergronden geplakt voor het schilderen, kunt u de kleur van het oppervlak te veranderen.

palet

Een kenmerk van modern design van elke kamer, appartement en huis is het gebruik van neutrale tinten in combinatie met meer heldere kleuren.

Het contrastspel sluit ook goed aan bij elk interieur en elke stijl, klassiek of hi-tech. Lichte tonen worden veel vaker gebruikt, omdat ze zorgen voor een visuele toename van de ruimte. Kamers met een klein gedeelte in een appartement met meerdere kamers mogen niet in een donkere kleur worden uitgevoerd.

Het is het beste om een ​​licht palet te gebruiken en te verdunnen met afzonderlijke heldere delen of "houtachtige" inzetstukken. Het is precies vanwege dit kleurbereik dat de ruimte visueel breder wordt.

Het decor in verschillende stijlen impliceert ook monochrome oppervlakken. Eco-stijl is bijvoorbeeld gemaakt in wit, beige, lichtbruin en andere warme kleuren. Voor andere ontwerprichtingen kunnen lichtgrijze, blauwe, groene tinten worden gebruikt.

De harmonie die wordt bereikt door lichte tinten kan verschillende neutrale tonen bevatten, bijvoorbeeld wit of beige, die worden aangevuld door heldere details.

beige

Natuurlijk is de witte kleur de "koning", maar je mag het gebruik van andere kleuren in het ontwerp en de creatie van het interieur van het appartement / de kamer niet verwaarlozen. In het kleurenpalet is de volgende na de "koning" beige. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een warme en vriendelijke sfeer. Vanwege de neutraliteit wordt het gecombineerd met een enorm scala aan andere kleuren en tinten, wat betekent dat het eenvoudig in elke combinatie kan worden toegepast.

Het combineren van een beige kleur met alle contrasterende tinten, zoals rood, blauw, geel of zwart, is bijvoorbeeld succesvol.bruin. Er is een enorme hoeveelheid ideologische variaties die niet kunnen worden gerealiseerd zonder zijn deelname.

grijs

De volgende kleur is grijs. Hij verdient aandacht. In deze kleur kunt u de kamers in grijze tinten direkt decoreren, te beginnen met lichtere tinten en eindigen met het combineren met de rest van de accenten van hetzelfde grijs. Bovendien kan het worden gecombineerd met wit, zwart, beige, geel. Over het algemeen is het compatibel met de meeste verven.

Bij het noemen van accenten kan men niet anders dan het succesvolle spel met veelkleurige insluitsels noemen. De hoofdrol van heldere kleuren is om aandacht te trekken. Een andere optie is het ontwerp van de achtergrond in neutrale kleuren.

De meest voorkomende oplossing is het ontwerp in zwart-witte stijl. Deze compositie wordt meestal gekozen door liefhebbers van laconieke stijl. Goed gekozen accessoires passen met succes in het totaalbeeld.

Vloer- en wanddecoratie

Veel mensen denken niet aan het creëren van comfort in het appartement zonder het gebruik van behang. En in feite zijn ze bijna perfect voor elke stijl. De verscheidenheid aan kleuren en texturen van behang is tegenwoordig extreem breed.

Daarom wordt hen aangeraden om bij het kiezen van de volgende aanbevelingen:

 • bepaal de gewenste behangstructuur. Bijvoorbeeld voor de slaapkamer geschikter papierpapier. Dit komt door hun luchtdichtheid en decoratieve bereik. De meest succesvolle oplossing is een tweelaags behang van verschillende soorten papier;
 • houd rekening met het kleurenschema, aangezien het in een ontwerpproject moet passen in het algemene beeld van de hele kamer;
 • ontwerpers worden aangeraden om de hele omtrek van de kamer in pasteltinten van hetzelfde type te plaatsen en een muur met een patroon uit te voeren;
 • kies de lijm, waarvan de textuur alleen geschikt is voor gekocht behang;
 • als u een achtergrond of wallpaper voor een foto met een patroon hebt gekozen, is het raadzaam om vóór het markeren een knipselpatroon te plaatsen om de snijlijn door vergelijking te markeren;
 • de ruimte moet een warme luchttemperatuur hebben en er is absoluut geen toegestane tocht en nog meer vocht.

Ideeën voor ontwerp

Om volledige harmonie en balans te bereiken, en om een ​​gezellige en comfortabele sfeer te creëren, is het een uitstekende optie om een ​​helder (of in een koffieschaduw) paneel op helder behang te plaatsen.Voor liefhebbers van landschappen, kunt u een heel schema (collage) van schilderijen of foto's maken.

Andere verschillende decoratieve elementen zijn ook relevant:

 • spiegels;
 • boekenplanken;
 • LED-stripverlichting;
 • andere elementen.

Ze brengen comfort in elk appartement. Maar je moet in gedachten houden dat alles op zijn plaats zou moeten zijn en de algemene harmonie niet zou schenden. Voor een driekamerappartement zijn gezellige tapijten met een lang dutje, die in de woonkamer kunnen worden geplaatst en met hetzelfde succes in de slaapkamer, een populaire oplossing.

Voor een klein appartement met één kamer of Chroesjtsjov is het de moeite waard praktische en compacte decoratieve elementen op te pikken, zodat ze het meubilair niet rommelig maken.

Het koffie-en-witte ontwerp van de klassieke leefruimte maakt het mogelijk om een ​​ongewoon frisse en zelfs, zou men kunnen zeggen, een statusuitstraling te creëren. Planken die een vloerbedekking vormen in combinatie met een tapijt van neutrale toon, vormen een perfecte aanvulling op de heldere sfeer in de kamer.

Door het wijdverbreide gebruik van een licht palet lijkt een kamer misschien koud, dus raden ontwerpers aan om wat "warme" momenten toe te voegen (namelijk, houten meubels, schilderijen en panelen, een rode tint van gestoffeerd meubilair en natuurlijk planten waarvan de aanwezigheid zorgt voor de juiste aanwezigheid van de natuur).

Wat moet het meubilair zijn?

Hoewel witte meubels vaak niet praktisch zijn, is het erg mooi. De meubels die in deze kleurenoplossing worden gebruikt, worden alleen geselecteerd als de gekozen stijl dit vereist.

Om het appartement te vullen met extra licht en om te voorkomen dat het verandert in iets als een ziekenhuisafdeling. U kunt de volgende trucs gebruiken:

 • Om een ​​stuk wit meubilair te selecteren als een "lichtpuntje" in de omgeving, die zowel van textiel als van leer kan worden gemaakt.
 • De kleur van de rest van de meubelset is het waard om een ​​toon te kiezen die donkerder is ten opzichte van de algemene achtergrond, dit zal helpen om de spanning die wordt veroorzaakt door de overmatige hoeveelheid wit iets te verlichten.
 • Het is wenselijk om een ​​groep heldere en donkere accenten te creëren - een voorbeeld is de stoel, kussens, een tafel of een ladekast.
 • Als u in het interieur heldere kleuren hebt om het midden van de kamer vrij te maken, helpt dit om een ​​visueel maximale uitbreiding van de ruimte te bereiken.
 • Om het gevoel van verlies in de ruimte kwijt te raken en de gewenste zone vrij te maken, kunt u hem uitrusten met modulair of hoekmeubilair.

In hun werk zijn ontwerpers hier niet toe beperkt. Ze geven aanbevelingen over de toevoeging van het interieur met extra details: gordijnen, lampen, schilderijen, verschillende decoratieve objecten.Ze brengen wat afwisseling en maken het ontwerp met succes voltooid.

Lichte kleuren in het interieur blijven altijd stijlvol en modern. Dit interieur vereist geen onnodige kosten, levert geen strikte regels op voor het ontwerp.

De hoofdregel van het gebruik ervan is om de geselecteerde tinten en kleuren met succes te combineren.

Met dit alles moet in gedachten worden gehouden dat lichte kleuren het mogelijk maken om op grote schaal te improviseren op het thema van het ontwerp, omdat ze goed met elkaar worden gecombineerd, die echter ontwerpers met succes gebruiken in hun projecten. Een appartement met zo'n kleurenschema is ook geschikt voor vrijheidslievende mensen die zich alleen op hun gemak voelen in een verlichte omgeving. Overal is het zo'n optie die aan populariteit wint in verschillende stijlbeslissingen, die zijn gebaseerd op pastel en witte kleuren.

In de stijl van minimalisme is het niet helemaal passend om meubels van complexe vorm of met een uitgebreide inrichting te gebruiken. Deze richting in het ontwerp bevat strikte regels. Tegelijkertijd is het erg verkieslijk dat het meubels transformeert. Dit formaat is erg handig in kleine appartementen, studio's, "Chroesjtsjov".

Textiel kiezen

In elke stijl van het interieur is er een textielelement. Home comfort wordt gecreëerd met behulp van gordijnen, vloerkleden, doek schilderijen, kussens, spreien en andere details. Wanneer u een van deze onderdelen kiest, moet u aandacht besteden aan de ontwerpstijl. Een klein appartement, ingericht in de stijl van minimalisme, past niet in verschillende textieldetails, terwijl de gordijnen er zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk uit moeten zien.

Textielelementen met kleine afmetingen dragen bij aan een harmonieuze sfeer in het appartement. Als voorbeeld - de belangrijkste tinten van schilderijen of gordijnen voor de woonkamer zijn heel toepasselijk op de stof van het tapijt of de kussens van de bank. Een verscheidenheid aan textieldecor is het meest geschikt voor een ruim appartement.

Gordijnen waren te allen tijde een beslissend element bij het creëren van thuiscomfort, en zorgden ook voor de obstructie van het licht in de slaapkamer. Wanneer u ze kiest, moet u uitgaan van de algemene stijl, de combinatie van textuur en kleuren van andere soorten textiel. De meest geschikte kleuren voor gordijnen in een lichte slaapruimte zijn blauw, melkachtig, parelmoer, perzik, goudkleurig.

Een interessante vondst is het decoderen van vensters met donkere tule. Het ziet er ongebruikelijk en interessant uit.

Donkere gordijnen of heldere rijke tonen moeten met grote zorg worden gebruikt, zodat er geen gevoel van donkere vlekken in een lichte kamer is. We mogen niet vergeten dat met beperkte ruimte hun gebruik sterk wordt afgeraden.

Mooie voorbeelden van het interieur

In moderne realiteiten is het plannen van het ontwerp van een tweekamerappartement met behulp van algemene ontwerpprincipes vaak de beste oplossing. De ontwikkeling van elk project moet de kenmerken van elke ingenomen kamer omvatten. Met alles wordt rekening gehouden, te beginnen met de vorm van de kamer en de hoogte van het plafond en eindigend met de aard van de verlichting.

Hal combineert stijl en functionaliteit. In het ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen en kleine meubels. Kleine ruimtes moeten worden ingericht in lichte kleuren en vloeren moeten donkerder zijn om praktisch te zijn. De interieurstijl wordt gekenmerkt door twee kenmerken: kalmte en terughoudendheid. Maar tegelijkertijd blijft het altijd gezellig en huiselijk.

We geven het volgende voorbeeld.

Stel je een gemiddeld gezin van vier voor. Het budget voor de inrichting van de kamer is klein. Om deze reden werden budgetmeubels en afwerkingsmaterialen gebruikt. De gang samen met de gang was uitgevoerd in lichtbeige tinten met elementen van bruine tinten. Het oppervlak van de muren werd behandeld met decoratieve pleister en voering om te schilderen. Rechtstreeks werden de gang en de toegangszone zelf gescheiden door een andere vloerbedekking: de gang is bedekt met laminaatstrepen en de hal heeft tegels met een interessant patroon.

Om de ruimte op de een of andere manier te vergroten, is er een spiegel bij de toegangsdeur, die niet alleen de gasten, maar ook de eigenaren gemakkelijk verwart. Om ruimte te besparen, werd de opslagruimte volledig verwijderd, het is noodzakelijk om een ​​systeem te plannen voor het opbergen van bovenkleding en schoeisel (om nog maar te zwijgen van kleinigheden).

Geweldig is de plaatsing van kasten die in de muur worden ingebouwd. Als u ze in het interieur wilt markeren, gebruikt u het patroon in tinten die afwijken van de kleur van de muren. U kunt glas gebruiken, versierd met een muurschildering of hout. En bij de ingang van de keuken moet een houten installatie worden geplaatst, deze past perfect in het totaalbeeld.

De keuken wordt uitgevoerd volgens standaard planningsschema's. Vanwege het kleine formaat werden de deuren verlaten om de ruimte visueel te vergroten. De hoofdkleur is wit en beige.

Deze bloemen worden gedecoreerd:

 • plafond;
 • keuken gevel;
 • deels meubilair.

De muren hebben een aangrenzend karakter. Omdat de meeste een lichte toon hebben, heeft de tegel het meeste wit met heldere inlegsels in de vorm van een patroon. Het plafond zal het algemene beeld organisch herhalen. Het wordt gemaakt van LDF-profiel, heeft valse balken, is geschikt voor schilderen.

De slaapkamer zal 2 in 1 zijn, dat wil zeggen, de woonkamer en slaapkamer in één kamer.

Volgens de traditie moet je in de slaapkamer een groot tweepersoonsbed en nachtkastjes gebruiken. Maar in ons geval zal in deze rol een grote hoekbank worden gebruikt.

Het levende deel van de kamer zal een ingelijst portaal bevatten van de dakrand met imitatie van decoratief metselwerk, en een elektrische open haard zal op de achtergrond worden geplaatst. Tegenover hem staat een muur versierd met fotobehang.

Een voorbeeld van het ontwerp van een klassieke woonkamer in felle kleuren, zie de volgende video.

De eerste kinderkamer voor een meisje geeft de gelegenheid om in de heldere en kleurrijke kinderwereld te duiken. Voor haar wordt de hoofdrol gespeeld door roze. Op de muren zijn behang "Vlinders" geplaatst. Het grootste deel van de kamer is gedecoreerd in roze tinten, maar er wordt meer nadruk gelegd op de geometrie. De kledingkast is op bestelling gemaakt voor het behoud van alle lijnen en geometrische vormen, maar met de toevoeging van blauwe en groene tinten.

In het tweede kinderdagverblijf heerst ook de sfeer van plezier en kleur. Als de eerste kinderkamer een kamer voor een prinses is, wordt de tweede "gehost" door stripfiguren. Daarom zijn alle heldere componenten geschikt. Er is zeker een kinderlijke chaos.

Omdat alle kindermeubels van kleine afmetingen zijn, kan de herinrichting dagelijks worden uitgevoerd en is het vermeldenswaard dat deze direct door de eigenaar van de kamer kan worden uitgevoerd. In geval van aankomst van gasten is er een bedstoel, die in een lichte omgeving past.

Het contrast van de stijlbeslissing werd gekozen als het hoofdontwerp van de badkamer en de badkamer. Hierdoor is de badkamer ingericht met heldere kleuren en de badkamer lijkt discreet en beknopt te zijn.Het gebruikte materiaal is een traditionele tegel.

Een ander fel element staat voor het badkamergordijn, dat wat pracht en praal brengt. De badkamer is ingetogen. Voor de hoofdkleur wordt genomen ingetogen blauw en wit. Het hoofdmotief is gemaakt met een geometrische strip op de tegel, wit en zwart behang en aan de muur bevestigde luiken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer